BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

Sanjarko

#776 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

ja sam amoniman wrote:Pa kakvi to retardi rade u tim telekom operaterima da dizajnira ponudu od 300 mb za 2 km pa onda 4 gb za 20 km
A između ???
Prosto nevjerovatno

Ova data sim i usb stick za 29 km je odlicna
Kod bht degena je na mnetmflat stick 55 km, ja ga dobio dzaba ali je uslov bio ugovor na 24 mjeseca
Htio da raskinem, trazili da platim 55 km
Srecom evo poboljsali su drasticno pa umjesto degenskih 1 gb sada imam 4 gb mjesecno po max brzini za 11,7 km
Moze li ona i na laptop preko usb-a i na mobitel.
I ako moze info koji je telekom.
Ja isto koristim samo mtel ali nevjerujem da je data kartica.
Moze objasnjenje o njoj Dati kartici moze li i na Laptop i u Mobitel.
Hvala unaprijed na odgovoru.
dileja

#777 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Ja također koristim tu karticu i ona je isključivo data

Ja je koristim u mobitelu a preko hotspota mogu da djelim internet i za laptop kad mi treba tako da ti USB stick modem i ne treba
Sanjarko

#778 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dileja wrote:Ja također koristim tu karticu i ona je isključivo data

Ja je koristim u mobitelu a preko hotspota mogu da djelim internet i za laptop kad mi treba tako da ti USB stick modem i ne treba
Hvala na odgovoru.
Ali kod mene je mtel internet preko USB stika na Laptopu 23.70km mjesecno 8GB preplata samo net.
Imam stari mobitel pa me zanima da li bi mogao nekako koristiti i taj internet sa stika na mob.
Laik sam pa ne znam jel data kartica ne znam sta je hotspot itd.
Zanima me bi li nekako mogao koristiti taj mtel internet i na Laptopu i na mobu
novom kojeg planiram brzo uzeti.
Da li bi na dual sim mobu mogao iskoristiti karticu iz USB stika samo da surfam netom.
Ili da prebacim broj u Haloo 5+5km prepaid 5km meni za razgovor i vise nego dovoljno
a i 1GB neta na mobu bi mi bili i vise nego dovoljno jer vecinom surfam na laptopu i uzivo sa ljudima
razgovaram.
kloniran

#779 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Vizionar 1985 wrote:

Hvala na odgovoru.
Ali kod mene je mtel internet preko USB stika na Laptopu 23.70km mjesecno 8GB preplata samo net.
Imam stari mobitel pa me zanima da li bi mogao nekako koristiti i taj internet sa stika na mob.
Da li bi na dual sim mobu mogao iskoristiti karticu iz USB stika samo da surfam netom.
Ili da prebacim broj u Haloo 5+5km prepaid 5km meni za razgovor i vise nego dovoljno
a i 1GB neta na mobu bi mi bili i vise nego dovoljno jer vecinom surfam na laptopu i uzivo sa ljudima
razgovaram.
Mozes, kupi sebi 3G router i rijesio si problem :D

evo jednog a imas i jeftinijih varijanti
http://www.ebay.com/itm/Portabl-Mobile- ... 3cff285b6c
dileja

#780 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Vizionar 1985 wrote:

Hvala na odgovoru.
razgovaram.
Pa ja tebi pričam da je i kod mene ista stvar. Imam i ja USB stik i i mogu tu sim stavit i koristiti u laptopu ali ovako je praktičnije
Dakle moze to sto pitas i najbolje ti je uzet mobitel sa dual sim

Koristiš u mobitelu non stop I data sim i govornu sim a kad ti treba na laptopu napraviš hotspot ako ne znas sta je nauci
Za početak ubaci taj sim u mobitel pa pitaj dalje pomoći ću ti

