Ko to tamo hapsi?

Post Reply
zagortenej

#776 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by zagortenej »

arte.fakt wrote: Prvo ako nisi u stanju civilizirano da komuniciras trebas da izbjegavas komunikaciju ... Ja za razliku od tebe znam sta prica i dobro sam obavijesten . Vehabizam postoji i te kako , ogromni novci su ulozeni u taj projekat , pocevsi od obrazovanja do propagande. Da smo se sa tom ideologijom u startu obracunali kako treba kao sto je to uradila ulema u maleziji , daleko bi bio laksi zivot i za nas same muslimane na ovim prostorima . Mene ne zanimaju cetnici ja znam da su mi oni dusmani o njima mi niko ne treba pricati , za mene je porazno kada radi iznesenog stava dobijem po 50 prijetni smrcu ...
svaka čast :thumbup:
cilj je radikalizacija bošnjaka, sad ljudi brane vehabije, k'o biva jedini oni se drznuli da pokažu zube četnicima.
Thorgerson

#777 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Thorgerson »

Ovdje je problem sto ova akcija ustvari nema veze sa borbom protiv terorizma, mozda ima 1%. Ali mislim da je ofirno iskoristen momenat da se povratnicima malo ubaci straha u kosti. Te da se skrene paznja sa gorucih problema u RS-u.

Ili eto ako grijesim, ako je njihova namjera fakat bila da se bore protiv terorizma - onda je ovo jedna od najglupljih akcija ikada izvedenih. Cak bi se mogla iskoristiti i snimiti jedan nastavak policijske akademije.

Sve ovo bi imalo smisla da je iskoordinirano sa drzavnim agencijama, sa FUP-om itd. Ali nije. Ne mozes provoditi atiteroristicku akciju na 49% drzave. I onda jos optuzit drugih 51% da se ustvari tamo krije leglo terorista i da ih ti brane i slicne budalastine.

Ja se slazem da se mi nismo dovoljno obracunali sa terorizmom. Ali bilo je nekih pomaka, donesen je zakon za ove 'povratnike ratnike', Mevlidu je eto odrezana pofina kazna, isto kao i onom Causevicu sto ce bit itd. Ali drzava ne moze biti selektivna, zasto silovatelji ratni, ubice i dalje hodaju, rade po drzavnim institucijama? Zasto se oni ne hapse. Ne predstavljaju prijetnju? Pa ne predstavlja ni Mevlid vise prijetnju jebote, odradio je svoje - takva je miletova logika. :?

Dok se jednom ne pokrene jedno cesljanje i svi se ne kazne i osude, necemo imati mira. A ne selektivno uzimati ljude na zub. Ja kad vidim da sipa, policija RS krene hapsit silovatelje i ratne zlocince, onda mozemo pricati o necemu.

Pa zamisli sad tamo neku majku koja je isilovana ko zna koliko puta u ratu, muz joj ubijen (takvih je stotine) dodje policija odvede joj sina. Ista ta policija brani zlocince, a neki i rade u njoj. Pa gdje to ima? Neka joj uhapse sina ako je potencijalni terorista, ali zasto su zlikovci iz proteklog rata i dalje na slobodi?
seldzuk

#778 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by seldzuk »

Za MUP RS-a su inkriminirajući dokazi islamska literatura, članske knjižice IZ-e, kuhinjski noževi i mahrame na glavama.
seldzuk

#779 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by seldzuk »

Neprofesionalizma u RS-u nikad dosta.
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Lu ... 04430.html
Kaže nije neselektivno, a hapse ljude iz džematskih odbora.
tandmand

#780 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by tandmand »

seldzuk wrote:Neprofesionalizma u RS-u nikad dosta.
Nemoguce da ce UCK doci u BiH i oruzano djelovati. Ovom izjavom Lukac je posredno izjednacio dva naroda (na osnovu islama) koja imaju malo slicnosti. Albanci imaju dvije drzave i streme ka necemu i u Makedoniji. Za razliku od njih Bosnjaci gube i ovu jedinu drzavu koju imaju -dejtonsku BiH.
seldzuk

