I ako moze pitanje: gdje si dobio tu informaciju ?LBlues wrote:Prolaznost je 6% kad se kompletan FEAST test uzme u obzir. To je zvanicna prolaznost. Zbog toga veliki broj ljudi uzimaju na testiranje. Sretno svima!
Hvala
pozz
Moderator: anex
I ako moze pitanje: gdje si dobio tu informaciju ?LBlues wrote:Prolaznost je 6% kad se kompletan FEAST test uzme u obzir. To je zvanicna prolaznost. Zbog toga veliki broj ljudi uzimaju na testiranje. Sretno svima!
"The selection rate of a student controller recruitment campaign is about 6%. This means that we need to test 100 candidates to find 6 of them who meet our standards. Unfortunately, some of those six might not be accepted for medical reasons."Vincent_Chase wrote:I ako moze pitanje: gdje si dobio tu informaciju ?LBlues wrote:Prolaznost je 6% kad se kompletan FEAST test uzme u obzir. To je zvanicna prolaznost. Zbog toga veliki broj ljudi uzimaju na testiranje. Sretno svima!
Hvala
pozz
fantabox wrote:"The selection rate of a student controller recruitment campaign is about 6%. This means that we need to test 100 candidates to find 6 of them who meet our standards. Unfortunately, some of those six might not be accepted for medical reasons."Vincent_Chase wrote:I ako moze pitanje: gdje si dobio tu informaciju ?LBlues wrote:Prolaznost je 6% kad se kompletan FEAST test uzme u obzir. To je zvanicna prolaznost. Zbog toga veliki broj ljudi uzimaju na testiranje. Sretno svima!
Hvala
pozz
https://www.eurocontrol.int/faq/air-tra ... oller-jobs
FEAST 1 - FEAST 2 - LjEKARSKI - INTERVJUVincent_Chase wrote:LBlues wrote:Prolaznost je 6% kad se kompletan FEAST test uzme u obzir. To je zvanicna prolaznost. Zbog toga veliki broj ljudi uzimaju na testiranje. Sretno svima!
Ako je to stvarno tako, onda me to "raduje" iz razloga sto znaci da ce ostati malo kandidata tj. onih koji su stvarno najbolji za ovaj posao.
Jer ono "cega se ja bojim" je da ako FEAST prodje 100 ljudi a oni primaju.....lupam 30.... onda ce stele poceti da rade.... a nakon FEAST-a je intervju, gdje je ustvari najlakse oboriti tj. pustiti kandidata....
Teta sa druge strane slusalice mi nije spomenula 2 dijela FEASTaATC001 wrote:FEAST 1 - FEAST 2 - LjEKARSKI - INTERVJUVincent_Chase wrote:LBlues wrote:Prolaznost je 6% kad se kompletan FEAST test uzme u obzir. To je zvanicna prolaznost. Zbog toga veliki broj ljudi uzimaju na testiranje. Sretno svima!
Ako je to stvarno tako, onda me to "raduje" iz razloga sto znaci da ce ostati malo kandidata tj. onih koji su stvarno najbolji za ovaj posao.
Jer ono "cega se ja bojim" je da ako FEAST prodje 100 ljudi a oni primaju.....lupam 30.... onda ce stele poceti da rade.... a nakon FEAST-a je intervju, gdje je ustvari najlakse oboriti tj. pustiti kandidata....
Bar je tako nama bilo.
Sretno, buduce kolege!
Imam poznanicu u Sarajevu koja je provela dobar dio zivota u Engleskoj i USA i znam da je razvalila, ali je nisu zvali (do sada)MrShadow wrote:mene niko nije zvao, smijem ruku u vatru stavit da sam imao barem 90% na testu.
