I nemaju djecu koja trebaju sada u skolu. Oni ne salju djecu u skolu, vec ih po danu obucavaju da kolju, a navece balavurdija ne silazi sa sedzade.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Biće bolje drugi put.Warashii wrote:A jbgaDrvosjeca iz Dejcica wrote: Majke mi ti si meni gori što objašnjavaš. Treba takvima da kažeš da je Alija još davne 1983 pozvao mudžahedine u BiH pa je ovo danas samo logičan slijed.![]()
Btw.
Moji Arapi odoše kući uskoro.Pitam ih što idu, zar neće ostati ovdje da nam otmu zemlju, pojebu sve žene i nametnu svoju vjeru i običaje? Ovaj stari se smije, kaže sinko imate lijepu zemlju, vrijedne i lubazne ljude ali nama je naša zemlja najbolja. Ja tu krenuh o Aliji, mudžahedinima, braći po vjeri...ma izignorisaše me samo tako.
Arapi u Sarajevu
- Gojeni H
#776 Re: Arapi u Sarajevu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#777 Re: Arapi u Sarajevu
dobro ba shvatili smo morate li svaki topik uništavati filozofijom petog stupnja
- Language
#778 Re: Arapi u Sarajevu
konstruktivan prijedlog: Udruzenje građana " Borba protiv najezde arapa ". Moto: Cisto i lijepo moje Sarajevo.
-
Nokija
#779 Re: Arapi u Sarajevu
Neki dan u trafici na sarajevskom aerodromu kupujem novine. Posto to tu cesto radim, poznajem vec obje "gospodje" koje tu rade. Redovno je tu mrzovoljni pogled, pozdravljanja nema, izvolite-hvala-molim nikad jos nisam cula. Ovaj put su dvoje male arapske djece bili u trafici, nisu bili glasni samo su se malo igrali sto u tom skucenom prostoru mozda moze nekome biti iritantno. Ja to ne bi ni skontala da doticna nije rondala: kako su nevaspitani, ko vas je tako vaspito, ko vas je poslo vamo. Tipicno nase ponasanje, sebe ne vidim al imam pravo po drugom s****.
-
Drinski
#780 Re: Arapi u Sarajevu
to je do sefa, ona odmah treba da leti sa posla, pa neka se žali kome hoce.Nokija wrote:Neki dan u trafici na sarajevskom aerodromu kupujem novine. Posto to tu cesto radim, poznajem vec obje "gospodje" koje tu rade. Redovno je tu mrzovoljni pogled, pozdravljanja nema, izvolite-hvala-molim nikad jos nisam cula. Ovaj put su dvoje male arapske djece bili u trafici, nisu bili glasni samo su se malo igrali sto u tom skucenom prostoru mozda moze nekome biti iritantno. Ja to ne bi ni skontala da doticna nije rondala: kako su nevaspitani, ko vas je tako vaspito, ko vas je poslo vamo. Tipicno nase ponasanje, sebe ne vidim al imam pravo po drugom s****.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#781 Re: Arapi u Sarajevu
klasični ters 
- omega369
#782 Re: Arapi u Sarajevu
Aha, duhovni padisah boze vrece ih salje vamo. h*****, tanak sa geografijom, taman mislio da ih salje u srbiju i hrvatsku. mozda dogodine....calculator wrote:Dugoročno, veća je šteta za BiH društvo njihovim dolaskom i kupovinom nekretnina u BiH, kasnije i reprodukcijom i unosom kulture, nego finansijska korist koju možemo postićiLanguage wrote:znam da obilaze ove naše prirodne ljepote i da ih ima svakakvih....od akademski obrazovanih do zadnjih klošara koji putuju....dolaze porodice sa djecom....potroše vjerujem da potroše i vrate se u svoju zemlju ....nisam pristalica da kupuje nekretnine i ostaju....ali u konacnici cu reci....donose pare ovoj zemlji![]()
Njih neko organizirano i poziva i šalje u BiH
-
detroit-mercy
#783 Re: Arapi u Sarajevu
Ovo je i mene iznenadilo, ko biva pokrivene se kupaju. Ono jebote obuce onaj lastex, fakat dodje ti ko vjestacka koza. Mozes joj odmjerit i sisu i guzicu i picicGojeni H wrote:Prolazis kulturni sok.HAVANA wrote:Lakse bi s kamilama izaso na kraj nego s haljinama u bazenu.Language wrote:a ovdje hodaju sa kamilama i prostrli su satore evo upravo gledam aman jarabi....
Em to bolan skoci,pa se sva napuse ko padobran,pa namjesti ono,pa izadje,ono se priljepilo,picic,dojka izvrsno ocrtani,sta je poenta? Ono sexi pravo.![]()
![]()
Tako se kupaju u Dubaiju, npr. Samo sto koriste one nake ronilacke kostime i nabije kapuljacu na vugla.
