Nele i KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hajvan

#776 Re: Nele i KLIX

Post by Hajvan »

očeš da kažeš da Janković je piso pjesme, a ne Sula?!

mozda 3-4 fillera da je napiiso
Hajvan

#777 Re: Nele i KLIX

Post by Hajvan »

boro pekar wrote:
Hajvan wrote:ne nego citiram i navodim odakleN tebi nik, pa shodno tome dovodim tebe u ravan jednog obicnog trolla.
uredu?
Sto "cetnickog"? Mozes li mi objasniti sta je za tebe nesto "cetnicki"?

P.S. editovao si post ali vidio sam sta si napisao. sad opet nastavi da glumis multietnicara. :)
nisam ja multietničar.
ja sam bošnjački nacionalist.
ne krijem to.
Creasy

#778 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Hajvan wrote:očeš da kažeš da Janković je piso pjesme, a ne Sula?!

mozda 3-4 fillera da je napiiso
Pričamo o pjesmi "Ljubav udari često tamo gdje ne treba" iz 1997. koju citiraju evo već nekoliko stranica. Ti očigledno nisi nikad ni čuo za tu pjesmu.
golman

#779 Re: Nele i KLIX

Post by golman »

Članovi predratnog Zabranjenog pušenja:

Muhamed Adas - violina (1989.)
Faris Arapović - bubnjevi, prateći vokali (1987. - 1989.)
Zenit Đozić (Fudo) - prateći vokali (1985.).....Top lista nadrealista
Jadranko DŽihan - klavijature (1987. - 1989.)
Mustafa Čengić (Mujo Snažni) - solo gitara (1984. - 1985.)
Ognjen Gajić (Ogi) - saksofon & flauta (1984. - 1987.)....Top lista nadrealista
Dražen Janković (Drale) - sintisajzer (1984. - 1987.).....Top lista nadrealista...autor nekih pjesama
Nenad Janković (dr. Nele Karajlić) - vokal (1984. - 1989.)....Top lista nadrealista....autor nekih pjesama
Predrag Kovačević (Kova) - gitara (1986. - 1989.)
Mladen Mitić (Munja) - bas gitara (1984. - 1985.)
Darko Ostojić(Minka) - bas gitara (1987. - 1989.).....Top lista nadrealista
Darko Poljak - saksofon (1989.)
Predrag Rakić (Šeki Gajton) - bubnjevi (1984. - 1985.)
Davor Sučić - Sula (mr. Sejo Sekson) - ritam gitara (1984. - 1989.)....Top lista nadrealista...autor većine pjesama
Emir Kusturica-bas gitara(1987.-1989.)

Mirko Srdić- (Elvis J. Kurtovich)....nije bio član grupe,ali je bio autor nekih pjesama
Last edited by golman on 27/03/2015 16:55, edited 2 times in total.
Zokipfc

#780 Re: Nele i KLIX

Post by Zokipfc »

Banksy wrote:
Bodkin wrote:Ako nista momak nije bezobrazan i korektan je. Barem je diskusija civilizovana. Stavovi se svakako nece za jos 50 godina pribliziti
''Momak'' je notorni lažov, a s lažovom je vrlo teško ozbiljno diskutirati o bilo čemu.
Mogul' ja tebe pozajmit? ima jedan haver moj, sumnja da ga cura vara pa da upalis taj tvoj detektor za lazi da se rijesi i ta misterija

aj plizz
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#781 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

jelll se plašite ovih novih lavova u piJonirskoj...laviĆ Đura raste
Ras Al Ghul

#782 Re: Nele i KLIX

Post by Ras Al Ghul »

pici wrote:jelll se plašite ovih novih lavova u piJonirskoj...laviĆ Đura raste
:lol: :lol:
Hajvan

#783 Re: Nele i KLIX

Post by Hajvan »

Creasy wrote: Pričamo o pjesmi "Ljubav udari često tamo gdje ne treba" iz 1997. koju citiraju evo već nekoliko stranica. Ti očigledno nisi nikad ni čuo za tu pjesmu.
zašto bih?!
1997.

Radiohead- OK Computer
The Chemical Brothers- Dig Your Own Hole
Portishead- Portishead
Prodigy- The Fat of the Land
Erykah Badu- Baduizm
Bjork- Homogenic

eto albuma u kolekciji iz 1997.

za žvalju nisam čuo
boro pekar

#784 Re: Nele i KLIX

Post by boro pekar »

Hajvan wrote:
boro pekar wrote:
Hajvan wrote:ne nego citiram i navodim odakleN tebi nik, pa shodno tome dovodim tebe u ravan jednog obicnog trolla.
uredu?
Sto "cetnickog"? Mozes li mi objasniti sta je za tebe nesto "cetnicki"?

