Hafis wrote:Ovi patriJoti (doduše pretežito nebitni dijasporci) još žive u onom šibicarskom filmu - ''kako naguziti one pokvarene latine, kad već ne možemo nikog drugog''.
Jedini (djelomični) uspjeh koji je postigla bošnjačka politika u zadnjih deset i više godina, razdoblje je (ovdje popularne) tzv. ''madžorizacije''.
Na koncu, glavni akteri cjelokupnog potpuno nesuvislog i budalastog poduhvata su u konačnici preživjeli brodolom na posljednjim izborima.
A ovo preostalo infantilno qurcenje (s čim??) i priželjkivanje povratka starih dobrih vremena madžorizacije vremenom će biti sve tiše i tiše.
Ptići, treba se okanuti maštarija, zasukati rukave i ovaj brod nekako dovesti u mirnu luku.
Ovo jednostavno nije tacno,dragi si moj Hafize.
Najveca pobjeda Bosnjaka je sto su uspjeli sacuvati granice BiH,sto su uspjeli razjebati Herceg-Bosnu,sto su uspjeli 60 i kusur nadleznosti prenijeti na nivo BiH,sto imaju nakon nekoliko stotina godina svoju nacionalnu drzavu,sto vec danas predstavljaju vise od pola populacije u BiH sto nikad nisu predstavljali...naravno da ovo nije bilo zadnjih 10 godina al jest "i vise".
Ovo danas sto je ostalo su finese.Dobili smo drzavu i mogucnost da se sa njom idenfikujemo.Uz pomoc EU,BiH ce nastaviti da se razvija i da se demokratizuje,i za nekoliko godina imat cemo jednu modernu evropsku drzavu u kojoj ce Bosnjaci cinit ogromnu vecinu.Ovo govorim iz perspektive Bosnjaka,svakako da su i Srbi i Hrvati dio ove drzave ali sve ono gore sto sam nabrojao je i bio cilj prije svega Bosnjaka.
Nego hafize de ti meni reci sta te bolan nagna pa da ti jedan od ljucih Hrvata i katolika stavis ovakav nick.Ima nesto u tebi sto tebe kopka haman u vezi Bosnjaka i Islamskih obicaja i ulema.Da te ne vuce sta medju svoje