Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#776 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Edin H. »

todd_smith wrote:
Od do

Ljajic nece himnu da pjeva nema mu poziva, ovaj genocidnu tvorevinu stavi i jos ispade treba da se podrzava
Eki, a igrao veceras :P

Istina, izveo ga u 81. minuti, more bit zbog himne :skoljka:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#777 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

north wrote:Vranješ od momenta kad je i što je uradio i prije toga za mene nije isti čovjek i tako će biti dok god njegovu njušku budemo gledali u svetom dresu...Što se mene tiče na njega ću ubuduće gledati kao na delegata utakmice, dakle potpuno nebitan i kao neko koga ne vidim dijelom reprezentacije koju volim....Može njega Meša zovnuti još 80 puta, ali on za mene nikada više neće biti bitan i drag, jer je pokazao šta misli o ovoj državi..njegove igre nemaju veze sa ljubavlju prema domovini, jasno je zbog čega se on zalaže... Kako bi li se proveo fudbaler Srbije koji bi istetovirao granice Vojvodine kao posebne države ili neko iz Croatie ko istetovira samo Istru npr....Ali uvijek ćemo mi naći opravdanje u onome ne možemo se mi s drugima porediti, mi smo posebna država, ovo je nešto posebno, osjetljivo je to kod nas, poseban sistem, ustav i druge budalaštine od izgovora i traženja alibija kao da živimo na Marsu sa vanzemaljcima a ne u srcu Evrope :-) ....Poserem mu se na "bivšu" tetovažu...Nebitan sam ko i svi ovdje, podjednako, ali me niko ne može spriječiti da kažem ono što mislim kako na ulici tako i na jebenom forumu :oops: ....Nisam nikakav ljubitelj BHF-a i patriota iz Kopenhagena i Osla koji bi da o mnogome odlučuju i pametuju hiljadama kilometara udaljeni, ali parola ima smisla iako ništa neće promijeniti niti dobroga donijeti...
Izvini North ali ti kao zaista intelegentan forumas ne z nam stvarno o cemu pricas. RS je nesto sto je fakt, RS je nesto sto je u ustavu ove zemlje, RS je nesto sto je priznalo Bonjacki vodstvo, RS je nezaobilazni fakt u danasnjoj BiH. Sve to je i F BiH i njih dvoje cine Bosnu i Hercegovinu. O cemu vise vi trabunjate i zamjerate nekome sto tetovira RS???? Pa tetovira dio BiH gdje se rodio i koju u ovome trenutku priznaje cijeli svijet kao dio BiH. Ja imam potpuno pravo da kazem o ovome sta hocu jer sam se borio protiv RS-a ali sta da radim to je fakt sa kojim valja zivjeti. Ma ne mozes uporediti Srbiju jer ona nije medjunarodno priznata sa entitetima Vojvodinom i recimo Sandzakom, Hrvatska nije sa Istrom a BiH jeste sa RS-om koji ima svoju granicu na kojoj te ceka tabla "DOBRO DOSLI U REPUBLIKU SRPSKU", pa se mi svi na glavu nasadili. Ponasate se 20 godina poslije rata ko uvrijedjene mlade i napadate momka koji se u to doba ratova jedva rodio a boli vas kurac za stranku sa kojom zivite i koja vam je potpisala taj RS. Ajde prijatelju evo ajmo nas dvojica da ukinemo RS!!!! Ja sam za, samo mi ti reci nacin. Ipak nakon 20 godina dobili smo i neke ljude iz RS-a koji rado igraju za ovu drzavu. Za mene je to veliki uspjeh jer sam neke njihove pretke gledao preko nisana i slusao svaki dan njihove zelje. Jedno je sta bi mi htjeli a drugo je stvarnost. Ja cu zamjeriti kad Ogi istetovira nekog ratnog zlocinca ali kad istetovira legalan geografski pojam ne vidim zasto bi ga mrzio. Pored jednog Dodika da ja mrzim Ogija ma daj ne bulaznite vise sa vasim patriotskim ispraznim pricama.
hrasno38

#778 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

Romanista 101% wrote:Zamislite da Ljaja istetovira Sandzak i pojavi se u Beogradu :-)

