Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#776 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

@ lsd nije tema za smijesne smajlije, ali ti si fakat sega ...
halifa pa halifa ...

on je halifa. neko ga priznaje za halifu. ti koji ga priznaju za halifu sebe zovu muslimanima. isto kao sto se i ti tako zoves. ali ti ga ne priznajes. isto kao sto on tebe ne priznaje. ti za njega nisi musliman. on kaze njegov je islam stariji od tvog. njegov islam je ispravnji od tvog. ako se ne slazes s njim nacices glavu 10 metara od tijela ... argument. tvoj argument je blablabla ... napisao neko nekad ... sta je starije kokos ili jaje? kome vjerovati? avazu ili oslobodjenju? hodzi ili doktoru (medicine)?

to je tvoj izbor, ali cinjenica je da ni u jednom slucaju ti ne mislis svojm glavom nego samo slijepo slijedis ono sto je nekad kao neko napisao ...

a ja koliko znam, a ne znam bas puno, samo alah sudi ko je musliman, jeste ili bio, dobar ili los ... a ti se mens'cini petljas u njegov pos'o
insomnia78

#777 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

ljevoruki wrote:
sumirprimus wrote:uz to je muhamedov rodjak i ocito tip sa velikom harizmom.
Kojeg Muhameda, je li onog Hame, mog komsije s Mejtasa? :run:
Dajte ljudi, budite malo ozbiljni.
Pa vjerovatno je toliko ko i ova teorija da je jevrej
LSD

#778 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by LSD »

uglavnomja wrote:@ lsd nije tema za smijesne smajlije, ali ti si fakat sega ...
halifa pa halifa ...

on je halifa. neko ga priznaje za halifu. ti koji ga priznaju za halifu sebe zovu muslimanima. isto kao sto se i ti tako zoves. ali ti ga ne priznajes. isto kao sto on tebe ne priznaje. ti za njega nisi musliman. on kaze njegov je islam stariji od tvog. njegov islam je ispravnji od tvog. ako se ne slazes s njim nacices glavu 10 metara od tijela ... argument. tvoj argument je blablabla ... napisao neko nekad ... sta je starije kokos ili jaje? kome vjerovati? avazu ili oslobodjenju? hodzi ili doktoru (medicine)?

to je tvoj izbor, ali cinjenica je da ni u jednom slucaju ti ne mislis svojm glavom nego samo slijepo slijedis ono sto je nekad kao neko napisao ...

a ja koliko znam, a ne znam bas puno, samo alah sudi ko je musliman, jeste ili bio, dobar ili los ... a ti se mens'cini petljas u njegov pos'o
Ja sad kažem da sam pametniji od tebe, ali ne samo od tebe vec i od Tesle i od Ajnštajna...ja sam najapmetniji insan na dunjaluku, to odgovornom tvrdim. Sam sebe odgovorno proglašavam vecim genijem od Tesle.
A ko mi se usprotivi, naci ce glavu 10 metara od tijela :!:

Dakle, hoces li mi sad povjerovati da sam pametniji od Ajnštajna :mrgreen:
sumirprimus

#779 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by sumirprimus »

ljevoruki wrote:
sumirprimus wrote:uz to je muhamedov rodjak i ocito tip sa velikom harizmom.
Kojeg Muhameda, je li onog Hame, mog komsije s Mejtasa? :run:
Dajte ljudi, budite malo ozbiljni.
Vou vou.pogresno kvotanje ovo nisam ja rekao.
sumirprimus

#780 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by sumirprimus »

Ja sam reako dodana su imena al huseijini al kurejsi...da bi. Se povezao sa muhamedoom....
oridjidji

#781 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by oridjidji »

Tesko je odvojiti sve ijedan politicki pokret Bliskog Istoka od posljedica koje su taj svijet zadesile zbog lose vladavine politickih elita, ne samo Zapada, vec i samog toga svijeta. Recimo jedan od prvih teroristickih napada koristenjem eskploziva, izveden u tome dijelu svijeta bio je 1948 godine i izveo ga je Irgun, koji je stvorio Avraham Tehomi, a predvodio ga je Menahem Begin, poslje šesti premijer Izraela, prerusivsi se u Arape raznjeli su Hotel Kralja Dejvida. Naravno, clan pomenutog Irguna koji se borio protiv Britanske okupacije bio je i prvi premijer Izraela Ben Gurion. Sve je to uradjeno u borbi da se stvori Izrael. Za njih cilj nije opravdavao sredstva. Tako nije ni za druge politicke pokrete koji su poslje dosli.