P.S. editovao si post ali vidio sam sta si napisao. sad opet nastavi da glumis multietnicara. :)
nisam ja multietničar.
ja sam bošnjački nacionalist.
ne krijem to.
Sta podrazumijeva "bosnjacki nacionalizam"?
VCorp

#785 Re: Nele i KLIX

Post by VCorp »

boro pekar wrote:PM72, nisi htio belaja ti licno ali si glasao na referendumu ZA. A znali ste svi da Srbi to nece prihvatiti i da to ode onda u rat. Sta je s mozgom? Ali iako se znalo da su Srbi naoruzani do zuba krenulo se u sukob. Zasto? Jedini odgovor je da je neko jako mocan obecao podrsku. Mislim da je to bila Amerika koja je preko Tudjmana nagovorila Aliju da zarati sa Srbima. Pusaka je bilo itekako, sjecamo se svi kako je grmilo one 27. noci Ramazana po Sarajevu. To se desava prije rata. I Celo ili ko vec kad je ubio svata na Carsiji ni to nikom nista? Ako je to bio cin pojedinca zasto ga ne uhvatise vlasti pa da mu se sudi nego ga sakrivali kojekuda po Bosni? Sjecam se ja vrlo dobro euforije oko nezavisne BiH i kako su mnogi tada likovali, pustale se pjesme SDA demokratija, govorilo se kako nece visi biti milicija nego policija (ko biva to je puno modernije, americki, a samim tim i bolje), vodile se polemike o papcima i raji gdje su naravno uglavnom Srbi bili papci, u skolama su se vec desavale podjele po nacionalnom kljucu, Srbi se druzili sa Srbima, Bosnjaci sa Bosnjacima i Hrvatima. Mitinzi za nezavisnu sa dominantno muslimanskim folklorom i pjesmama (pronijela Mejru na tabutu i slicno). Po gradu fesovi i likovi sa beretkama sa ljiljanima, stotine dilera deviza sa sandzackim naglaskom ispred Evrope (ko ono bi vlasnik tog hotela?), ispred hotela Beograd, na Stupu...
Ti licno nisi htio belaj ali mnogi ga jesu htjeli. Ko je bio iole istaknutiji Srbin, jaci, ljepsi, brzi, radikalniji, ko je imao nekih aferima taj je morao da bjezi iz grada sto prije. Ako je recimo neki Srbin prebio nekog Bosnjaka prije rata morao je da bjezi jer se bojao osvete. Cak i oni malo zesci tipovi ili gradske face koji su ostali a bili su vise uz raju nego uz papke su morali bjezati nakon izvjesnog vremena. Tu spadaju Kiki Zurovac, zatim Vito bokser pa i onaj Bosko sa Admirom. Sam Ismet B. kaze da ga nije mogao zastiti. Pa kad te Celo ne moze zastiti onda znas kakvo je bilo vrijeme za Srbe tada.
Za ovog sto mi starog pominje, nije mogao da ide u rov jer je rat docekao u bolnici, ima problema s ocima i zbog toga je oslobodjen vojske ali ne i radne obaveze. Svaki dan na posao pjeske predje cijeli grad pod granatama i snajperima, mislim da je dao svoj doprinos tom Sarajevu i kroz radnu obavezu i kroz kopanje. Cijelo vrijeme rata nisu mu dali dozvolu da ode bili gdje iz Sarajeva a znamo svi da je kroz tunel pogotovo 1994. i 1995. ulazio i izlazio ko je htio. Nebitno. Moj stari je opet dobro prosao. Jednog njegovog kolegu su samo zato sto se preziva kao neki ozloglaseni Srbin iz Foce, odvodili iz stana i vodili ga u neki podrum, on pretpostavlja na Otoci posto bi mu zavezali oci, i tu ga tukli do iznemoglosti a noge bi mu stavili u hladnu vodu i tako ga drzali satima pa ga vrate kuci i tako par puta. Covjek je razmisljao da se ubije da bi na kraju nasao neki nacin da pobjegne i uspio je.
Za ove sto kazu djedovi se tukli, pa moji jesu, i to postoji zapisano u knjigama. S Turcima su se borili pa kad bi ovi nadjacali bjezali su u planine i tesko pristupacne krajeve. Nekima je vrlet Bosne bila bliza od Crne Gore. Protiv Svaba takodje, i protiv ustasa i protiv cetnika. Ranjavan vise puta, najteze na Sutjesci. U partizane otisao sa 15 godina, iz cisto srpske porodice a izjasnjavao se vec tad kao Jugosloven. Postoje spisi cak i na internetu o toj brigadi.

