Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sizifinho

#776 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Image

Vansemoljci u krinici

http://news.utoronto.ca/geologists-poin ... l-riches-0

Čovjek je nastao procesom evolucije iz branše sisara seu animalia koje su zapravo višećelijski višeorganski organizmi evoluirali iz puno jednostavnijih jednoćelijskih organizama...
Tako da je tačan odgovor na pitanje ove teme: "evolucijom".

Jer ono što sam naslov radi, jeste da isključuje evoluciju prvom i zadnjom tezom - odnosno iz naslova se povlači da je čovjeka stvorio ili Bog ili vanzemaljci ili evolocija.

A evoluciju ne možeš pobiti. Ni Bog ni Vanzemaljci nisu stvorili čovjeka, on se razvio.

Ono što trebamo pitati, i puno ispravnije je: Kako nastade život?
To je nešto na šta trebamo tražiti odgovore, jer na pitanje "kako nastade čovjek" znamo odgovor.

Ako na Zemlji imamo minerale koji su ekstraterestrijalnoga porijekla, onda je sasvim moguć i čak nametljiv pojam panspermije kao izvora Života.

https://www.cfa.harvard.edu/news/2015-18

Ja sam nedavno spominjao da postoji 50-50% šanse da smo mi najrazvijeniji život u svemiru. I da ćemo mi biti zapravo "ufo-ovi" koje će gledati nekakva druga bića i pisati na svojim forumima i nama.
sumirprimus

#777 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sumirprimus »

ha mozda su vanzemaljci projekcija nas iz buducnosti..covjecanstva..
pa se vratili jos dalje u proslost i apgrejdovali tadasnjeg majmuna...
na sliku svoju..kako kazu...
mO k3

#778 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by mO k3 »

joint union wrote:Kad vec spominjete drevne strukture:

Puma Punku, Bolivia (nastao oko 536–600 AD).

Image
Image
Image
Image

Gobekli Tepe, Turska (nastao oko 9600. pr. Kr.- 8200. pr. Kr. :shock: )

Image
Image
Fascinantno kako su obradivali ovo kamenje... ...
sumirprimus

#779 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sumirprimus »

cime li su rupe busili?
Dozer

#780 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

sizifinho wrote: http://news.utoronto.ca/geologists-poin ... l-riches-0

Čovjek je nastao procesom evolucije iz branše sisara seu animalia koje su zapravo višećelijski višeorganski organizmi evoluirali iz puno jednostavnijih jednoćelijskih organizama...
Tako da je tačan odgovor na pitanje ove teme: "evolucijom".

Jer ono što sam naslov radi, jeste da isključuje evoluciju prvom i zadnjom tezom - odnosno iz naslova se povlači da je čovjeka stvorio ili Bog ili vanzemaljci ili evolocija.

A evoluciju ne možeš pobiti. Ni Bog ni Vanzemaljci nisu stvorili čovjeka, on se razvio.

Ono što trebamo pitati, i puno ispravnije je: Kako nastade život?
To je nešto na šta trebamo tražiti odgovore, jer na pitanje "kako nastade čovjek" znamo odgovor.

Ako na Zemlji imamo minerale koji su ekstraterestrijalnoga porijekla, onda je sasvim moguć i čak nametljiv pojam panspermije kao izvora Života.

https://www.cfa.harvard.edu/news/2015-18

Ja sam nedavno spominjao da postoji 50-50% šanse da smo mi najrazvijeniji život u svemiru. I da ćemo mi biti zapravo "ufo-ovi" koje će gledati nekakva druga bića i pisati na svojim forumima i nama.
I, ja s ovim nemam nikakav problem. Cak se slazem s ovom postavkom/teorijom panspermije, kao najvjerovatnijom, iako u njoj jos uvijek nedostaju neki bitni detalji te evolucije.
A slazem se i da je pravo pitanje - Kako nastade zivot? Mi jesmo otkrili neke elemente koji bi mogli kreirati zivot, ali jos uvijek nam nedostaje znanje o tome kako su se ti elementi tacno spojili i proizveli zivot. Mozemo li se sloziti oko ovoga?
Nazalost, mi jos uvijek mozemo na sve to gledati samo iz nase trenutne pozicije znanja i pretpostavki, a dokazivanje svega toga je i dalje imperativ.
Ramzess Veliki

#781 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Ramzess Veliki »

Dozer wrote: Ova slika je fake, sto je ocigledno iz razlike u rezoluciji covjeka u zutoj majici i zidina, ali i velicine grmlja ispod.
Image
Kakvi fake ...
Image
Image
Image
mO k3

#782 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by mO k3 »

sumirprimus wrote:cime li su rupe busili?
:thumbup:
Dobro pitanje
joint union

#783 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

mO k3 wrote:
sumirprimus wrote:cime li su rupe busili?
:thumbup:
Dobro pitanje
Interesantan je i oblik ovog slova H. Naime, ovakvi oblici mogu se slagati otprilike kao lego kocke, te tako praviti raznorazne gradjevine uklapanjem.

