otherside wrote:Chmoljo wrote: i onda se sjetim realnosti. na svakom radnom mjestu na kojem sam bio uvijek su bili najošiji odnosi među ženama. bez izuzetka

zavist, ljubomora, klanje oko sitnica...
moj primjer: kad sam vec bila u podmakloj trudnoci i trazila da se oslobodim nocnog rada (sto je realno i nespojivo sa trudnocom, barem po zakonu) jedina osoba koja mi je pravila obstrukcije, cvrsto i krajnje bezobrazno se tome protivila je zena. ostali clanovi radne zajednice (svi muskarci) su u potpunosti bili na mojoj strani i otvoreno osudili spomenutu ludjakinju.
ps. moj komentar je replika na citat i ni u kom slucaju se ne projektuje na moje stavove o feminizmu
pps. na ovoj temi ne "bode oci" feminizam vec sovinizam sto se u svakom slucaju moze reflektovati na status i ponasanje prema obicnim, normalnim, vrijednim, pametnim, lijepim zenama koje se ne skidaju u javnosti zarad svojih prava a imaju iste duznosti i odgovornosti kao muskarci u svakodnevnom zivotu.
Ovo zapravo nije neobicno. Slicno sam imao u firmi prije 6-7 godina, kad sam imao nesrecu da imam tri sefice i radim u ekipi gdje su vecina zene.
Kolegice nisu bile problem, naprotiv i dan danas sam super raja s jednom i njenim muzem. Nazalost, ekipa iznad nje je jednostavno bila luda - nije u pitanju sovinizam, cisto moj subjektivni sud. Promijenio sam desetak firmi u dvije decenije, nagledao sam se svega i svacega, ali NIKAD nisam radio u tako otrovnoj okolini niti sam ikad radio s ljudima koji su bili operisani empatije kao te zene.
Dobio si sina? Ko te jebe, radis sutra. Bolesna si i svake hefte dvaput ides ginekologu? Ko te jebe, radis - jebite se i ti i tvoje nerodjeno dijete.
Da nisam svojim ocima vidio takav odnos prema ljudima - narocito prema mladjim djevojkama - ne bih povjerovao da se fakultetski obrazovane zene mogu tako ponasati. To nije stvar dobrih manira, vec ljudskosti, zapravo ponasanja u skladu s nekim osnovnim drustvenim normama.
Radio sam s notornim kriminalcima, medjunarodnim hohstaplerima, wannabe politicarima, muzicarima, trgovcima, informaticarima, vojskom i spijama - niko od njih nije bio ni blizu poremecen, neposten i odvratan kao iskompleksirane Sarajke sa diplomama drustvenih nauka. Cuo sam za slicne situacije i u drugim firmama, takodjer od prijateljica (neke scene iz Bosnalijeka je bolje da ne pominjem, da vidite kako se zenturace odnose prema rodiljama i tek udatim zenama).
Dakle, drage forumasice, prijateljski savjet - ako hocete da vas neko kvalitetno jebe na poslu iz dana u dan, trazite firmu u kojoj ce iznad vas biti zena. Ako hocete da normalno radite, trazite firmu koju vodi muskarac koji vam se nece nabacivati... Cak i da hoce, opet je bolje nego da vas svakodnevno guzi neka frustrirana zenturaca.