Po Ustavu SFRJ svaka država je mogla sprovesti referendum i otcijepiti se. Napad JNA na svaku državu je bio nelegitiman i protivan zakonu.

Što ignorišeš stvari kad su osamdesetih već počeli Srbi da se vojno organizuju, popovi su hodali i govorili o ugroženosti srpstva na prostorima Hrvatske i Bosne iako ih nije nije dirao. Imam pitanje za tebe i ostale koji dijele tvoje mišljenje - Slovenija se otcijepila prva, što nije srpska JNA ratovala protiv Slovenije i nju zauzela prva ? Da nije možda zbog toga što se Slovenija ne uklapa u sliku Velike Srbije ? Je li se izdvojila Crna Gora od Srbije ? Što nisu nju napadali ? Zašto Srbi ne bi podržali nezavisnu BiH jer bi i tamo bili konstitutivan narod, tako piše u Ustavu RBiH ? Alija nije Srbima kao Tuđman ukinuo konstitutivnost ili bilo šta ? Nekako mi se Karadzic, Mladic, Šešelj i ostali vodeći ljudi kod Srba i cijela ta politika ne uklapaju u sliku nezadovoljnog naroda već na povampirene krvnike. Znas li da su u mom gradu našim komšijama Srbima dostavljali oružje u šumu navečer a nikakvih nije bilo sukoba tada, čak se narod i vojska organizovala da ih čuva da se ne bi kakva budala našla pa im šta rekla ili uradila ? Taj rat je bio pripreman a glavni krivci su Srbi. Dođu ratovati čak sa jebenog juga Srbije kod mene u Krajinu gdje Srba nije bilo ni 5 % u regiji od 300 hiljada ljudi, i kada smo ih uhvatili kako da nam objasne šta rade tu ? Došli ubijati i pljačkati jer drugo nemaju šta raditi tu, domaće Srbe nije trebalo spašavati ni od koga.

Znalo se da su Srbi naoruzani do zuba pa se krenulo u sukob ? Pa nije Armija BiH krenula u sukob već Srbi naoružani do zuba, sa čim je mogla da puca Armija BiH na početku, plus je imala embargo ? Amerika nagovorila Aliju da ratuje sa Srbima ? :D Je li Srbe Rusija nagovorila da ubiju 30 hiljada civila ? :lol:

Ćelo je kriminalac, samo je za jaliju i ološ sarajevski gospodin ali ti moras znati da je on bio jedan od vecih kriminalaca a zna se sa kim veliki kriminalci sarađuju. Politika je legalna kriminalna djelatnost prijatelju. A o sakrivanju kriminalaca mislim da je smiješno da sluša neko prodike sa srpske strane.

Milicija i policija ? Burazeru, milicija je prvo udarala pa pitala dok s policijom je daleko manje takvih stvari. Našu balkansku stoku je samo dobra palica mogla obuzdavati, a milicija je prava za to.

Kakav ti ocekujes miting nego s dominantno bošnjackim folklorom kad je to najbrojniji narod u BiH ? Koliko ulica u Sarajevu je bilo pod imenom vojvoda i sumnjivih srpskih heroja ? Daleko više nego bošnjačkih i hrvatskih. Srbima je kao i uvijek malo sav svijet, zinula guzica.

Vama Srbima su svi pradjedovi, djedovi neki heroji. Svi bili u borbama sa Turcima, ustasama, Svabama, četnicima. Borio se moj pradjed na Soškom frontu, djed je ubijao ustaše i četnike a prezime smo dobili upravo zbog borbe protiv Otomana samo što ni moj stari ni ja se nismo toga prisjećali devedesetih i dizali nos gore pa ganjali etnički čistu Bosnu za Bošnjake ili bilo kome dizali emocije pa da ide klati civile i siluje zene zbog nas a da ne pricam o tome kako su kod nas hodze govorile da budemo ljudi u ratu, da branimo svoje a tuđe poštujemo i to su poceli pricati tek kada je rat poceo a ne par godina prije da su dizali tenzije i srali o nasoj ugrozenosti.

Meni je zao svih nevinih zrtava rata ali s ovim ratom su prosla vremena kada se moglo lagano nabijati Bošnjaku nož pod grlo. Ljudi su napokon dosli sebi i više neće da trpe višedecenijska izivljavanja četnika i početnika nad svojim narodom i svojom zemljom. Uzeo sam 92 pusku u ruke, bio cijeli rat u Bosni i sad kada bi opet neko pucao prema mojoj kući, gradu i mojim komšijama došao bih nazad a boli me neka stvar je li pucaju na mene Srbi, Kinezi ili Libanonci jer ne mislim čekati više da mi dodju pred kućni prag kao prosli rat a da se ja nadam kako su to ipak naše komšije pa neće na nas. Najboljeg prijatelja su mi Srbi objesli na mostu, penis su mu otkinuli nozem i stavili u usta a on je otisao u drugi grad nenaoruzan da vidi sta se to zapravo dešava. Na kraju se ispostavilo da su mu to uradili nasi prijatelji iz srednje škole s kojima smo dijelili hranu, cigare, pive i djevojke.

