Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#776 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Alfons Kauders »

cLo wrote:
Alfons Kauders wrote:Ovo sto gledamo danas nije feminizam vec ludost.

Ovo sto gledamo se desi kada neki drustveni pokret dobije ono sto je trazio, pa pokusava izmisliti razlog za svoje dalje postojanje. Zato se moderni feminizam sveo na kuknjavu i insistiranje da zene treba tretirati kao djecu kojim treba necija zastita - sto je po meni nespojivo sa pravim znacenjem feminizma.

Ukratko, 0 podrske za "danasnji" feminizam koji nema veze s feminizmom.
Pa i nije feminizam, nego feminacizam. Feminaziji ne žele nikakvu ravnopravnost, žele biti ravnopravnije, demonstrirat silu, tj. žele i ravnopravnost i povlastice što nije haha smiješno, nego hahahahahaha smiješno. Glatko i tečno je biti feminazi u savremenom društvu i 21. stoljeću kada su ti već neke bosonoge utabale put i kada si zaštićen zakonima moderne države.
Da, kada su se prije 100 godina borile prave bitke za prava zena, onda je sve imalo smisla... Lako je sad tudjim kurcem gloginje mlatit, nakon sto smo zene ucinili jednakim u drustvu.

Sad kada se feminizam sveo na prozivanje gejmera jer u Call of Duty nema dovoljno zena, ili na vrijedjanje svakog muskarca koji zeni pridrzi vrata (jer je to sad haman u rangu sa silovanjem), to za mene vise jednostavno nije feminizam vec psihicki poremecaj.
Alfons Kauders

#777 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:evo upravo čujem na anteni da je izabrano oko 20% žena na proteklim lokalnim izborima. i eto, trebalo bi raditi na povećanju svijesti kod žena da je glas za ženu glas za njih same...

i onda se sjetim realnosti. na svakom radnom mjestu na kojem sam bio uvijek su bili najošiji odnosi među ženama. bez izuzetka :D zavist, ljubomora, klanje oko sitnica... :D

samo hoću reć da im je ciljna grupa promašena :D
Hillary je dobila manje glasova bijelih zena od Trumpa, koji se hvali kako ih fata za picku.

Pametnom i isaret dosta.
zlo zlo

#778 Re: Danasnji "feminizam"

Post by zlo zlo »

jel feminizam ono kad muškarci nose torbice? :mrgreen: malo brkam neke pojmove :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#779 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Truba »

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#780 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Truba »

shin wrote:You never go full feminist.
Image

realnost je drukčija
Stari_Jarac

#781 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Stari_Jarac »

Porediti sufražetkinje i današnje feministkinje je kao da porediš komunistički pokret od prije II svjetskog rata i današnji SDP
otherside

#782 Re: Danasnji "feminizam"

Post by otherside »

Chmoljo wrote: i onda se sjetim realnosti. na svakom radnom mjestu na kojem sam bio uvijek su bili najošiji odnosi među ženama. bez izuzetka :D zavist, ljubomora, klanje oko sitnica... :D
moj primjer: kad sam vec bila u podmakloj trudnoci i trazila da se oslobodim nocnog rada (sto je realno i nespojivo sa trudnocom, barem po zakonu) jedina osoba koja mi je pravila obstrukcije, cvrsto i krajnje bezobrazno se tome protivila je zena. ostali clanovi radne zajednice (svi muskarci) su u potpunosti bili na mojoj strani i otvoreno osudili spomenutu ludjakinju.

ps. moj komentar je replika na citat i ni u kom slucaju se ne projektuje na moje stavove o feminizmu :D

pps. na ovoj temi ne "bode oci" feminizam vec sovinizam sto se u svakom slucaju moze reflektovati na status i ponasanje prema obicnim, normalnim, vrijednim, pametnim, lijepim zenama koje se ne skidaju u javnosti zarad svojih prava a imaju iste duznosti i odgovornosti kao muskarci u svakodnevnom zivotu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#783 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Chmoljo »

ma ne sekirajte se, tu je muški dio moderatorskog tima da vas spašava :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#784 Re: Danasnji "feminizam"

