Jack Be Nimble wrote:Ma nije ni pokusala puno u WA. Svjesna je da u PNW nema sta puno traziti. Previse omladine + generalno vecina ljudi vuce ka demokratskom socijalizmu.
Progressive state ili u drugim rijecima whites only. Ako nema crnaca, tesko je njoj uzeti glasove.
Ma dobro u sustini PNW i nije vaza za demokrate u generalnim izborima, kao ni nazadni jug. ZNa se da republikanci mogu uzeti WA i OR kad na vrbi zasvrbi, kao i demokrate Alabamu ili Texas.
Hillary je uzela Floridu, to je bitno kao i Nevadu. Colorado ja mislim ide demokratama svakako, iako ga je Bernie uzeo.
Po meni Berni je bolji kandidat, ali ja jos cekam da objasni kako misli da provuce kroz kongres svoje planove. Tu me pravo zivcira. Sto se tice programa on je super, razbijanje banaka i slicno. Medjutim, uospte nema objasnjenje kako sve to provuci kroz kongres. Jos jedna stavr, pod hitno mora da postane rjecitiji kada je u pitanju nacionalna sigurnost. On enma stava, osim: ja nisam glasao za rat i Iraku.
Ako postane predsjednik to ce postati njegov problem htio on to ili ne, stoga mora malo da se tu sazove.