Prvo zovu ove da im podijele utješne nagrade, da odgledaju priredbu i onda mi nastupamo.MrShadow wrote:mene niko nije zvao, smijem ruku u vatru stavit da sam imao barem 90% na testu.
damsel wrote:Nakon pracenja ovoga thread-a nego vrijeme vec i mnogobrojih nagadjanja sta i kako, ne mogu da ne komentarisem![]()
Ja sam bila na testiranju iz engleskog u SA, prosla sam, sto se testa iz engleskog jezika tice, ja mislim da je bio jako dobro osmisljen..cinilo se prelagano na prvi pogled, medjutim trebalo je malo i razmisljati pri kraju u vezi sa zadnja teksta i dopunama istih. kad su prije pocetka testa rekli 'ako pogrijesite, slobodno prekrizite i napisite drugo' to mi je bilo sumnjivopodrazumijeva se da cu prekriziti ako mislim da je netacan odgovor, ali potreba da se to naglasi sa njihove strane me navelo da pomsilim da su ne samo testirali engleski, nego i da vide koliko smo sigurni, koliko zurimo, koliko se dovumimo, koliko smo odlucni.. 40 min je bilo dovoljno da se uradi test ako si siguran u sebe,,ili znas ili ne znas-nemas vremena da se preispitujes. nakon citanja po stranim forumima o fazama testiranja od strane EC, mislim da su ove koji su najbolje uradili engleski prve pozvali na FEAST, u slucaju da dovoljan broj nas ne prodje FEAST mislim da ce onda zvati ostale koji su losije od nas uradili. ali to je samo moj zakljucak,
![]()
ja nisam mogla da vjerujem ko se sve prijavio na ovaj konkurs...dok sam cekala da udjem na testiranje, ispred skole sam cula svakakvih pitanja,,tipa sta je BHANSA, ovo je za posao konkurs jel' tako?, a ja sam imala zadovoljstvo da odgovorim na pitanje 'Ima li kakav jos test poslije engleskog ako prodjem?' kad sam rekla da ima test sposobnosti, podpitanje je bilo 'a sta je to? kad je taj test, kakav je, sta je FEAST i tako milion pod pitanja nakon cega sam rekla 'bolje je da se za stjuardesu prijavis, dovoljno si lijepa'![]()
prijavis se na konkurs, a ne znas ni za sta se prijavljujes..go figure
koliko sam ja uspjela da istrazim o FEAST-u po mnogobrojnim forumima, sastoji se iz dvije faze..prva faza iduce sedmice se sastoji iz dva dijela, ujutro neka tri sata i poslije podne tri sata. ako prodjete ujutro testiranje, saznat cete nakon sat vremena, nakon cega idete na drugu dio taj dan..da li smo prosli taj drugio dio prve faze ce se znati u toku nekoliko dana nakon cega ce zakazati drugu fazu FEAST-a koji se sastoji iz timpskog rada vecinom i kojekavih prezentacija..
puno se moze saznati ako malo vise istrazite i potrudite se da vidite na sta ovaj proces testiranja lici...
i koliko sam uspjela da istrazim, FEAST nije toliko tezak, moze se proci, samo opusteno i bez panike, cinjenica da ce nas mnogo otpasti, ali puno vise kandidata zapravo ne prodje intervju na kraju, uopste ne znaci ako si prosao FEAST, ljekarski da ti je stipendija zagarantovana... na intervjuu su rigorozni, ako nasi budu to radili po Eurocontrol standardu.
uglavnom, sretno svima iduce sedmice.
Prvi dio ( koji ste vjerovatno do sad svi vec "probali" - famozna aplikacija od 30$ ) radis sada, i onda cekas rezultate istog. Test se radi online, sto znaci da kada zavrsis test, onda to neko strucan u Briselu pregleda i posalje tvoje rezultate ( neko pomenu prvi dio ujutro - drugi popodne. Jes, al kad bi neko tamo samo sjedio i cekao da vi zavrsite test da ga ocjeniIvan_grozni wrote: Teta sa druge strane slusalice mi nije spomenula 2 dijela FEASTa
Sada me vec zanima da li se ti dijelovi svode na isto ili teme testiranja potpuno razlicite.
Kako ti znaš da su tačne informacije? Garant imaš štelu!Bezstelni wrote:Sve su ove informacije tačne. 10 računara, testiranju dva termina. Sve je tačno. Bravo, vidim da svi imate veze, štele, ovo ono, zato, ima Brisel i šta kaže Hans iz Brisela, to vam je, nema amidžića, dajdžića, sestrića.
:
Koliko mi se čini netko je napisao da je danas dobio poziv.bucimir wrote:interesuje me da li i sad pozivaju, i da li je neeko dobio pozivnicu za feast a da ga nisu prije toga pozvali. siguran sam da sam sve dpbro uradio, a ni pozivnice ni poziva nisam dobio.. hvala