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: i onda se sjetim realnosti. na svakom radnom mjestu na kojem sam bio uvijek su bili najošiji odnosi među ženama. bez izuzetka :D zavist, ljubomora, klanje oko sitnica... :D

Jedno vrijeme sam radio sa 4 zene. Osjecao sam se kao Ricard Holbruk 1994.
madner

#785 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Alfons Kauders wrote:
Chmoljo wrote:evo upravo čujem na anteni da je izabrano oko 20% žena na proteklim lokalnim izborima. i eto, trebalo bi raditi na povećanju svijesti kod žena da je glas za ženu glas za njih same...

i onda se sjetim realnosti. na svakom radnom mjestu na kojem sam bio uvijek su bili najošiji odnosi među ženama. bez izuzetka :D zavist, ljubomora, klanje oko sitnica... :D

Hillary je dobila manje glasova bijelih zena od Trumpa, koji se hvali kako ih fata za picku.

Pametnom i isaret dosta.
Sasvim logicno, jer je Trump je i njima izgledao sasvim prirodan i normalan. :D
zlo zlo

#786 Re: Danasnji "feminizam"

Post by zlo zlo »

Chmoljo wrote:ma ne sekirajte se, tu je muški dio moderatorskog tima da vas spašava :D

Image
jao_situacije

#787 Re: Danasnji "feminizam"

Post by jao_situacije »

jao, kako sam ovu temu fulio :shock:

jel bilo banova, jel bilo vulgarizama, jel hizo koju napisao ?
Fudo387

#788 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:
belfy wrote:za @piupiu mogu reci da se spustila jako nisko. no, i meni se znalo desiti kad me povuku za jezik. za razumijeti je.
I niže bi se ovdje trebalo spustiti.
Ovaj...pfffffff.
Nista.
statixx

#789 Re: Danasnji "feminizam"

Post by statixx »

piupiu wrote:I niže bi se ovdje trebalo spustiti, ali nemam volje da se valjam po internetskom blatu.
:kiss:
Image
Alfons Kauders

#790 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pametnom i isaret dosta.
Sasvim logicno, jer je Trump je i njima izgledao sasvim prirodan i normalan. :D
U biti, sljedeci put kad naletim na Amerikanku - odma fatam... Glasale su da im ne smeta, ha ja... :D
Alfons Kauders

#791 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Alfons Kauders »

[quote="Stari_Jarac"]Porediti sufražetkinje i današnje feministkinje je kao da porediš komunistički pokret od prije II svjetskog rata i današnji SDP[/quote][/b]

:thumbup: :D
prog321

#792 Re: Danasnji "feminizam"

Post by prog321 »

Piupiu je daleko najpametniji forumas ovdje.
Svi se moramo malo sageti i pokazati respekt kada ona prica. Mada joj je feminizam velika bolka. :-D
Alfons Kauders

#793 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Alfons Kauders »

otherside wrote:
moj primjer: kad sam vec bila u podmakloj trudnoci i trazila da se oslobodim nocnog rada (sto je realno i nespojivo sa trudnocom, barem po zakonu) jedina osoba koja mi je pravila obstrukcije, cvrsto i krajnje bezobrazno se tome protivila je zena. ostali clanovi radne zajednice (svi muskarci) su u potpunosti bili na mojoj strani i otvoreno osudili spomenutu ludjakinju.

ps. moj komentar je replika na citat i ni u kom slucaju se ne projektuje na moje stavove o feminizmu :D

pps. na ovoj temi ne "bode oci" feminizam vec sovinizam sto se u svakom slucaju moze reflektovati na status i ponasanje prema obicnim, normalnim, vrijednim, pametnim, lijepim zenama koje se ne skidaju u javnosti zarad svojih prava a imaju iste duznosti i odgovornosti kao muskarci u svakodnevnom zivotu.
Ovo zapravo nije neobicno. Slicno sam imao u firmi prije 6-7 godina, kad sam imao nesrecu da imam tri sefice i radim u ekipi gdje su vecina zene. :D

