Da, drugo mjesto osigurano. Al' mislim da u nekim situacijama sa takvim rezultatima mozemo i 1. biti.Idemedosumom wrote:Pobijeda protiv Grcke i remi s Belgijom osigurava 2. mjesto, pod uvjetom da ostale sve dobijemo?
S.P. Kvalifikacije 2018
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Itsoktobealone
#776 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
-
Crvena Tifoza
#777 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Jeste šansa ali nije da nemaju zamjene za te igrače.Edin H. wrote:Znaci u principu faiice im cetiri igraca iz prvog tima, sto je velika sansa.Crvena Tifoza wrote:Edin H. wrote:Mislim da tri, a ne cetiri Grka nece moci igrati u sljedecoj utakmici, ova dvojica sto su dobila crveni Tachtsidis i Tzavellas i Samaris (zuti). Vratice se Papadopoulos sto je dobio crveni protiv nas.
Neće se vratiti.
FIFA announced that Kyriakos Papadopoulos’ suspension has been doubled for his straight red card against Bosnia in November. The Greek player will miss Greece’s crucial qualifiers on the road against Belgium and Bosnia in 2017.
Nama je naravno hebdikep sto nece igrati Seo.
Bojim se da će naši potcjeniti Grčku baš zato jer im neće igrati ova četiri igrača.
- cyprus
#778 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Baci Nazarov Khediru po ćevape
Hajmo Azerbejdžan 
- pirmin
#779 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
A zao mi Prosineckog, bas se ponadao.
- Romanista 101%
#780 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
ne bi bilo lose dobiti ove Sjeverne Irce u barazu, nisu nesto posebno
- perfect_guy
#781 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
nemoguće, zna se da nećemo biti nosioci ni mi ni oniRomanista 101% wrote:ne bi bilo lose dobiti ove Sjeverne Irce u barazu, nisu nesto posebno
- AmiĐa_Idriz
#782 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Inace mi nema vece gluposti od tih nosioca i nenosioca. Pasa moj, nisi zadovoljio da direktno ides igraj ko te zapadne, zasluz dalje. Al jok, jebo nas ili Irce, gdje ces Mundijal bez Ronalda odrzati 
-
Itsoktobealone
#783 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Cuj gdje ces...to ti je isto ko da piljaru otvoris bez Coca-ColeAmiĐa_Idriz wrote:Inace mi nema vece gluposti od tih nosioca i nenosioca. Pasa moj, nisi zadovoljio da direktno ides igraj ko te zapadne, zasluz dalje. Al jok, jebo nas ili Irce, gdje ces Mundijal bez Ronalda odrzati
- It_is_a_Leclerc
#784 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Dakle, pobjedom 9. juna protiv Grka, Grke i definitivno izbacujemo iz trke. Onda nam ostaje nadati se da mogu uzeti Belgijancima bod u Pireju. U tom slučaju nas pobjeda protiv Belgije vodi direktno na SP.
Sa druge strane, remijem protiv Grčke, zavisimo od te utakmice Grčka - Belgija. Uzme li tu Belgija i bod, za baraž moramo pobijediti Belgiju u Zenici. Porazom protiv Grčke, i zvanično je kraj nadanja za nas. To je najgora opcija.
Postoji mogućnost i da mi pobijedimo Grke, pa da oni onda pobijede Belgiju, onda mi opet moramo pobijediti Belgiju u Zenici za baraž. Isto tako grozna opcija.
Dakle, ne zavisimo od sebe. Čak i u slučaju pobjede i remija protiv Grčke i Belgije nemamo osiguran baraž.
Sa druge strane, remijem protiv Grčke, zavisimo od te utakmice Grčka - Belgija. Uzme li tu Belgija i bod, za baraž moramo pobijediti Belgiju u Zenici. Porazom protiv Grčke, i zvanično je kraj nadanja za nas. To je najgora opcija.
Postoji mogućnost i da mi pobijedimo Grke, pa da oni onda pobijede Belgiju, onda mi opet moramo pobijediti Belgiju u Zenici za baraž. Isto tako grozna opcija.
Dakle, ne zavisimo od sebe. Čak i u slučaju pobjede i remija protiv Grčke i Belgije nemamo osiguran baraž.
-
Tipicoti
#785 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
+
Tako i ja mislim.
BiH ce da bude 1. ili 3. u grupi.
Sada moramo sve karte baciti u napad, imamo dvije utakmice kod kuce koje moramo dobiti, cekati jedan kiks Grcke ili Belgije i to je to.
Grci ce u Zenici igrati prljavo, provocirat ce i igrati na X jer misle da cemo mi protiv Belgije ionako izgubiti.
Mi ne smijemo nasjesti na njihove provokacije jer cemo opet fasovati crveni karton a vjerovatno i penal.