Inace odlican text north
A zamisli ti da malo prostudiras unutrasnji ustroj BiH i Srbije pa ces naci da se Srbija sastoji od Srbije a da se BiH sastoji od dva entiteta F BiH i RS-a. Dok je bila Srbija i CG to su bile dvije republike sa svojim granicama i sta je trebalo jebati majku nekome ko je istetoviro CG.
todd_smith

#779 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by todd_smith »

Hrasno iskreno se nadam i to bas iskreno kao osoba jebo forum kao ljudsko bice ja se nadam da ti takav mentslitet ne siris na svoju djecu, za njihovo dobro ja se nadam da im ne pricas tako nesto
LSD

#780 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by LSD »

leškarenje wrote:Sad ce vam narkoman postaviti datum postrojavanja
narkoman, nepismen, jado jadni, jazavac i šta sve nece izreci na brata bosanca zbog nekakvih troprstaša :-) ...zbilja je impresivna lista svih uvreda dok pjeniš :izet: ali ipak moram reci da sve to simpa izgleda i da me zabavljaš :nargila: samo nastavi
Partijaner

#781 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Partijaner »

Ima li ko da je istetovirao Federaciju ? :D
noiserr

#782 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by noiserr »

hrasno38 wrote:
Romanista 101% wrote:Zamislite da Ljaja istetovira Sandzak i pojavi se u Beogradu :-)

Inace odlican text north
A zamisli ti da malo prostudiras unutrasnji ustroj BiH i Srbije pa ces naci da se Srbija sastoji od Srbije a da se BiH sastoji od dva entiteta F BiH i RS-a. Dok je bila Srbija i CG to su bile dvije republike sa svojim granicama i sta je trebalo jebati majku nekome ko je istetoviro CG.
Dva su entiteta zato sto je jedan entitet etnicki ociscen. Te granice nikad nisu postojale prije Dejtonskog sporazuma. Sad zamisli da Vojvodjani etnicki ociste Srbe i onda igrac istetovira Vojvodinu, to je ta analogija koju ti trazis.
Last edited by noiserr on 14/06/2015 00:19, edited 2 times in total.
north

#783 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by north »

hrasno38 wrote:
north wrote:Vranješ od momenta kad je i što je uradio i prije toga za mene nije isti čovjek i tako će biti dok god njegovu njušku budemo gledali u svetom dresu...Što se mene tiče na njega ću ubuduće gledati kao na delegata utakmice, dakle potpuno nebitan i kao neko koga ne vidim dijelom reprezentacije koju volim....Može njega Meša zovnuti još 80 puta, ali on za mene nikada više neće biti bitan i drag, jer je pokazao šta misli o ovoj državi..njegove igre nemaju veze sa ljubavlju prema domovini, jasno je zbog čega se on zalaže... Kako bi li se proveo fudbaler Srbije koji bi istetovirao granice Vojvodine kao posebne države ili neko iz Croatie ko istetovira samo Istru npr....Ali uvijek ćemo mi naći opravdanje u onome ne možemo se mi s drugima porediti, mi smo posebna država, ovo je nešto posebno, osjetljivo je to kod nas, poseban sistem, ustav i druge budalaštine od izgovora i traženja alibija kao da živimo na Marsu sa vanzemaljcima a ne u srcu Evrope :-) ....Poserem mu se na "bivšu" tetovažu...Nebitan sam ko i svi ovdje, podjednako, ali me niko ne može spriječiti da kažem ono što mislim kako na ulici tako i na jebenom forumu :oops: ....Nisam nikakav ljubitelj BHF-a i patriota iz Kopenhagena i Osla koji bi da o mnogome odlučuju i pametuju hiljadama kilometara udaljeni, ali parola ima smisla iako ništa neće promijeniti niti dobroga donijeti...
Izvini North ali ti kao zaista intelegentan forumas ne z nam stvarno o cemu pricas. RS je nesto sto je fakt, RS je nesto sto je u ustavu ove zemlje, RS je nesto sto je priznalo Bonjacki vodstvo, RS je nezaobilazni fakt u danasnjoj BiH. Sve to je i F BiH i njih dvoje cine Bosnu i Hercegovinu. O cemu vise vi trabunjate i zamjerate nekome sto tetovira RS???? Pa tetovira dio BiH gdje se rodio i koju u ovome trenutku priznaje cijeli svijet kao dio BiH. Ja imam potpuno pravo da kazem o ovome sta hocu jer sam se borio protiv RS-a ali sta da radim to je fakt sa kojim valja zivjeti. Ma ne mozes uporediti Srbiju jer ona nije medjunarodno priznata sa entitetima Vojvodinom i recimo Sandzakom, Hrvatska nije sa Istrom a BiH jeste sa RS-om koji ima svoju granicu na kojoj te ceka tabla "DOBRO DOSLI U REPUBLIKU SRPSKU", pa se mi svi na glavu nasadili. Ponasate se 20 godina poslije rata ko uvrijedjene mlade i napadate momka koji se u to doba ratova jedva rodio a boli vas kurac za stranku sa kojom zivite i koja vam je potpisala taj RS. Ajde prijatelju evo ajmo nas dvojica da ukinemo RS!!!! Ja sam za, samo mi ti reci nacin. Ipak nakon 20 godina dobili smo i neke ljude iz RS-a koji rado igraju za ovu drzavu. Za mene je to veliki uspjeh jer sam neke njihove pretke gledao preko nisana i slusao svaki dan njihove zelje. Jedno je sta bi mi htjeli a drugo je stvarnost. Ja cu zamjeriti kad Ogi istetovira nekog ratnog zlocinca ali kad istetovira legalan geografski pojam ne vidim zasto bi ga mrzio. Pored jednog Dodika da ja mrzim Ogija ma daj ne bulaznite vise sa vasim patriotskim ispraznim pricama.[/quote