Mozda i ovo nekog zanima:

http://www.bibliotecapleyades.net/ancie ... mic_12.htm

Grad Mohenjo-Daro u Indiji koji pokazuje efekte razaranja atomskom bombom.
Problem je samo sto je starost grada procijenjena na preko 4500 godina...
mO k3

#784 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by mO k3 »

sta ako je recimo prije par miliona godina zapravo postojao zivot slican danas mozda i tehnologija slicna danasnjoj da je covjek hodao ovom planetom i kroz neki nacin uradjen reset , da smo se unistili sami .
postoji i teorija paralelnog univerzm GDJE SE MEMBRANE univerzama svakih par miliona godina dodiruju i reset urade....
sizifinho

#785 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

gledajte cosmos: a spacetime odyssey
kad već ulažete vrijeme u dokumentarce.
Tako ćete, mjesto gledanja nekih jeftinih, pseudohistorijskih, pseudonaučnih gluposti, moći zapravo nešto naučiti od jednog najboljih i najharizmatičnijih atrofizičara današnjice. Ili jednostavno nastavite gledati History kojem su glavne reference Giorgio Tsoukalos, legendarni "alien" meme koji uzgred rečeno ima diplomu na univerzitetu (sportski menadžment xD - a vodi emisiju o vanzemaljcima i historiji... kako ironično)
Također David Hatcher Childress je čest gost, a on je inače poznat u svijetu kao najveći pseudoarheolog, predmet ismijavanja u naučnom svijetu.
Dozer

#786 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

mO k3 wrote:sta ako je recimo prije par miliona godina zapravo postojao zivot slican danas mozda i tehnologija slicna danasnjoj da je covjek hodao ovom planetom i kroz neki nacin uradjen reset , da smo se unistili sami .
postoji i teorija paralelnog univerzm GDJE SE MEMBRANE univerzama svakih par miliona godina dodiruju i reset urade....
Postoji i ova teorija, tj. da su postojale dvije civilizacije daleko naprednije od nas danas, Atlantida i Mu, i da su se unistile atomskim ratom, te da su prezivjelli napustili planetu.

Ovakva teorija bi objasnila dosta toga sto mi danas otkrivamo, ali i nase porijeklo ovdje, jer po istoj teoriji jedni od oovih su se vratili na unistenu Zemlju nakon nekog vremxena i na njoj opet posijali zivot.
sizifinho

#787 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Atlantida je, ljudi moji, fikcija Platona o nečem što je čuo u prolazu.
Zanima me hoće li ljudi u 3015oj godini pričati o Srednjezemlju, Hogwartsu ili će možda pričati o Esseosu i Westerosu i religijama koje su tamo vladale.
Jer svakako ima više dokaza o postojanju Westerosa nego o postojanju Atlantide.

Atomski ratovi...
Očekivao sam više od teme, iskreno.

samo mi je žao što se ovdje miješaju znanstvene teorije kao što je recimo panspermija sa fikcijskim teorijama o ljudima koji su bili napredni na Zemlji pa se uništili, pa se vratili i sami sebe posijali. Ja mislim da bi ovo bila strašno dobra podloga za knjigu.
fortaleza

#788 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by fortaleza »

Dozer wrote:
mO k3 wrote:sta ako je recimo prije par miliona godina zapravo postojao zivot slican danas mozda i tehnologija slicna danasnjoj da je covjek hodao ovom planetom i kroz neki nacin uradjen reset , da smo se unistili sami .
Postoji i ova teorija, tj. da su postojale dvije civilizacije daleko naprednije od nas danas, Atlantida i Mu, i da su se unistile atomskim ratom, te da su prezivjelli napustili planetu.

