Windows 10
Moderator: Benq
- Haris.ba
#776 Re: Windows 10
Windows 8.1 trebalo ispod 20 sekundi da se upali. Windows 10 sada uzme oko 50.
Moraću najvjerovatnije "clean install", samo još da skontam kako - pošto mi je windows 8 OEM.
Edge ne koristim, internet exlorer nastavljam koristiti. Ima i firefox, kad zatreba.
Start sam odmah vratio na "full screen" (sad mi je još korisniji). Ima problem, ne "skrola" do aplikacija koje počinju sa određenim slovom kada se pritisne tipka, niti automatski vrši pretragu kada se pritisne tipka tastature - mora se ići mišem na "search". Višak pokreta - ali smeta u svakodnevnom radu.
Ponovo su miješali "control panel" i "settings" (glupost - treba to objediniti). Npr. "windows updates" je sada u "settings". A nisam našao drugi način pristupiti "settings" osim preko starta.
Kako ukinuti crni taskbar? Sve mi je crno, još i to.
Sviđa mi se što metro aplikacije imaju sada stalni okvir sa x-om za gašenje.
Moraću najvjerovatnije "clean install", samo još da skontam kako - pošto mi je windows 8 OEM.
Edge ne koristim, internet exlorer nastavljam koristiti. Ima i firefox, kad zatreba.
Start sam odmah vratio na "full screen" (sad mi je još korisniji). Ima problem, ne "skrola" do aplikacija koje počinju sa određenim slovom kada se pritisne tipka, niti automatski vrši pretragu kada se pritisne tipka tastature - mora se ići mišem na "search". Višak pokreta - ali smeta u svakodnevnom radu.
Ponovo su miješali "control panel" i "settings" (glupost - treba to objediniti). Npr. "windows updates" je sada u "settings". A nisam našao drugi način pristupiti "settings" osim preko starta.
- Benq
#777 Re: Windows 10
Toliko ti boot traje vjerovatno jer si isao na upgrade umjesto na clean install.Haris.ba wrote:Windows 8.1 trebalo ispod 20 sekundi da se upali. Windows 10 sada uzme oko 50.
Edge ti je ustvari undercover internet explorer
Kod mene , kad kliknem na start , mogu odmah poceti upisivati sta trazim (search se automatski pojavi cim neko slovo upisem).
- Haris.ba
#778 Re: Windows 10
A kako ću na "clean install"? Kad mi je win 8 OEM?
A je li ti start u "full screen"? Haj probaj u "full screen".
-
artime
#779 Re: Windows 10
MIslim da cu jos cekati koju sedmicu
jos sam na sedmici. Inace mi ne ide ovaj clean install, a trenutno mi se ne da peglati sa manuelnom instalacijom.
- Benq
#780 Re: Windows 10
Mislim da sam negdje vidio Tool sa kojim mozes izvuci serial , pa kad to uradis , onda formatiras disk i instaliras windows 10 , ako ti se ne svidi vratis se na win 8 i upises taj serial.Haris.ba wrote:A kako ću na "clean install"? Kad mi je win 8 OEM?
Na windows 10 Enterprise nemam opciju za "full screen" , ili sam ja nesto previdio
Ma instalacija je prelagana , brzo se sve zavrsiartime wrote:MIslim da cu jos cekati koju sedmicujos sam na sedmici. Inace mi ne ide ovaj clean install, a trenutno mi se ne da peglati sa manuelnom instalacijom.
-
shandrprcSA
#781 Re: Windows 10
da izvuces serial...Benq wrote:Mislim da sam negdje vidio Tool sa kojim mozes izvuci serial , pa kad to uradis , onda formatiras disk i instaliras windows 10 , ako ti se ne svidi vratis se na win 8 i upises taj serial.Haris.ba wrote:A kako ću na "clean install"? Kad mi je win 8 OEM?
Na windows 10 Enterprise nemam opciju za "full screen" , ili sam ja nesto previdio![]()
Ma instalacija je prelagana , brzo se sve zavrsiartime wrote:MIslim da cu jos cekati koju sedmicujos sam na sedmici. Inace mi ne ide ovaj clean install, a trenutno mi se ne da peglati sa manuelnom instalacijom.
https://mega.co.nz/#!sQc33ZAJ!OP1xrtXgA ... uzbEhv5tfM
-
semir1988
#782 Re: Windows 10
ja instalirah desetku prije dva dana i juce se vratim na sedmicu home edition (licencirana)
jednostavno start tipka nije radila..ni kada kliknem misem ni kada kliknem tipku na tastaturi..i to me bas nerviralo...
i djelovao mi je pprilicno sporo..iako je laptop hp -i3 procesor... ne znam zbog cega...ali je kocio i ledio :S...
negdje u ovim postovima kilometarskim prije..isao sam do deset stranica unazad sam pronasao da je moguce da je do graficke ako sporo radi...i da bi se tu trebao update da uradi
sta velite??
jednostavno start tipka nije radila..ni kada kliknem misem ni kada kliknem tipku na tastaturi..i to me bas nerviralo...
i djelovao mi je pprilicno sporo..iako je laptop hp -i3 procesor... ne znam zbog cega...ali je kocio i ledio :S...
negdje u ovim postovima kilometarskim prije..isao sam do deset stranica unazad sam pronasao da je moguce da je do graficke ako sporo radi...i da bi se tu trebao update da uradi
sta velite??
