Niko.lua wrote:Stani... Ne kontam sad. Ko će onda plaćati?Alfons Kauders wrote:
Svi placamo porez, cak i oni koji ne rade - jer trose. Kako bilo, smatram da je NEMORALNO traziti od poreskih obveznika da placaju ove stvari. Sprovedbu zakona kakvi su na snazi u regiji treba finansirati, ali ove eksperimente ni pod razno. Svakih par mjeseci krene prica o gasenju plina radi duga, a u februaru je grad godio radi socijalnih problema i bacanja para na gluposti. Imajuci to u vidu, stvarno ne vidim zasto bi iko podrzao nesto slicno.
Jer se zakon u ovoj formi nikad nece sprovesti. To je bilo jasno i onima koji su ga gurali i onim koji su digli ruke za njega. To sto su ocekivali da ce im neko ispunjavati zelje i stvoriti jos jedno komunalno preduzece za kacenje na budzetsku sisu me ne zanima.
Ja kao poreski obveznik to necu podrzati jer smatram da je bacanje miliona maraka u ovoj situaciji moralno neodbranjivo. Imali smo stotinjak miliona stete od protesta u februaru, u maju dvije milijarde direktne stete od poplava, jos ko zna koliko od tad do danas (pitaj poljoprivrednike)... I sad trebam podrzati trosenje dvadesetak miliona maraka kako bi udovoljoli zahtjevima manje od 1% stanovnistva najbogatijeg grada u drzavi.
Zao mi je ali ne dolazi u obzir. I siguran sam da ogromna vecina tako misli - a izbori samo sto nisu, pa ti kontaj kome ce se ici niz dlaku.