Ja ne razumijem o čemu ti pišeš čovječe...On se nije rodio u RS, kad se on rodio, taj termin nije postojao, dakle rodio se u BIH...Dalje, on igra za reprezentaciju koja se zove BiH, i koja ima svoje međunarodno priznate granice, na dresu ima grb države BiH, ima pasoš BiH, a ne RS, a tetovirajući se jasno i deklarativno priznaje samo jedan dio koji je jednonacionalan i koji je nastao na genocidu? O čemu ti pričaš :? ? Neka istetovira volim RS I BIH, nije problem, ali samo jedan dio za koji mu je želja da se jednog dana odcijepi, e pa to može, ali troprstašima, nažalost i takvima kojima to sekunde ne smeta...Meni je stvarno žalosno što je tebi u ovome sve čisto...RS nije država, ona nije međunarodno priznata kao posebna cjelina, nego samo kao dio BiH, i koja van granica može nastupati samo u sklopu te BiH (pasoš, tablice, zastava, himna, sportske selekcije i dr.), i tebi nije jasno što jedan reprezentativac samo dio države otvoreno forsira, znači samo dio teritorije koji je gle slučajnosti jednonacionalni, i koji je opet gle slučanosti nastao etničkim čišćenjem...Odosmo u politiku, ali već sam se iznervirao....Zabrinut sam kako gledaš na sve ovo :skoljka:
LSD

#784 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by LSD »

Partijaner wrote:Ima li ko da je istetovirao Federaciju ? :D
Pa po državnom Ustavu, Federacija je sestra blizankinja RS, potekla iz iste epruvete eskperimenata koji su napravljeni u Dejtonu...ko je zadovoljan Federacijom - zadovoljan je i RS-om, vrlo jednostavno....ko god te ubjeđuje u suprotno- laže te, vjeruj mi ;-)

Za sve nejasnoce obratiti se rahmetlijama Richard Holbrooku i Warren Christopheru , modernim tvorcima naše države.
It_is_a_Leclerc

#785 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by It_is_a_Leclerc »

Joj, ljudi.

