CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#776 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:a da niste mozda pomislili da je onaj lik pretjerivao kad je reko ofrlje 2 sata???
prije ce bit da se radilo o minutama, jer za 2 sata predjes put od grada do grada...
Svakako, kakva dva sata, nema šanse.
Tomahawk11
Globalni moderator

#777 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Tomahawk11 »

edo_79 wrote:Bez obzira dali je pokojni bio pijan ili ne .... ovaj MAJMUN je prvo trebao vidjeti dali se čovjeku može nekako pomoći pa tek onda snimati i komentarisati, ali takvi smo mi .... bitniji je klip i lajk od nečijeg života .... jebaji ga
Ma pogledaš fb profil, neki đilkoš.
He1972

#778 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by He1972 »

mali jomu wrote:"Ovo je Milenko Pudar, banjalučanin koji je juče nastradao u saobraćajnoj nesreći kod Mostara. Deminer, većinu svog života proveo je gledajući smrti direktno u oči. Kada se bavite jednim od najopasnijih poslova na svetu, onda je jedini lek biti pozitivan svakodnevno."

Image

Ovim riječima na Facebooku je tekst počeo Dean Savičić, koji je u svom postu otkrio ko je bio čovjek koji je jučer poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Mostara. Zvao se Milenko Pudar. Bio je deminer i bolovao od dijabetesa.

Napisao je da je Milenko jučer dobio napad usred vožnje - "simptomi ove bolesti su sušenje usta, uspavanost i zamućen vid".

Podsjetimo, njegovu vožnju snimala je izvjesna osoba, koja je snimila i sudar. Na jezivom snimku mogli ste vidjeti kako se smiju nesretnoj žrtvi i, ono najgore od svega, to što mu niko od njih nije pokušao pomoći. Smijeh, uvrede, pa opet smijeh.

Priču Deana Savičića o tome ko je bio Milenko Pudar, prenijet ćemo u cjelosti:

"Ovo je Milenko Pudar, banjalučanin koji je juče nastradao u saobraćajnoj nesreći kod Mostara. Deminer, većinu svog života proveo je gledajući smrti direktno u oči.

Kada se bavite jednim od najopasnijih poslova na svetu, onda je jedini lek biti pozitivan svakodnevno.

Takav je upravo bio i Milenko, imao je lek za sve, osim za svoju šećernu bolest.

Ostvarila su se njegova najgora očekivanja i dobio je Milenko juče napad u sred vožnje na putu smrti između Jablanice i Mostara, simptomi ove bolesti su sušenje usta, uspavanost i zamućen vid.

Nije Milenko mogao da uradi ništa, ali mi kao društvo jesmo.

Momak koji je Milenkovu vožnju ispratio snimanjem i komentarisanjem kako je osoba verovatno pijana, nije uradio ništa kako bi ablendovanjem ili zvučnim upozorenjem skrenuo pažnju vozaču.

Na kraju se Milenko zabio u autobus a osoba koja je snimala uz smeh je prokomentarisala kako ovaj više nije živ već je Šehid.

Da bi na kraju dodao kolegi "to je taj snimak legendo."

Muhamed Softić koji je snimao verovatno nije znao da se i Milenkova duša u tom trenutku smijala jer u smrt je otišla sama i nije odvela nikog drugog, što bi verovatno bio slučaj da se umesto autobusa našao automobil.

Milenko je uvek govorio da on u svom poslu ima pravo samo na jednu grešku, i da ako je napravi voleo bi da sa sobom u smrt ne povede nikog drugog.

Ova nesreća je pokazala potpunu degradaciju našeg društva, dotakli smo dno. Gde je nestala ljubav čoveka prema čoveku, gde je nestalo čojstvo, i gde je nestao, što bi moj deda rekao obraz...

Onaj ko potisne i izgubi emocije umro je i prije svoje smrti.

Muhamed Softić je vrlo opasna osoba sa potpunim odsustvom ljudske emocije, on je u stvari tempirana bomba, ali nije jedini...

Ubrzavanje vozila dok je drugo vozilo u fazi preticanja i ne pružanje prve pomoći učesnicima saobraćajne nesreće, jedni su od najtežih saobraćajnih prekršaja.

Policija je uhapsila Muhameda Softića iz Tešnja zbog nepružanja prve pomoći, ali verujem da to porodici Pudar ne znači ništa.

Milenko je iz Banjaluke otišao u Hercegovinu, tamo gde je posla bilo najviše, ali i opasnosti.

Tamo je proveo poslednje godine svog života i skončao je onako kako je i živeo, tiho...

Milenko Pudar je u svojoj karijeri očistio od mina hiljade hektara zemljišta koje je kao obradivo vraćeno mnogim porodicama.

Godine svog života proveo je u šumama otkopavajići mine i moleći Boga da i taj dan prođe mirno i da tišinu dana ne prekine sablasna eksplozija, a već jednom je svedočio pogibiji kolege na terenu.

