LG G3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Cossack

#776 Re: LG G3

Post by Cossack »

made_in_sarajevo wrote:Ja sam razocaran sa g3. Juce od 17h do 23h sa 95% na 9% , a koristenje bilo pomalo slikanje, preleti se facebool i ugasi, messenger sve skupa mozda 1h, u prekidama se pricalo i wifi stalno upaljen ali se nije nista skidalo. G2 nikad nije ovako trosio bateriju, ovaj jede bukvalno
Jesi kupio korišten ili? Ako jesi to ti je neko uvalio lošu bateriju jer nema šanse da ti se to dešava sa normalnom baterijom.
made_in_sarajevo

#777 Re: LG G3

Post by made_in_sarajevo »

Cossack wrote:
made_in_sarajevo wrote:Ja sam razocaran sa g3. Juce od 17h do 23h sa 95% na 9% , a koristenje bilo pomalo slikanje, preleti se facebool i ugasi, messenger sve skupa mozda 1h, u prekidama se pricalo i wifi stalno upaljen ali se nije nista skidalo. G2 nikad nije ovako trosio bateriju, ovaj jede bukvalno
Jesi kupio korišten ili? Ako jesi to ti je neko uvalio lošu bateriju jer nema šanse da ti se to dešava sa normalnom baterijom.
U telekomu kupio prije pola godine. Evo bezveze sa hanumom tipkam na messengeru preko 3G i za jedno 10min meni je 5% palo i sto sam jednom facebook preletio i ugasio. Na g2 je puno duze trajala baterija, sa g3 svaki dan dodjem kuci.moram puniti.
krakatoa

#778 Re: LG G3

Post by krakatoa »

made_in_sarajevo wrote:
Cossack wrote:
U telekomu kupio prije pola godine. Evo bezveze sa hanumom tipkam na messengeru preko 3G i za jedno 10min meni je 5% palo i sto sam jednom facebook preletio i ugasio. Na g2 je puno duze trajala baterija, sa g3 svaki dan dodjem kuci.moram puniti.
I ja prije 2 dana uzeo G3, nije u telekomu ali isto baterija 24 sata traje, mozda bogdu duze. Od app imam viber olx i to je sve. Upotreba prosječna. To je tako kako je. U mene je još AME verzija i još čekam 6.0 update. Možda ce to popraviti stvar, vidjecemo.
made_in_sarajevo

#779 Re: LG G3

Uradio sam 6.0 preko pc suite pa nista se nije popravilo. Jebote sjetim se g2 pa nije mi dobro koliko je bolje bateriju gurao, alcatel idol 3 5.5 isto tako,a g3 bi trebao biti kao.bolji, skuplji...
krakatoa

#780 Re: LG G3

Post by krakatoa »

made_in_sarajevo wrote:Uradio sam 6.0 preko pc suite pa nista se nije popravilo. Jebote sjetim se g2 pa nije mi dobro koliko je bolje bateriju gurao, alcatel idol 3 5.5 isto tako,a g3 bi trebao biti kao.bolji, skuplji...
Kod G3 je 2K IPS ekran i to puno jede bateriju.
agent_zero

#781 Re: LG G3

Post by agent_zero »

Nije to vama nešto dobro, nema šanse da ne može dan i po izdržati.

Provjerite pod "battery usage" u postavkama šta vam troši.

I naravno poslije apdejta na MM mora ići hard reset i to hardverski (pomoću tastera za paljenje i pojačavanje/smanjivanje odozada).
krakatoa

#782 Re: LG G3

Post by krakatoa »

agent_zero wrote:Nije to vama nešto dobro, nema šanse da ne može dan i po izdržati.

I naravno poslije apdejta na MM mora ići hard reset i to hardverski (pomoću tastera za paljenje i pojačavanje/smanjivanje odozada).
"Android sustav" trosi najvise pa zaslon. Tako meni stoji. OS je 5.0. Napunio jučer oko 13 sati i trenutno je baterija na 57 %. Dakle za nepuna 24 sata baterija opala 43 % a upotreba je ispod prosječna do prosječna. Korisnim WiFi konstantno upaljen i viber, pomalo OLX i mintesa aplikaciju. Uglavnom to je to. Osvjetljenje ekrana je automatsko a najjaci nivo osvjetljenja je podesen na 40% maksimalnog. Valjda je ovo u skladu sa specifikacijama.
made_in_sarajevo