-
gidra
#783 Re: Windows 10
Edge-om sam oduševljen, još samo da neko izbaci neki adblocker.
- Benq
#784 Re: Windows 10
Edge je ultra fastgidra wrote:Edge-om sam oduševljen, još samo da neko izbaci neki adblocker.
- Reglan
#785 Re: Windows 10
Kako se vratiti sa windows desetke na sedmicu?
I da li su storane sifre kad predjem sa desetke na sedmicu, neke sifre mi sacuvane u chromu pa ne bih da ostanem bez njih ako predjem na desetku?
I da li su storane sifre kad predjem sa desetke na sedmicu, neke sifre mi sacuvane u chromu pa ne bih da ostanem bez njih ako predjem na desetku?
-
boshniak
#786 Re: Windows 10
Ja sam obrisao drivere graficke ATI HD serie 5000, i isprobao sam YouTube koristeći integrisanu grafiku i YouTube radi preko Egde. Znaci problem je sa driverima od graficke.R2D2_SA wrote:
boshniak wrote:Da li neko ima problem sa pokretanjem videa na youtube preko Egde,znaci pusti video ali nema slike samo crno, a zvuk se cuje, a na chrome radi normalno.
Ista stvar se desava i kod mene! Ako neko zna rjesenje...vjerovatno je nesto do codeca ili se youtube i MS handre namjerno. Inace zadovoljan desetkom, jednostavna krajnje, da je i windows 10 za telefon pa da vidim kako fercera continuum u potpunosti. Upgrade prosao odlicno, sve staro je tu, sve postavke, nikad laksa promjena operativnog sistema, bravo.
- joyjoy
#787 Re: Windows 10
"Uspio sam aktivirati , sve je bilo ok i bio sam prezadovoljan (doduše ništa novo za mene jer sam bio insider prošle godine 2 mjeseca) , ali wifi mi stalno prekida slomi se googlajući (svašta probao) ali opet pukne !!! ebti!!!!!!! 
Nije mi laptop , desktop je u pitanju... prekida 20-25 secundi i sam se konektuje , da nije toga sve bi bilo SAVRŠENO , nadam se da ću riješti problem ,zadnje što sam probao: instalacija posljednjih drivera za usb TP wireless stick ! nije pomoglo.
Ipak probaj otici na power option nadji wireless i onda stavi na maximum performance"
To sam već probao , evo stavio drugi wireless stick (iz drugog PCa) Dlink DWA 123 N i još nije prekinulo cca za 60min ! nadam se da je riješeno!
Nije mi laptop , desktop je u pitanju... prekida 20-25 secundi i sam se konektuje , da nije toga sve bi bilo SAVRŠENO , nadam se da ću riješti problem ,zadnje što sam probao: instalacija posljednjih drivera za usb TP wireless stick ! nije pomoglo.
Ipak probaj otici na power option nadji wireless i onda stavi na maximum performance"
To sam već probao , evo stavio drugi wireless stick (iz drugog PCa) Dlink DWA 123 N i još nije prekinulo cca za 60min ! nadam se da je riješeno!
Last edited by joyjoy on 01/08/2015 13:23, edited 1 time in total.
- Benq
#788 Re: Windows 10
Microsoft radi na ispravkama problema koji dolaze. Iako bi neke manje zakrpe mogle doći i ranije, prvo veliko ažuriranje poznato kao Service Release 1 (SR1) će stići početkom avgusta.
Za razliku od ranijih izdanja Windowsa, Microsoft ovde planira da češće donosi ažuriranja, a prvo bi moglo da stigne već u toku sledeće nedelje. Windows 10 SR1 ne donosi nikakve nove funkcije, već će se fokusirati na ispravke svih grešaka koje su uočene do sada. Iako je objava operativnog sistema propraćena pozitivno, ipak postoje neke greške koje su se provukle čak i nakon desetina verzija namenjenih članovima Insider programa. Izveštaj takođe navodi da Microsoft već radi na velikom ažuriranju koje će stići u toku oktobra.
- KUZNETSOV
#789 Re: Windows 10
Evo hocu da idem na clean install Widnwos 10, evo sedmici je godina i pol puna hamelja
nego gledam na tpb Windows 10 pun ličera
sta mi je raditi, nisam dobio pop up od microsofta za upgrade na windows 10....
@edit
znaci skinem ISO file sa microsoft sajta (http://www.microsoft.com/en-us/software ... /windows10) i pravim butabilan USB
fala
@edit
znaci skinem ISO file sa microsoft sajta (http://www.microsoft.com/en-us/software ... /windows10) i pravim butabilan USB
-
OkorijeliFilozof
#790 Re: Windows 10
Pozdrav,
Da li je Microsoft objavio jos neke informacije za to da je 1. Godina besplatna tj. Da li ce za ove sto su unutar prve godine nabavili W10 biti besolatno I poslije ili ce svi morati da plate nakon 1. Godine?