Kada ustedim dovoljno vraćam se za koju godinu svojoj kući a svoju djecu ću naučiti da Srbima ne vjeruju nikad kao što sam ja naivan bio. Ne trebamo se mrziti ali meni moji poginuli rođaci i prijatelji ne daju da se poserem po svom obrazu i prijateljujem s onima koji ni dan - danas neće da priznaju šta su uradili. Ljude kod mene kao ni u Sarajevu ili Podrinju nisu ubijali Marsovci, Crveni Kmeri, ni Izraelci već Srbi i ovi što seru u oprostu neka oprastaju u svoje ime ali neka se sjete da oprastaju onima koji nikad nisu ni trazili oprost. Sad će komemoracija u Srebrenici, lijepo se izljubite sa predstavnicima iz srpske vlade. Ah, da. Neće oni ni doći, boli ih kurac.
Edin H.

#786 Re: Nele i KLIX

Post by Edin H. »

Sto svi pricate o Neletu, a niko ne spominje Draleta? :zzzz:
pici

#787 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

znaĆi Jopet se pobeglo u planine pred turcima...ćekajuĆi novog hajduk veljka i ustanak...ako ako, naoštre sablje i rakije u pletače...zatrebaĆe
pici

#788 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

Edin H. wrote:Sto svi pricate o Neletu, a niko ne spominje Draleta? :zzzz:

žvaljin brat blizanac po veri pradedovoj iz senke...
Hajvan

#789 Re: Nele i KLIX

Post by Hajvan »

ja kao bošnjački naconalista sam zakelti SDA-ovac, petkom u podne u džamiji (nikad prvi saff), čitaq saff i dijelim/množim/vadim korijen ideje sa Fatmitom Alispahićem, za bajram se obavezno napijem s društvom u kafani, malo i zapucam (to kad sam na odmoru u starom kraju) a ustavri živim u Štokholmu (od socijale naravno)
boro pekar wrote:
Sta podrazumijeva "bosnjacki nacionalizam"?
boro pekar

#790 Re: Nele i KLIX

Post by boro pekar »

Drale je dosao u SA brzo poslije rata i bio u Fis-u, sve je bilo ok, svirali za svoju dusu, bio je cak mislim i Sejo Sexon i braca Saran i sva ta urbanija malo raja a onda se pojavio neki jalijas i napao ga, pljunuo ga i sta vec sve uz to ide. I Drale se pokupio i otisao. Ja licno bio tada u Fisu.
boro pekar

#791 Re: Nele i KLIX

Post by boro pekar »