Jebiga, sta patis i sebe i druge, barem se skini kako treba
-
dezurni_ucenik
#784 Re: Arapi u Sarajevu
A odakle njima lova da kupuju kuce po Sarajevu ? Pa nije bas da su svi seici.
-
detroit-mercy
#785 Re: Arapi u Sarajevu
Sto, odakle pare, je li ti mislis da su nekretnine u Sarajevu skupe da ih kupuju samo seicidezurni_ucenik wrote:A odakle njima lova da kupuju kuce po Sarajevu ? Pa nije bas da su svi seici.
Btw, pogledaj prosjecne zarade u nekim od tih zemalja i sve ce ti se samo rec
- bach
#786 Re: Arapi u Sarajevu
Lijepo je ovo znati...
http://style.ba/novost/17301/arapski-or ... ke-up-look
Ključ ljepote Arapkinja se krije u njihovoj misterioznosti koju postižu pogledom, jednim od rijetkih atributa kojeg smiju otkrivati. Stoga su razvile posebnu tehniku šminkanja očiju, uz njihovo jako naglašavanje crnim tušem. Ova tehnika šminkanja je poznata u cijeloj Aziji. Glavni akcenat orijentalnog načina šminkanja je na očima

http://style.ba/novost/17301/arapski-or ... ke-up-look
Ključ ljepote Arapkinja se krije u njihovoj misterioznosti koju postižu pogledom, jednim od rijetkih atributa kojeg smiju otkrivati. Stoga su razvile posebnu tehniku šminkanja očiju, uz njihovo jako naglašavanje crnim tušem. Ova tehnika šminkanja je poznata u cijeloj Aziji. Glavni akcenat orijentalnog načina šminkanja je na očima

-
Nokija
#787 Re: Arapi u Sarajevu
Tersluk se nastavljaBlack swan wrote:klasični ters
I onda ce gospodja iz trafike i taj nadrkani konobar, kao i vecina forumasa uostalom, preuvelicati da ne kazem nalagati detalja u svojoj prici o arapima. I sasvim banalnog ponasanja ce ispasti odvratna prica o ciganiji sa BI.
Istovremeno, metar od mojih nogu covjek na podu klanja. U WCu par djevojaka uzima abdest. Za vecinu ostalih putnika ukljucujuci mene vrlo neugodan prizor. Al ja ne krivim njih nego upravu aerodroma. Ako vec dolaze tu u tolikom broju kako se prica i hoce da potrose pare, zar je problem napraviti im mali dio gdje ce obavljati to sto misle da moraju? Ne da njima ugode nego da ne iritiraj druge putnike. Zar je problem u ponudu uvesti bolje sendvice, snacks, cijedjene sokove, i sve sto i drugi aerodromi imaju? I staviti dvije zgodne trebice koje ce im sa osmjehom naplatiti 10 km sendvic sa nekom halal zivotinjskom preradjevinom?
Umisljeni bosanac naravno ocekuje da mu i mimo festivala u pohode dolaze iskljucivo bogate holivudske zvijezde i bjelosvjetska elita. Jer to je ono sto odgovara njegovom nivou
Jbt Bogati ruski turisti 10 puta vracaju najskuplje flase vina jer im kao ne pase aroma. A gazde ti restorana samo klimaju glavom i izvinjavaju se. I kad ih pitaju sta mislite o Rusima, sve najbolje
- skupljac_zeljeza
#788 Re: Arapi u Sarajevu
Nekada nam je dovoljan samo pogled pa da shvatimo reakciju na neku našu izjavu....inače. Neki uz ovo dodaju u ruke jer su isto otkrivene pa je izgrađena vremenom neverbalna komunikacija prstima. Nekada se opet sve ovo predimenzionira, a nekada podcjenjuje.bach wrote:Lijepo je ovo znati...
-
detroit-mercy
#789 Re: Arapi u Sarajevu
Hos rec, znaju rukom raditskupljac_zeljeza wrote:Nekada nam je dovoljan samo pogled pa da shvatimo reakciju na neku našu izjavu....inače. Neki uz ovo dodaju u ruke jer su isto otkrivene pa je izgrađena vremenom neverbalna komunikacija prstima. Nekada se opet sve ovo predimenzionira, a nekada podcjenjuje.bach wrote:Lijepo je ovo znati...
- skupljac_zeljeza
#790 Re: Arapi u Sarajevu
Ne valja ako ne zna....iskreno.detroit-mercy wrote:Hos rec, znaju rukom raditskupljac_zeljeza wrote:Nekada nam je dovoljan samo pogled pa da shvatimo reakciju na neku našu izjavu....inače. Neki uz ovo dodaju u ruke jer su isto otkrivene pa je izgrađena vremenom neverbalna komunikacija prstima. Nekada se opet sve ovo predimenzionira, a nekada podcjenjuje.bach wrote:Lijepo je ovo znati...
