Konan

Moderator: Chloe

Jednom je izgubila - od Konana.Praetorious wrote: ↑01/10/2022 18:51 Ali - kad smo već kod barbara, mačeva, prosute utrobe i kotrljajućih glava, sve začinjeno sa malo i malo više magije - onda definitivno ne možemo zaobići Red Sonju. Cvrenokosa barbarka je vješta sa oštrim predmetima i koristi ih nemilice za tamanjenje kamare neprijatelja.
Ono što se kod Sonje ne može naći je druženje sa muškarcima, uz izuzetak pokojeg brzog poljupca. Naime, kad joj je porodica pobijena obratila se molitvom Boginji za pomoć. Ova joj je darovala veliku snagu, samoizlječenje i sl. stvari - uz obavezu da ne smije pripasti muškarcu koji je ne pobijedi u poštenoj borbi. A kako je ona najjača i najsposobnija i najopasnija i naj-šta-već... eto! U pojedinim serijalima se otvoreno voli "družiti" sa ženama. No, na kraju krajeva, djevojci treba malo razonode, a boginja nije rekla ništa o zabavi sa istim spolom, i tako... eto... hm! Ipak, njen prifvatni život nikad nije bio u prvom planu radnje, niti se na tome insistiralo. Više se spominjalo usput, uglavnom kao pozadina priče.
A vidi, u raznim serijalima se iznose razne podaci, kako o Sonjinom porijeklu, tako i o njenom životu i životnim aktivnostima (u trenucima dok ne vitla mačevima). Originalna ideja bi bila ona koju sam naveo. U nekim stripovima ona se vrlo raskalašeno ponaša među muškarcima, mada se rijetko vidi išta dalje od dodira i poljubaca. Šta se desi u onom periodu između slika stripa - ostaje da se nagađa
Kod seksa u stripovima - samo Talijani. <3Praetorious wrote: ↑02/10/2022 14:36 Tematika seksa u stripovima prolazi kroz sve razne faze i u raznim obimima i načinima konzumacije
Praetorious wrote: ↑02/10/2022 14:44 Si, si, je bene, je bene![]()
Vidiš kol'ko su It i BH jezik slični![]()
Ipak, govorimo o "finim" stripovima, ne o Fansadox magazinu - ko nije čuo nek' (ne) gugla - koji donosi svega i svačega pa čak i više od toga, na način da ti se zgadi život. ALi da, ima finih, laganih stripova čak i određenih parodija, sa xxx elementima. Naletio sam na neka takva ostvarenja iz ruku autora Alana Forda, uz prepoznatljivi stil crtanja ali ne i sadržaja
...o Japancima nećemo govoriti, mada tentacle hentai mange izgledaju vrlo... ahm! ...
Pa on je barem konzistentan...ako cemo o pop i finimstripovima i kod D. Doga je seks nekako konstanta.Praetorious wrote: ↑02/10/2022 14:51 Aaaaaa na njega misliš. Da da, svakako. Ima raznih Italijana na tom polju, ne trudim se pohvatati ni ta djela ni njihove autore, ali Milo Manara je ... Milo Manara![]()
A Paolo Seriperi i legendarno mu djelo Druuna? To ne smijemo preskočiti ni pod stavkom Razno. I tu ima golotinje i malo seksa, više erotike nego čega drugoga, sve uvijeno u vrlo uznemirujuću Sci-Fi atmosferu. Poslastica za čitanje u svakom pogledu.
Bloo wrote: ↑02/10/2022 14:39Kod seksa u stripovima - samo Talijani. <3Praetorious wrote: ↑02/10/2022 14:36 Tematika seksa u stripovima prolazi kroz sve razne faze i u raznim obimima i načinima konzumacije![]()

Ovo je jedna od epizoda "originalnog" serijala... sad, je li Lee ili Buscema, ne mogu se sjetiti.Praetorious wrote: ↑02/10/2022 14:36A vidi, u raznim serijalima se iznose razne podaci, kako o Sonjinom porijeklu, tako i o njenom životu i životnim aktivnostima (u trenucima dok ne vitla mačevima). Originalna ideja bi bila ona koju sam naveo. U nekim stripovima ona se vrlo raskalašeno ponaša među muškarcima, mada se rijetko vidi išta dalje od dodira i poljubaca. Šta se desi u onom periodu između slika stripa - ostaje da se nagađa![]()
Konan je vazda mračan, to je čudo neviđeno. Smrknuta mu ćehra i dok pije u krčmi. Mogli su komotno nacrtati crni oblak koji mu stalno visi iznad glave i puca munje oko (ili u) njega

Kako ono rece Viggo u "Captain Fantastic": It's just a penis. Every man has oneVam wrote: ↑02/10/2022 19:02 Sto ozivi tema![]()
Sex u svom najeksplicitnijem izdanju u stripovima je ja bih rekao najvise zastupljen u Japanu. Naravno da ima xxx stripova svugdje, ali japanci inace izdaju i ostale tipove, klasicne manga stripove u nenormalnim tirazima. Pa samim tim ih ima najvise. Mislim da su prvih par stripova sa navecim brojem epizoda ikada, upravo japanski. Mada meni taj stil nije interesantan.
Ameri opet ne dozvoljavaju ista od eksplicitne golotinje, full frontal, osim onog standardnog superherojskog, misici i razne verzije Pamele iz Baywatch serije. Nedavno su povukli strip uz izvinjenje, u kojem se vidi samo obris betmenove cune![]()
Na primjer Mooretov The League of Extraordinary GentlemenPraetorious wrote: ↑02/10/2022 21:39 A s druge strane, ima odličnih stripva koji imaju ženske likove u glavnim ulogama, gdje je akcenat na pravoj radnji a ne na... ahm! E, takve stripove volim i rado čitam.