Ovakva teorija bi objasnila dosta toga sto mi danas otkrivamo, ali i nase porijeklo ovdje, jer po istoj teoriji jedni od oovih su se vratili na unistenu Zemlju nakon nekog vremxena i na njoj opet posijali zivot.
Postoji teorija da se drevna Atlantida nalazila između europskog i američkog kontinenta i branila prodor golfske struje do sjeverne Europe zbog čega je Europa većinom bila zaleđena. Da su potomci današnjih Atlantiđana današnji Baski, Berberi iz sjeverne Afrike, te američki Indijanci. Kod svih njih dominira nulta krvna grupa što je jako zanimljivo, očito su dosta povezaniji nego što se misli.

Berberi su se vremenom arapizirali, ali su donekle zadržali svijetlu put i boju očiju što je jako nekarakteristično za taj predio. Ono što je još zanimljivo da im se dosta etnonima te riječi poklapa s Baskima ili Indijancima. Tradicionalno se nisu ni miješali s drugim populacijama, izričito su to izbjegavali baš kao što su to radili i Baski te Indijanci kroz stoljeća.

S druge strane, prilikom pomjeranja tektonskih ploča te površine Zemljine kore primjeti se kako pirinejski poluotok savršeno pristaje u Hudsonov zaljev u Kanadi te još takvih similarnosti diljem kontinenta pa se može zaključiti da ako je Atlantida postojala da ili nije bila površinom glomazna (gdje je onda veća mogućnost za potop) ili nije uopće bila na Atlantiku. Platon je tamo smješta, koliko je to realno, koliko fikcija, vjerojatno nećemo saznati.
fakat

#789 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by fakat »

Ove fotografije gore su bas fascinantne. To sto se pojavljuju kao material pseudonaucnika ne oduzima od cinjenica da nemamo objasnjenje otkud ovakve stvari tamo gdje ih nikako ne bi trebalo biti. Recimo ovaj material iz Perua izgleda kao izljevan kamen, misterija kako su pravili ovako nesto. Ili dzinovski kameni blokovi? Ne mogu sada guglati ali na ovo se jos moze dodati onaj podvodni grad kod japanske obale. Ovakve stvari meni su puno zanimljivije nego mutne ufo slike, jetiji ili krugovi u zitu jer ovo ne mozes fake.
Dozer

#790 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Dobro je.... Polako, ali sigurno nadolazimo na to da.postoje mnoge stvari oko nas o kojima ne znamo nista, tacnije ne znamo ni ko ih je napravio, ni kada tacno, ni zasto, a ponajmanje kako.
Onda, koliko god se to ne htjelo priznati, ali NLO-i su cinjenica, a meni licno, sto je do sada sigurno jasno, uopste ne bi predstavljalo problem da nismo nastali bas tako slucajno.
Ocigledno je da su prije nas na planeti postojale civilizacije o kojima ne znamo nista. Ni ko ili sta su bili, ni kakvi, ni koliki, ni kakvim su tehnologijama taco raspolagali, a ponajmanje - gdje su i zasto nestali....
sizifinho

#791 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

normalno da postoje
ali samo zato što ti ne znaš kako su nešto napravili, ne znači da neko drugi ne zna.
I naravno da nisu imali nikakvu tehnologiju. Da su imali, sad bismo vozili leteće automobile.
NLO-i nisu činjenica. Samo jer ti to ponavljaš iz dana u dan neće učiniti NLO-e činjenicom.
NLO je činjenica jednako koliko je i bigfut, loh nes čudovište, djed mraz i zubić vila.
Prije nas na planeti nisu postojale nikakve civilizacije. Postojale su za vrijeme nas. Ako misliš na čovjeka modernog. Prije Homo Sapiensa nisu bile civilzacije, bila su plemena, čovjek je bio animalističkog karaktera.
Za vrijeem Homo Sapiensa se dosta civilizacija izgubilo.
Nisu ih vanzemaljci spržili
Već prirodne katastrofe.
Inke nije niko pokupio i odveo, već ih je očistila španska inkvizicija. Samo treba čitat adekavne izvore, jbg.
Dozer

#792 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

OK. Izgleda da su samo tvoji izvori ovdje relevantni, jbg....
sizifinho

#793 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Dozer wrote:OK. Izgleda da su samo tvoji izvori ovdje relevantni, jbg....
pa da, jesu, jebi ga.
Svako može moje provjeriti izvore, potražiti imena ljudi i uvidjeti ko su i šta su.
Kod tebe su, u najmanju ruku, nekakve lujke, a u nekim situacijaama i režiseri filmova. Činjenica da si povjerovao u sirene kaže da ćeš za par stranica početi pisati o Srednjezemlju kao nekadašnjem carstvu
Nisi ni jedno kredibilno ime zalijepio. A sve su nepobitni dokazi, činjenice itd :mrgreen:
sumirprimus