U svojoj karijeri spasao je hiljade života, a mi juče nismo uspeli jedan jedini, njegov.

Naše društvo se nalazi u okovima poremećenog sistema vrednosti, al' možemo mi i dublje.

Nije Milenko juče nastradao, on će kroz svoja dela nastaviti da živi, nastradali smo mi..."

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/cr ... ara/337677

Ono kad te opravdava ARHIČetnik Savičić De(j)an. :run:
Seyfo

#779 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Seyfo »

Koji king je ovaj balavac iz Goražda.
Neće njemu niko naređivat da stane.

PS Ja bih postupio kao on samo i isključivo u slučaju da je imao u vozilu kakvih ilegalnih supstanci, kojih se uspio riješiti u ta 4 sata koliko su ga tražili. Ako će više najebat ako mu to nađu nego sad, dobro je prošao. Može reći, "prispalo mi se za volanom, halalite, biću fin".
dobar osjecaj

#780 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by dobar osjecaj »

macchiato wrote:Da se sve dogodilo u par sekundi ili minuta, pa da i shvatim, možda je čovjek pao u nesvijest usljed dijabetičkog šoka ili je doživio infarkt. Ali prema klipu, ovaj je DVA SATA ovako šverao po cesti. :roll:
I ja kad moram voziti iza nekoga ko gusla 50 na sat tamo gdje je i po zakonu ok voziti do 90 imam osjecaj da vozim citavu vjecnost, pa nerijetko samoj sebi i ukucanima kazem da mi se cini da sam vozila satima iza te osobe a vjerovatno nisam duze od 10 minuta. To sta je lik baljezgao nije nikakva cinjenica.
macchiato

#781 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by macchiato »

Dobro, možda nije dva sata, možda su karikirali. Ali koliko sam po komentarima uspjela pročitati, oni koji su vidjeli taj snimak (prije nego što je obrisan), kažu da je trajalo duži vremenski period, nije baš da se sve izdešavalo u dvije minute.

Pa neka bude i pola sata, što se opet ne poklapa sa nekim ozbiljnim zdravstvenim problemima. Usljed gubitka nesvijesti ili infarkta, sve bi se odigralo maksimalno u minuti, pa i kraće.

Ova dvojica su jedino trebali pozvati policiju, više od toga nisu mogli. I zaslužuju osude ako nisu ni na koji način reagovali i ako im je po difoltu prva reakcija bila uzeti mobitel u ruke, meni bi to zadnje na pameti bilo. :roll:

Na osnovu čega će ih krivično goniti, to već ne znam. To "nepružanje pomoći" se može odnositi jedino na to da nisu zvali hitnu, jer povrijeđenu osobu svakako ne smiješ ni dirati.
dobar osjecaj

#782 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by dobar osjecaj »

macchiato wrote:Dobro, možda nije dva sata, možda su karikirali. Ali koliko sam po komentarima uspjela pročitati, oni koji su vidjeli taj snimak (prije nego što je obrisan), kažu da je trajalo duži vremenski period, nije baš da se sve izdešavalo u dvije minute.
Nas dvije odrasle osobe koje smo pregledale cijeli snimak se slazemo da nije mogao trajati duze od 3-4 minute.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#783 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by stetoskop »

Likovi ama baš ništa nisu uradili da spriječe nezgodu, samo im je bio cilj da se desi i da oni to snime. Tako je isto moglo poginuti više osoba i ja vjerujem da bi se i dalje smijali i bili sretniji zbog spektakularnosti.
Ako nema osnova za krivično gonjenje (a po meni ima, jer mogao je barem policiju obavijestiti, pa da se pokuša nešto), trebaju izvršiti psihijatrijsko vještačenje da se preispita taj slučaj i poduzmu mjere, jer ovakvi ljudi mogu biti opasnost.

I za ove kojima nije jasno kako dođu dijabetičari u takvu situaciju, dešava se i nije rijetko evo par snimaka kako se to desi i kako normalni ljudi pravilno postupe:

ovo_mi_je_nick

#784 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by ovo_mi_je_nick »

Alkoholizirane ubice na cesti ne žalim ni trenutka pa haman da je bio efendija, fratar a ne samo deminer koji nije mrava zgazio.

Također za osobe koje znaju da imaju neku bolest i svjesni su da ih ista može u vožnji preobratiti u ubice također ne žalim.

Čovjek koji je snimao ima pravo da kometariše kako hoće, jel sloboda govora ili šta li. Možda je čovjek i zvao patrolu a poznavajući naše polismane ne bi me čudilo da su reklo: Zar nas zbog toga zoveš, imamo mi važnija posla.