VCorp wrote:
boro pekar wrote:PM72, nisi htio belaja ti licno ali si glasao na referendumu ZA. A znali ste svi da Srbi to nece prihvatiti i da to ode onda u rat. Sta je s mozgom? Ali iako se znalo da su Srbi naoruzani do zuba krenulo se u sukob. Zasto? Jedini odgovor je da je neko jako mocan obecao podrsku. Mislim da je to bila Amerika koja je preko Tudjmana nagovorila Aliju da zarati sa Srbima. Pusaka je bilo itekako, sjecamo se svi kako je grmilo one 27. noci Ramazana po Sarajevu. To se desava prije rata. I Celo ili ko vec kad je ubio svata na Carsiji ni to nikom nista? Ako je to bio cin pojedinca zasto ga ne uhvatise vlasti pa da mu se sudi nego ga sakrivali kojekuda po Bosni? Sjecam se ja vrlo dobro euforije oko nezavisne BiH i kako su mnogi tada likovali, pustale se pjesme SDA demokratija, govorilo se kako nece visi biti milicija nego policija (ko biva to je puno modernije, americki, a samim tim i bolje), vodile se polemike o papcima i raji gdje su naravno uglavnom Srbi bili papci, u skolama su se vec desavale podjele po nacionalnom kljucu, Srbi se druzili sa Srbima, Bosnjaci sa Bosnjacima i Hrvatima. Mitinzi za nezavisnu sa dominantno muslimanskim folklorom i pjesmama (pronijela Mejru na tabutu i slicno). Po gradu fesovi i likovi sa beretkama sa ljiljanima, stotine dilera deviza sa sandzackim naglaskom ispred Evrope (ko ono bi vlasnik tog hotela?), ispred hotela Beograd, na Stupu...
Ti licno nisi htio belaj ali mnogi ga jesu htjeli. Ko je bio iole istaknutiji Srbin, jaci, ljepsi, brzi, radikalniji, ko je imao nekih aferima taj je morao da bjezi iz grada sto prije. Ako je recimo neki Srbin prebio nekog Bosnjaka prije rata morao je da bjezi jer se bojao osvete. Cak i oni malo zesci tipovi ili gradske face koji su ostali a bili su vise uz raju nego uz papke su morali bjezati nakon izvjesnog vremena. Tu spadaju Kiki Zurovac, zatim Vito bokser pa i onaj Bosko sa Admirom. Sam Ismet B. kaze da ga nije mogao zastiti. Pa kad te Celo ne moze zastiti onda znas kakvo je bilo vrijeme za Srbe tada.
Za ovog sto mi starog pominje, nije mogao da ide u rov jer je rat docekao u bolnici, ima problema s ocima i zbog toga je oslobodjen vojske ali ne i radne obaveze. Svaki dan na posao pjeske predje cijeli grad pod granatama i snajperima, mislim da je dao svoj doprinos tom Sarajevu i kroz radnu obavezu i kroz kopanje. Cijelo vrijeme rata nisu mu dali dozvolu da ode bili gdje iz Sarajeva a znamo svi da je kroz tunel pogotovo 1994. i 1995. ulazio i izlazio ko je htio. Nebitno. Moj stari je opet dobro prosao. Jednog njegovog kolegu su samo zato sto se preziva kao neki ozloglaseni Srbin iz Foce, odvodili iz stana i vodili ga u neki podrum, on pretpostavlja na Otoci posto bi mu zavezali oci, i tu ga tukli do iznemoglosti a noge bi mu stavili u hladnu vodu i tako ga drzali satima pa ga vrate kuci i tako par puta. Covjek je razmisljao da se ubije da bi na kraju nasao neki nacin da pobjegne i uspio je.
Za ove sto kazu djedovi se tukli, pa moji jesu, i to postoji zapisano u knjigama. S Turcima su se borili pa kad bi ovi nadjacali bjezali su u planine i tesko pristupacne krajeve. Nekima je vrlet Bosne bila bliza od Crne Gore. Protiv Svaba takodje, i protiv ustasa i protiv cetnika. Ranjavan vise puta, najteze na Sutjesci. U partizane otisao sa 15 godina, iz cisto srpske porodice a izjasnjavao se vec tad kao Jugosloven. Postoje spisi cak i na internetu o toj brigadi.

Po Ustavu SFRJ svaka država je mogla sprovesti referendum i otcijepiti se. Napad JNA na svaku državu je bio nelegitiman i protivan zakonu.

Što ignorišeš stvari kad su osamdesetih već počeli Srbi da se vojno organizuju, popovi su hodali i govorili o ugroženosti srpstva na prostorima Hrvatske i Bosne iako ih nije nije dirao. Imam pitanje za tebe i ostale koji dijele tvoje mišljenje - Slovenija se otcijepila prva, što nije srpska JNA ratovala protiv Slovenije i nju zauzela prva ? Da nije možda zbog toga što se Slovenija ne uklapa u sliku Velike Srbije ? Je li se izdvojila Crna Gora od Srbije ? Što nisu nju napadali ? Zašto Srbi ne bi podržali nezavisnu BiH jer bi i tamo bili konstitutivan narod, tako piše u Ustavu RBiH ? Alija nije Srbima kao Tuđman ukinuo konstitutivnost ili bilo šta ? Nekako mi se Karadzic, Mladic, Šešelj i ostali vodeći ljudi kod Srba i cijela ta politika ne uklapaju u sliku nezadovoljnog naroda već na povampirene krvnike. Znas li da su u mom gradu našim komšijama Srbima dostavljali oružje u šumu navečer a nikakvih nije bilo sukoba tada, čak se narod i vojska organizovala da ih čuva da se ne bi kakva budala našla pa im šta rekla ili uradila ? Taj rat je bio pripreman a glavni krivci su Srbi. Dođu ratovati čak sa jebenog juga Srbije kod mene u Krajinu gdje Srba nije bilo ni 5 % u regiji od 300 hiljada ljudi, i kada smo ih uhvatili kako da nam objasne šta rade tu ? Došli ubijati i pljačkati jer drugo nemaju šta raditi tu, domaće Srbe nije trebalo spašavati ni od koga.