Ne sviđa se ni meni što je Izet Hajrović cinculirao gdje da pusti korijenje, odazvao se Švicarcima, vidio da nije dobro, pa došao u BiH. I šta sad ?! Da ga do kraja života zovemo Izmet kako smo ga zvali na ovom forumu ?! Ne. Momak je shvatio da je bolje da igra za našu BiH, i dok god on nosi dres reprezentacije BiH, ja ne mogu, nemam obraza ni duše da budem protiv njega, zbog nečeg što je uradio u prošlosti.
Ognjen je istetovirao nešto što nije naišlo na odobravanje, iz ovih ili onih razloga. Odlučio je da ublaži reakcije, prepravio tetovažu, isprravio grešku. I šta hoćete više od njega ?! Bubreg ?! Pa dajte više prestanite s tim glupostima. Šikaniranje reprezentativaca BiH od ljudi koji sami sebe nazivaju profesionalnim navijačima je tragična slika, vrijedna svakog gađenje i prijezira. I tu staje svaka priča. To je za mene dušmansko anti-bosansko djelovanje, daleko više od bilo kakve tetovaže. Pa to je strašno.

Meni je samo drago da momak nije klonuo duhom. Dapače, prilično razborito prca neandertalce koji su kupili kartu da bi ga, dok izgara u dresu reprezentacije države BiH, vrijeđali i ponižavali. Uglavnom, Ogi namjestio sat za Belgiju, paćenici na aparatima, nebitni i ogorčeni, kao i obično.
hillbill

#786 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hillbill »

hrasno38 wrote:
Izvini North ali ti kao zaista intelegentan forumas ne z nam stvarno o cemu pricas. RS je nesto sto je fakt, RS je nesto sto je u ustavu ove zemlje, RS je nesto sto je priznalo Bonjacki vodstvo, RS je nezaobilazni fakt u danasnjoj BiH. Sve to je i F BiH i njih dvoje cine Bosnu i Hercegovinu. O cemu vise vi trabunjate i zamjerate nekome sto tetovira RS???? Pa tetovira dio BiH gdje se rodio i koju u ovome trenutku priznaje cijeli svijet kao dio BiH. Ja imam potpuno pravo da kazem o ovome sta hocu jer sam se borio protiv RS-a ali sta da radim to je fakt sa kojim valja zivjeti. Ma ne mozes uporediti Srbiju jer ona nije medjunarodno priznata sa entitetima Vojvodinom i recimo Sandzakom, Hrvatska nije sa Istrom a BiH jeste sa RS-om koji ima svoju granicu na kojoj te ceka tabla "DOBRO DOSLI U REPUBLIKU SRPSKU", pa se mi svi na glavu nasadili. Ponasate se 20 godina poslije rata ko uvrijedjene mlade i napadate momka koji se u to doba ratova jedva rodio a boli vas kurac za stranku sa kojom zivite i koja vam je potpisala taj RS. Ajde prijatelju evo ajmo nas dvojica da ukinemo RS!!!! Ja sam za, samo mi ti reci nacin. Ipak nakon 20 godina dobili smo i neke ljude iz RS-a koji rado igraju za ovu drzavu. Za mene je to veliki uspjeh jer sam neke njihove pretke gledao preko nisana i slusao svaki dan njihove zelje. Jedno je sta bi mi htjeli a drugo je stvarnost. Ja cu zamjeriti kad Ogi istetovira nekog ratnog zlocinca ali kad istetovira legalan geografski pojam ne vidim zasto bi ga mrzio. Pored jednog Dodika da ja mrzim Ogija ma daj ne bulaznite vise sa vasim patriotskim ispraznim pricama.
to je to...pun mi je k... domoljuba na baterije
hillbill

#787 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hillbill »

hrasno38 wrote:
to je to...pun mi je k... domoljuba na baterije
Akibh

#788 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Akibh »

It_is_a_Leclerc wrote:Joj, ljudi.

Ne sviđa se ni meni što je Izet Hajrović cinculirao gdje da pusti korijenje, odazvao se Švicarcima, vidio da nije dobro, pa došao u BiH. I šta sad ?! Da ga do kraja života zovemo Izmet kako smo ga zvali na ovom forumu ?! Ne. Momak je shvatio da je bolje da igra za našu BiH, i dok god on nosi dres reprezentacije BiH, ja ne mogu, nemam obraza ni duše da budem protiv njega, zbog nečeg što je uradio u prošlosti.
Ognjen je istetovirao nešto što nije naišlo na odobravanje, iz ovih ili onih razloga. Odlučio je da ublaži reakcije, prepravio tetovažu, isprravio grešku. I šta hoćete više od njega ?! Bubreg ?! Pa dajte više prestanite s tim glupostima. Šikaniranje reprezentativaca BiH od ljudi koji sami sebe nazivaju profesionalnim navijačima je tragična slika, vrijedna svakog gađenje i prijezira. I tu staje svaka priča. To je za mene dušmansko anti-bosansko djelovanje, daleko više od bilo kakve tetovaže. Pa to je strašno.

