BRUKA U DUBLINU
- supercali
#777 Re: BRUKA U DUBLINU
Pojedinca koji je izgubio najmilijeg ne zanima je li pod tom zastavom ubijen samo taj ili jos milion ljudiprog321 wrote:Pod cetnickom zastavom su klali zene i djecu; Ubijali neduzne nesrbe od Vardara do Triglava.
I vi imate obraza porediti jedno sa drugim ?
Sramota.
- animals
#778 Re: BRUKA U DUBLINU
Mislis da Srbi ne vole onaj dio BIH , u kojem oni zive..prog321 wrote:Zastava ljljana prestavlja vecinu onih koji vole ovu zemlju. Normalno da ce mahati sa njom kada se intonira himna. Zasto vama to smeta, je vAS problem.
ili Hrvati u kojem oni zive..
Ljiljani su zastava Armije BIH, i zapamti, Bosnjaci su se borili za sebe,
za svoj opstanak , a ne za BIH..
za BIH su se jedino borili ono malo Bosanaca, koje se ionako nista ne pita..
- uglavnomja
#779 Re: BRUKA U DUBLINU
animals wrote:Mislis da Srbi ne vole onaj dio BIH , u kojem oni zive..prog321 wrote:Zastava ljljana prestavlja vecinu onih koji vole ovu zemlju. Normalno da ce mahati sa njom kada se intonira himna. Zasto vama to smeta, je vAS problem.
-
prog321
#780 Re: BRUKA U DUBLINU
Pa to je ultimativni zaplet ove nase drzavice . Sto imas Srbe koji naginju Srbiji, Hrvate koji naginju Hrvatskoj u jednoj drzavi BiH.
I oni ce naginjati tamo bez obzira sta pro-BiH snage radile. Znaci, nema potrebe im saginjati glavu.
Dilema se vodi izmedju Bosnjaka, Bosanaca i ostalih koji nemaju druge drzave osim BiH.
Oni su substanca na kojim ce se graditi ova drzava i ne bi se trebali dijeliti zbog razlicitih zastava koje ionako sve njih prestavljaju.
I oni ce naginjati tamo bez obzira sta pro-BiH snage radile. Znaci, nema potrebe im saginjati glavu.
Dilema se vodi izmedju Bosnjaka, Bosanaca i ostalih koji nemaju druge drzave osim BiH.
Oni su substanca na kojim ce se graditi ova drzava i ne bi se trebali dijeliti zbog razlicitih zastava koje ionako sve njih prestavljaju.
- uglavnomja
#781 Re: BRUKA U DUBLINU
i imamo bosnjake koji naginju bosnjakistanuprog321 wrote:Pa to je ultimativni zaplet ove nase drzavice . Sto imas Srbe koji naginju Srbiji, Hrvate koji naginju Hrvatskoj u jednoj drzavi BiH.
I oni ce naginjati tamo bez obzira sta pro-BiH snage radile. Znaci, nema potrebe im saginjati glavu.![]()
-
prog321
#782 Re: BRUKA U DUBLINU
To nije tacno.
Bosnjakistan nije opcija kod Bosnjaka. Da jeste, volio bih barem jednog politicara da to jasno kaze.
Bosnjakistan nije opcija kod Bosnjaka. Da jeste, volio bih barem jednog politicara da to jasno kaze.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#783 Re: BRUKA U DUBLINU
Generalno NE....pojedinaca ima mada su svjesni da je to utopija!uglavnomja wrote:i imamo bosnjake koji naginju bosnjakistanuprog321 wrote:Pa to je ultimativni zaplet ove nase drzavice . Sto imas Srbe koji naginju Srbiji, Hrvate koji naginju Hrvatskoj u jednoj drzavi BiH.