Upravo najveci politicki pokreti koji su na Bliskom Istoku izabrali terorizam kao nacin politicke borbe, tesko da su dolazili iz onih mirnih arapskih zemalja, koje necija vanjska politika nije takla, Muslimansko Bratstvo, Irgun, Lehi, Fatah, Plo, Hamas, Hezbollah, Al Kaida, Isis, nisu nastali cejfa radi necijeg. Sve bi ove pokrete mogli nazvati reakcijom na lose politike drugih prema tome dijelu svijeta. Oduvijek slabe drzave nisu imala snagu da se odupru vanjskim politikama jacih protivnika, a kad je tako, onda se moraju izroditi agresivne ideologije u svemu tome.

Isis se izrodio u Iraku i to nakon 8 godina rata u kome smo imali masu militaristickih pokreta medju sunitima u Iraku koji su ratovali protiv Amerikanaca koji su davali svojevrsni vjetar prosiitskoj vladi u Bagdadu, kao i Kurdima u Iraku. Cije je sve ono cedo, da li je samo cedo ostataka irackog rezima u vidu nekih generala i cedo stranih dobrovoljaca havaridzske interpretacije Islama ili obavjestajaca poput onog Gruzijca Sisanija sto je sluzio Cia u Gruziji, pa odjednom postao jedan od vodecih u Isisu, nije ni vazno. Isis se izrodio iz jednog teskog stanja rata u Iraku, koji nikada nije ni prestalo od americke invazije u Iraku, nakon americke lazne optuzbe da imaju oruzje za masovno unistenje koji je pokrenuo rat, kao i navodno Sadamova podrska Al Kaidi. Sirija je to sve jos vise zakomplikovala.

Interesantno je da se Amerika zastitila od teroristickih napada, ali da su mnoge clanice NATO kojim kumuje ona, pa i zemlje s kojima ona ima saveznistvo poput Saudijske Arabije, gdje Isis na jednak nacin raznese po neku dzamiju sa sunitima ili siitima, postale metom zbog svog vojnog angazmana u Iraku, Siriji , treba nekome i objasniti. Evropa je dobro nasjela na americku igru i sada trpi posljedice americke vanjske politike koju svojim igranjem po njihovim notama sve vise stite, agresivni strah koji se siri od Isisa, pa i od Rusije, sve sluzi da se od EU napravi unija haosa, tako da cemo sa svakim buducim napadem koji je posljedica svega onoga sto se desava u Iraku i u Siriji, gledati kako se od EU pravi mozda jos jedna policijska drzava kao sto je SAD-e.

Ni Madrid, ni Pariz, ni Brisel, nebi se desile da Amerika prvo nije ukljucila Spaniju u rat u Iraku, pa potom Francusku u ratove od Malija, Iraka, Sirije, a ona je ukljucila silom prilika i Belgiju. Od tada se i Brisel, nasao na meti.

Sada zalimo nevine ljude, zrtve politickog pira pohlepih sociopata sa Zapada i Istoka.
Last edited by oridjidji on 23/03/2016 18:57, edited 1 time in total.
ljevoruki

#782 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by ljevoruki »

insomnia78 wrote: Pa vjerovatno je toliko ko i ova teorija da je jevrej
Ma ja ba, svaka igra svaka dobija. :D
insomnia78

#783 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

:-)
Ma ja, svi su krivi osim pravih krivaca
Kako ono, zao je meni, osudjujem, ali..,
insomnia78

#784 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

ljevoruki wrote:
insomnia78 wrote: Pa vjerovatno je toliko ko i ova teorija da je jevrej
Ma ja ba, svaka igra svaka dobija. :D
Sto je najgore, uopste nije bitno ko je lik
Bitna je ideja, krvolocnog kalifata i podrska istoj u muslimanskom svijetu
sumirprimus

#785 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote::-)
Ja ne givorim o teorijama zavjera nego o faktima...
Stoj nekom tesko prihvatit boze moj...uvjek ima hidra ko alternativa... :skoljka:
Grean

#786 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Grean »

Nevjerovatno kako su ovakve teme interesantne pojedinim bh Hrvatima i bh Srbima, od kojih su mnogi na forumu vec odavno poznati kao salonci cetnici i onaj dio bh Hrvata kojima je sve bosansko i bosnjacko mrsko.