Znalo se da su Srbi naoruzani do zuba pa se krenulo u sukob ? Pa nije Armija BiH krenula u sukob već Srbi naoružani do zuba, sa čim je mogla da puca Armija BiH na početku, plus je imala embargo ? Amerika nagovorila Aliju da ratuje sa Srbima ? :D Je li Srbe Rusija nagovorila da ubiju 30 hiljada civila ? :lol:

Ćelo je kriminalac, samo je za jaliju i ološ sarajevski gospodin ali ti moras znati da je on bio jedan od vecih kriminalaca a zna se sa kim veliki kriminalci sarađuju. Politika je legalna kriminalna djelatnost prijatelju. A o sakrivanju kriminalaca mislim da je smiješno da sluša neko prodike sa srpske strane.

Milicija i policija ? Burazeru, milicija je prvo udarala pa pitala dok s policijom je daleko manje takvih stvari. Našu balkansku stoku je samo dobra palica mogla obuzdavati, a milicija je prava za to.

Kakav ti ocekujes miting nego s dominantno bošnjackim folklorom kad je to najbrojniji narod u BiH ? Koliko ulica u Sarajevu je bilo pod imenom vojvoda i sumnjivih srpskih heroja ? Daleko više nego bošnjačkih i hrvatskih. Srbima je kao i uvijek malo sav svijet, zinula guzica.

Vama Srbima su svi pradjedovi, djedovi neki heroji. Svi bili u borbama sa Turcima, ustasama, Svabama, četnicima. Borio se moj pradjed na Soškom frontu, djed je ubijao ustaše i četnike a prezime smo dobili upravo zbog borbe protiv Otomana samo što ni moj stari ni ja se nismo toga prisjećali devedesetih i dizali nos gore pa ganjali etnički čistu Bosnu za Bošnjake ili bilo kome dizali emocije pa da ide klati civile i siluje zene zbog nas a da ne pricam o tome kako su kod nas hodze govorile da budemo ljudi u ratu, da branimo svoje a tuđe poštujemo i to su poceli pricati tek kada je rat poceo a ne par godina prije da su dizali tenzije i srali o nasoj ugrozenosti.

Meni je zao svih nevinih zrtava rata ali s ovim ratom su prosla vremena kada se moglo lagano nabijati Bošnjaku nož pod grlo. Ljudi su napokon dosli sebi i više neće da trpe višedecenijska izivljavanja četnika i početnika nad svojim narodom i svojom zemljom. Uzeo sam 92 pusku u ruke, bio cijeli rat u Bosni i sad kada bi opet neko pucao prema mojoj kući, gradu i mojim komšijama došao bih nazad a boli me neka stvar je li pucaju na mene Srbi, Kinezi ili Libanonci jer ne mislim čekati više da mi dodju pred kućni prag kao prosli rat a da se ja nadam kako su to ipak naše komšije pa neće na nas. Najboljeg prijatelja su mi Srbi objesli na mostu, penis su mu otkinuli nozem i stavili u usta a on je otisao u drugi grad nenaoruzan da vidi sta se to zapravo dešava. Na kraju se ispostavilo da su mu to uradili nasi prijatelji iz srednje škole s kojima smo dijelili hranu, cigare, pive i djevojke.

Kada ustedim dovoljno vraćam se za koju godinu svojoj kući a svoju djecu ću naučiti da Srbima ne vjeruju nikad kao što sam ja naivan bio. Ne trebamo se mrziti ali meni moji poginuli rođaci i prijatelji ne daju da se poserem po svom obrazu i prijateljujem s onima koji ni dan - danas neće da priznaju šta su uradili. Ljude kod mene kao ni u Sarajevu ili Podrinju nisu ubijali Marsovci, Crveni Kmeri, ni Izraelci već Srbi i ovi što seru u oprostu neka oprastaju u svoje ime ali neka se sjete da oprastaju onima koji nikad nisu ni trazili oprost. Sad će komemoracija u Srebrenici, lijepo se izljubite sa predstavnicima iz srpske vlade. Ah, da. Neće oni ni doći, boli ih kurac.
Shvatam da je nepovjerenje veliko kao i mrznja ali ne shvatam cemu onda zelja za zajednickim zivotom? To koliko bi Srbi bili ravnopravni pokazao je Alija prvom prilikom kad je sproveo referendum po sistemu proste vecine. Ne postoji dzaba institucija "konstitutivnog naroda" u BiH, valjda od prevelike ljubavi i povjerenja kroz istoriju pa je neko se sjetio da to uvede.
O strahotama o kojima pricas znam dosta i mnogim Srbima se sudilo zbog toga a ovih dana citamo kako su bas na podrucju Bihaca uhapseni likovi bosnjacke nacionalnosti koji su silovali zenu Srpkinju a onda natjerali i njenog sina da je siluje. Takodje u Americi uhapsen Bosnjak neki dan zbog toga sto je silovao Srpkinju na podrucju opstine Zvornik i to 1992. godine. O tome se slabo sta pise. Kazes dosao Srbin s juga Srbije da ratuje za Srbe a nije sporno da neko sa sjevera Afrike ili Centralne Azije dodje da ratuje za muslimansku stvar?
Mislim nije sve crno-bijelo.
KENJAC