Meni je samo drago da momak nije klonuo duhom. Dapače, prilično razborito prca neandertalce koji su kupili kartu da bi ga, dok izgara u dresu reprezentacije države BiH, vrijeđali i ponižavali. Uglavnom, Ogi namjestio sat za Belgiju, paćenici na aparatima, nebitni i ogorčeni, kao i obično.
Odlucio da ublazi reakcije, prepravio tetovazu, hahaha... Kakve ti gluposti pises...
Svaka cast za BHF, odlican potez
hillbill

#789 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hillbill »

leškarenje wrote:
PriNc_ba wrote:e cuj lika udar na vranjesa je udar na reprezentaciju :-) :lol: :zid:

tebi fkt nije dobro. a sta je onda tetovaza koju je ovaj debil napravio? odavanje pocasti selektoru, saigracima i drzavi?

svasta kakvih mozgova ima... zbog takvih ce nas ogi ili njegova djeca opet karati kroz koje desetljece i tako u nedogled sve dok se indolentno budemo ponasali prema ovakvim stvarima koje su vise nego ozbiljne...
Neka je udar,nabijem ih na kurac ako ga ne kazne cisto da se zna da to ne prolazi i za neke druge koji bi nesto pokusali na ovaj nacin.
Dokle vise sutiti,jebat ih....
zasto da ga kazne......iza onih granica je svojrucan potpis tvog idejnog vodje....kakav je kriminal momak napravio..
hillbill

#790 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hillbill »

leškarenje wrote:
PriNc_ba wrote:e cuj lika udar na vranjesa je udar na reprezentaciju :-) :lol: :zid:

tebi fkt nije dobro. a sta je onda tetovaza koju je ovaj debil napravio? odavanje pocasti selektoru, saigracima i drzavi?

svasta kakvih mozgova ima... zbog takvih ce nas ogi ili njegova djeca opet karati kroz koje desetljece i tako u nedogled sve dok se indolentno budemo ponasali prema ovakvim stvarima koje su vise nego ozbiljne...
Neka je udar,nabijem ih na kurac ako ga ne kazne cisto da se zna da to ne prolazi i za neke druge koji bi nesto pokusali na ovaj nacin.
zasto da ga kazne......iza onih granica je svojrucan potpis tvog idejnog vodje....kakav je kriminal momak napravio..
hrasno38

#791 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

E sad me slusajte nehljebovici. Ta RS je mene kostala cetiri rane na mome mesu, ta RS je kostala mene mojih najboljih godina zivota, 4 godine krvi, gladovanja i svega sto je van svake pameti dok se pola vas valjalo u obliku spermica ili ste se tek druzili sa cuclama ili pak silazili sa njih. Ja sam ostao u ovoj zemlji, svome rodnom gradu i u ratu i u miru, nikad iz njega nisam niti cu otici opet za razliku od mnogih uhljupa ovdje. I sad ce te vi meni srati i vaziti o RS-u, o patriotizmu, o tome kako je fuj tetovirati RS dok redovno svake 4 godine vecina vas glasa za one koji su izdali i moju armiju i moje prijatelje i ovu drzavu i poptipsali taj RS. Ja ga nisam trazio ja sam se borio za BiH i opet bih ako zatreba opet za razliku od mnogo vas nehljebovica koji niste u stanju da se izborite ni za sta u zivotu osim da kenjate po forumima.
Drzava koja ima ovakvu omladinu moze se jednostavno samospaliti jer kod te omladine je osnovna floskula "trebalo bi..." i na tome se zavrsava uz neku kaficu na jebackim lokacijama glavnog grada BiH ili evropskih prestonica.
Evo jebaci hajmo rusiti RS koliko ce vas izaci?????? Isto onoliko mkoliko vas uvijek izadje a ostali ce zdusno navijati preko foruma. Za mene u ovom trenutku RS je nesto sto postoji i sto niko u okviru ove zemlje nece moci ukinuti i dovidjenja mozemo se kolektivno jebati, ubiti sta god hocete ali RS je tu gdje je sastavni dio BiH i na njenom imenu stoji potpis Alije Izetbegovica a ne moj niti mojih ratnih drugova.
@north ovo sto sam napisao zaista se ne odnosi na tebe jer uvijek sam postovao razlicita miljenja i umjerene ljude sa svojim stavom a ne jazavce tipa @leskarenje.
Je li @leskarenje daj nam ispricaj ti svoj ratni put i borbu protiv RS-a....prebacit cemo temu negdje drugo.......
hrasno38