A najinteresantnije je da se dio njih polomi braneci Bagdadiju pravo nakalifat :D

Ne hranite trolove tip @idriz (cetnik sa dna kace, pogledajte mu postove bilo gdje i bilo na kojoj temi, to pokazuje i kad prica o auto industriji), @tututu (fasista u pokusaju, otvoreno vise puta pokazao bas na ovoj temi, taj bi sortirao ljude po boji koze a najprije ako su Arapi). Jos im samo fali onaj @Ali-Kemal (pazi im nickova :oops:).

Tim likovima zatrovanim mrznjom ne mozete nista objasniti.
oridjidji

#787 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by oridjidji »

Nema nevinih. Mnogi uzroci stvaraju mnoge posljedice.
Idriz

#788 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

oridjidji wrote:Tesko je odvojiti sve ijedan politicki pokret Bliskog Istoka od posljedica koje su taj svijet zadesile zbog lose vladavine politickih elita, ne samo Zapada, vec i samog toga svijeta. Recimo jedan od prvih teroristickih napada koristenjem eskploziva, izveden u tome dijelu svijeta bio je 1948 godine i izveo ga je Irgun, koji je stvorio Avraham Tehomi, a predvodio ga je Menahem Begin, poslje šesti premijer Izraela, prerusivsi se u Arape raznjeli su Hotel Kralja Dejvida. Naravno, clan pomenutog Irguna koji se borio protiv Britanske okupacije bio je i prvi premijer Izraela Ben Gurion. Sve je to uradjeno u borbi da se stvori Izrael. Za njih cilj nije opravdavao sredstva. Tako nije ni za druge politicke pokrete koji su poslje dosli.

Upravo najveci politicki pokreti koji su na Bliskom Istoku izabrali terorizam kao nacin politicke borbe, tesko da su dolazili iz onih mirnih arapskih zemalja, koje necija vanjska politika nije takla, Muslimansko Bratstvo, Irgun, Lehi, Fatah, Plo, Hamas, Hezbollah, Al Kaida, Isis, nisu nastali cejfa radi necijeg. Sve bi ove pokrete mogli nazvati reakcijom na lose politike drugih prema tome dijelu svijeta. Oduvijek slabe drzave nisu imala snagu da se odupru vanjskim politikama jacih protivnika, a kad je tako, onda se moraju izroditi agresivne ideologije u svemu tome.

Isis se izrodio u Iraku i to nakon 8 godina rata u kome smo imali masu militaristickih pokreta medju sunitima u Iraku koji su ratovali protiv Amerikanaca koji su davali svojevrsni vjetar prosiitskoj vladi u Bagdadu, kao i Kurdima u Iraku. Cije je sve ono cedo, da li je samo cedo ostataka irackog rezima u vidu nekih generala i cedo stranih dobrovoljaca havaridzske interpretacije Islama ili obavjestajaca poput onog Gruzijca Sisanija sto je sluzio Cia u Gruziji, pa odjednom postao jedan od vodecih u Isisu, nije ni vazno. Isis se izrodio iz jednog teskog stanja rata u Iraku, koji nikada nije ni prestalo od americke invazije u Iraku, nakon americke lazne optuzbe da imaju oruzje za masovno unistenje koji je pokrenuo rat, kao i navodno Sadamova podrska Al Kaidi. Sirija je to sve jos vise zakomplikovala.

Interesantno je da se Amerika zastitila od teroristickih napada, ali da su mnoge clanice NATO kojim kumuje ona, pa i zemlje s kojima ona ima saveznistvo poput Saudijske Arabije, gdje Isis na jednak nacin raznese po neku dzamiju sa sunitima ili siitima, postale metom zbog svog vojnog angazmana u Iraku, Siriji , treba nekome i objasniti. Evropa je dobro nasjela na americku igru i sada trpi posljedice americke vanjske politike koju svojim igranjem po njihovim notama sve vise stite, agresivni strah koji se siri od Isisa, pa i od Rusije, sve sluzi da se od EU napravi unija haosa, tako da cemo sa svakim buducim napadem koji je posljedica svega onoga sto se desava u Iraku i u Siriji, gledati kako se od EU pravi mozda jos jedna policijska drzava kao sto je SAD-e.