#783 Re: LG G3

meni zaslon 41%, facebook 11%, dolphin 7%, sustav android 7% i sad dole ide 6 pa nanize. displej ako sam vani pojacam na 100% i to da vidim tipa kucanje brojeva,sliku, inace nije mi preko 40-45%. gledam onaj dijagram potrosnje, kad je u mirovanju onda lagano pada linija, kad koristim propada bas puno, da se furam pametnim izrazima, negdje pod mozda 70 stepeni pada. svako koristenje je tako. ne znam imam mi djevojka alcatel idol 3 5.5 inca, kupljen isto kad i G3 u telekomu, kod nje telefon em se manje grije,em manje baterije trosi, a ovaj moj ubi me sa baterijom. na igricama,youtube mi se isto bas puno zagrijava. znam da se mora zagrijavati ali je ovo je bas da covjek ugrije prste kad je zima vani :D
na kraju cu Mate 7 uzeti :mrgreen:

kad sam radio update odma sam odradio hard restart preko tipki
Cossack

#784 Re: LG G3

Post by Cossack »

G3-ojka sa normalnom baterijom i prosječnim trošenjem mora izdržati 24h. U svim ostalim slučajevima ste nešto s*ebali... :mrgreen:
skafiskafsnjak

#785 Re: LG G3

Post by skafiskafsnjak »

Cossack wrote:G3-ojka sa normalnom baterijom i prosječnim trošenjem mora izdržati 24h. U svim ostalim slučajevima ste nešto s*ebali... :mrgreen:
pa upravo to . Istina je da je g2 bolji bio s baterijom... Prvnenstveno jer su na G3 usrali sa ovom QHD rezolucijom. Al nebitno, ne mora 24h ...ali od jutra do veceri baterija bi trebala izdrzati ... osim u slucaju da igras igrica stalno
Cossack

#786 Re: LG G3

Post by Cossack »

skafiskafsnjak wrote:
Cossack wrote:G3-ojka sa normalnom baterijom i prosječnim trošenjem mora izdržati 24h. U svim ostalim slučajevima ste nešto s*ebali... :mrgreen:
pa upravo to . Istina je da je g2 bolji bio s baterijom... Prvnenstveno jer su na G3 usrali sa ovom QHD rezolucijom. Al nebitno, ne mora 24h ...ali od jutra do veceri baterija bi trebala izdrzati ... osim u slucaju da igras igrica stalno
Ma da, o tome pričam, iako nije preporučljivo ja svaku vece stavljam da se puni i izdrži mi sljedeci dan bez problema.
krakatoa

#787 Re: LG G3

Post by krakatoa »

Evo prošlo 24 sata baterija na 52%. Dakle Viber, povremeno surfanje Chrome, dolazni pozivi i mobilno bankarstvo par puta. Osvjetljenje maksimalno moguće je podešeno na 40%. Ovo je prosječna upotreba. Wifi upaljen konstantno.

Al opet me nešto kopka hehehe :-) . Imao sam ranije jedan loš telefon pa valjda zbog toga ostao osjećaj u glavi :D
made_in_sarajevo

#788 Re: LG G3

jebem mu mater nista cacko nisam, majke mi :mrgreen: 3G me zakla vise od wifi ali ni wifi ne kaska toliko, igrica igram kuci, da se skrati vrijeme malo 15-20min i ugasim. ja najvise vrtim tapatalk jedan forum, dolphin kad sta trazim po internetu, facebook, messenger i viber kad se mahala sa rajom. nikakve divlje aplikacije nisam skidao, sve provjereno i samo ono sto mi treba ali dzaba. kazem gledam youtube telefon se ugrije kao da igricu igram. jebem mu mater jel bas mene morao zapasti neki divlji u seriji :mrgreen:

kontam sad da zamjenim za mate 7 ili lg g pro 2. svakako mi treba veci telefon,a necu da doplacujem nista.
skafiskafsnjak

#789 Re: LG G3

Post by skafiskafsnjak »

Provjereno znam da FB aplikacija krci bateriju nenormalno. Ja to unninstal cim dobijem mob.. ili disable ako nema unninstal.

Uglavnom, baterija bi trebala da traje od jutra do mraka bez problema... cija god ne moze, shebano je nesto :D
agent_zero

#790 Re: LG G3

Post by agent_zero »

krakatoa wrote:
agent_zero wrote:Nije to vama nešto dobro, nema šanse da ne može dan i po izdržati.

"Android sustav" trosi najvise pa zaslon. Tako meni stoji. OS je 5.0. Napunio jučer oko 13 sati i trenutno je baterija na 57 %. Dakle za nepuna 24 sata baterija opala 43 % a upotreba je ispod prosječna do prosječna. Korisnim WiFi konstantno upaljen i viber, pomalo OLX i mintesa aplikaciju. Uglavnom to je to. Osvjetljenje ekrana je automatsko a najjaci nivo osvjetljenja je podesen na 40% maksimalnog. Valjda je ovo u skladu sa specifikacijama.
Čim tebi android sistem cucla najviše baterije, znaj da nešto nije u redu.