#792 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Joj, ljudi.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
todd_smith

#793 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by todd_smith »

hillbill wrote:
leškarenje wrote:

nemas ga sta kaznjavati, samo ga izbacis iz repke

eto RS ima svoju repku neka za njih igra

Ko te jebe ba, ko da je Messi pa nam eto toliko treba, da ima scenarij radije bih gledao Mihojevica iz Sarajeva u repci gdje prima 100 golova nego Vranjesa sa kojim niti jedan ne bi primili
todd_smith

#794 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by todd_smith »

hrasno38 wrote:E sad me slusajte nehljebovici. Ta RS je mene kostala cetiri rane na mome mesu, ta RS je kostala mene mojih najboljih godina zivota, 4 godine krvi, gladovanja i svega sto je van svake pameti dok se pola vas valjalo u obliku spermica ili ste se tek druzili sa cuclama ili pak silazili sa njih. Ja sam ostao u ovoj zemlji, svome rodnom gradu i u ratu i u miru, nikad iz njega nisam niti cu otici opet za razliku od mnogih uhljupa ovdje. I sad ce te vi meni srati i vaziti o RS-u, o patriotizmu, o tome kako je fuj tetovirati RS dok redovno svake 4 godine vecina vas glasa za one koji su izdali i moju armiju i moje prijatelje i ovu drzavu i poptipsali taj RS. Ja ga nisam trazio ja sam se borio za BiH i opet bih ako zatreba opet za razliku od mnogo vas nehljebovica koji niste u stanju da se izborite ni za sta u zivotu osim da kenjate po forumima.
Drzava koja ima ovakvu omladinu moze se jednostavno samospaliti jer kod te omladine je osnovna floskula "trebalo bi..." i na tome se zavrsava uz neku kaficu na jebackim lokacijama glavnog grada BiH ili evropskih prestonica.
Evo jebaci hajmo rusiti RS koliko ce vas izaci?????? Isto onoliko mkoliko vas uvijek izadje a ostali ce zdusno navijati preko foruma. Za mene u ovom trenutku RS je nesto sto postoji i sto niko u okviru ove zemlje nece moci ukinuti i dovidjenja mozemo se kolektivno jebati, ubiti sta god hocete ali RS je tu gdje je sastavni dio BiH i na njenom imenu stoji potpis Alije Izetbegovica a ne moj niti mojih ratnih drugova.
@north ovo sto sam napisao zaista se ne odnosi na tebe jer uvijek sam postovao razlicita miljenja i umjerene ljude sa svojim stavom a ne jazavce tipa @leskarenje.
Je li @leskarenje daj nam ispricaj ti svoj ratni put i borbu protiv RS-a....prebacit cemo temu negdje drugo.......
kakav ocajan pokusaj omalovazavanja nekoga argumentom da si ti ratovao a on ne, sta sad? recimo neko od 21-22 godine je kriv ili nije vrijedan kao osoba ili jos vaznije kao patriota jer nije gladovao i nije ga cetnik ranio? uzas

i sta sad? ti ratovao i kazes RS je uredu ili hajd sta fali i ja trebam svom djetetu sutra da kazem "hej znas sta, onaj je mene gadjao granatama, zelio da me ubije i mene i tvog dedu i nanu ti i sve roditelje tvojih jarana i jaranica, ali nema veze neka radi sta hoce ti se moras pomiriti sa tim, moras postovati jebi ga sve je udure"
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#795 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by -LIBERO- »

Pojedinci, a nije ih mali broj, ocito jos ne shvataju da ovo nije Republika BiH, niti onaj ustroj za koji su se nasi roditelji izjasnili na referendumu za nezavisnost.
Pojedinci ocito ne mogu da shvate, da pojam patriotizma, nije jednako shvacen, niti se jednako implementira, kod svih njenih naroda i gradjana.
Ono sto je za vecinu Bosnjaka shvatanje patriotizma prema ovoj zemlji, nije jednako sto je shvatanje patriotizma, koliko god ta forma labava bila, kod vecine Srba u RS.....niti kod vecine Hrvata u pojedinim kantonima Federacije.

