Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
Fudo387

#776 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Fudo387 »

Ali Kemal wrote:
dr socrates wrote:Potpisivanjem Dejtonskog sporazuma stavljena je tačka na rat u BiH ali ne i na rasprave o karakteru tog rata,a ovo je bilo neko moje viđenje.
Oprostite na dužini posta.
Odlican post :thumbup:
Ocekivano.
Sad ce od nekud i bata, hamo, pipa i ostala ekipa.
sani1985

#777 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sani1985 »

U Zenevi se prica,da su Nasera cekali,jer su znali za to..a uhapsili su ga Svajcarski policajci srpskih korjena!!!Sad je jasno odkuda takvo pnasanje policije prema njemu,njegovoj pratnji.Da ce biti uhapsen znao je Goran Salihovic,i tuzilastvo BiH..na zalost nama izgleda nije jasno da smo mi okupirani u rodjenoj zemlji!Nije ni cudo kada nema nasih medija,poklopili su nas sa svih strana srpskim..Znala je Garant i SDA,jer sjetite se kad je ministar sigurnosti bio Sadovic pa u sjedistu Interpola,ukinuo tzv crvene srpske potjerniceCim je to zavrsio.Smjenjen je od Tihica i vidimo da su te potjernice vracene..Ko je hapsen posle 2009??Sve je tu jasno,ali mi zaboravljamo sve..zato nam se sve ovo desava..

Jer,svi su se rjesili Srba i rahat zive..Zasto?Imali su iste Probleme sa njima,ali nisu dozvolili ponizenja,bili su jedinstveni,i rahat sad zive.
Samo mi dopustamo sebi ponizenja svake vrste..dok oni nastavljaju i dalje..
http://bosnjaci.agency/vlast-spc-mediji ... -genocida/

stati nece..mi spavamo,inertni..gledamo sve to,ne reagujemo..narod koji zaboravlja proslost..isto ce mu se ponoviti na zalost..

Mi smo toliko nisko pali,i padamo..zaboravljamo..sta su nam radili..ne znamo nasu Istoriju,ne cjenimo kulturno blago..sevdalinku ne cjenimo,ne cuvamo nista nase,nista nam ne valja nase..ali zato tudje prihvatamo..
http://bosnjaci.agency/sramota-trubaci- ... -bosnjaka/

Ne kaze se dzaba,da covjek nikad ne smije zaboraviti tri stvari: 1.Ko je..2.Sta je.. 3.Odakle je..Kad se to desi..kao da nije ni postojao nikad!!!
Opetja033

#778 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Opetja033 »

Uz duzno postovanje ali ja ne znam cemu ove jadikovke po pitanju samosvijesti Bosnjaka. Bosnjaci su itekako svjesni sebe, svoje snage, svoje kulture, tradicije. Proslo je vrijeme kada su Bosnjaci savijali kicmu pred cetnicima. Toga vise nema. Ne mogu da vjerujem da uzimate za ozbiljno stavove fosila koje je pregazilo vrijeme i koji su izgubljeni u vremenu i prostoru. Takvi su manjina.

Vecina Bosnjaka nije zaboravila agresiju i genocid, mlade generacije Bosnjaka su ponosnije nego vecina njihovih roditelja. Mladi Bosnjaci znaju ko su njihovi neprijatelji.
Danguba

#779 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Danguba »

KatarinaKosaca wrote:
xenforo wrote:nemaš ti pojma kao ni većina ovde al ajde ko će gospođi u menopauzi i podrumašima nešto dokazat?
Vidiš, ja u menopauzi, a ti ratni heroj a puter, branio , valjda BIH sa 7 godina starosti :D Inače, daješ malo zabave, razonode i opštenosti na teškim temama, hvala ti na tome. :thumbup:
Ovaj isti onaj ''pozdrav domovini''. :D

a glavni dokazi mu novinski clanci. :-) :D
Ali Kemal

#780 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Ali Kemal »

Fudo387 wrote:
Ali Kemal wrote:
dr socrates wrote:Potpisivanjem Dejtonskog sporazuma stavljena je tačka na rat u BiH ali ne i na rasprave o karakteru tog rata,a ovo je bilo neko moje viđenje.
Odlican post :thumbup:
Ocekivano.
So...
Danguba

#781 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Danguba »

dr socrates wrote:Nevjerovatno je da uprkos činjenici da zahvaljujući internetu imaju pristup velikom broju informacija o tome šta se stvarno događalo na prostoru BiH tokom rata,ljudi i dalje nisu spremni da misle svojom glavom već misle da je istina samo ono što im je neko nekada objasnio.