Ni Madrid, ni Pariz, ni Brisel, nebi se desile da Amerika prvo nije ukljucila Spaniju u rat u Iraku, pa potom Francusku u ratove od Malija, Iraka, Sirije, a ona je ukljucila silom prilika i Belgiju. Od tada se i Brisel, nasao na meti.

Sada zalimo nevine ljude, zrtve politickog pira pohlepih sociopata sa Zapada i Istoka.
Jasta radi. Bezbeli. Svi krivi osim religije.
sumirprimus

#789 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by sumirprimus »

oridjidji wrote:
Nema nevinih. Mnogi uzroci stvaraju mnoge posljedice.
Nevina je svaka zrtva pala usljed teroristickog nedjela.kako mislis nema nevinih?
uglavnomja

#790 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

LSD wrote:
uglavnomja wrote:@ lsd nije tema za smijesne smajlije, ali ti si fakat sega ...
halifa pa halifa ...

Ja sad kažem da sam pametniji od tebe, ali ne samo od tebe vec i od Tesle i od Ajnštajna...ja sam najapmetniji insan na dunjaluku, to odgovornom tvrdim. Sam sebe odgovorno proglašavam vecim genijem od Tesle.
A ko mi se usprotivi, naci ce glavu 10 metara od tijela :!:

Dakle, hoces li mi sad povjerovati da sam pametniji od Ajnštajna :mrgreen:
ako nadjes stotine hiljada ili milona budala koje ce ti to povjerovati i rado zrtvovati ne samo moj nego i svoj zivot da bi to dokazali - bujrum :roll:

i prekidam ovu raspravu. razvodnjavanje, trolanje, besmislice, ... nekakve proceduralne greske ... u religiji koju svako tumaci kako hoce.
cinjenice su cinjenice i porazne su za ostatak planete.
insomnia78

#791 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

Grean wrote:Nevjerovatno kako su ovakve teme interesantne pojedinim bh Hrvatima i bh Srbima, od kojih su mnogi na forumu vec odavno poznati kao salonci cetnici i onaj dio bh Hrvata kojima je sve bosansko i bosnjacko mrsko.

A najinteresantnije je da se dio njih polomi braneci Bagdadiju pravo nakalifat :D

Ne hranite trolove tip @idriz (cetnik sa dna kace, pogledajte mu postove bilo gdje i bilo na kojoj temi, to pokazuje i kad prica o auto industriji), @tututu (fasista u pokusaju, otvoreno vise puta pokazao bas na ovoj temi, taj bi sortirao ljude po boji koze a najprije ako su Arapi). Jos im samo fali onaj @Ali-Kemal (pazi im nickova :oops:).

Pa oni ovo pokusavaju iskoristiti
U fazonu, evo protiv cega smo se mi borili 90-tih...
Bla, bla. Truć, truć
AmirBaa

#792 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by AmirBaa »

Kao padobranac, znam, ali: "Sarajevska Vijećnica u bojama zastava Belgije i Turske" a komentar na fb ispod: "Zapitam se, da li će ikada biti Turska, Sirijska ili Palestinska zastava!" ima ovih sto po defaultu okrenu na tursku i stradanja muslimana, sta god se desi
Matzan

#793 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Matzan »

Ne znam je li bilo, ne mogu da uhvatim nit od silnih rasprava.
ODBJEGLI KRVNIK IMA BRATA: On je sušta suprotnost, nastupa za reprezentaciju Belgije i postiže sjajne rezultate!

Mourad Laacharoui (29) je stariji brat "muškarca u bijelom", odnosno Najima Laachraouija, koga su nadzorne kamere na aerodromu Zaventem snimile zajedno s bombašima samoubicama, braćom Ibrahimom i Khalidom El Bakrouijem. Mourad je osvajač srebrne i bronzanih medalja u taekwondou za reprezentaciju Belgije, doznaje Daily Mail.

....
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/292 ... ltate.html

Ovo je za one što bi redom ubijali.
oridjidji

#794 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by oridjidji »

Idriz wrote:
oridjidji wrote:Tesko je odvojiti sve ijedan politicki pokret Bliskog Istoka od posljedica koje su taj svijet zadesile zbog lose vladavine politickih elita, ne samo Zapada, vec i samog toga svijeta. Recimo jedan od prvih teroristickih napada koristenjem eskploziva, izveden u tome dijelu svijeta bio je 1948 godine i izveo ga je Irgun, koji je stvorio Avraham Tehomi, a predvodio ga je Menahem Begin, poslje šesti premijer Izraela, prerusivsi se u Arape raznjeli su Hotel Kralja Dejvida. Naravno, clan pomenutog Irguna koji se borio protiv Britanske okupacije bio je i prvi premijer Izraela Ben Gurion. Sve je to uradjeno u borbi da se stvori Izrael. Za njih cilj nije opravdavao sredstva. Tako nije ni za druge politicke pokrete koji su poslje dosli.

