Android TV Box
Moderator: Benq
-
Naslovnica
#779 Re: Android TV Box
Fakat mi nije jasno ovaj fazon sa lobanjom, niđe veze, kome je to palo na pamet?!Sehro wrote:
Pa nije ultimate gaming machine od $10k nego jbni TV box koji kod većine nas treba da stoji negdje u dnevnom boravku, pored TV-a.
-
CooK
#780 Re: Android TV Box
Pa stoji box pored TV-a ali ne stojis ti pored TV-a a kada ga gledas sa mjesta gdje sjedis onda i ne vidis tu lobanju.Naslovnica wrote:Fakat mi nije jasno ovaj fazon sa lobanjom, niđe veze, kome je to palo na pamet?!Sehro wrote:
Pa nije ultimate gaming machine od $10k nego jbni TV box koji kod većine nas treba da stoji negdje u dnevnom boravku, pored TV-a.
BTW ovo i dalje nije recenzija i opet je pokazano sve sto se ranije znalo. Da je ovaj lik pametan i da je uradio recenziju umjesto ovog unboxinga imao bi nekoliko hiljada pregleda jer nema nijedne recenzije a sad kad ovi poznati recenzenti dobiju besplatne primjerke odjednom ce se pojaviti kamaru recenzija.
-
CooK
#781 Re: Android TV Box
Evo prve recenzije:
https://androidpctv.com/review-beelink-gt-king/
https://androidpctv.com/review-beelink-gt-king/
-
Naslovnica
#782 Re: Android TV Box
Vidim TV Box isto kao što vidim i STB koji mi stoji pored TV-a, a TV je na niskoj komodi.CooK wrote:Pa stoji box pored TV-a ali ne stojis ti pored TV-a a kada ga gledas sa mjesta gdje sjedis onda i ne vidis tu lobanju.Naslovnica wrote:Fakat mi nije jasno ovaj fazon sa lobanjom, niđe veze, kome je to palo na pamet?!Sehro wrote:
BTW ovo i dalje nije recenzija i opet je pokazano sve sto se ranije znalo. Da je ovaj lik pametan i da je uradio recenziju umjesto ovog unboxinga imao bi nekoliko hiljada pregleda jer nema nijedne recenzije a sad kad ovi poznati recenzenti dobiju besplatne primjerke odjednom ce se pojaviti kamaru recenzija.
Nebitno, svako ima pravo na svoje mišljenje, a moje je da mrtvačka lobanja, koliko god neupadljiva bila (a ova, koliko sam vidio, svijetli) nema šta da traži na TV-box-u.
-
probook
#783 Re: Android TV Box
Tako je, isto sam to rekao. Zbog lobanje mi nikada ne bi bio u razmatranju za kupovinu.
-
CooK
#784 Re: Android TV Box
Nista, trazite onda neki box sa cvjeticima.

-
probook
#785 Re: Android TV Box
Obican crni box ili neke druge boje. Tebi ako ne smeta mrtvacka glava pored tv onda nista ili mozda imas 15 godina pa ti je to cool. Za mene je van svake pametiCooK wrote:Nista, trazite onda neki box sa cvjeticima.![]()
-
Naslovnica
#786 Re: Android TV Box
I u onoj recenziji iznad su stavili kao negativnu stvar - dizajn.probook wrote:Obican crni box ili neke druge boje. Tebi ako ne smeta mrtvacka glava pored tv onda nista ili mozda imas 15 godina pa ti je to cool. Za mene je van svake pametiCooK wrote:Nista, trazite onda neki box sa cvjeticima.![]()
-
CooK
#787 Re: Android TV Box
Nije mi cool ali mi i ne smeta jer mi je puno bitnije sta je u boxu nego sta je na boxu. Svaki box do sad sam okretao naopako jer kinezi obicno stave CPU/GPU chip odozdo i onda nema adekvatno hladjenje i nije mi izgledalo ruzno a niti su ukucani a ni gosti negativno komentarisali izgled jer pored danasnjih ogromnih televizora mali android boxovi su skoro neprimjetni. Znaci prvo sto uradim kada kupim novi box je to da ga otvorim, zamijenim termalne padove(ili one mini hladnjake) bakarnim plocicama koje izvadim iz hladnjaka nekog starog laptopa, stavim aluminijsku plocu na vrh pa sve to "podmazem" MX-4 termalnom pastom i onda ako je CPU/GPU odozdo okrenem box naopako i sve radi brzo i stabilno bez pregrijavanja a time usput i produzim radni vijek boxu.probook wrote:Obican crni box ili neke druge boje. Tebi ako ne smeta mrtvacka glava pored tv onda nista ili mozda imas 15 godina pa ti je to cool. Za mene je van svake pametiCooK wrote:Nista, trazite onda neki box sa cvjeticima.![]()
A da bogdom imam 15 godina, ustvari ba bogdom imam duplo vise od 15 godina jer bih opet bio par godina mladji nego sto sam sad.