.
Više sam mislio na ono što Selimović zapisa....
Prvo sam zapazio njene ruke. Dok je pridržavala jašmak, prisilnom kretnjom, koja je određena, bez mnogo mogućnosti, bile su razdvojene i neizrazite, jedva su se primjećivale. Ali kad je pustila tkaninu i sastavila ruke, one su odjednom oživjele, postavši cjelina. Nisu u pohod polazile naglo niti su se kretale živo, ali je u njihovom stišanom mirovanju, ili laganom lutanju, bilo toliko snage nekog neobičnog smisla, da su neprestano prikivale moju pažnju. Izgledalo je da će svakog časa učiniti nešto važno, nešto presudno, stvarajući tako napetost očekivanja, stalnu i uzbudljivu. Mirovale su u krilu, sastavljenje, obgrljene, kao da se dave u tihoj čežnji, ili čuvaju jedna drugu da ne odlutaju, da ne učine štogod nerazumno, nepomične u neprestanom talasanju što se jedva vidjelo, slično nemirnom drhatu, lakom grču od preobilja snage. Onda su se bez žurbe razdvajale, kao da su se dogovorile, i samo trenutak lebdjele, tražeći se, pa nježno padale, poput zaljubljenih ptica, na atlasno koljeno, opet zagrljene, nerazdvojne, srećne u svom sastavljenom ćutanju.
..Dugo je tako trajalo, i jedna se pomaknula, prstima što su se sporo i strašno grčili počinjala da gladi atlas ispod sebe, i kožu ispod atlasa, a druga je ležala na njoj, priljubljena, utišana, osluškujuć nečujno pucketanje glatkog kumaša nad okruglim mermernim koljenom...
Najljepši su mi bili prsti, dugi, gibljivi, svijetle kože salivene u pravilne čunjeve sa sijenkama pregiba, začudno živi kad su se polako širili ili sklupljali u prozirnu čašku, kao latice.
Ali ako sam prvo obratio pažnju na ta dva mala stvora, dvije životinjice, dvije sipe, dva cvijeta, nisam ih primjećivao same, ni u početku dok sam najviše u njih gledao, ni poslije kad sam je otkrivao kao nepoznatu zemlju. Sve je na njoj bilo skladno i nerazdvojivo: pogled očiju lako oivičen crnom bojom, što se spajao s pokretom ruke jedva skrivene providnom tkaninom košulje; meni nagib glave; kad bi zatreptao zlatom obuhvaćeni smaragd na čelu, i nesvjestan trzaj noge u srebrnoj papuči; lice bez neravnina, po kome se razvila blaga svjetlost nekud iznutra, iz krvi što se preobraćala u tople odsjaje; vlažan bljesak zuba iza prividno lijenih, punih usana...
Ugodno je bilo gledati kako se love njene žive ruke, kako se zaboravljaju u igri, ugodno je bilo slušati kako govori, ne, nije trebalo ništa da govori, dovoljno je bilo da postoji.."
- Gojeni H
#791 Re: Arapi u Sarajevu
Upravo tako.detroit-mercy wrote:Sto, odakle pare, je li ti mislis da su nekretnine u Sarajevu skupe da ih kupuju samo seicidezurni_ucenik wrote:A odakle njima lova da kupuju kuce po Sarajevu ? Pa nije bas da su svi seici.Seici kupuju u NewYorku i Londonu, sitnija buranija po Njemackoj, jos sitnija po BiH.
Btw, pogledaj prosjecne zarade u nekim od tih zemalja i sve ce ti se samo rec.
Bogatiji kupuju po Londonu, istocnoj ili zapadnoj obali SAD-a, Parizu, itd.
Uzecemo za primjer prosjecnog gradjanina Kuvajta:
- Drzava daje poklon od oko 14000 dolara bracnom paru nakon vjencanja.
- Drzava daje izuzetno povoljan kredit za kupovinu kuce ili stana. Isplata, prakticno dozivotna.
- Gradjanin dobija 150 dinara (1 dinar = 3,5 $) mjesecno, plus 50 dinara za svako dijete.
- Tradicionalno, ukoliko su cijene nafte vece, slijedi godisnji poklon od Emira (vladara Kuvajta). 2006. god. je bio 2000 $ za svakog gradjanina.
- Ukoliko Kuvajcanin radi, dobija dodatne podstreke od drzave, veoma opipljive.
- S obzirom da svaki strani radnik treba sponzora, to je potencijalna dodatna zarada.
Nadam se da je sada jasno otkud lova.
