Sta sad i toksikoloski izvjestaj ima rasu?agnostic_front wrote: E, a šta misliš koje rase je osoba koja je radila ovaj toksikološki izvještaj?
AMERIKA
-
bole1st
#776 Re: AMERIKA
- AleksoMKD
#777 Re: AMERIKA

1992 Los Angeles.
Neredi posle prebijanja Rodni Kinga te oslobadjanja policajaca koji su ga tukli.
Korejanski vlasnici radnji brane svoje biznise od pljackasa, oko 2300 radnji u vlasnistvu Koreanaca su napadnute u nemirima.
-
bole1st
#778 Re: AMERIKA
Ne samo da te ne zanimaju cinjenice, nego se nisi cak ni potrudio da kazes sta je laz, da li mislis da su falsifikovani izvjestaji iz laboratorije ili sta?augustini45 wrote:..nis' treb'o brisati..treb'o s' ostav't bilo bi uvherljivije, mozda bi ti i povjerovali..znas onu staru "iz regiona" - stoput ponovljena laz ima sanse da postane istina..!!bole1st wrote:dupli
Ne vjerujem njemu, nego ukupnim cinjenicama, u autu je opalio pistolj i nadjena je braunova krv u unutrasnjosti vozila...kakav je to murjak koji dozvoli da ga tip isamara u njegovom autu, ko deriste..!!..i onda mu ti povjerujes..ko i "grand juri" (9 prema 3) a o sastavu i bojama, potrazi na netu..
-
detroit-mercy
#779 Re: AMERIKA
Ma jok, decko se igrao lastisa, naisao policajac i nako opalioVelkoski wrote:Daj tih 100 linkova? Uostalom, mnogo više crnaca se bavi kriminalnim aktivnostima (OVO JE FAKT I NEMA VEZE SA RASIZMOM) te je samim tim čak i logično da će više biti takvih slučajeva.
Ubijeni je OPLJAČKAO prodavnicu, a potom i NAPAO POLICAJCA. Zar stvarno ima dileme oko toga ko je kriv ovdje?
I kakav ja to, kao Bošnjo, imam razlog da ne volim crnce? Ovo je potpuno racionalno i objektivno viđenje ovog slučaja, a demagogija "diskriminacije i majoriziranja" me ne tangira.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#780 Re: AMERIKA
Really?MyTao wrote:Ti ili ne razumijes engleski dobro, ili namjerno opet lupas po svom... postavio sam ti link sa brojevima koji jasno govore da crnci budu ubijeni 4 puta vise kada su u kontaktu sa policijom.
evo ti primjer... od 10 bijelaca 1 bude ubijen zbog "sukoba" sa policijom, dok od 10 crnaca 4 puta vise ih bude ubijeno. Nije u pitanju ko se vise bavi kriminalom... mada se i za to moze okriviti rasizam jer su crnci primorani da zive onako kako zive, i jako je tesko njima "uspjeti" za razliku od bijelaca.
Ne mo'š uzimati takve brojke ako danas 1000 crnaca opljačka nešto, a s druge strane 100 bijelaca opljačka nešto. Dakle, jednostavno nije ni uporedivo.
OVO NEMA VEZE SA RASIZMOM; samo sa činjenicama.
Kaže onaj da policajca treba bit' stid što ga je goloruk "momak" savladao, helou ba, "momak" od 150 kila i 2 metra jebote.
I članak na AJ je sramotan.
- nosara
#781 Re: AMERIKA
Bilo bi casnije da je zdusio ako se vec uplasio, bio bi kukavica, a ovako je ubica...Velkoski wrote:Really?MyTao wrote:Ti ili ne razumijes engleski dobro, ili namjerno opet lupas po svom... postavio sam ti link sa brojevima koji jasno govore da crnci budu ubijeni 4 puta vise kada su u kontaktu sa policijom.
evo ti primjer... od 10 bijelaca 1 bude ubijen zbog "sukoba" sa policijom, dok od 10 crnaca 4 puta vise ih bude ubijeno. Nije u pitanju ko se vise bavi kriminalom... mada se i za to moze okriviti rasizam jer su crnci primorani da zive onako kako zive, i jako je tesko njima "uspjeti" za razliku od bijelaca.