I oni ce naginjati tamo bez obzira sta pro-BiH snage radile. Znaci, nema potrebe im saginjati glavu.![]()
- beniciodeltoro
#784 Re: BRUKA U DUBLINU
Pa i ono malo Bosanaca koje se ionako nista ne pita su se borili pod zastavom ljiljani pa bi ustvari trebali podržati ljiljane. Imam osjećaj da građani BiH koji su pro-BiH a nisu Bošnjaci ili se ne smatraju Bošnjacima počinju da sataniziraju zastavu pod kojom su se nekada borili na način "To je zastava jednog od 3 tora, mi smo za ovuanimals wrote:Mislis da Srbi ne vole onaj dio BIH , u kojem oni zive..prog321 wrote:Zastava ljljana prestavlja vecinu onih koji vole ovu zemlju. Normalno da ce mahati sa njom kada se intonira himna. Zasto vama to smeta, je vAS problem.
Pod kojom ste se zastavom vi borili 92.?
- Point.
#785 Re: BRUKA U DUBLINU
Curo draga, kako ja namecem nesto ako ja tebi ne branim trokut zastavu a ti meni branis ljiljane? Objasni mi molim te.maida95 wrote:Pa i ti namećeš svoj stav onda..Point. wrote: Al namecati drugima vas stav, bojim se da nece moci. The End.
-
maida95
#786 Re: BRUKA U DUBLINU
Gdje sam ja rekla da tebi branim ljiljane? Ako jesam molim te da citiraš jer mi nije to bila poenta.
- supercali
#787 Re: BRUKA U DUBLINU
Opet po ko zna koji put treba objasnjavati
Nije problem ljiljan ko ljiljan ta zastava ko ta zastava
Problem je vrijeme i mjesto mahanjem iste
Moze da svaki stan u sarajevu ima zastavu sa ljiljanima na zidu al na utakmici treba da bude varta svidjala se ona nama ili ne jer je to zvanicna zastava drzave za koju se ginulo
Sad ce te reci nije pod tom zastavom
Tacno nije pod tom al posto nije bilo pobjednika u ratu
Posto se druga strana pita o svemu na drzavnom nivou tako se pita i oko zastave
Dogovorena ova zastava i duznost svakog koji voli ovu zemlju je da mase ovom tzv varta zastavom
Nije problem ljiljan ko ljiljan ta zastava ko ta zastava
Problem je vrijeme i mjesto mahanjem iste
Moze da svaki stan u sarajevu ima zastavu sa ljiljanima na zidu al na utakmici treba da bude varta svidjala se ona nama ili ne jer je to zvanicna zastava drzave za koju se ginulo
Sad ce te reci nije pod tom zastavom
Tacno nije pod tom al posto nije bilo pobjednika u ratu
Posto se druga strana pita o svemu na drzavnom nivou tako se pita i oko zastave
Dogovorena ova zastava i duznost svakog koji voli ovu zemlju je da mase ovom tzv varta zastavom
- Point.
#788 Re: BRUKA U DUBLINU
Ama, jebe mi se je li njima ugodno ili nije, njih i onako zaboli qurac za beha repkom! Koji vam je vise, stokholmski sindrom ili sta? Kad budu pokazivali imalo interesovanja za BiH tad mozemo pricati, do tada vozdra.maida95 wrote:Pa dobro, nije uredu porediti jer su se gori zločini dešavali pod četničkom zastavom, znam to i ja nisam budala, samo kažem da nije ni njima ugodno gledati zastavu u ime koje su njihovi najmiliji poginuli kao što nama nije ugodno vidjeti četničku.
- animals
#789 Re: BRUKA U DUBLINU
Svaka ptica svome jatu leti..
tako da je bespredmetno raspravljati kojom zastavom da masemo..
Srbi i Hrvati nikada nece prihvatiti ljiljane..
Kojom zastavom treba mahati na utakmicama BIH..to sigurno nisu ljiljani..
mislim da je provokacija mahati tom zastavom, ili onda da se ravnopravno mahaju i Srpske i Hrvatske i ljiljani..
onda moze..
tako da je bespredmetno raspravljati kojom zastavom da masemo..
Srbi i Hrvati nikada nece prihvatiti ljiljane..
Kojom zastavom treba mahati na utakmicama BIH..to sigurno nisu ljiljani..
mislim da je provokacija mahati tom zastavom, ili onda da se ravnopravno mahaju i Srpske i Hrvatske i ljiljani..
onda moze..