-
detroit-mercy
#792 Re: Arapi u Sarajevu
Dodaj jos i to da Kuvajcani mahom rade bolje placane poslove, dok bausteal, hoteli, ciscenje je za Filipince, Indijce, Pakistance i sl.Gojeni H wrote:Upravo tako.detroit-mercy wrote:Sto, odakle pare, je li ti mislis da su nekretnine u Sarajevu skupe da ih kupuju samo seicidezurni_ucenik wrote:A odakle njima lova da kupuju kuce po Sarajevu ? Pa nije bas da su svi seici.Seici kupuju u NewYorku i Londonu, sitnija buranija po Njemackoj, jos sitnija po BiH.
- Drzava daje izuzetno povoljan kredit za kupovinu kuce ili stana. Isplata, prakticno dozivotna.
- Gradjanin dobija 150 dinara (1 dinar = 3,5 $) mjesecno, plus 50 dinara za svako dijete.
- Tradicionalno, ukoliko su cijene nafte vece, slijedi godisnji poklon od Emira (vladara Kuvajta). 2006. god. je bio 2000 $ za svakog gradjanina.
- S obzirom da svaki strani radnik treba sponzora, to je potencijalna dodatna zarada.
Tako da netreba se se neko ibreti odakle lova. Pa sta je samo nasa raja iz inostranstva pokupovala nektretnina po BiH a da ne kupuju ovi sto vise zarade. Jos smo mi prilcno jeftini
- AntiKrist
#793 Re: Arapi u Sarajevu
Arapofobija na forumu izgleda moze proci nekaznjeno?
-
PM72
#794 Re: Arapi u Sarajevu
Arapofobija?
Prijavi me i za silovanje,imam sav potreban alat.
Prijavi me i za silovanje,imam sav potreban alat.
-
PM72
#795 Re: Arapi u Sarajevu
Ako ti kažem da je očevidac čovjek sa kojim radim i koji je odveo porodicu u šetnju i nije sklon "paparaco" sranjima niti potezanju mobitela radi selfija i FB-a,hoće li ti biti lakše? I ja bih sklonio guzicu u stranu da ne gledam te mučne scene jer me neko može izazvati pa ću bez ikakve potrebe opaliti nekog štocem ili ću fasovati metak.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#796 Re: Arapi u Sarajevu
doktor nearapin, u Kataru ima 10 000KM platuGojeni H wrote:Upravo tako.detroit-mercy wrote:Sto, odakle pare, je li ti mislis da su nekretnine u Sarajevu skupe da ih kupuju samo seicidezurni_ucenik wrote:A odakle njima lova da kupuju kuce po Sarajevu ? Pa nije bas da su svi seici.Seici kupuju u NewYorku i Londonu, sitnija buranija po Njemackoj, jos sitnija po BiH.
noćni čuvar arapin ima u Kataru platu 8-10k KM
-
detroit-mercy
#797 Re: Arapi u Sarajevu
Jesi ti kad bio na exkurziji sa srednjom skolomPM72 wrote:Plakaćemo mi za sandžaklijama i srbima kad se ova arapska gamad ankeriše i zauzme šančeve...skoro sam čuo za slučaj frke u Budnjinim hotelima,kažu bila i tuča.Navodno je par tih arapa sa porodicama pravilo belaj,njihova djeca su (kaže mi očevidac) prevrtala su stolove sa pićem i hranom tako da je na kraju došla i policija.Meni je žao ovih jadnika što bježe od rata a ova neodgojena i neotesana stoka što kupuje sve odreda me pravo iritira.
- skupljac_zeljeza
#798 Re: Arapi u Sarajevu
PM72 wrote:...njihova djeca su ...
-
PM72
#799 Re: Arapi u Sarajevu
Pa normalno da sam bio,nisam odrastao u Žepi nego na Alipašinom.I sad me bude stid kad se sjetim Andore i ekskurzije kad im je stoka iz autobusa ušla u prodavnicu satova.
Ali,ovo arapi o kojima pišem nisu bili na ekskurziji niti su imali po 15-16 godina.Bili su sa porodicama a djeca im počela praviti sranje.Roditelji šute - ko biva,nadoknadiće svu štetu.Ja bih svoju djecu odr'o od batina kad bi nekom počeli razbijati stolove i bacati escajg.
Inače,i vehabije i arapi imaju jako razmaženu,bezobraznu i upuštenu djecu.To im je zajedničko.
Ali,ovo arapi o kojima pišem nisu bili na ekskurziji niti su imali po 15-16 godina.Bili su sa porodicama a djeca im počela praviti sranje.Roditelji šute - ko biva,nadoknadiće svu štetu.Ja bih svoju djecu odr'o od batina kad bi nekom počeli razbijati stolove i bacati escajg.
Inače,i vehabije i arapi imaju jako razmaženu,bezobraznu i upuštenu djecu.To im je zajedničko.