#781 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by seldzuk »

tandmand wrote:
seldzuk wrote:Neprofesionalizma u RS-u nikad dosta.
Nemoguce da ce UCK doci u BiH i oruzano djelovati. Ovom izjavom Lukac je posredno izjednacio dva naroda (na osnovu islama) koja imaju malo slicnosti. Albanci imaju dvije drzave i streme ka necemu i u Makedoniji. Za razliku od njih Bosnjaci gube i ovu jedinu drzavu koju imaju -dejtonsku BiH.
da gubimo državu, to ipak ne smatram. ali smo na ovom mahnitom balkanu vrh po pitanju miroljubivosti.
ali to lukača interesuje k'o i preklanjski snijeg.
dobojlija81

#782 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by dobojlija81 »

Lukaču je bilo bolje da se drzao komunalne policijie,mada nije ni za toga
karakter nula bodova za one koji ga znaju
seldzuk

#783 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by seldzuk »

za to vrijeme pronađena je još jedna neobilježena grobnica "terorista" (čitaj: bošnjaka) u zvorniku.
smrdim/snagovo-kod-zvornika-t ... nica-foto/
četnici džaba peru ruke. i dalje su krvave do ramena.
Drvosjeca iz Dejcica

#784 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

seldzuk wrote:za to vrijeme pronađena je još jedna neobilježena grobnica "terorista" (čitaj: bošnjaka) u zvorniku.
smrdim/snagovo-kod-zvornika-t ... nica-foto/
četnici džaba peru ruke. i dalje su krvave do ramena.
U RS-u gdje god bager zarovi kašiku za temelj kuće ili lokalni put nalete na masovnu grobnicu Bošnjaka. Vele da su antifašisti. :oops:
skupljac_zeljeza

#785 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by skupljac_zeljeza »

Lukač vidljivo ne prati više kompas.

Image
Bosanac sa dna kace

#786 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Bosanac sa dna kace »

skupljac_zeljeza wrote:Lukač vidljivo ne prati više kompas.

Image
:thumbup: :thumbup:
Mr Majestic

#787 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mr Majestic »

Ovi posljednja hapsenja Bosnjaka od strane pravoslavno-fasisticke bande koja je izvrsila genocidnu agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu je prelila i onako punu casu zuci koja se nekupila i sada je sam o pitanje vremena kad ce ovo eskalirati do full scale krvavog sukoba . Dosli smo do trenutka kada je na ovoj mikro lokaciji drzavi BiH zajednicki zivot sa Srbima vise nemoguc odnosno kad je lakse sa Srbima ratovati nego zivjeti na ovom prostoru . Ja sam jos prije vise od 15 godina predlagao Bosnjacima da ako Srbi ne zele zajednicku policiju na nivou BiH onda da u Genocidnoj tvorevini napravimo svoje vlastite policijske snage i specijalne jedinice . Da smo to ucinili davno sada do ovoga nebi doslo . BiH je zemlja paradoksa jer u svijetu jedino ovdje teroristi glume pravdu i hapse lojalne drzavljane jedne zemlje umjesto da je obrnuto izgleda da se sve okrenulo naglavacke a to se nece dobro zavrsiti .
DaysleepeR

#788 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by DaysleepeR »

Mr Majestic wrote:Ovi posljednja hapsenja Bosnjaka od strane pravoslavno-fasisticke bande koja je izvrsila genocidnu agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu je prelila i onako punu casu zuci koja se nekupila i sada je sam o pitanje vremena kad ce ovo eskalirati do full scale krvavog sukoba . Dosli smo do trenutka kada je na ovoj mikro lokaciji drzavi BiH zajednicki zivot sa Srbima vise nemoguc odnosno kad je lakse sa Srbima ratovati nego zivjeti na ovom prostoru . Ja sam jos prije vise od 15 godina predlagao Bosnjacima da ako Srbi ne zele zajednicku policiju na nivou BiH onda da u Genocidnoj tvorevini napravimo svoje vlastite policijske snage i specijalne jedinice . Da smo to ucinili davno sada do ovoga nebi doslo . BiH je zemlja paradoksa jer u svijetu jedino ovdje teroristi glume pravdu i hapse lojalne drzavljane jedne zemlje umjesto da je obrnuto izgleda da se sve okrenulo naglavacke a to se nece dobro zavrsiti .
sjo nisam te popozno komandante mažestiče, ponesi zastavu, svi te pratimo, kad se osniva prva policijska i jesi li ti glavni?
Hajvan