Da li je Microsoft objavio jos neke informacije za to da je 1. Godina besplatna tj. Da li ce za ove sto su unutar prve godine nabavili W10 biti besolatno I poslije ili ce svi morati da plate nakon 1. Godine?
-
kolegione
#791 Re: Windows 10
Besplatno je ukoliko "upgrade" u toku jedne godine od release date-(dana izbacivanja) tako se rekli i besplatno je zauvijek stim da jos nismo shvatili sta je sa OEM licencama koji se vezane za hardver da li se nastavlja isto ili je mozemo prenositiOkorijeliFilozof wrote:Pozdrav,
LP
- Benq
#792 Re: Windows 10
Nije se vise oglasavao , ali ne sekiraj , ako kojim slucajem nakon godine dana primijetis da ti je ukinuo aktivaciju , vrlo lako se aktivira sa nekim Tool-omOkorijeliFilozof wrote:Pozdrav,
-
OkorijeliFilozof
#793 Re: Windows 10
Hvala Vam na informacijamaBenq wrote:Nije se vise oglasavao , ali ne sekiraj , ako kojim slucajem nakon godine dana primijetis da ti je ukinuo aktivaciju , vrlo lako se aktivira sa nekim Tool-omOkorijeliFilozof wrote:Pozdrav,
Da li je Microsoft objavio jos neke informacije za to da je 1. Godina besplatna tj. Da li ce za ove sto su unutar prve godine nabavili W10 biti besolatno I poslije ili ce svi morati da plate nakon 1. Godine?. Ja sam npr uradio clean instalaciju Windows 10 Enterprise i aktivirao sa Microsoft Toolkit programom , radim update normalno
- shiljak
#794 Re: Windows 10
Evo tip za Virtual desktope
Windows Key + Ctrl + Left / Right – Switch to the virtual desktop on the left or right.
Windows Key + Ctrl + Left / Right – Switch to the virtual desktop on the left or right.
Last edited by shiljak on 01/08/2015 14:09, edited 2 times in total.
- KUZNETSOV
#795 Re: Windows 10
sporo ide ovaj download ISO fajla sa ove windows aplikacije svegam' imal' ko alternativu

i ovo je sporo

i ovo je sporo
- Vijetnamac13
#796 Re: Windows 10
control panel - synaptics touchpad (kod mene je HP masina) i cim kliknes imas opciju scrolla da stimasgidra wrote:Ne radi ni meni scroll u Edgu, sta si to stimao da pokusam i ja?Vijetnamac13 wrote:Izgleda da samo ja imam ovaj problem. Scroll mi ne radi jedni prstom iako sam nastimao. Moram svaki put poslije paljenja racunara ponovo to stimati i plaho me nervira.Sve ostalo mi radi i edge takodjer ali imam tu jedan glup problem. Naime, kada minimiziram edge prestane pjevati yt
- krakatoa
#797 Re: Windows 10
Ja Microsofta i g***na. Imam insider 10240 i ne može da se aktivira. Zovem MS podršku na 080 020 230 i lik mi reče da mogu nadograditi i aktivirati ako sam imao legalnu 7 ili 8-u, a nisam nažalost, ili kupiti full verziju (oko 250 KM). Nikad više isider neću biti. Od Septembra sam Insider i kontam bar ću RTM imati free kad ono pakši. Lijepi linux mint. Neka se sad nose u 10 PM.
- KUZNETSOV
#798 Re: Windows 10
mjenjaj avatarkrakatoa wrote:Ja Microsofta i g***na. Imam insider 10240 i ne može da se aktivira. Zovem MS podršku na 080 020 230 i lik mi reče da mogu nadograditi i aktivirati ako sam imao legalnu 7 ili 8-u, a nisam nažalost, ili kupiti full verziju (oko 250 KM). Nikad više isider neću biti. Od Septembra sam Insider i kontam bar ću RTM imati free kad ono pakši. Lijepi linux mint. Neka se sad nose u 10 PM.
- ExNihilo
#799 Re: Windows 10
Ja s piratske sedmice upgrade napravio i Win 10 aktiviran. 
- krakatoa
#800 Re: Windows 10
Da upravu siKUZNETSOV wrote:mjenjaj avatarkrakatoa wrote:Ja Microsofta i g***na. Imam insider 10240 i ne može da se aktivira. Zovem MS podršku na 080 020 230 i lik mi reče da mogu nadograditi i aktivirati ako sam imao legalnu 7 ili 8-u, a nisam nažalost, ili kupiti full verziju (oko 250 KM). Nikad više isider neću biti. Od Septembra sam Insider i kontam bar ću RTM imati free kad ono pakši. Lijepi linux mint. Neka se sad nose u 10 PM.![]()
Vala im je pederkast logo, sve neke boje