Jesi kupio korišten ili? Ako jesi to ti je neko uvalio lošu bateriju jer nema šanse da ti se to dešava sa normalnom baterijom.made_in_sarajevo wrote:Ja sam razocaran sa g3. Juce od 17h do 23h sa 95% na 9% , a koristenje bilo pomalo slikanje, preleti se facebool i ugasi, messenger sve skupa mozda 1h, u prekidama se pricalo i wifi stalno upaljen ali se nije nista skidalo. G2 nikad nije ovako trosio bateriju, ovaj jede bukvalno
LG G3
Moderator: Benq
- Cossack
#776 Re: LG G3
-
made_in_sarajevo
#777 Re: LG G3
U telekomu kupio prije pola godine. Evo bezveze sa hanumom tipkam na messengeru preko 3G i za jedno 10min meni je 5% palo i sto sam jednom facebook preletio i ugasio. Na g2 je puno duze trajala baterija, sa g3 svaki dan dodjem kuci.moram puniti.Cossack wrote:Jesi kupio korišten ili? Ako jesi to ti je neko uvalio lošu bateriju jer nema šanse da ti se to dešava sa normalnom baterijom.made_in_sarajevo wrote:Ja sam razocaran sa g3. Juce od 17h do 23h sa 95% na 9% , a koristenje bilo pomalo slikanje, preleti se facebool i ugasi, messenger sve skupa mozda 1h, u prekidama se pricalo i wifi stalno upaljen ali se nije nista skidalo. G2 nikad nije ovako trosio bateriju, ovaj jede bukvalno
- krakatoa
#778 Re: LG G3
I ja prije 2 dana uzeo G3, nije u telekomu ali isto baterija 24 sata traje, mozda bogdu duze. Od app imam viber olx i to je sve. Upotreba prosječna. To je tako kako je. U mene je još AME verzija i još čekam 6.0 update. Možda ce to popraviti stvar, vidjecemo.made_in_sarajevo wrote:U telekomu kupio prije pola godine. Evo bezveze sa hanumom tipkam na messengeru preko 3G i za jedno 10min meni je 5% palo i sto sam jednom facebook preletio i ugasio. Na g2 je puno duze trajala baterija, sa g3 svaki dan dodjem kuci.moram puniti.Cossack wrote:Jesi kupio korišten ili? Ako jesi to ti je neko uvalio lošu bateriju jer nema šanse da ti se to dešava sa normalnom baterijom.made_in_sarajevo wrote:Ja sam razocaran sa g3. Juce od 17h do 23h sa 95% na 9% , a koristenje bilo pomalo slikanje, preleti se facebool i ugasi, messenger sve skupa mozda 1h, u prekidama se pricalo i wifi stalno upaljen ali se nije nista skidalo. G2 nikad nije ovako trosio bateriju, ovaj jede bukvalno
-
made_in_sarajevo
#779 Re: LG G3
Uradio sam 6.0 preko pc suite pa nista se nije popravilo. Jebote sjetim se g2 pa nije mi dobro koliko je bolje bateriju gurao, alcatel idol 3 5.5 isto tako,a g3 bi trebao biti kao.bolji, skuplji...
- krakatoa
#780 Re: LG G3
Kod G3 je 2K IPS ekran i to puno jede bateriju.made_in_sarajevo wrote:Uradio sam 6.0 preko pc suite pa nista se nije popravilo. Jebote sjetim se g2 pa nije mi dobro koliko je bolje bateriju gurao, alcatel idol 3 5.5 isto tako,a g3 bi trebao biti kao.bolji, skuplji...
- agent_zero
#781 Re: LG G3
Nije to vama nešto dobro, nema šanse da ne može dan i po izdržati.
Provjerite pod "battery usage" u postavkama šta vam troši.
I naravno poslije apdejta na MM mora ići hard reset i to hardverski (pomoću tastera za paljenje i pojačavanje/smanjivanje odozada).
I naravno poslije apdejta na MM mora ići hard reset i to hardverski (pomoću tastera za paljenje i pojačavanje/smanjivanje odozada).
- krakatoa
#782 Re: LG G3
"Android sustav" trosi najvise pa zaslon. Tako meni stoji. OS je 5.0. Napunio jučer oko 13 sati i trenutno je baterija na 57 %. Dakle za nepuna 24 sata baterija opala 43 % a upotreba je ispod prosječna do prosječna. Korisnim WiFi konstantno upaljen i viber, pomalo OLX i mintesa aplikaciju. Uglavnom to je to. Osvjetljenje ekrana je automatsko a najjaci nivo osvjetljenja je podesen na 40% maksimalnog. Valjda je ovo u skladu sa specifikacijama.agent_zero wrote:Nije to vama nešto dobro, nema šanse da ne može dan i po izdržati.