- TAFKAP
#789 Re: Android TV Box
Wow, dajte još jedan gdje ima plugging in, stavljanje baterija u daljinski, itd itd
- crnivrag
#790 Re: Android TV Box
Idemo donacija od 188 KM, i ide detaljan review i test svih teških aplikacija i igrica 
-
CooK
-
CooK
#792 Re: Android TV Box
Evo i onaj zenicanin izbacio recenziju Beelink GT-Kinga. Brzo mu je stigao iz Kine jbt...
-
moke_31
#793 Re: Android TV Box
Šta je ovo? Frajer priča 100 na satCooK wrote:Evo i onaj zenicanin izbacio recenziju Beelink GT-Kinga. Brzo mu je stigao iz Kine jbt...
Ko će ovo slušati, teško ga pratiti iako priča sa našim akcentom, mogu misliti kako je non-native speakers iz drugih zemalja
-
caseytron
#794 Re: Android TV Box
Posto ovo nije moj reon IT svijeta, treba mi jedan box koji ce sluziti samo za IPTV. Trenutno imam neki koji me kosta zivaca jer je 1GB RAM-a, znaci nije mi bitno za druge stvari. Aplikacija se pali sama pri bootanju, tako da me ostatak ne zanima, samo fluidan rad. Da ne istrazujem, nit' me zanimaju plaho ove stvari, volio bih preporuku. Hvala 
- HardCore
#795 Re: Android TV Box
caseytron wrote:Posto ovo nije moj reon IT svijeta, treba mi jedan box koji ce sluziti samo za IPTV. Trenutno imam neki koji me kosta zivaca jer je 1GB RAM-a, znaci nije mi bitno za druge stvari. Aplikacija se pali sama pri bootanju, tako da me ostatak ne zanima, samo fluidan rad. Da ne istrazujem, nit' me zanimaju plaho ove stvari, volio bih preporuku. Hvala
Mi box, sve ostalo je raspad sistema...
-
CooK
#796 Re: Android TV Box
Do koliko novca trazis box i jel kupujes kod nas ili iz Kine?caseytron wrote:Posto ovo nije moj reon IT svijeta, treba mi jedan box koji ce sluziti samo za IPTV. Trenutno imam neki koji me kosta zivaca jer je 1GB RAM-a, znaci nije mi bitno za druge stvari. Aplikacija se pali sama pri bootanju, tako da me ostatak ne zanima, samo fluidan rad. Da ne istrazujem, nit' me zanimaju plaho ove stvari, volio bih preporuku. Hvala
-
merk030
#797 Re: Android TV Box
Je li moze neko da pojasni, je li gledanje preko ovog kao stream na internetu, mislim na kasnjenje prijenosa i slicno ? Htio bih uzeti cisto neki box zbog sporta, da mogu pratiti Engleze s obzirom da nemam kanale koji prenose Engleze. Mislio sam ovaj Xaomi Mi Box S, dao bih oko 150 KM pa ako ima neki drugi, bolji, predlozite.
-
caseytron
#798 Re: Android TV Box
Kod nas nista, moze ostatak svijetaCooK wrote:Do koliko novca trazis box i jel kupujes kod nas ili iz Kine?caseytron wrote:Posto ovo nije moj reon IT svijeta, treba mi jedan box koji ce sluziti samo za IPTV. Trenutno imam neki koji me kosta zivaca jer je 1GB RAM-a, znaci nije mi bitno za druge stvari. Aplikacija se pali sama pri bootanju, tako da me ostatak ne zanima, samo fluidan rad. Da ne istrazujem, nit' me zanimaju plaho ove stvari, volio bih preporuku. Hvala
-
CooK
#799 Re: Android TV Box
Ne vrijedi Mi Box S 150KM bez obzira koliko dobro mu je optimizovan sistem jer ima ispodprosjecni S905X procesor i jadnih 2/8GB RAM-a i ROM-a. Trazi neki box sa S905X2 ili S912 procesorom koji su znacajno jaci od S905X procesora a uz njih obicno ide i 3-4GB DDR4 RAM-a i 32-64GB ROM-a. Ako kupujes iz Kine moze se to naci i za 100KM a vec za 150KM mozes uzeti veoma dobre Beelink GT1 Mini ili Beelink GT1 Ultimate.merk030 wrote:Je li moze neko da pojasni, je li gledanje preko ovog kao stream na internetu, mislim na kasnjenje prijenosa i slicno ? Htio bih uzeti cisto neki box zbog sporta, da mogu pratiti Engleze s obzirom da nemam kanale koji prenose Engleze. Mislio sam ovaj Xaomi Mi Box S, dao bih oko 150 KM pa ako ima neki drugi, bolji, predlozite.
-
CooK
#800 Re: Android TV Box
Jos da si odgovorio i na prvi dio pitanja(do koliko novca...)caseytron wrote:Kod nas nista, moze ostatak svijetaCooK wrote:Do koliko novca trazis box i jel kupujes kod nas ili iz Kine?caseytron wrote:Posto ovo nije moj reon IT svijeta, treba mi jedan box koji ce sluziti samo za IPTV. Trenutno imam neki koji me kosta zivaca jer je 1GB RAM-a, znaci nije mi bitno za druge stvari. Aplikacija se pali sama pri bootanju, tako da me ostatak ne zanima, samo fluidan rad. Da ne istrazujem, nit' me zanimaju plaho ove stvari, volio bih preporuku. Hvala