Ne mo'š uzimati takve brojke ako danas 1000 crnaca opljačka nešto, a s druge strane 100 bijelaca opljačka nešto. Dakle, jednostavno nije ni uporedivo.
Kaže onaj da policajca treba bit' stid što ga je goloruk "momak" savladao, helou ba, "momak" od 150 kila i 2 metra jebote.
-
detroit-mercy
#782 Re: AMERIKA
MyTao wrote:Ti ili ne razumijes engleski dobro, ili namjerno opet lupas po svom... postavio sam ti link sa brojevima koji jasno govore da crnci budu ubijeni 4 puta vise kada su u kontaktu sa policijom.Velkoski wrote:Najviše kriminalnih aktivnosti u crnačkom "miljeu" - najviše mrtvih crnaca, čista logika. Ni Latinosi nisu zlatni, al' ih puno manje gine, što li?
I ne kontam.. Eto Masoni se udružili da spase nekog nebitnog policajca, kaman... Još su haman i svjedoke izmislili.
Btw. USA je država sa najboljim pravnim sistemom na svijetu, htio se neko složiti s ovim ili ne.
Nije istina, kako to da je svima lakse uspjeti nego crncima iz USA. Lakse je uspjeti Korejancima, Vjetnamcima, Indijcima, Bosancima, crncima iz Nigerije ili Kenije nego ovima. Znaci nesto ne stima.
Skoro je Morgan Freeman dobro odgovorio na to pitanje u intervju datom onom voditelju crncu sa CNNa, potrazi malo. Bill Cosby je isto tako pricao o nekim stvarima pa se nisu svidjele zajednici. Prica je puno kompleksnija nego sto se cini.
-
razonoda
#783 Re: AMERIKA
To radI policija u BOSNI.u USA ako je plicajac i ako sprovodi zakon -nije ubica.nosara wrote:Bilo bi casnije da je zdusio ako se vec uplasio, bio bi kukavica, a ovako je ubica...Velkoski wrote:Really?MyTao wrote:Ti ili ne razumijes engleski dobro, ili namjerno opet lupas po svom... postavio sam ti link sa brojevima koji jasno govore da crnci budu ubijeni 4 puta vise kada su u kontaktu sa policijom.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#784 Re: AMERIKA
Udar na policajca je udar na zakon - udar na državu.
@detroit
Ma standardna priča o diskriminaciji i majorizaciji.. Sva moguća opravdanja se nalaze u ta dva termina.
@detroit
Ma standardna priča o diskriminaciji i majorizaciji.. Sva moguća opravdanja se nalaze u ta dva termina.
-
detroit-mercy
#785 Re: AMERIKA
Ma ja, a do juce ste jebetali kakva je to policija koju jedan Celo ili Gasi samara na semaforunosara wrote:Bilo bi casnije da je zdusio ako se vec uplasio, bio bi kukavica, a ovako je ubica...Velkoski wrote:Really?MyTao wrote:Ti ili ne razumijes engleski dobro, ili namjerno opet lupas po svom... postavio sam ti link sa brojevima koji jasno govore da crnci budu ubijeni 4 puta vise kada su u kontaktu sa policijom.
- nosara
#786 Re: AMERIKA
Sprovodi on moj kurac, cijela se amerika digla na noge zbog njihovog rasistickog sprovodjenja zakona i selektivnog shvacanja prava i pravde...razonoda wrote:To radI policija u BOSNI.u USA ako je plicajac i ako sprovodi zakon -nije ubica.nosara wrote:Bilo bi casnije da je zdusio ako se vec uplasio, bio bi kukavica, a ovako je ubica...Velkoski wrote:
Really?
Kad saberu sve sto je popaljeno i popljackano jebat ce mu mater i najzesci arijevci...
-
detroit-mercy
#787 Re: AMERIKA
Bode li kome u oci da 2300 radnji u LAu drze Koreanci, koji su dosli samo koju godinu ranije i jedva u principu natucaju EngleskiAleksoMKD wrote:
1992 Los Angeles.
Neredi posle prebijanja Rodni Kinga te oslobadjanja policajaca koji su ga tukli.
Korejanski vlasnici radnji brane svoje biznise od pljackasa, oko 2300 radnji u vlasnistvu Koreanaca su napadnute u nemirima.