Ovako to izgleda sa dual sim
Bhmobile je ta data sim a izimobile je govorna sim

Image
Sanjarko

#781 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

kloniran wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Hvala na odgovoru.
razgovaram.
Mozes, kupi sebi 3G router i rijesio si problem :D

evo jednog a imas i jeftinijih varijanti
http://www.ebay.com/itm/Portabl-Mobile- ... 3cff285b6c
Ma znam da moze preko obicnog rutera koji ima USB port da se salje signal,
nesto sam citao o tome navodno se USB u wifi ruter ukljuci da salje signal ruter
dalje obicni ruter ali tanak sam budzetno da ruter kupujem,
ali ne znam kako bi moglo preko ovog Modema sto si naveo da imam
net i na mobu i Laptopu.
Kako sam procitao morao bi modem u laptopu biti stalno ukljucen da imam net
na Mobu to mi ne odgovara jer jedini Ja u kuci koristim net i koliko toliko sam
informaticki pismen vise nepismen nego pismen.
A meni treba da kada ne koristim laptop da mogu net na mobu koristit.
Da imam net kada je jedan uredzaj iskljucen da imam net na drugom.
Hvala na odgovoru.
Modovi sorry za off topic.
Sanjarko

#782 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

dileja wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Hvala na odgovoru.
razgovaram.
Pa ja tebi pričam da je i kod mene ista stvar. Imam i ja USB stik i i mogu tu sim stavit i koristiti u laptopu ali ovako je praktičnije
Dakle moze to sto pitas i najbolje ti je uzet mobitel sa dual sim

Koristiš u mobitelu non stop I data sim i govornu sim a kad ti treba na laptopu napraviš hotspot ako ne znas sta je nauci
Za početak ubaci taj sim u mobitel pa pitaj dalje pomoći ću ti

Ovako to izgleda sa dual sim
Bhmobile je ta data sim a izimobile je govorna sim

Image
Hvala na odgovoru cim kupim mobitel dualni
kontaktirati cu te za ostalo.
Ako moze prijedlog kakav mob do 100km da uzmem
polovan a dobar.
dileja

#783 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

za 100 KM teško možeš šta dobro
preporučujem android telefone u svakom slučaju
pa ako nađeš dobro si prošo, PIK je tvoj prijatelj
kloniran

#784 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Vizionar 1985 wrote: Ma znam da moze preko obicnog rutera koji ima USB port da se salje signal,
nesto sam citao o tome navodno se USB u wifi ruter ukljuci da salje signal ruter
dalje obicni ruter ali tanak sam budzetno da ruter kupujem,
ali ne znam kako bi moglo preko ovog Modema sto si naveo da imam
net i na mobu i Laptopu.
Kako sam procitao morao bi modem u laptopu biti stalno ukljucen da imam net
na Mobu to mi ne odgovara jer jedini Ja u kuci koristim net i koliko toliko sam
informaticki pismen vise nepismen nego pismen.
A meni treba da kada ne koristim laptop da mogu net na mobu koristit.
Da imam net kada je jedan uredzaj iskljucen da imam net na drugom.
Hvala na odgovoru.

Ovo sto sam ti ja poslao je 3G router.
Svoju data karticu ubacis u ovaj stick, a stick mozes prikljuciti na punjac od telefona, jer je potreban izvor napajanja.
Jedino prvi put moras ustekati na komp da podesis wifi parametre.
Nakon toga ustekas u punjac i zaboravis na njega.
dileja

#785 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

to mu je polovično rješenje
čim izađe iz kuće opet nema interneta na mobitelu

dual sim je najbolje rješenje, non stop internet na mobilnom,
a kad je potreban na laptopu samo hotspot na "on"
jednostavnije i praktičnije ne može da ga jebeš
belami1111

#786 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

Image[/quote]
Hvala na odgovoru cim kupim mobitel dualni
kontaktirati cu te za ostalo.
Ako moze prijedlog kakav mob do 100km da uzmem
polovan a dobar.
Modovi sorry za off topic.[/quote]
Nećeš za stoju naći ništa pogotovo iz svijeta androida samo ćeš se ubelajiti..
Moj prijedlog samo de se malo više protegneš i malo im spustiš cijenu....
prvo ovaj android zato što ima gigu rama i radi mali ko zvrk ...alcatel 997D dual sim
http://www.olx.ba/artikal/17040120/alca ... uch-997-d/
A onda ovaj....lumia 630 dual sim
http://www.olx.ba/artikal/19187162/noki ... -sim-nova/
dileja