Zaista je komično čitati rasprave o ratu koje vode ljudi kojima su nijihovi nacionalni dobošari potpuno isprali mozak.Oni stvari vide samo onako kako njima odgovara ne obazirući se na logiku ili zdrav razum.
S obzirom da sam bio aktivan učesnik ratnih dešavanja, želio bih da iznesem svoje,nadam se, objektivne poglede na sam tok rata i njegov ishod.Prvo što želim da kažem da je stvaranje Republike Srpske pravi politički podvig tadašnjeg rukovodstva RS i Srbije s obzirom na to kakva je bila međunarodna pozicija Srba u tom trenutku.

Neće biti pretjerano ako kažem da su u zapadnom svijetu bili popularni otprilike kao danas ISIL, a to je naravno posljedica izvještaja o velikom broju ratnih zločina koje je počinila srpska strana,prvenstveno nad muslimanskim stanovništvom.Kako su uprkos činjenici da su opterećeni hipotekom zločinaca Srbi dobili pravo na federalnu jedinicu u BiH?

Ključna stvar je po meni nesposobnost političkog i vojnog rukovodstva Republike BiH da se nametne kao ozbiljan faktor u očima međunarodne zajednice.Uprkos velikoj podršci zapadnog svijeta oni su u vojnom pogledu na terenu stajali jako loše(kontrolisali 15-20% teritorije veći dio rata),zaratili su sa Hrvatima, a na kraju kao vrhunac u Krajini su se međusobno ubijali.Mislim da je ovaj rat sa Hrvatima bio prekretnica u odnosu međunarodne zajednice prema sukobu.Do tada je u vodećim političkim faktorima u svijetu preovladavalo mišljenje da samo Srbi ne žele zajednički život u BiH, međutim poslije izbijanja sukoba između Bošnjaka i Hrvata morali su da priznaju da je problem dosta kompleksniji.Morali su da uvide da dva naroda u BIH ne žele njen opstanak i da shodno tome traže nova rješenja.Priča o multietničkoj BIH nije više mogla da prođe ni na jednoj relevantnoj adresi u svijetu.

To je ključni događaj kada je u pitanju stvaranje RS, jer da nije bilo međusobnog sukoba Bošnjaka i Hrvata ne postoje nikakve šanse da bi Srbi dobili ovo što imaju danas.Stupanjem SAD na scenu kao ključnog igrača u postizanju mirovnog rješenja za BIH stvari se pokreću sa mrtve tačke.Oni su Srbima bili spremni da priznaju kontrolu nad 49% teritorije BiH,ali ne i da prihvate potpuni raspad zemlje, jednostavno to bi bilo u svijetu prikazano kao potpuna pobjeda Srba i Miloševića,a to jedina svjetska supersila nikako nije mogla da dozvoli.

Prihvatili su da djelimično nagrade srpska osvajanja u BiH ali su kasnije u Hrvatskoj i na Kosovu te iste Srbe doveli do poraza.Veliki problem u postizanju mirovnog rješenja za BiH je predstavljala činjenica da je VRS kontrolisala preko 70% teritorije, a od strane SAD im je nuđeno 49%,i na takvu podjelu pristao je i Milošević.Bosanskohercegovački Srbi su bili voljni da ustupe neke krajeve koje su kontrolisali(Jajce, Vakuf,Odžak...),ali kada se sve sabere ipak im je ostajalo više od 60% teritorije koje se nikako nisu htjeli odreći.