-
made_in_sarajevo
#783 Re: LG G3
meni zaslon 41%, facebook 11%, dolphin 7%, sustav android 7% i sad dole ide 6 pa nanize. displej ako sam vani pojacam na 100% i to da vidim tipa kucanje brojeva,sliku, inace nije mi preko 40-45%. gledam onaj dijagram potrosnje, kad je u mirovanju onda lagano pada linija, kad koristim propada bas puno, da se furam pametnim izrazima, negdje pod mozda 70 stepeni pada. svako koristenje je tako. ne znam imam mi djevojka alcatel idol 3 5.5 inca, kupljen isto kad i G3 u telekomu, kod nje telefon em se manje grije,em manje baterije trosi, a ovaj moj ubi me sa baterijom. na igricama,youtube mi se isto bas puno zagrijava. znam da se mora zagrijavati ali je ovo je bas da covjek ugrije prste kad je zima vani
na kraju cu Mate 7 uzeti
kad sam radio update odma sam odradio hard restart preko tipki
na kraju cu Mate 7 uzeti
kad sam radio update odma sam odradio hard restart preko tipki
- Cossack
#784 Re: LG G3
G3-ojka sa normalnom baterijom i prosječnim trošenjem mora izdržati 24h. U svim ostalim slučajevima ste nešto s*ebali... 
- skafiskafsnjak
#785 Re: LG G3
pa upravo to . Istina je da je g2 bolji bio s baterijom... Prvnenstveno jer su na G3 usrali sa ovom QHD rezolucijom. Al nebitno, ne mora 24h ...ali od jutra do veceri baterija bi trebala izdrzati ... osim u slucaju da igras igrica stalnoCossack wrote:G3-ojka sa normalnom baterijom i prosječnim trošenjem mora izdržati 24h. U svim ostalim slučajevima ste nešto s*ebali...
- Cossack
#786 Re: LG G3
Ma da, o tome pričam, iako nije preporučljivo ja svaku vece stavljam da se puni i izdrži mi sljedeci dan bez problema.skafiskafsnjak wrote:pa upravo to . Istina je da je g2 bolji bio s baterijom... Prvnenstveno jer su na G3 usrali sa ovom QHD rezolucijom. Al nebitno, ne mora 24h ...ali od jutra do veceri baterija bi trebala izdrzati ... osim u slucaju da igras igrica stalnoCossack wrote:G3-ojka sa normalnom baterijom i prosječnim trošenjem mora izdržati 24h. U svim ostalim slučajevima ste nešto s*ebali...
- krakatoa
#787 Re: LG G3
Evo prošlo 24 sata baterija na 52%. Dakle Viber, povremeno surfanje Chrome, dolazni pozivi i mobilno bankarstvo par puta. Osvjetljenje maksimalno moguće je podešeno na 40%. Ovo je prosječna upotreba. Wifi upaljen konstantno.
Al opet me nešto kopka hehehe
. Imao sam ranije jedan loš telefon pa valjda zbog toga ostao osjećaj u glavi 
Al opet me nešto kopka hehehe
-
made_in_sarajevo
#788 Re: LG G3
jebem mu mater nista cacko nisam, majke miCossack wrote:G3-ojka sa normalnom baterijom i prosječnim trošenjem mora izdržati 24h. U svim ostalim slučajevima ste nešto s*ebali...
kontam sad da zamjenim za mate 7 ili lg g pro 2. svakako mi treba veci telefon,a necu da doplacujem nista.
- skafiskafsnjak
#789 Re: LG G3
Provjereno znam da FB aplikacija krci bateriju nenormalno. Ja to unninstal cim dobijem mob.. ili disable ako nema unninstal.
Uglavnom, baterija bi trebala da traje od jutra do mraka bez problema... cija god ne moze, shebano je nesto
Uglavnom, baterija bi trebala da traje od jutra do mraka bez problema... cija god ne moze, shebano je nesto
- agent_zero
#790 Re: LG G3
Čim tebi android sistem cucla najviše baterije, znaj da nešto nije u redu.krakatoa wrote:"Android sustav" trosi najvise pa zaslon. Tako meni stoji. OS je 5.0. Napunio jučer oko 13 sati i trenutno je baterija na 57 %. Dakle za nepuna 24 sata baterija opala 43 % a upotreba je ispod prosječna do prosječna. Korisnim WiFi konstantno upaljen i viber, pomalo OLX i mintesa aplikaciju. Uglavnom to je to. Osvjetljenje ekrana je automatsko a najjaci nivo osvjetljenja je podesen na 40% maksimalnog. Valjda je ovo u skladu sa specifikacijama.agent_zero wrote:Nije to vama nešto dobro, nema šanse da ne može dan i po izdržati.