I šta ćeš na lollipopu kad ima marshmallow za taj mob?
skafiskafsnjak

#791 Re: LG G3

Post by skafiskafsnjak »

agent_zero wrote:
krakatoa wrote:

Čim tebi android sistem cucla najviše baterije, znaj da nešto nije u redu.

I šta ćeš na lollipopu kad ima marshmallow za taj mob?
taman predje na MM i hard reset odradi nakon toga
probook

#792 Re: LG G3

Post by probook »

G3 - wifi i mobilni net (3G) upaljeni non stop, sinhronizacija tri email stalno, viber, whatsapp itd., pozivi dok radim svako malo (trenutno preko 40 min razgovora) i uvijek izdrzi cijeli dan. Tel je kupljen polovan. Evo sada imam oko 35% baterije (jutros u 7 je bilo oko 90%). Screen on time trenutno preko dva ipo sata. Osvjetljene ekrana je stavljeno na automatski (trenutno sam u zatvorenom prostoru i na 49% vidim da stoji).

Skype sam izbrisao posto mi je trosio bateriju skoro kao ekran :D
Maharadza

#793 Re: LG G3

Post by Maharadza »

probook wrote:G3 - wifi i mobilni net (3G) upaljeni non stop, sinhronizacija tri email stalno, viber, whatsapp itd., pozivi dok radim svako malo (trenutno preko 40 min razgovora) i uvijek izdrzi cijeli dan. Tel je kupljen polovan. Evo sada imam oko 35% baterije (jutros u 7 je bilo oko 90%). Screen on time trenutno preko dva ipo sata. Osvjetljene ekrana je stavljeno na automatski (trenutno sam u zatvorenom prostoru i na 49% vidim da stoji).

Skype sam izbrisao posto mi je trosio bateriju skoro kao ekran :D
Ako ukineš automatsko osvjetljenje, uštedit' ćeš baterije dodatno! :thumbup:
new_york

#794 Re: LG G3

Post by new_york »

vanjki wrote:
new_york wrote:Je li se ikome restartuje iznenada nakon updata na marshmallow? ...nije ni pravo restartovanje jer i dalje aplikacije sve u pozadini budu aktivne :/

Meni se zna desiti da se restartuje sam od sebe 1 pa cak 2 puta dnevno..Navodno treba bateriju zamjeniti.Cekam da stogne kod Stanica i da kupim
Evo ja izvadio sd karticu i vec dva dana se ne restartuje,danas je vratio u mobitel i odmah pocelo ponovo :?
skafiskafsnjak

#795 Re: LG G3

Post by skafiskafsnjak »

new_york wrote:
Evo ja izvadio sd karticu i vec dva dana se ne restartuje,danas je vratio u mobitel i odmah pocelo ponovo :?

Mora da ti je do kartice :lol:

Salim se ... probaj prvo neku drugu karticu. Veca je sansa da je do nje nego do slota...
new_york

#796 Re: LG G3

Post by new_york »

A cudno jer kartica donedavno kupljena a do updajta na Marshmallow super radila i odjednom nakon updajta poce da pravi probleme.
skafiskafsnjak

#797 Re: LG G3

Post by skafiskafsnjak »

new_york wrote:A cudno jer kartica donedavno kupljena a do updajta na Marshmallow super radila i odjednom nakon updajta poce da pravi probleme.
sta god da je telefonu, ja prvo probam Hard reset...vecinu problema mi rijesi ..Ako to ne uspije, onda idem dalje :P

Savjetujem i tebi tako , pogotovo ako ga nisi odradio nakon apdejta
farisxd

#798 Re: LG G3

Post by farisxd »

Zna li neko šta je furka ovdje sa prilično malom cijenom, fake ili?

http://www.olx.ba/artikal/21870814/lg-g ... nje-10-10/
agent_zero

#799 Re: LG G3

Post by agent_zero »

farisxd wrote:Zna li neko šta je furka ovdje sa prilično malom cijenom, fake ili?

http://www.olx.ba/artikal/21870814/lg-g ... nje-10-10/
Iz amerike "uvezeni", vidiš da su za njihovog operatera Verzion. Onda nema ni slušalica, a pitanje je kakav punjač dobiješ uz njih, jeli original ili je neki kinez.
farisxd

#800 Re: LG G3

Post by farisxd »

agent_zero wrote: Iz amerike "uvezeni", vidiš da su za njihovog operatera Verzion. Onda nema ni slušalica, a pitanje je kakav punjač dobiješ uz njih, jeli original ili je neki kinez.
Popust :mrgreen: Ma oprema manje više, zanima me samo da li je on kinez, jer ova je cijena pretežno za 16GB verzije. Hvala na odgovoru.
Post Reply