Kolegice nisu bile problem, naprotiv i dan danas sam super raja s jednom i njenim muzem. Nazalost, ekipa iznad nje je jednostavno bila luda - nije u pitanju sovinizam, cisto moj subjektivni sud. Promijenio sam desetak firmi u dvije decenije, nagledao sam se svega i svacega, ali NIKAD nisam radio u tako otrovnoj okolini niti sam ikad radio s ljudima koji su bili operisani empatije kao te zene.

Dobio si sina? Ko te jebe, radis sutra. Bolesna si i svake hefte dvaput ides ginekologu? Ko te jebe, radis - jebite se i ti i tvoje nerodjeno dijete.

Da nisam svojim ocima vidio takav odnos prema ljudima - narocito prema mladjim djevojkama - ne bih povjerovao da se fakultetski obrazovane zene mogu tako ponasati. To nije stvar dobrih manira, vec ljudskosti, zapravo ponasanja u skladu s nekim osnovnim drustvenim normama.

Radio sam s notornim kriminalcima, medjunarodnim hohstaplerima, wannabe politicarima, muzicarima, trgovcima, informaticarima, vojskom i spijama - niko od njih nije bio ni blizu poremecen, neposten i odvratan kao iskompleksirane Sarajke sa diplomama drustvenih nauka. Cuo sam za slicne situacije i u drugim firmama, takodjer od prijateljica (neke scene iz Bosnalijeka je bolje da ne pominjem, da vidite kako se zenturace odnose prema rodiljama i tek udatim zenama).

Dakle, drage forumasice, prijateljski savjet - ako hocete da vas neko kvalitetno jebe na poslu iz dana u dan, trazite firmu u kojoj ce iznad vas biti zena. Ako hocete da normalno radite, trazite firmu koju vodi muskarac koji vam se nece nabacivati... Cak i da hoce, opet je bolje nego da vas svakodnevno guzi neka frustrirana zenturaca.
Niemand

#794 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Procitala sam negdje na netu-da zene vode svijet, ne bi bilo ratova. Al da zene vode ratove, ne bi bilo prezivjelih.

-_-
zforumas

#795 Re: Danasnji "feminizam"

Post by zforumas »

Niemand wrote:Procitala sam negdje na netu-da zene vode svijet, ne bi bilo ratova. Al da zene vode ratove, ne bi bilo prezivjelih.

-_-
...ne bi bilo ratova ali bio bi rat...
insomnia78

#796 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

Bilo bi kamaru drzava koje ne pricaju jedna sa drugom [emoji14]
Connaisseur Karlin

#797 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

prog321 wrote:
dale cooper wrote:prog voli svoju statistiku. :D

Kad me vuces za jezik :-D

Image
to je generlana statistika,a u US svaka drzava ima svoja pravila, svaka kompanija ima svoja pravila,a ti provjeri Department of labor :D

ne trebas cackati google sa raznim statistikama :)
AleksoMKD

#798 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

Niemand wrote:Procitala sam negdje na netu-da zene vode svijet, ne bi bilo ratova.
Samo gomila drzava koje ne kontaktiraju jedne sa drugima.
I svi bi uveli sankcije svima :D
Connaisseur Karlin

#799 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Kako objasnjvate problem u Turskoj sa novm odlukom o vjencanjima silovanihh zena, i doticnoga nacina da se siloatelj postedi zatvorskih resetki?
Alfons Kauders

#800 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Alfons Kauders »

Connaisseur Karlin wrote:Kako objasnjvate problem u Turskoj sa novm odlukom o vjencanjima silovanihh zena, i doticnoga nacina da se siloatelj postedi zatvorskih resetki?
Huh?
Post Reply