I šta ćeš na lollipopu kad ima marshmallow za taj mob?
- skafiskafsnjak
#791 Re: LG G3
taman predje na MM i hard reset odradi nakon togaagent_zero wrote:Čim tebi android sistem cucla najviše baterije, znaj da nešto nije u redu.krakatoa wrote:"Android sustav" trosi najvise pa zaslon. Tako meni stoji. OS je 5.0. Napunio jučer oko 13 sati i trenutno je baterija na 57 %. Dakle za nepuna 24 sata baterija opala 43 % a upotreba je ispod prosječna do prosječna. Korisnim WiFi konstantno upaljen i viber, pomalo OLX i mintesa aplikaciju. Uglavnom to je to. Osvjetljenje ekrana je automatsko a najjaci nivo osvjetljenja je podesen na 40% maksimalnog. Valjda je ovo u skladu sa specifikacijama.agent_zero wrote:Nije to vama nešto dobro, nema šanse da ne može dan i po izdržati.
I šta ćeš na lollipopu kad ima marshmallow za taj mob?
-
probook
#792 Re: LG G3
G3 - wifi i mobilni net (3G) upaljeni non stop, sinhronizacija tri email stalno, viber, whatsapp itd., pozivi dok radim svako malo (trenutno preko 40 min razgovora) i uvijek izdrzi cijeli dan. Tel je kupljen polovan. Evo sada imam oko 35% baterije (jutros u 7 je bilo oko 90%). Screen on time trenutno preko dva ipo sata. Osvjetljene ekrana je stavljeno na automatski (trenutno sam u zatvorenom prostoru i na 49% vidim da stoji).
Skype sam izbrisao posto mi je trosio bateriju skoro kao ekran
- Maharadza
#793 Re: LG G3
Ako ukineš automatsko osvjetljenje, uštedit' ćeš baterije dodatno!probook wrote:G3 - wifi i mobilni net (3G) upaljeni non stop, sinhronizacija tri email stalno, viber, whatsapp itd., pozivi dok radim svako malo (trenutno preko 40 min razgovora) i uvijek izdrzi cijeli dan. Tel je kupljen polovan. Evo sada imam oko 35% baterije (jutros u 7 je bilo oko 90%). Screen on time trenutno preko dva ipo sata. Osvjetljene ekrana je stavljeno na automatski (trenutno sam u zatvorenom prostoru i na 49% vidim da stoji).
-
new_york
#794 Re: LG G3
Evo ja izvadio sd karticu i vec dva dana se ne restartuje,danas je vratio u mobitel i odmah pocelo ponovovanjki wrote:new_york wrote:Je li se ikome restartuje iznenada nakon updata na marshmallow? ...nije ni pravo restartovanje jer i dalje aplikacije sve u pozadini budu aktivne :/
Meni se zna desiti da se restartuje sam od sebe 1 pa cak 2 puta dnevno..Navodno treba bateriju zamjeniti.Cekam da stogne kod Stanica i da kupim
- skafiskafsnjak
#795 Re: LG G3
new_york wrote:
Evo ja izvadio sd karticu i vec dva dana se ne restartuje,danas je vratio u mobitel i odmah pocelo ponovo
Mora da ti je do kartice
Salim se ... probaj prvo neku drugu karticu. Veca je sansa da je do nje nego do slota...
-
new_york
#796 Re: LG G3
A cudno jer kartica donedavno kupljena a do updajta na Marshmallow super radila i odjednom nakon updajta poce da pravi probleme.
- skafiskafsnjak
#797 Re: LG G3
sta god da je telefonu, ja prvo probam Hard reset...vecinu problema mi rijesi ..Ako to ne uspije, onda idem daljenew_york wrote:A cudno jer kartica donedavno kupljena a do updajta na Marshmallow super radila i odjednom nakon updajta poce da pravi probleme.
Savjetujem i tebi tako , pogotovo ako ga nisi odradio nakon apdejta
-
farisxd
#798 Re: LG G3
Zna li neko šta je furka ovdje sa prilično malom cijenom, fake ili?
http://www.olx.ba/artikal/21870814/lg-g ... nje-10-10/
- agent_zero
#799 Re: LG G3
Iz amerike "uvezeni", vidiš da su za njihovog operatera Verzion. Onda nema ni slušalica, a pitanje je kakav punjač dobiješ uz njih, jeli original ili je neki kinez.farisxd wrote:Zna li neko šta je furka ovdje sa prilično malom cijenom, fake ili?
-
farisxd
#800 Re: LG G3
Popustagent_zero wrote: Iz amerike "uvezeni", vidiš da su za njihovog operatera Verzion. Onda nema ni slušalica, a pitanje je kakav punjač dobiješ uz njih, jeli original ili je neki kinez.