I opet, sva ta tri pojedinacno razlicita pogleda na odanost, na bilo koji od nacina, ovoj drzavi su apsolutno legitimna. Svidilo se to meni, vama, ili bilo kome.

Meni Vranjes, niti bilo ko na svijetu, ne moze nametnuti soj pogled na ovu drzavu kao takvu, niti ja to mogu nametnuti njemu

I moramo shvatiti, mada znam da to na Balkanu nema sanse, da ovoj zemlji tesko da ce u skoroj buducnost biti ujednacen pogled na ovu temu. I moraju shvatiti da niko nije generalni zastupnik za izdavanje certifikata na temu ' Legitimni patriota'. Narocito u ovakvoj zemlji jako razlicito poslozenih pogleda na pojam odanosti zemlji i patriotizmu kao pojmu....ali i CINU.

Al dobro hajde, ratni poklik, zamasi zastavom...svi smo jedno...hu ha....ludilo..... :D ....zato sam i svjestan da dugo, dugo, u ovoj zemlji nece na bolje.

Jer daleko je realnost od zelja, romantizma....teznji i ceznji, sva tri naroda, i ovih ostalih.
hrasno38

#796 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

todd_smith wrote:
hrasno38 wrote:E sad me slusajte nehljebovici. Ta RS je mene kostala cetiri rane na mome mesu, ta RS je kostala mene mojih najboljih godina zivota, 4 godine krvi, gladovanja i svega sto je van svake pameti dok se pola vas valjalo u obliku spermica ili ste se tek druzili sa cuclama ili pak silazili sa njih. Ja sam ostao u ovoj zemlji, svome rodnom gradu i u ratu i u miru, nikad iz njega nisam niti cu otici opet za razliku od mnogih uhljupa ovdje. I sad ce te vi meni srati i vaziti o RS-u, o patriotizmu, o tome kako je fuj tetovirati RS dok redovno svake 4 godine vecina vas glasa za one koji su izdali i moju armiju i moje prijatelje i ovu drzavu i poptipsali taj RS. Ja ga nisam trazio ja sam se borio za BiH i opet bih ako zatreba opet za razliku od mnogo vas nehljebovica koji niste u stanju da se izborite ni za sta u zivotu osim da kenjate po forumima.
kakav ocajan pokusaj omalovazavanja nekoga argumentom da si ti ratovao a on ne, sta sad? recimo neko od 21-22 godine je kriv ili nije vrijedan kao osoba ili jos vaznije kao patriota jer nije gladovao i nije ga cetnik ranio? uzas

i sta sad? ti ratovao i kazes RS je uredu ili hajd sta fali i ja trebam svom djetetu sutra da kazem "hej znas sta, onaj je mene gadjao granatama, zelio da me ubije i mene i tvog dedu i nanu ti i sve roditelje tvojih jarana i jaranica, ali nema veze neka radi sta hoce ti se moras pomiriti sa tim"
http://ndcsarajevo.org/Dokumenti/Dejton ... orazum.pdf

Nisam ja ovo potpisao niti bi ikad!!!!!! Jos eto cu balavcima dopustiti da mi palamude o patrotizmu a nisu us tanju da sebi sami stvore uslove u miru za bolji zivot. Zali boze samo onoliko dobrih ljudi sto dadose zivote za ovaj jad i cemer!!!!
LSD

#797 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by LSD »

:thumbup: :thumbup: završena prica

Zadatak: ovaj post svi odštampati sebi u velikom fontu i zakucati na neko vidljivo mjesto, da nas svaki dan podsjeca na strogu realnost.
Edin H.