SAD su jasno uvidjele da su zavađene Armija BIH i HVO nesposobne da izvrše zajedničku ofanzivu protiv Srba i odlučile su da vojni zadatak svođenja srpske teritorije na obećani nivo povjere Hrvatskoj.Postizanjem Vašingtonskog sporazuma Amerikanci su dobili što su htjeli.Hrvatska je pristala na gašenje Herceg Bosne, a zauzvrat je dobila odriješene ruke kada je u pitanju SAO Krajina.

Naravno ne treba ni objašnjavati da je sam opstanak hrvatske države zavisio od rješenja pitanja pobune Srba iz Hrvatske.Nadalje, Hrvatska je bila obavezna da nakon završetka ofanzive protiv SAO Krajine istu ofanzivu povede u zapadnoj Bosni kako bi se Srbi stjerali na obećani procenat teritorije i oni su to sa uspjehom odradili.

Ne treba ni objašnjavati da je sve to urađeno uz prećutni pristanak srpskog rukovodstva s obje strane Drine, oni jednostavno nisu ni prstom mrdnuli da pad tih krajeva spriječe.Kada su hrvatske trupe bile nadomak Banjaluke stiglo je upozorenje iz Vašingtona da se prekine ofanziva jer je osvojeno dovoljno teritorije.

Da su Hrvati pokušali da izigraju sporazum i zauzmu Banjaluku Vojska Jugoslavije bi napala Osijek iz pravca Baranje.Istočna Slavonija i Baranja u srpskim rukama su bile garancije da neće doći do kršenja sporazuma i da Hrvatska vojska neće pretjerati u osvajanjima, a to dokazuje i činjenica da se Tuđman nije usudio da Vukovar kao simbol otpora vojno oslobodi već se odlučio na mirnu reintegraciju.

Jednostavno rečeno, istočna Slavonija i Baranja su u tom trenutku bili hrvatski talac u srpskim rukama dok se cijela operacija ne završi.
Uloga Armije BiH u svim ovim događajima je bila apsolutno drugorazredna, nešto slično kao u slučaju učešća partizana u oslobođenju Beograda 1944 godine.Sa ili bez njih Crvena armija bi završila posao, a u slučaju zapadne Bosne se isto može reći za Hrvatsku vojsku.

Bošnjaci bi morali da budu zahvalni SAD na tome što su im omogućili da dobiju 51% teritorije BIH, a ne 15% koliko su kontrolisali dok se Amerikanci nisu uključili u sukob. Kažem to jer FBiH u suštini i jeste Bošnjački entitet sa hrvatskom autonomijom.Njima treba da budete zahvalni, a ne svojim nesposobnim funkcionerima i generalima koje sada proglašavate za nekakve heroje.

Potpisivanjem Dejtonskog sporazuma stavljena je tačka na rat u BiH ali ne i na rasprave o karakteru tog rata,a ovo je bilo neko moje viđenje.
Imas pravo na svoje misljenje ali prozivati nekoga da mu je mozak ispran pa onda nastaviti po svom ''ispranom mozgu''.
Srbija je izvrsila agresiju uz pomoc JNA i domacih cetnika. Nema tu, bosanski Srbi sposobni, bla, bla, bla...
Hrvatska izvrsila agresiju uz pomoc HV i uz pomoc HVO-a pa se to poslije malo amortizovalo kroz razne sporazume. Zinula im guza kada su vidjeli Bosance na koljenima ali i to su platili i nije im trebalo.
BiH uveden embargo, okruzeni losim susjedima, nova drzava u povoju...sve u svemu, dobro smo prosli sa kime smo imali posla.

p.s i zapamti, nije to uspjeh ni milosevica ni karadzica nego jna. :wink:
archi_a

#782 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by archi_a »

Opetja033 wrote:Uz duzno postovanje ali ja ne znam cemu ove jadikovke po pitanju samosvijesti Bosnjaka. Bosnjaci su itekako svjesni sebe, svoje snage, svoje kulture, tradicije. Proslo je vrijeme kada su Bosnjaci savijali kicmu pred cetnicima. Toga vise nema. Ne mogu da vjerujem da uzimate za ozbiljno stavove fosila koje je pregazilo vrijeme i koji su izgubljeni u vremenu i prostoru. Takvi su manjina.