#794 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sumirprimus »

Ajde ba sizife jedna tema bez dnevne polikite i ti doso ovde kvarit osjecaj za filing...
piupiu

#795 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by piupiu »

sizifinho wrote: samo mi je žao što se ovdje miješaju znanstvene teorije kao što je recimo panspermija sa fikcijskim teorijama o ljudima koji su bili napredni na Zemlji pa se uništili, pa se vratili i sami sebe posijali. Ja mislim da bi ovo bila strašno dobra podloga za knjigu.
Pa, ima tih knjiga i podloga ... Enuma Eliš ... Knjiga Enohova ... Anunaki i kompanija ... prati dalje niz i razvoj ... :D

http://sitchiniswrong.com/#sthash.UtI2s6dA.dpuf

Uglavnom, je l' ko vidio Nibiru 2012.? Ja sam čekala kraj svijeta, i ništa se nije desilo. Te ti ja odem spavat'. :lol:
sizifinho

#796 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

:lol:
piupiu wrote: Uglavnom, je l' ko vidio Nibiru 2012.? Ja sam čekala kraj svijeta, i ništa se nije desilo. Te ti ja odem spavat'. :lol:
Kažu neki da su i na Marsu bili ljudi. Pa izbio neki rat, izbjegli ljudi na Zemlju :P

Evo ga, NEPOBITAN, 100% dokaz, činjenično stanje - vanzemaljci su među nama!
oh, čekaj...
http://www.klix.ba/scitech/nauka/vojska ... /150905051
shiljak

#797 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by shiljak »

zabrinjavajući podatak da je tema još aktivna :D
Latte

#798 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Latte »

Ova tema je meni jedna od boljih na kompletnom forumu.
Toliko zanimljivih stvari,podataka i analiza slabo da se ima gdje procitati na nekoj drugoj temi.
Naravno nije mnogo cega istinito ali zanimljivo.
SmokingMan

#799 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by SmokingMan »

sizifinho wrote::lol:
piupiu wrote: Uglavnom, je l' ko vidio Nibiru 2012.? Ja sam čekala kraj svijeta, i ništa se nije desilo. Te ti ja odem spavat'. :lol:
Kažu neki da su i na Marsu bili ljudi. Pa izbio neki rat, izbjegli ljudi na Zemlju :P

Evo ga, NEPOBITAN, 100% dokaz, činjenično stanje - vanzemaljci su među nama!
oh, čekaj...
http://www.klix.ba/scitech/nauka/vojska ... /150905051
Apokrifni Nibiru je jedna od najvećih komercijalnih podvala velikog broja kvazistručnjaka čovječanstvu.Oni koji ne poznaju ni osnove kosmologije/astronomije lahko će se upecati na senzacionalističke priče ufologa željnih slave,novca,te tabloida koji žele povećati svoj tiraž.Koliko sam u prošlosti imao prilike pročitati tone toliko nebuloznih navoda od sudaru tzv. planet-X sa našom planetom,te kako je taj sudar neizbježan.Mnogi su toliko u svojim lažima išli daleko da su bez imalo stida u javnosti,te kroz svoje knjige i brošure,objavljivali "tačne datume" tog događaja.Ljudi,na žalost ,nisu pošteđeni neznanja,koje najviše zaokuplja ljudski um...
sizifinho

#800 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Ova tema je aktivna jer je zanimljivo pitanje. Nece se nikad dati odgovor, ali ce se uvijek nesto pisati.
Problem je sto ljudi koji pisu zanimljivosti i sulude nalik-na-fantastiku teorije nisu svjesni da je to komercijalizacija u haman SVIM slucajevima. Pa koliko sam ja puta Dozerove izvore provjerio, svaki put ima neko sa licnom dobiti iza njegove price. To su gotov uvijek ljudi poput Osmanagica, koji prosire zanimljivu pricu, zarade pare, a ljudi mjesto da prenose "legendu" oni uistinu povjeruju... jer su skloni manipulaciji.
I kad takva osoba bude izmanipulisana, dodje ovdje na forum, prica kako sa nama manipulise vlada, bla bla, da otvorimo oci, da ne budemo slijepi pored vida, kako da se ti tu ne nasmijes?
Hajd ovi ostali, tipa jointa i slicno su svjesni da su ovo legende i s njima se moze rezonovati
Post Reply