L u c i f e r wrote:Zviz wrote:Ama valjaju SVI, koji se ne ponašaju ovakoamra67 wrote:
Pa onaj koji nastoji doci u BiH da se pokaze nece avionom doci ili transportirati kucu ako je kupio na neki nacin. Naravno da ce dogurati se sa autom bjesim ako ga ima da vide ljudi. Ima i tih ljudi. Naravno ti ne veljaju jer se kurce. Ne veljaju ni oni sto su obnovili kuce, jer se kurce. Ne veljaju ni oni sto nikad ne dolaze ili jako rijetko, jer i oni su pederi te se kurce kako mogu ici na Maldive. Ne veljaju ni oni sto dodju pa se normalno ponasaju, jer takvi ne trose dovoljno. PA KO VALJA U PI*KU MATARINU????? NIKO? Jel to odgovor.:
- kurče se, hvale, nekome se vazda dokazuju i pokazuju
- paranoišu da im je neko ljubomoran i da ih zato ne voli
- kad dođu ovamo očekuju da je sve podređeno njima i da ih svi dvore, goste, dočekuju i tretiraju kao plemstvo
- često se nepristojno iliti seljački ponašaju, viču i galame ulicom ili u ugostiteljskim objektima, misle ako su potrošili stoju u restoranu da im to daju pravo da oni i njihova djeca rade šta hoće i ometaju ostale goste, i sl...
- non stop pametuju, misle ako žive na zapadu, da su oni u svemu pametniji i da sve znaju bolje
- vazda kukaju, nema se tamo, kriza, rade od jutra do sutra, blago vama ovde, pa vratite se se jebem ga kad vam je tako teško pa uživajte vamo zajedno sa nama
- po pravilu su radikalno nacionalistički nastrojeni i vrlo bi rado vidili ovde revanš rat dok oni hlade svoja mudašca preko grane...
Uvijek su najgori najglasniji i zato najviše upadaju u oči.
Normalni ljudi se iz dijaspore ovde ponašaju sasvim normalno i zato ga raja na ulici ne može ni provaliti da je dijasporac.
Slazem se ja s tvojim stavom, ali neke stvari ne mozes zaobici. Primjer. Ja kupim Audi Q7 ili nebitno moze i Volvo samo da je iste kategorije auto, jer mi je potreban gdje zivim iz prakticnih razloga. Kupim ga recimo kesiram 50% dam drugo auto u zamjenu tj. dodam jos nekih do 15% i resto na kredit. To je moj problem. Dodjem u BiH autom, slucajno tim autom, jer samo imam to jedno vozilo koje koristim gdje zivim za razne potrebe. Put do BiH je jednom ili evt. dva puta godisnje ali za vecinu je jednom ili ni jedom iste godine. U BiH cu doci sa autom koje imam, jer nema drugo, a auto nisam kupio zbog ljudi u BiH nego zbog potrebe ili mozda licnog ukusa ili sta mi je valstita finansija omogucila. To nikako nije dokazivanje, jer ima i ljudi u BiH koji vodjau isto auto kao i ja ali oni su obicno opisani kao neka vrsta lokalnih lopova. Posto mene ne moze niko svrstati u loklnog lopova, niti lopova vani onda ce neko opravdati svoju percepciju okoline kroz to da sam ja dosao tu da se kurcim kako ja imam bjesno auto. Ima ljudi koji opravdavaju svoju sredinu i mozda licni nesupjeh kroz to sto ce nekoga s vana etikiriati kao "dosao da se kurci". Nato se pridodaje izdajnistvo, kao pobjegao a ja mu branio kucu ili sta vec itd. U Danskoj su jedni drugima dokazilvai patriotizam kroz koliko ko mrzi Dance koji su im vas rahatluk pruzili uzmajcui u obzir da je vecina sa koje kakvih cuka sisla i nije WC solje vidila dok nisu dosli u Dansku, posla cestito nije imala a ovdje uzivaju invalidkse (prije vrmeneske) penzije u zinosu od oko 1.700€ na ruke. Problem je u ponasanju poslje 20 godina, problem je u standardima tj. ekeonomskim, problem je u mnogim drugim stvarima, ali to se sve da skuhati dole na jednan jedini zakljucak. Nisu dijaspora i ljudi u BiH koliko se razilkuju u mentalitete poslje 20 godine ne suzivaota.
Ovdje imate odnos isti izmedju klienta i kurve.
Da ti docaram:
Ona prica o svojoj ekstra odrinernoj stvari kao da ju je dobila na drazbi po visokoj cijeni, stvar koja je kroz vrijeme uvisestrucila cijenu te je sada cijeni preko svake mjere. Jos dok njene rijec daju sjaj mirisa njene stavri, to vise nije njen privatni organ, nego blago, magija, mocno blago, Boziji dar i nista manje nego tako, jer ona trguje s tim iz dana u dan za par kovanica srebra.
Jedno slusa dok drugi prodaje se.
Tako je isto u BiH. Jedni slusaju i gledaju dok se drugi hvale i prodaju i obratno.