- supercali
#790 Re: BRUKA U DUBLINU
Zakon ustav ove drzave je propisao da je zastava bih trokut a ne ljiljaniPoint. wrote:Curo draga, kako ja namecem nesto ako ja tebi ne branim trokut zastavu a ti meni branis ljiljane? Objasni mi molim te.maida95 wrote:Pa i ti namećeš svoj stav onda..Point. wrote: Al namecati drugima vas stav, bojim se da nece moci. The End.
Zato je tvoj stav nametanje
- uglavnomja
#791 Re: BRUKA U DUBLINU
Point. wrote:Ama, jebe mi se je li njima ugodno ili nije, njih i onako zaboli qurac za beha repkom! Koji vam je vise, stokholmski sindrom ili sta? Kad budu pokazivali imalo interesovanja za BiH tad mozemo pricati, do tada vozdra.maida95 wrote:Pa dobro, nije uredu porediti jer su se gori zločini dešavali pod četničkom zastavom, znam to i ja nisam budala, samo kažem da nije ni njima ugodno gledati zastavu u ime koje su njihovi najmiliji poginuli kao što nama nije ugodno vidjeti četničku.
boli ih qrac za repkom sa ljiljanima i jednom i jedinom.
znas li ti sta je stokholmski sindrom?
u bh je slucaj sijamskih blizanaca, i to trojki
inace, pitaju barbarez i djuric i nenad markovic i ... barisa krasic i ... kako si, sta ima, jesil' dobar nako ...
- cyprus
#792 Re: BRUKA U DUBLINU
Niko tebi ne može braniti ljiljane, samo ih ne možeš ni ti drugima poturati kao državnu zastavu...Point. wrote:Curo draga, kako ja namecem nesto ako ja tebi ne branim trokut zastavu a ti meni branis ljiljane? Objasni mi molim te.maida95 wrote:Pa i ti namećeš svoj stav onda..Point. wrote: Al namecati drugima vas stav, bojim se da nece moci. The End.
Last edited by cyprus on 22/11/2015 13:55, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#793 Re: BRUKA U DUBLINU
meni ta zastava ne smeta. ali ko god je koristi nema onda nikakvo pravo upirati prstom na hrvatske, srpske ili bilo cije zastave po BiH.
Ljiljani su zapravo stilizirani kriz i prvo su koristeni u Francuskoj (pa ih tako ima po bivsim francuskim kolonijama), i meni je stvarno morbidno kad vidim nekog s tom zastavom u jednoj ruci, a u drugoj one zastave s arpaskim slovima. Neke stvari jednostavno ne idu zajedno.
Ljiljani su zapravo stilizirani kriz i prvo su koristeni u Francuskoj (pa ih tako ima po bivsim francuskim kolonijama), i meni je stvarno morbidno kad vidim nekog s tom zastavom u jednoj ruci, a u drugoj one zastave s arpaskim slovima. Neke stvari jednostavno ne idu zajedno.
-
maida95
#794 Re: BRUKA U DUBLINU
+1tututuuuu wrote:meni ta zastava ne smeta. ali ko god je koristi nema onda nikakvo pravo upirati prstom na hrvatske, srpske ili bilo cije zastave po BiH.
- supercali
#795 Re: BRUKA U DUBLINU
Kako cu ja pokazivati interesovanje za nesto kad mi ti ispree nosa mases necim sto je meni odbojno i to isto prisvajas kao svojePoint. wrote:Ama, jebe mi se je li njima ugodno ili nije, njih i onako zaboli qurac za beha repkom! Koji vam je vise, stokholmski sindrom ili sta? Kad budu pokazivali imalo interesovanja za BiH tad mozemo pricati, do tada vozdra.maida95 wrote:Pa dobro, nije uredu porediti jer su se gori zločini dešavali pod četničkom zastavom, znam to i ja nisam budala, samo kažem da nije ni njima ugodno gledati zastavu u ime koje su njihovi najmiliji poginuli kao što nama nije ugodno vidjeti četničku.