Vecina Bosnjaka nije zaboravila agresiju i genocid, mlade generacije Bosnjaka su ponosnije nego vecina njihovih roditelja. Mladi Bosnjaci znaju ko su njihovi neprijatelji.
Današnje stavove chetnichkog javnog mnijenja već znamo. Ono i ne čudi, obzirom da znamo kako se iz "patriotske" kuhinje filuju njihove glave. Nešto od "pikanterija" preteče današnje "pisi tivi".
Srpske "patriote" na "delu".
Hadzi Lojo

#783 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Hadzi Lojo »

Ja jos ne procitah, ko je pozvao Orica u Svicarsku i po cijoj inicijativi je otisao!
Sve sama naglabanja, po mahalski!
Evo i ja da predpostavim po mahalski, da je to sve maslo nasih domacih izdajnika!
Na osnovu cega to tvrdim. Ko zove Vucica i grobara u Srebrenicu ima dosta oraha u djepovima.
Pa to bi bili isto kada bi u Ausvic pozvali predstavnike prezivjelih nacistickih vojnika!
zrakomlat

#784 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by zrakomlat »

Opetja033 wrote:Uz duzno postovanje ali ja ne znam cemu ove jadikovke po pitanju samosvijesti Bosnjaka. Bosnjaci su itekako svjesni sebe, svoje snage, svoje kulture, tradicije. Proslo je vrijeme kada su Bosnjaci savijali kicmu pred cetnicima. Toga vise nema. Ne mogu da vjerujem da uzimate za ozbiljno stavove fosila koje je pregazilo vrijeme i koji su izgubljeni u vremenu i prostoru. Takvi su manjina.

:thumbup:
xenforo

#785 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by xenforo »

misliš provlačiš priče iz džamije tako vas tamo uče vas kozojebe.
xenforo

#786 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by xenforo »

Hadzi Lojo wrote:Ja jos ne procitah, ko je pozvao Orica u Svicarsku i po cijoj inicijativi je otisao!
Evo i ja da predpostavim po mahalski, da je to sve maslo nasih domacih izdajnika!
Na osnovu cega to tvrdim. Ko zove Vucica i grobara u Srebrenicu ima dosta oraha u djepovima.
Pa to bi bili isto kada bi u Ausvic pozvali predstavnike prezivjelih nacistickih vojnika!
tako je majstore samo budala ne vidi IGRANKU
artime

#787 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by artime »

Hadzi Lojo wrote:Ja jos ne procitah, ko je pozvao Orica u Svicarsku i po cijoj inicijativi je otisao!
Pa sta ako zovu Vucica u Srebrenicu? On je politicar nije zlocinac per se :-D Ako nema sta da krije treba najnormalinije da reaguje na dolazak. 8-) Ako smije, a znamo da nije cist ko suza. I ovo je mahalski, ali to ti je pola politike.
Hadzi Lojo

#788 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Hadzi Lojo »

Pa po tvojoj logici nije ni karadzic ni hitler zlocinac, nisu nikoga svojim rukama ubili!
Postedi me molim te!
Potrazi onaj snimak vucica iznad Sarajeva!
artime

#789 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by artime »

Hadzi Lojo wrote:Pa po tvojoj logici nije ni karadzic ni hitler zlocinac, nisu nikoga svojim rukama ubili!
Postedi me molim te!
Potrazi onaj snimak vucica iznad Sarajeva!
Bilo je ironicno. :roll:
Hadzi Lojo

#790 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Hadzi Lojo »

Nego dijasporo, sta radite tamo, pa po vasim komentarima bi trebalo da se Svica trese od demonstracija!?
Hajmo nesto organizovati na nivou Evrope, kao Kurdi u EU, kad je Kobani trebao da padne u svim su zemljama napravili haos.
archi_a