Moramo im do 20. Minute utrpati dva komada i onda pametno, neka oni onda jedu g..na.
Sada zavisi i od utakmice Grcka-Belgija 3. septembra. Neka sada i njih malo boli glava, nek i oni racunaju i broje bodove, Belgijanci su vec bili 80% u Rusiji, a sada mogu ispasti u baraz ili skroz.
U baraz ne vjerujem.
Hebo baraz, nismo mi mentalno jaki za tako nesto a i nemamo srece.
Zamisli koji smo mi baksuzi bili proslih kvalifikacija:
- Kao nosilac grupe smo na kraju zavrsili kao 3-plasirani
- U barazu dobijemo gol u magli kod kuce....u magli heyyyy, igras kvalifikacije i baraz skoro dvije godine i onda primis gol iz magle
.....tamo u Irskoj penal, potop, raspad sistema itd...
Hebo baraz......sada samo naprijed ili 1.mjesto ili nista.
Tako i ja mislim.
BiH ce da bude 1. ili 3. u grupi.
Sada moramo sve karte baciti u napad, imamo dvije utakmice kod kuce koje moramo dobiti, cekati jedan kiks Grcke ili Belgije i to je to.
Grci ce u Zenici igrati prljavo, provocirat ce i igrati na X jer misle da cemo mi protiv Belgije ionako izgubiti.
Mi ne smijemo nasjesti na njihove provokacije jer cemo opet fasovati crveni karton a vjerovatno i penal.
Moramo im do 20. Minute utrpati dva komada i onda pametno, neka oni onda jedu g..na.
Sada zavisi i od utakmice Grcka-Belgija 3. septembra. Neka sada i njih malo boli glava, nek i oni racunaju i broje bodove, Belgijanci su vec bili 80% u Rusiji, a sada mogu ispasti u baraz ili skroz.
U baraz ne vjerujem.
Hebo baraz, nismo mi mentalno jaki za tako nesto a i nemamo srece.
Zamisli koji smo mi baksuzi bili proslih kvalifikacija:
- Kao nosilac grupe smo na kraju zavrsili kao 3-plasirani
- U barazu dobijemo gol u magli kod kuce....u magli heyyyy, igras kvalifikacije i baraz skoro dvije godine i onda primis gol iz magle
Hebo baraz......sada samo naprijed ili 1.mjesto ili nista.
-
Mustang1
#786 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ja jos jucer rece, da Belgija odigra i jucer i u Grckoj nerijeseno a mi da pobjedimo sve do kraja i hajd cao
Ili jesi ili nisi. Mogao bi Kodro biti protiv Grcke ono sto je Izet bio u Slovackoj 
- It_is_a_Leclerc
#787 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Da, ali ako Grčka pobijedi Belgiju u Pireju (a vidjeli smo da ih umalo tuknuše sinoć usred prelijepog grada Brisela) onda s dvije pobjede idemo u baraž, a s pobjedom i remijem ispadamo.Mustang1 wrote:Ja jos jucer rece, da Belgija odigra i jucer i u Grckoj nerijeseno a mi da pobjedimo sve do kraja i hajd caoIli jesi ili nisi. Mogao bi Kodro biti protiv Grcke ono sto je Izet bio u Slovackoj
-
Tipicoti
#788 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Steta sto i Mitroglu juce ne dobi zuti karton, jer vec ima jedan zuti karton. Mozda ce Belgija imati tu srecu da ne igra protiv njih.
- Point.
#789 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Samp da nasi sugavi mediji ne jinxaju Grcku ko Irsku. Ne igra ovaj, otpao onaj i ljudi nas uzese ko levate.
-
Tipicoti
#790 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Samo da Dzeko i Pjanic budu ok, mjesec maj ce da bude naporan za obojicu.

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#791 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ako ih ne mozemo dobiti bez 4 igraca iz prve postave onda ga jebi....i ne treba da prodjemo. Ja mislim da cemo dobiti Grke, sa Belgijom odigrati nerjeseno a Belgija ce dobiti Grcku u Grckoj tako da cemo najvjerovatnije biti drugi. Medjutim u svim kvalifikacijama znala su se desavati klizanja velikim ekipama. ne mislim da se Belgija ne moze dobiti ali tu nam zaista mora biti ono bas extra dan i kao i Grcima da im uvalimo na brzaka dva gola.