Religija je sredstvo zloupotrebe, kao sto i politika moze biti sredstvom zloupotrebe. Vidis preko milijardu muslimana je u svijetu, ne vidim da svi oni podjednako zele raznjeti, ali se zato podjednako mogu dehumanizovati na osnovu sake jada u tome broju koji se naziva Isilom, Al Kaidom. Eto ti se bavi postotcima, pa postavi pitanje sta bi se desilo da se samo desetina od toga broja muslimana odluci raznjeti za jednako nehuman politicki cilj Isisa?
Idriz

#795 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

Grean wrote:Nevjerovatno kako su ovakve teme interesantne pojedinim bh Hrvatima i bh Srbima, od kojih su mnogi na forumu vec odavno poznati kao salonci cetnici i onaj dio bh Hrvata kojima je sve bosansko i bosnjacko mrsko.

Hm da. Vidim preskaces moje komentate o spc, rs, patrijarhu, pravoslavlju... primjecujes samo ove o islamu. How convenient. Idriz je neprijatelj religije, patriotizma i kapitalizma. Al dje nadje auto industriju...
oridjidji

#796 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by oridjidji »

AmirBaa wrote:Kao padobranac, znam, ali: "Sarajevska Vijećnica u bojama zastava Belgije i Turske" a komentar na fb ispod: "Zapitam se, da li će ikada biti Turska, Sirijska ili Palestinska zastava!" ima ovih sto po defaultu okrenu na tursku i stradanja muslimana, sta god se desi

Napad u Istiklal ulici u Istanbulu, ovo ne izgleda jednako okrutno ovome u Briselu?
Last edited by oridjidji on 23/03/2016 19:28, edited 1 time in total.
Idriz

#797 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

oridjidji wrote:
Idriz wrote:

Religija je sredstvo zloupotrebe, kao sto i politika moze biti sredstvom zloupotrebe. Vidis preko milijardu muslimana je u svijetu, ne vidim da svi oni podjednako zele raznjeti, ali se zato podjednako mogu dehumanizovati na osnovu sake jada u tome broju koji se naziva Isilom, Al Kaidom. Eto ti se bavi postotcima, pa postavi pitanje sta bi se desilo da se samo desetina od toga broja muslimana odluci raznjeti za jednako nehuman politicki cilj Isisa?
Zanimljivo da se nesto non stop zloupotrebljava 1400 godina. U saudijskoj arabiji sjeku glave nevjernicima iz zloupotrebe, sve muslimanske zemlje bi bile kolijevke ljudskih prava, al jebiga, vazda ta zloupotreba.
AmirBaa

#798 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by AmirBaa »

oridjidji wrote:
AmirBaa wrote:Kao padobranac, znam, ali: "Sarajevska Vijećnica u bojama zastava Belgije i Turske" a komentar na fb ispod: "Zapitam se, da li će ikada biti Turska, Sirijska ili Palestinska zastava!" ima ovih sto po defaultu okrenu na tursku i stradanja muslimana, sta god se desi

Napad u Istiklal ulici u Istanbulu, ovo ne izgleda jednako okrutno ovome u Briselu?
sta je pisac htio reci ?
Idriz

#799 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Idriz »

oridjidji wrote:

Erdogan kao sponzor terorizma zasluzuje isti tretman kao Belgija. Logicno.
uglavnomja

#800 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

oridjidji wrote:

svako ko je ikada napisao "ALI" poslije ubistva nevinih ljudi je isto gofno kao i oni sto su naredili i odradili.

a tek oni sto otvoreno slave smrt ... napr. ova fb stranica sto se vrti na temi ...
pa onaj ljudski izmet sa vijesti umeta ili kako se vec ono zlo zove :roll:
a ni saff nije daleko

a evo i ovi sad sto im je vaznije ko je kada koju zastavu stavio nego sto su ljudi pobijeni ... :run:
Post Reply