#791 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by archi_a »

artime wrote:
Pa sta ako zovu Vucica u Srebrenicu? On je politicar nije zlocinac per se :-D Ako nema sta da krije treba najnormalinije da reaguje na dolazak. 8-) Ako smije, a znamo da nije cist ko suza. I ovo je mahalski, ali to ti je pola politike.
Neka optužnica za podstrekivanje zločina, bilo šta ?? Skup "radikalne gospode" iznad okupiranog Sarajeva. Šešelj, Nikolic i Vučić, pravi mirotvorci.
To je ta "europska" srbija. Jašta nego ih pozvati i dočekati kako dolikuje. :-)

p.s. obratiti pažnju na haubu džipa. Pravi pravcati mirotvorci, nema šta. :skoljka:
zenit dozic

#792 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by zenit dozic »

xenforo wrote:

misliš provlačiš priče iz džamije tako vas tamo uče vas kozojebe.
Četničić nepismen si Image
Mister Yes

#793 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Mister Yes »

madner wrote:Da je imala 200 000 vojnika, da mogla je braniti sve. No posto nije, morala se voditi nekom strategijom.
Da je Milošević htio poslao bi im pomoć iz Srbije. Govorimo o teritoriji većoj od Crne Gore koja je pala za nekoliko dana. Uostalom, ni ti sam ne vjeruješ u to što govoriš ali ti ne odgovara da se piše istina. Whatever
xenforo

#794 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by xenforo »

zenit dozic wrote: Četničić nepismen si Image
vidiš da si mali zatucani glupko
zenit dozic

#795 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by zenit dozic »

xenforo wrote:
zenit dozic wrote: Četničić nepismen si Image
vidiš da si mali zatucani glupko
Barem sam pismen, za razliku od vas šumara
madner

#796 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by madner »

Mister Yes wrote:
madner wrote:Da je imala 200 000 vojnika, da mogla je braniti sve. No posto nije, morala se voditi nekom strategijom.
Da je Milošević htio poslao bi im pomoć iz Srbije. Govorimo o teritoriji većoj od Crne Gore koja je pala za nekoliko dana. Uostalom, ni ti sam ne vjeruješ u to što govoriš ali ti ne odgovara da se piše istina. Whatever
Poslao im je sta je smio bez da izazove intervenciju USAFa.

Cijela teorija ti je pala na Bihacu. Da su uzeli Bihac danas bi pricao da je to bilo dogovoreno ali da Bosnjaci mogu biti sretni jer napokon imaju kompaktnu teritoriju.
krater

#797 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by krater »

madner wrote:
Mister Yes wrote:
Poslao im je sta je smio bez da izazove intervenciju USAFa.

Cijela teorija ti je pala na Bihacu. Da su uzeli Bihac danas bi pricao da je to bilo dogovoreno ali da Bosnjaci mogu biti sretni jer napokon imaju kompaktnu teritoriju.
:thumbup:
almir90

#798 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by almir90 »

Da ne listam sada sve stranice. Može li mi neko objasniti zašto su Duraković i Orić uopšte išli u Švicarsku?
Last edited by almir90 on 23/06/2015 23:12, edited 1 time in total.
xenforo

#799 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by xenforo »

almir90 wrote:Da ne listam sada sve stranice. Može li mi neko objasniti zašto su se Duraković i Orić uopšte išli u Švicarsku?
da obiđu đematlije
Innovation

#800 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Innovation »

Orić i Duraković su krenuli automobilom u posjetu Bošnjacima Ženeve koji ovih dana obilježavaju genocid u Srebrenici.

"Naser Orić je slobodan čovjek koji je proputovao Evropu misleći da nema nikakvih prepreka da on može putovati kao slobodan građanin. Prošli smo sve zemlje, od Hrvatske, Italije, Francuske i, nažalost, na vratima Ženeve ja kao gradonačelnik Srebrenice sam doslovice priveden i raspremljen do gole kože, maltretiran kao da sam najveći kriminalac iako sam imao zvaničnu potvrdu sutrašnjeg sastanka sa gradonačelnicom Ženeve. Ovo je za mene sve bilo ponižavajuće", kaže Duraković za Klix.ba.
Post Reply