- nosara
#788 Re: AMERIKA
Uozbilji se...detroit-mercy wrote: Ma ja, a do juce ste jebetali kakva je to policija koju jedan Celo ili Gasi samara na semaforu.
-
detroit-mercy
#789 Re: AMERIKA
Jah eto ti si ozbiljan, kao i uvijeknosara wrote:Uozbilji se...detroit-mercy wrote: Ma ja, a do juce ste jebetali kakva je to policija koju jedan Celo ili Gasi samara na semaforu.
-
razonoda
#790 Re: AMERIKA
@nosara
Nije se amerika digla na noge. Crnci koriste priliku sto je crnac predsjednik, i midija huska na tu temu. Jednostavno kratkoh daha. Ti da si imao priliku zaposliti crnca nebi vjerovao koji je to sklop viuga u glavi. Ima ih obrazobanih i ok, ali i oni se ponasaju kao ''zasticeni majmuni''. Nevjerovatno iritiraju svojim ponasanjem i provociraju, pogotovo policiju jel koga ce drugog.
Nije se amerika digla na noge. Crnci koriste priliku sto je crnac predsjednik, i midija huska na tu temu. Jednostavno kratkoh daha. Ti da si imao priliku zaposliti crnca nebi vjerovao koji je to sklop viuga u glavi. Ima ih obrazobanih i ok, ali i oni se ponasaju kao ''zasticeni majmuni''. Nevjerovatno iritiraju svojim ponasanjem i provociraju, pogotovo policiju jel koga ce drugog.
- nosara
#791 Re: AMERIKA
Prijavljujem te zbog rasizma... Fuj...!razonoda wrote:@nosara
- AleksoMKD
#792 Re: AMERIKA
Koreanci su vrlo vredan narod koji radi po pravilima i daje 100% od sebe kako bi uspio.detroit-mercy wrote: Bode li kome u oci da 2300 radnji u LAu drze Koreanci, koji su dosli samo koju godinu ranije i jedva u principu natucaju Engleski.
Ja sam ziveo u Americi i jebiga fakt je da Koreanci, Meksikanci, Pakistanci, Crnci koji dodju iz Afrike, Arapi, nasi ljudi (ex Yu) uspiju tamo gde Americki crnci ne mogu.
Kako to da mali Pakistanac, Poljak, Rus ili Makedonac koji zivi u siromasnom kraju sa lokalnim crncima i ide u istu skolu ima bolji uspeh i vece ocene od njih?
Tacno je da su vekovima koceni ali to je kod njih preslo u kompleks iz kojeg ne pokusavaju izaci. Geto i gangsterska kultura je kod njih postala stil zivota. preko 70% su odgajani od strane samohranih majki, to je njihov veliki problem isto tako.
Oni cak odbijaju da se isele iz geta i da odu u predgradja ili u manje gradice gde je cena zivota maltene ista (kirija/hrana/komunalije) jer su ta mesta "dosadna".
Moje 2 drugarice (sestre crnkinje) su uspele u zivotu zato sto su njihovi roditelji napravili odluku jos 1980ih da se isele iz predominantno crnackog naselja u Los Angelesu i presele u manji gradic na severu Kalifornije. Oboje su radili, odgajali svoje devojcice zajedno, male su isle u skolu i imale solidan uspeh, zavrsile koledz i sada vec salju svoju decu u skolu. Njihova majka mi je rekla da je odluka da se isele iz geta najpametnije nesto sto su uradili.
Nije bilo lako, poceli su sa nule ali maknuli su se dalje od loseg uticaja.
Jebiga sada u Fergusonu crnci protestuju protiv stereotipa da su nasilnici i kriminalci paleci i pljackajuci lokalne male biznise (koji su u vlasnistvu crnaca).
-
razonoda
#793 Re: AMERIKA
To je to , protiv cinjenica .rasista, nacionalista , islamofobija itd, . Nema veze sa tim. Budi dobar posten gradjanin -NIKO NEMA PROBLEMA, sve ostalo je upitno.nosara wrote:Prijavljujem te zbog rasizma... Fuj...!razonoda wrote:@nosara
-
detroit-mercy
#794 Re: AMERIKA
Ma jok Alekso, lakse je svirat kurcu o rasizmu i neimanju iste sanse nego zaviriti u stvarnu sustinu problema i pokusati isti otkloniti. Ta jebena gangsta subkultura ih koci nevjerovatno ali cim progovoris o tome, BH multikulturnjaci ti nalijepe etiketu rasiste.AleksoMKD wrote:Koreanci su vrlo vredan narod koji radi po pravilima i daje 100% od sebe kako bi uspio.detroit-mercy wrote: Bode li kome u oci da 2300 radnji u LAu drze Koreanci, koji su dosli samo koju godinu ranije i jedva u principu natucaju Engleski.