#798 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
Bravo na postu hrasno, upravo sam nesto slicno htio napisati, kao osoba koja prosla rat,mislio da nikada necu prezivjeti, a bio sam I na puno gostovanja, pa I znam dosta momaka iz BHF-a. Stara garda se povukla, dosli su neki novi klinci, i svi kao da zive u nekoj kolektivnoj zasljepljenosti, kao da se zaboravilo sta je bilo i kako je zavrsilo. A u stvari i ne znaju, kao ni Vranjes, jer su rodjeni tokom ili poslije rata. Ja kada prolazim kroz RS osjecam dozu nelagodnosti, ne zelim ni na kafu da stanem, valjda posljedica rata. Medjutim optuzivati momka, koji je odrastao poslije rata u tom RS-u, i ni za sta drugo u biti ne zna, je besmisleno. Lijepo je od njega da je prihvatio BiH kao svoju reprezentaciju i da, cini mi se daje svoj maksimum. Sta bi bilo da je njegova reakcija na transparent bila da pusti gol, umjesto sto je izborio penal?
hrasno38

#799 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by hrasno38 »

-LIBERO- wrote:Pojedinci, a nije ih mali broj, ocito jos ne shvataju da ovo nije Republika BiH, niti onaj ustroj za koji su se nasi roditelji izjasnili na referendumu za nezavisnost.
Pojedinci ocito ne mogu da shvate, da pojam patriotizma, nije jednako shvacen, niti se jednako implementira, kod svih njenih naroda i gradjana.
Ono sto je za vecinu Bosnjaka shvatanje patriotizma prema ovoj zemlji, nije jednako sto je shvatanje patriotizma, koliko god ta forma labava bila, kod vecine Srba u RS.....niti kod vecine Hrvata u pojedinim kantonima Federacije.

I opet, sva ta tri pojedinacno razlicita pogleda na odanost, na bilo koji od nacina, ovoj drzavi su apsolutno legitimna. Svidilo se to meni, vama, ili bilo kome.

Meni Vranjes, niti bilo ko na svijetu, ne moze nametnuti soj pogled na ovu drzavu kao takvu, niti ja to mogu nametnuti njemu

I moramo shvatiti, mada znam da to na Balkanu nema sanse, da ovoj zemlji tesko da ce u skoroj buducnost biti ujednacen pogled na ovu temu. I moraju shvatiti da niko nije generalni zastupnik za izdavanje certifikata na temu ' Legitimni patriota'. Narocito u ovakvoj zemlji jako razlicito poslozenih pogleda na pojam odanosti zemlji i patriotizmu kao pojmu....ali i CINU.

Al dobro hajde, ratni poklik, zamasi zastavom...svi smo jedno...hu ha....ludilo..... :D ....zato sam i svjestan da dugo, dugo, u ovoj zemlji nece na bolje.

Jer daleko je realnost od zelja, romantizma....teznji i ceznji, sva tri naroda, i ovih ostalih.
Tako je @libero vrlo lijepo receno i slobodno me banuj necu ti zamjeriti sekunde jer sam vjerovatno prekrsio neka pravila ali cu ih uvijek prekrsiti kad mi pocnu o patriotizmu lihvariti patriote na baterije i patriote sa 10.000km.!!!! Ja znam gdje sam, ko sam, sta sam i za sta sam se borio i to nedam nikome po cijenu zivota!
todd_smith

#800 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45

Post by todd_smith »

Isto tako sto palamudisete o RSu i kako je to neki fakt, isto tako mene boli kurac za njene granice jer one postoje samo i jedino UNUTAR drzave BOSNE I HERCEGOVINE

Republika Srpska ne postoji bez Bosne i Hercegovine, znaci nema Bosne nema RSa. Dok suprotno nije istina. To sto ispiraju mozak kako je RS jedno, Federacija drugo, a BiH kao neki mit, to nije do mene nego do osoba koje su glupe da popiju tu pricu.

Dodik rece da Srebrenica nije vidjela genocid, a Dodik na celu RSa, je li i to fakt neki sad?

Manite se suplje ba, ako RS ima granice kao da je neka drzava a ne dio jedne drzave koja postoji stoljecima onda neka ide Ognjen i neka igra za tu, halal olsun i vidimo se.

Ima nesto sto se zove princip, nije sve u parama.
Locked