#792 Re: Nele i KLIX

Post by KENJAC »

Odoste vi predaleko.Da je postojao "selfi" godina osamdesitih , svi vi bi ste se slikali sa "zvaljom" a onda se kurcili pred rodbinom u unutrasnjosti kako ste vi u stvari ta "prava Sarajevska raja" ! Ej , ba , Nele je bio i osto pojam necega sto je anti papak 100% ! Nema niko od vas da nije na plazi negdje bario Beogradjanke ili (gluho bilo) Zagrebcanke "provaljujuci" izmedju ostalog i Neletove folove. I naravno sa ponosom bi ste izjavljivali da ga cesto vidjate jer izlazi gdje i vi ! Samo citam ko sve njega naziva papkom! Majko draga, daj ba uvedite malo self kontola ! Pa , ako nista Nele nije jednu te istu provalu tristo puta prico , koliko vi ovo sa lavovima! Mozda je iz pocetka zanimljivo al usraste vise! Ili ovo sa izvrtanjem rijeci (pa jos tobe jarabi ubacivanjem velikih slova u po rijeci :-) )
Svak ima pravo na svoje misljenje o njemu i njegovom ponasanju oko ratnih zbivanja. Kome se svidja kome ne ... o tome se da pricat, ali sama cinjenica da dve's i pet godina nakon prestanka snimanja nadrealista i sviranja pusenja mi jos uvijek o njima pricamo. Nije to bio Nele sam. Naravno da je bilo i drugih, al sad mi dosli misevi pricat "nije on nista sve je Sejo ili Djuro ili ... :-) " Ej .. ba ...oko... Nego , nastavite pricu (ako hocete) o njegovoj podrsci Milosevicu , pljuvanju po Sarajevu, sta ja znam cemu jos, ali rec Neletu da je papak puno vise govori o vama nego o njemu.
Ja jos jednom ponavljam moje misljenje o njemu ! On ima pravo da prica sta hoce ali on NE PREDSTAVLJA sarajevske Srbe ! Koga Ugljesa nije gadjo PAT-om a Ramiz mu u isto vrijeme nije 'sovo mater cetnicku ne moze predstavljati nesto sto bi se po meni trebalo kandidovati za Nobelovu Nagradu Za Mir!
PM72

#793 Re: Nele i KLIX

Post by PM72 »

Ja jedno ti drugo...fino ti kazem da je groblje bilo na MD ali da su ga ukinuli pa su se onda kopali na drugom....sto se tice moje familije, kao i svi kriscani bili su kmetovi, znam da sam kao mali slusao kako je moj pradjed morao da seta begovsku obucu dok je ovaj bio u njegovim gostima...znas sta znaci setat obucu?
isto tako kad je doslo do agrarne reforme znam da je isti otisao i kupio zemlju koju je obradjivao i negovo objasnjenje je bilo sto je kupljeno tvoje je sto je dato nije....
kad se vratim sa odmora potrazit cu link koji sam dobio o jednij knjizi
pisao je pravoslavni pop i pravio je " imventuru" pravoslavnig stanovnistva sve po naseljima i odakle je ko naselio
ima jedan pasus koji kaze da je samo par porodica starosjedioci ali ono prije turske,ostali su doseljavali ili dovodjeni da popune stanovnistvo poslije velikih kuga kad je vecina stanovnistva umiralo
Ma bravo ex-liberal,nadolaziš u vožnji! :thumbup:

Sve sam ja ovo obrazložio i objasnio ali mi je drago kad neko potvrdi ono što mnogi neće da čuju.
Edin H.

#794 Re: Nele i KLIX

Post by Edin H. »

boro pekar wrote:
Drale je dosao u SA brzo poslije rata i bio u Fis-u, sve je bilo ok, svirali za svoju dusu, bio je cak mislim i Sejo Sexon i braca Saran i sva ta urbanija malo raja a onda se pojavio neki jalijas i napao ga, pljunuo ga i sta vec sve uz to ide. I Drale se pokupio i otisao. Ja licno bio tada u Fisu.
Eki heroja, Draleta napao :-) :roll:
VCorp

#795 Re: Nele i KLIX

Post by VCorp »

Ja shvatam da mi moramo zivjeti zajedno ali ne zelim mrznju i ne zelim da mi na djecu neko puca sutra ili da se brinu kada odu u posjetu u Banja Luku ili Mostar da ce ih ko prebiti ili sta gore.