Čest je slučaj da tebe kao nekoga ko želi pomoći terete zbog određenih radnji, poput: zašto si pomjerao tijelo, to ja je dokrajčilo, zašto si pokušavao upozoravati vozača ispred tako si ugrozio sigurnost svih ostalih.
insomnia78

#785 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by insomnia78 »

:-) :lol:
vjeshalica

#786 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by vjeshalica »

Uhapsen nekadasnji komesar MUPa USK Ramo Brkic
Optimus09

#787 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Optimus09 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-bosan ... /190604055
Ovo je slobodno crna hronika,jedni umiru zbog nedostatka novca za lijecenje,drugi ovako trose.
Pa ovo je za plakanje,opet nakon sedam dana ce se sve zaboraviti :roll:
Sanjarko

#788 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

Srecom ima i suprotnoga. Evo opstina neka kod vas u Sarajevu izdvojila 1/4 miliona za lijecenje bolesnika. Vecinom zena oboljelih od raka dojke. Da se hoce tako svi ponasati.
insaneinthebrain

#789 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by insaneinthebrain »

:lol: :lol: :lol:

&list=WL&index=10
SmokingMan

#790 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by SmokingMan »

Uhvatiše tajkuna i golog ga strpaše u prdekanu.Hebat će vas ako mu ne vratite 20.000 Eura,onaj Maraka,ma šta god.... :lol:
demagog

#791 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by demagog »

Jadni policajci, moraju se baviti ovakvim tipovima. :(
vjeshalica

#792 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by vjeshalica »

demagog wrote:Jadni policajci, moraju se baviti ovakvim tipovima. :(
Pa 99% ovakvih labrnjatora se ovako ponasa
Sistem je neefikasan za njih jer te kazne su sitna stvar
Ovakva olos kabadahijska se ne udara novcanim kaznama vec konstantnim batinama 24h da se to provodi ne bi oni imali vremena od modrica da izlazr iz kuce a kamoli da vozaju auta i.prave probleme....
karanana

#793 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by karanana »

sistem je karina.
policajci moraju trpiti ovakve zajebancije jer ne smiju ga odmah, cim su ga zaustavili, povaliti, sa njuskom na asfaltu i ruke mu polomiti, svezati ga i odvesti. nego se oni s njim naguravaju i pregovaraju 10 minuta. jebote, ni ne pretresu ga do stanice. pa mogo je lola bombu u onoj torbici imat a kamoli noz ili pistolj.
90minut

#794 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by 90minut »

vjeshalica wrote:
demagog wrote:Jadni policajci, moraju se baviti ovakvim tipovima. :(
Pa 99% ovakvih labrnjatora se ovako ponasa
Sistem je neefikasan za njih jer te kazne su sitna stvar
Ovakva olos kabadahijska se ne udara novcanim kaznama vec konstantnim batinama 24h da se to provodi ne bi oni imali vremena od modrica da izlazr iz kuce a kamoli da vozaju auta i.prave probleme....
Ne tripuj se ovaj tip ponašanja je manji od 20 posto osim kad je u pitanju alkohol, ovaj nek' bude sretan što su kamere bile upaljene jer da nisu policija bi radila bespotrebnu primjenu sile.
vjeshalica

#795 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by vjeshalica »

U njegovom slucaju je potrebna sila 24h/365. Isto bi rondo sa ili bez kamera jer ovo su obicni debiloidi iz svkodnevnog zivota
Selam
dobar osjecaj

#796 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by dobar osjecaj »

SmokingMan wrote:Uhvatiše tajkuna i golog ga strpaše u prdekanu.Hebat će vas ako mu ne vratite 20.000 Eura,onaj Maraka,ma šta god.... :lol:
Patetični plačkonja, samo nedostaje da zove mamu i da se žali da su mu djeca ukrala igračke.
Diwan

#797 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Diwan »

U nas je cijela držva crna hronika i tragikomedija
SmokingMan

#798 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by SmokingMan »

dobar osjecaj wrote:
SmokingMan wrote:Uhvatiše tajkuna i golog ga strpaše u prdekanu.Hebat će vas ako mu ne vratite 20.000 Eura,onaj Maraka,ma šta god.... :lol:
Patetični plačkonja, samo nedostaje da zove mamu i da se žali da su mu djeca ukrala igračke.
Ne bi bilo loše da u ovakvim slučajevima pređe na demonstraciju sile prije nego na ovako blage metode pridvođenja,neka na TV gledaoci osjete malo straha,posebno kosckaste glave sa asflata....
Juliuscezar

#799 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Juliuscezar »

da nije bilo kamera možda bi se i izvukao pozivom i lovom ovako baksuz
espn

#800 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by espn »

MONSTRUOZNI ZLOČIN: Narcisu Mekiću 20 godina zatvora za pljačku, silovanje i trostruko ubistvo u Bugojnu

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /191008143

Užas, samo električna stolica za ovo. Za trostruko ubistvo i silovanje samo 20 godina? :oops: :run:
Last edited by espn on 08/10/2019 20:47, edited 1 time in total.
Post Reply