- darius_maximus
#792 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Dvije stvari se sigurno nece desiti:It_is_a_Leclerc wrote:Da, ali ako Grčka pobijedi Belgiju u Pireju (a vidjeli smo da ih umalo tuknuše sinoć usred prelijepog grada Brisela) onda s dvije pobjede idemo u baraž, a s pobjedom i remijem ispadamo.Mustang1 wrote:Ja jos jucer rece, da Belgija odigra i jucer i u Grckoj nerijeseno a mi da pobjedimo sve do kraja i hajd caoIli jesi ili nisi. Mogao bi Kodro biti protiv Grcke ono sto je Izet bio u Slovackoj
- Da Grcka uzme Belgiju (s Hazardom i de Bryneom)
- Da BiH uzme Belgiju
Belgija se uzima m**ima, taktikom i trcanjem.
Grcka ispunjava uslove (osim donekle trcanja), ali nedovoljno.
Mi nemamo nista od toga i samo nas puka sreca moze spasiti (a ni tu nismo najbolji).
-
Tipicoti
#793 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Ma bez straha i bez respekta.....Grcima je onaj Svabo trener najbolji od njih.
Mesa treba od prve minute u napad krenuti sa Dzekom, Ibisevicem, Djuricem i Kodrom hehehehhe
Mesa treba od prve minute u napad krenuti sa Dzekom, Ibisevicem, Djuricem i Kodrom hehehehhe
-
Mustang1
#794 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Da hoce Mesa isprobati Kodru na krilu sa Dzekom u spicu. Mislim da bi mogao tu igrati. Nece nam Avdija biti krilo 
-
Frankyee
#795 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Kolasinac i Besic sigurno nece igrati protiv Grcke , tu lezi nas hedikep jer zamjene su mnogo losije.
Cimirot doduse poznaje protivnika ali me nebi cudilo da ga Grci povrijede prije sljedeceg ciklusa, svi znamo sta su oni sposobni.
Cimirot doduse poznaje protivnika ali me nebi cudilo da ga Grci povrijede prije sljedeceg ciklusa, svi znamo sta su oni sposobni.
- ILVIIR
#796 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Totalno pogresno.It_is_a_Leclerc wrote:Da, ali ako Grčka pobijedi Belgiju u Pireju (a vidjeli smo da ih umalo tuknuše sinoć usred prelijepog grada Brisela) onda s dvije pobjede idemo u baraž, a s pobjedom i remijem ispadamo.Mustang1 wrote:Ja jos jucer rece, da Belgija odigra i jucer i u Grckoj nerijeseno a mi da pobjedimo sve do kraja i hajd caoIli jesi ili nisi. Mogao bi Kodro biti protiv Grcke ono sto je Izet bio u Slovackoj
Ako grcka pobjedi belgiju...
.. mi sa dvije pobjede idemo direkt
.. mi sa pobjedom i remijom ili ispadamo (pobjedimo grke i nerjeseno sa belgijom ) ili idemo u baraz (nerjeseno sa grcima i pobjedimo belgiju)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#797 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Nijemci nisu izgubili u kvalifikacijama od 2001. 
- studiorum_tuzlaensis
#798 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Tipicoti wrote:+
najbolji među taktičarima.
Ja mislim da im moramo do 10. minute 2 gola utrpati, sve iza 10 minuta je veliki rizik po nas i nema šanse.
Ma ustvari, u prvoj minuti gol, onda do 5 minute još 2 i mislim da smo sigurica.
- ultima_palabra
#799 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
Što bi Osim rekao, mi često zaboravljamo da igra i drugi tim i da se i oni nešto pitajustudiorum_tuzlaensis wrote:Tipicoti wrote:+
najbolji među taktičarima.![]()
![]()
Ja mislim da im moramo do 10. minute 2 gola utrpati, sve iza 10 minuta je veliki rizik po nas i nema šanse.
Ma ustvari, u prvoj minuti gol, onda do 5 minute još 2 i mislim da smo sigurica.![]()
- Romanista 101%
#800 Re: S.P. Kvalifikacije 2018
cuj Kodru ubacivati u najvaznijoj utakmici
pa bi poslije bilo hebavanje majke i Kodri 1 i Kodri 2 i Bazdarevicu
nego ja bi posudio kasetu od Safeta (BiH - Grcka 3:1) i pustio im da pogledaju...ma ustvaru pustao bi im svaki dan dok se kaseta skroz ne izlize i dok im se ne zamanta u glavi i ne shvate da samo tako mogu razbiti Grke, od prve minute napadacki i na pobjedu, ako budemo nesto pametovali i taktizirali donji smo 100% jer kalkulacije nisu za nas.
nego ja bi posudio kasetu od Safeta (BiH - Grcka 3:1) i pustio im da pogledaju...ma ustvaru pustao bi im svaki dan dok se kaseta skroz ne izlize i dok im se ne zamanta u glavi i ne shvate da samo tako mogu razbiti Grke, od prve minute napadacki i na pobjedu, ako budemo nesto pametovali i taktizirali donji smo 100% jer kalkulacije nisu za nas.