Je li neko Srbima zabranjivao da idu na referendum i izbore ? Nije. Već su ih odgovarali obecavajuci im Veliku Srbiju. Uopće nemam problem s konstitutivnoscu Srba, Hrvata ili bilo koga.

Vec sam prije par dana napisao tu da treba da se sudi svima koji su cinili zlocine, ja sam s cistim obrazom usao u rat i izasao sa istim takvim.

Ne znam kako nije sporno ? Ako mislis na nas rat to nije bila muslimanska stvar, prvi ja nisam musliman. Tako su je predstavljali hrvatski i srpski mediji a u Armiju BiH su mogli ici a i bili su i Srbi i Hrvati. Nisam zaboravio ni ruske i grčke dobrovoljce u BiH, podigli su im braca Srbi spomenike. Vec sam ti rekao da je meni smijesno da neki dođe kod mene gdje Srbe nije niko dirao niti imao problem s njima da dijeli pravdu i da on kao oslobađa srpski teritorij a pet puta Hrvata je bilo više od Srba pa opet ništa. No ono što su trazili i dobili su, zao mi je njihovih majki cija djeca ostavise kosti za borbu koja pogotovo nije bila njihova.
boro pekar

#796 Re: Nele i KLIX

Post by boro pekar »

Edin H. wrote:
boro pekar wrote:
Eki heroja, Draleta napao :-) :roll:
Pa eto, sve ti je jasno, sta drugo reci...
Ripicipi

#797 Re: Nele i KLIX

Post by Ripicipi »

boro pekar wrote: Pa eto, sve ti je jasno, sta drugo reci...
Znaci ako ga od 100 ljudi jedan napadne, ti ces reci... vidi kakvi su oni :-)
boro pekar

#798 Re: Nele i KLIX

Post by boro pekar »

Ripicipi wrote:
boro pekar wrote: Pa eto, sve ti je jasno, sta drugo reci...
Znaci ako ga od 100 ljudi jedan napadne, ti ces reci... vidi kakvi su oni :-)
To je tvoj zakljucak. Ja takve zakljucke nisam izvodio. Lijepo sam rekao da je dosao jedan jalijas, nigdje nisam pominjao "oni".
PM72

#799 Re: Nele i KLIX

Post by PM72 »

šta hoćeš uporno da dokažeš? Da je svugdje med i mlijeko a u Sarajevu sve najgore? Negdje si pomenuo Toronto a vejrovatno si tamo,hajmo u opkladu da se tamo desi više pljački i ubistava.Prije 5-6 godina ubili su sarajliju u Torontu radi ruksaka a skoro javiše kako su se popucali u Mekdonaldsu i da su dvojca ubijena.Jeste da tamo ima bar 6-7 puta više stanovnika,da je standard neuporediv ali nije ni ta usrana Kanada oaza mira i sigurnosti.
pici

#800 Re: Nele i KLIX

Post by pici »

Predstava "Mali mi je ovaj grob" gostuje u Kanadi
Nakon izuzetno uspješnih izvođenja u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Brčkom, Budvi, Novoj Gorici i na Brijunima višestruko nagrađivana predstava "Mali mi je ovaj grob" u režiji Dine Mustafića, u čijoj pripremi je učestvovao autorski tim iz cijelog regiona, gostovat će u kanadskom gradu Torontu.
Predstava
Predstavu "Mali mi je ovaj grob" po istoimenoj drami Biljane Srbljanović, u izvođenju sjajne glumačke ekipe - Milana Marića, Svetozara Cvetkovića, Ermina Brave, Marka Janketića i Amile Terzimehić, u prepunim dvoranama publika redovno ispraća burnim aplauzima i ovacijama. Muziku u predstavi izvodi violončelista Aleksandar Latković.

Predstava "Mali mi je ovaj grob" nastala je u koprodukciji Hartefakta, Bitef teatra iz Beograda, Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i kazališta Ulysses sa Brijuna, povodom obilježavanja stogodišnjice od atentata na austrijskog prijestolonasljednika Franca Ferdinanda, događaja koji je zauvijek obilježio ove prostore i narode koji obitavaju na njima, i stavio nas u žižu svjetske politike.

Publika u Torontu će imati priliku pogledati ovu predstavu u Teatru Isabel Bader u subotu 28. marta u 18 i 21 sat.
evo sJutra stignete u Torontu pogledat kako se Apis Usro...
Locked