#787 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

lumiu i windowse nemoj
imam taj mobitel, sam mobitel i nije loš, ali su windowsi karina obična
kloniran

#788 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

dileja wrote:to mu je polovično rješenje
čim izađe iz kuće opet nema interneta na mobitelu

dual sim je najbolje rješenje, non stop internet na mobilnom,
a kad je potreban na laptopu samo hotspot na "on"
jednostavnije i praktičnije ne može da ga jebeš
on kad izađe napolje onda nemaju ukućani :D
dileja

#790 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

belami1111 wrote:
dileja wrote:zajebala te računica
IZI traži samo 5 KM mjesečno !!! i dobijaš bonuse 400/200 MB i SMS i džaba 200 minuta

ali možeš još 5 KM uplatiti pa imaš 50 minuta prema svima :D

prekid ugovora ništa ne povlači za sobom kod mnetmflat

kad si tako pametan dodaj računici onda i kućni internet (koji imaš oblik) na kojem TI gledaš youtube

ja ga nemam nit imam potrebe, od kako koristim mnetmflat, odjavio ADSL :oops:
Na njihovoj stranici piše ovaj tvoj paket 8 km 200/200/200
nisi dobro gledo
to je da kupiš paket "izimanija" u trafici kao nov broj i tada dobijaš tih 8 km kao kredit koji trošiš
a prenosom broja dobijaš sve uduplano, koji se by the way obavi iz kućne stolice kraj PC !!!, dakle sve putem e-maila

dopuna je 5 km mjesečno https://na.izimobil.ba/dopuna-racuna
belami1111

#791 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

dileja wrote:lumiu i windowse nemoj
Po čemu to windows nevalaja...
U ovoj klasi koju čovjek traži od 100 do 150 km suludo je kupovati telefon na androidu. Lumie u tom cjenovnom rangu svaka će pojesti android za doručak. Sve je na strani lumie stabilnbost prije svega ,kvalitet izrade, kamera i na kraju jednostavnost za upotrebu upali i vozi....
Lumia 630 ,530 ili 535
Gdje može dobiti android telefon sa 5 inčnim IPS zaslonom , jednom gigom rama ,četverojezgranim procesorom na 1GhZ , zadnjom kamerom sa 5 megapksela sa autofokusom i led bljeskalicom i prednju od 5 megapiksela selfi kameru.....a što je najvažnije netrebaju mu nikakvi antivirosi čistači memorije kao na androidu u tom cjenovnom rangu...od androida može naći za te pare 5 godina star telefon koji se ugasi kad ga ružno pogledaš...pogledaj ovu lumiu 535

http://www.olx.ba/artikal/19182002/lumi ... garancija/
avaks

#792 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

belami1111 wrote: Gdje može dobiti android telefon sa 5 inčnim IPS zaslonom , jednom gigom rama ,četverojezgranim procesorom na 1GhZ , zadnjom kamerom sa 5 megapksela sa autofokusom i led bljeskalicom i prednju od 5 megapiksela selfi kameru.....a što je najvažnije netrebaju mu nikakvi antivirosi čistači memorije kao na androidu u tom cjenovnom rangu...od androida može naći za te pare 5 godina star telefon koji se ugasi kad ga ružno pogledaš...
:lol: koliko gluposti na jednom mjestu, nevjerovatno...
Kakvi bolan antivirusi i čistači memorije na linuxu? 5 godina star telefon za 180KM wtf?!
Pa jesi li svjestan koliko smartfona u tom cjenovnom rangu ima a sa sličnim specifikacijama :?
Ako su ti argumenti 5 inčni zaslon, giga rama i četverojezgreni procesor i 5 megapiksela :thumbup:
Slobodno posjeti temu o kineskim mobitelima, ima sigurno i brand name (LG, Samsung i sl. u tom cjenovnom rangu, ne traži mi se).
A najjače je što spominješ tu superiornost Windows mobile nad Androidom :lol: :lol: :lol: Jesi li svjestan šta tipkaš bolan?! Koliko samo aplikacija još uvijek nemaš na Windowsu (ili su zadnji update odradili 2013) tipa Youtube, Instagram, Gmail, Google Maps, Viber... :run:

p.s.
Ne omalovažavam ove Lumie, ekstra su, ali sve u zavisnosti od potreba, da su nešto superiorne u tom cjenovnom rangu i nisu. A to što ti navodiš kao prednosti su gluposti žešćeg kalibra, samo laici mogu povjerovati. Da znaš i jednu stvar o linuxu odnosno androidu znao bi da ti čistači memorije samo više usporavaju telefon i da korištenje same nije kao na računaru odnosno windowsu ali to je već i previše offtopic :run:
dileja

#793 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

belami1111 wrote:
U ovoj klasi koju čovjek traži od 100 do 150 km suludo je kupovati telefon na androidu. Lumie u tom cjenovnom rangu svaka će pojesti android za doručak. Sve je na strani lumie stabilnbost prije svega ,kvalitet izrade, kamera i na kraju jednostavnost za upotrebu upali i vozi....
Lumia 630 ,530 ili 535
Gdje može dobiti android telefon sa 5 inčnim IPS zaslonom , jednom gigom rama ,četverojezgranim procesorom na 1GhZ , zadnjom kamerom sa 5 megapksela sa autofokusom i led bljeskalicom i prednju od 5 megapiksela selfi kameru.....a što je najvažnije netrebaju mu nikakvi antivirosi čistači memorije kao na androidu u tom cjenovnom rangu...od androida može naći za te pare 5 godina star telefon koji se ugasi kad ga ružno pogledaš...pogledaj ovu lumiu 535

haloo ja imam i tu nokiu 630, i iphone i LG android
windowsi su najgori
to što si nacrnio android veze s mozgom nema
Lumia630 NEMA 5 inča, već 4,5 by the way
da je povoljnija od android telefona jest,
pa ti upravo i to govori o tome kolko je ljudi cijene :lol: :lol:
dileja

#794 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

avaks wrote:....znao bi da ti čistači memorije samo više usporavaju telefon i da korištenje same nije kao na računaru odnosno windowsu ali to je već i previše offtopic :run:
jebem li ga i ja ga instaliro, jer većina ih ima, iako imačišćenje i u samoj opciji u memoriji
jesil siguran da samo džaba usporava rad, primjetio sam da je sad sporiji, a inače mnogi se žale da s vremenom telefoni postaju sporiji i teže otvaraju aplikacije i inače sporije rade
avaks

#795 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Imaš privatnu poruku, nije ovo tema za te stvari...
belami1111

#796 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

dileja wrote:
belami1111 wrote:
Lumia 630 ,530 ili 535

haloo ja imam i tu nokiu 630, i iphone i LG android
windowsi su najgori
to što si nacrnio android veze s mozgom nema
Lumia630 NEMA 5 inča, već 4,5 by the way
da je povoljnija od android telefona jest,
pa ti upravo i to govori o tome kolko je ljudi cijene :lol: :lol:
Hallo jes ti procito do kraja sta ja pisem. Pisem o 535 prvo cutaj. Ti na osnovu cijrne govors sts ko cijeni jadno.
Koji Lg imas da vidimo moze li se dobiti za 150 kema a da radi ko wp. Negi nisi konkretno nspisao sts nevalja na toj tvojoj 630 koja ims samo 512 rama
dileja

#797 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Čitaj ti bolan ne bio
Rekao sam da sama Nokia nije loša ali je OS Windowsi Karina počev od najobičnijih glupih i bezveznih ikonica pa do organizacije postavki pa do kako neko napisa slab fond aplikacija

LG L 90 dual sim je kod mene plaćen 250 kermi NOV
dileja

#799 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

evo jeftiniji i savremeniji NOV dual SIM ne može da ga jebeš
http://forum.klix.ba/oukitel-u2-savreme ... #p11836904
kupujem ga i sebi
kloniran

#800 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

nije to 100 nego 140€ :wink:
Post Reply