#789 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Hajvan »

Zašto takav omalovažavajući ton?
DaysleepeR

#790 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by DaysleepeR »

ako ne vidiš zašto, nema smisla ni objašnjavati, opet nećeš skontati
seldzuk

#791 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by seldzuk »

Mr Majestic wrote:Ovi posljednja hapsenja Bosnjaka od strane pravoslavno-fasisticke bande koja je izvrsila genocidnu agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu je prelila i onako punu casu zuci koja se nekupila i sada je sam o pitanje vremena kad ce ovo eskalirati do full scale krvavog sukoba . Dosli smo do trenutka kada je na ovoj mikro lokaciji drzavi BiH zajednicki zivot sa Srbima vise nemoguc odnosno kad je lakse sa Srbima ratovati nego zivjeti na ovom prostoru . Ja sam jos prije vise od 15 godina predlagao Bosnjacima da ako Srbi ne zele zajednicku policiju na nivou BiH onda da u Genocidnoj tvorevini napravimo svoje vlastite policijske snage i specijalne jedinice . Da smo to ucinili davno sada do ovoga nebi doslo . BiH je zemlja paradoksa jer u svijetu jedino ovdje teroristi glume pravdu i hapse lojalne drzavljane jedne zemlje umjesto da je obrnuto izgleda da se sve okrenulo naglavacke a to se nece dobro zavrsiti .
naši političari su jasnom osudom napada na policijsku stanicu ipak pametnije odigrali ovu političku partiju.
što je bitno, zvijeri su ponovo pokazale zube i time podsjetile bošnjake kakve su im namjere.
od eskalacije ne bi bilo nikakvog dobra. neizgrađenu i ranjenu državu gurati u konflikt bi nas dovelo na nivo afganistana - konstantni rat
Hajvan

#792 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Hajvan »

DaysleepeR wrote:ako ne vidiš zašto, nema smisla ni objašnjavati, opet nećeš skontati
Opet podcjenjivanje. :lol:

Svi mrtvi ozbiljni. :(
Hajvan

#793 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Hajvan »

seldzuk wrote: naši političari su jasnom osudom napada na policijsku stanicu ipak pametnije odigrali ovu političku partiju.
što je bitno, zvijeri su ponovo pokazale zube i time podsjetile bošnjake kakve su im namjere.
od eskalacije ne bi bilo nikakvog dobra. neizgrađenu i ranjenu državu gurati u konflikt bi nas dovelo na nivo afganistana - konstantni rat
Realno. Ljudi suviše emotivno reaguju, a k tomu im emocionalna intelegencija je na niskim razinama.
DaysleepeR

#794 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by DaysleepeR »

Hajvan wrote:
DaysleepeR wrote:ako ne vidiš zašto, nema smisla ni objašnjavati, opet nećeš skontati
Opet podcjenjivanje. :lol:

Svi mrtvi ozbiljni. :(
ma nije potcjenjivanje nego nema smisla uopšte ulaziti u bilo kakvu smislenu konverzaciju sa likom koji piše ovakve nebuloze, čuj bošnjačka policija u RS, pa tukao bi te i NATO i Rusija udruženo... a posebno mi živac dignu ovi pametni predlagači što su prije 15 godina bošnjacima (eee bošnjacima svim, ne ponekom, nego bošnjacima u globalu ono predlagalo) predlagali svoje pametne ideje, bez da se guzica digla da se na vlastitom primjeru išta pokaže...

pun mi je moj ovih pametnica što onomad oči isplakaše uz CNN pa sad imaju sve pametniji od pametnijeg prijedloga kako bi to trebalo, a na nama je samo da halalimo noge, ruke i da glavu podmetnemo, jelte za svebošnjačku bolju budućnost. hau jes nou. iluzije veličine, čuj on predlagao bošnjacima...

aaaaa poludiću majke mi :D
seoBIH

#795 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by seoBIH »

red evil wrote:Pitanje je vremena samo kad će i u FBiH krenuti sa hapšenjima od strane MUP-a RS-a. A mislim da će to biti brzo.
Ako je opravdano, u cemu je problem?
aldinjo