- uglavnomja
#796 Re: BRUKA U DUBLINU
velkam tu apsurdistantututuuuu wrote:meni ta zastava ne smeta. ali ko god je koristi nema onda nikakvo pravo upirati prstom na hrvatske, srpske ili bilo cije zastave po BiH.
neko bi da je njegova nezakonita zastava vaznija od druge dvije isto tako nezakonite (prema un clanstvu)
i jos se ljuti, ono tako ce biti i kraj price
- animals
#797 Re: BRUKA U DUBLINU
Isto kad bi Hrvati mahali sa sahovnicom i jos pride neka zastava sa krizem, Vatikanska ili sta ja znam nekatututuuuu wrote:meni ta zastava ne smeta. ali ko god je koristi nema onda nikakvo pravo upirati prstom na hrvatske, srpske ili bilo cije zastave po BiH.
krizarska..i sta smeta..
- tututuuuu
#798 Re: BRUKA U DUBLINU
pa to bi jos i imalo bar nekog smisla (na stranu provociranje) s obzirom da su Hrvati domainanto krscani. ljiljani su jedan od simbola krscanstva, a njih skoro pa u pravilu po BiH koriste isti koji se samo ugledaju na istok, pa tako imas te morbidne kombinacije na svadbama recimo vidjeti ljiljane i polumjesec, ljiljane i arapske natpise na tekmama itd...animals wrote:Isto kad bi Hrvati mahali sa sahovnicom i jos pride neka zastava sa krizem, Vatikanska ili sta ja znam nekatututuuuu wrote:meni ta zastava ne smeta. ali ko god je koristi nema onda nikakvo pravo upirati prstom na hrvatske, srpske ili bilo cije zastave po BiH.
krizarska..i sta smeta..
Kao...
-
vade_mecum
#799 Re: BRUKA U DUBLINU
hajd sta falitututuuuu wrote:pa to bi jos i imalo bar nekog smisla (na stranu provociranje) s obzirom da su Hrvati domainanto krscani. ljiljani su jedan od simbola krscanstva, a njih skoro pa u pravilu po BiH koriste isti koji se samo ugledaju na istok, pa tako imas te morbidne kombinacije na svadbama recimo vidjeti ljiljane i polumjesec, ljiljane i arapske natpise na tekmama itd...animals wrote:Isto kad bi Hrvati mahali sa sahovnicom i jos pride neka zastava sa krizem, Vatikanska ili sta ja znam nekatututuuuu wrote:meni ta zastava ne smeta. ali ko god je koristi nema onda nikakvo pravo upirati prstom na hrvatske, srpske ili bilo cije zastave po BiH.
krizarska..i sta smeta..
Kao...
- Point.
#800 Re: BRUKA U DUBLINU
Barba milion puta sa ljiljanima hodao, Nenad takodjer. Marko Topic isto tako. Cudo nisi spomenuo Tifu, Divjaka, Vikica.....uglavnomja wrote:Point. wrote:Ama, jebe mi se je li njima ugodno ili nije, njih i onako zaboli qurac za beha repkom! Koji vam je vise, stokholmski sindrom ili sta? Kad budu pokazivali imalo interesovanja za BiH tad mozemo pricati, do tada vozdra.maida95 wrote:Pa dobro, nije uredu porediti jer su se gori zločini dešavali pod četničkom zastavom, znam to i ja nisam budala, samo kažem da nije ni njima ugodno gledati zastavu u ime koje su njihovi najmiliji poginuli kao što nama nije ugodno vidjeti četničku.
boli ih qrac za repkom sa ljiljanima i jednom i jedinom.
znas li ti sta je stokholmski sindrom?
u bh je slucaj sijamskih blizanaca, i to trojki, a ne stokholmski sindrom.
inace, pitaju barbarez i djuric i nenad markovic i ... barisa krasic i ... kako si, sta ima, jesil' dobar nako ...
Interesantno je da su najglasniji na ovoj temi oni koji i ne prate reprezentaciju, barem ih nema na sportskim odnosno fudbalskim temama, ali ce ovdje biti prvi da pametuju kako se ponasati na tribinama.