#796 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by aldinjo »

seoBIH wrote:
red evil wrote:Pitanje je vremena samo kad će i u FBiH krenuti sa hapšenjima od strane MUP-a RS-a. A mislim da će to biti brzo.
Ako je opravdano, u cemu je problem?
Veoma glupo pitanje.
aldinjo

#797 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by aldinjo »

zagortenej wrote:
arte.fakt wrote: Prvo ako nisi u stanju civilizirano da komuniciras trebas da izbjegavas komunikaciju ... Ja za razliku od tebe znam sta prica i dobro sam obavijesten . Vehabizam postoji i te kako , ogromni novci su ulozeni u taj projekat , pocevsi od obrazovanja do propagande. Da smo se sa tom ideologijom u startu obracunali kako treba kao sto je to uradila ulema u maleziji , daleko bi bio laksi zivot i za nas same muslimane na ovim prostorima . Mene ne zanimaju cetnici ja znam da su mi oni dusmani o njima mi niko ne treba pricati , za mene je porazno kada radi iznesenog stava dobijem po 50 prijetni smrcu ...
svaka čast :thumbup:
cilj je radikalizacija bošnjaka, sad ljudi brane vehabije, k'o biva jedini oni se drznuli da pokažu zube četnicima.
Evo da ti kaže čiko kako si lupio glupost. Samo nastavi. :run:
aldinjo

#798 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by aldinjo »

arte.fakt wrote:vlast i IZ zajedno sa bivsim reisom je trebala u korijenu da rijesi problem vehabizma kao i sirenje te ideologije u bih . bivsi reis se pravio englez govorio kako ne postoje vehabije , pokusao ih asimilirati u IZ . Sad smo dosli u situaciju da se jos uvijek ta iskrivljena ideologija postovjecuje sa obicnim ljudima a od njih se pokusava napraviti zrtva , njihova idelogija poturiti kroz stradanje bosnjackog naroda u bih . Sta treba da se desi , da nekoj budali padne napamet da posalje drugu budalu u dzamiju da se raznese , kao sto to rade u iraku i siriji ? Dovoljno je pogledati komentare na FB da se covjeku zaledi krv u zilama. Da apsurd bude veci situaciju dovoljno pumpaju ublehasi iz saffa i nehljeb fatmir a. kojem ovo odgovara jer niko ti bolje ne objasni patriotizam nego covjek koji uzme min 500 € za predavanje ...
:lol: :-) :run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#799 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Chmoljo »

Bosanac sa dna kace wrote:
arte.fakt wrote:vlast i IZ zajedno sa bivsim reisom je trebala u korijenu da rijesi problem vehabizma kao i sirenje te ideologije u bih . bivsi reis se pravio englez govorio kako ne postoje vehabije , pokusao ih asimilirati u IZ . Sad smo dosli u situaciju da se jos uvijek ta iskrivljena ideologija postovjecuje sa obicnim ljudima a od njih se pokusava napraviti zrtva , njihova idelogija poturiti kroz stradanje bosnjackog naroda u bih . Sta treba da se desi , da nekoj budali padne napamet da posalje drugu budalu u dzamiju da se raznese , kao sto to rade u iraku i siriji ? Dovoljno je pogledati komentare na FB da se covjeku zaledi krv u zilama. Da apsurd bude veci situaciju dovoljno pumpaju ublehasi iz saffa i nehljeb fatmir a. kojem ovo odgovara jer niko ti bolje ne objasni patriotizam nego covjek koji uzme min 500 € za predavanje ...
Jebote i Mustafa Cerić i Fatmir A. i sav Sabor IZ u šupak, jesi ti malouman il' ti noge smrde koje veh0bije koji kurci koji palci dok četnička gamad pita nanu što nosi šamiju i šta će joj članska knjižica IZ, ista ta četnička gamad je toliko obaviještena o veh0bijama da budi bivšeg predsjednika MZ Kotorsko da im pokaže kuću osumnjičenog :tooo: :tooo: ....
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Bosanac sa dna kace

mjesec

:-)
Mister Yes

#800 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Mister Yes »

Hajvan wrote: Realno. Ljudi suviše emotivno reaguju, a k tomu im emocionalna intelegencija je na niskim razinama.
emocionalna inteligencija? :? :lol:
Post Reply