Ja sam ziveo u Americi i jebiga fakt je da Koreanci, Meksikanci, Pakistanci, Crnci koji dodju iz Afrike, Arapi, nasi ljudi (ex Yu) uspiju tamo gde Americki crnci ne mogu.
Kako to da mali Pakistanac, Poljak, Rus ili Makedonac koji zivi u siromasnom kraju sa lokalnim crncima i ide u istu skolu ima bolji uspeh i vece ocene od njih?
Tacno je da su vekovima koceni ali to je kod njih preslo u kompleks iz kojeg ne pokusavaju izaci. Geto i gangsterska kultura je kod njih postala stil zivota. preko 70% su odgajani od strane samohranih majki, to je njihov veliki problem isto tako.
Oni cak odbijaju da se isele iz geta i da odu u predgradja ili u manje gradice gde je cena zivota maltene ista (kirija/hrana/komunalije) jer su ta mesta "dosadna".
Moje 2 drugarice (sestre crnkinje) su uspele u zivotu zato sto su njihovi roditelji napravili odluku jos 1980ih da se isele iz predominantno crnackog naselja u Los Angelesu i presele u manji gradic na severu Kalifornije. Oboje su radili, odgajali svoje devojcice zajedno, male su isle u skolu i imale solidan uspeh, zavrsile koledz i sada vec salju svoju decu u skolu. Njihova majka mi je rekla da je odluka da se isele iz geta najpametnije nesto sto su uradili.
Jebiga sada u Fergusonu crnci protestuju protiv stereotipa da su nasilnici i kriminalci paleci i pljackajuci lokalne male biznise (koji su u vlasnistvu crnaca).
Btw, imao sam par prijateljica iz Nigerije i Kenije, da vidis tek njihovo misljenje o brothersima
-
razonoda
#795 Re: AMERIKA
Sve lijepo opisano.AleksoMKD wrote:Koreanci su vrlo vredan narod koji radi po pravilima i daje 100% od sebe kako bi uspio.detroit-mercy wrote: Bode li kome u oci da 2300 radnji u LAu drze Koreanci, koji su dosli samo koju godinu ranije i jedva u principu natucaju Engleski.
- agnostic_front
#796 Re: AMERIKA
Pa mogu ga lažirati. Ipak smo vidjeli da je američki pravni sistem komedija.bole1st wrote:Sta sad i toksikoloski izvjestaj ima rasu?agnostic_front wrote: E, a šta misliš koje rase je osoba koja je radila ovaj toksikološki izvještaj?
-
razonoda
#797 Re: AMERIKA
Roditelji preko advokata mogu uraditi i traziti nezavisne "toks. analize', ali ovdje su svjedoci prevagnuli pogotovo nekoliko crnaca koje je svjedocenje poklapa sa policajecevim.
-
bole1st
#798 Re: AMERIKA
Zao mi je sto zvucim grubo, ali ti ne znas apsolutno nista o Americi. Prakticki je nemoguce da laziraju izvjestaj uz toliku paznju javnosti.agnostic_front wrote:Pa mogu ga lažirati. Ipak smo vidjeli da je američki pravni sistem komedija.bole1st wrote:Sta sad i toksikoloski izvjestaj ima rasu?agnostic_front wrote: E, a šta misliš koje rase je osoba koja je radila ovaj toksikološki izvještaj?
- AleksoMKD
#799 Re: AMERIKA
Ja sam u Americi 1996 upoznao Tutsi porodicu koji su bili izbeglice iz Ruande koji su se za 2 godine uklopili bez problema, otvorili mali biznis (stolarska radnja) deca odlicni ucenici i nisu mogli smisliti "bracu i sestre".detroit-mercy wrote: Ma jok Alekso, lakse je svirat kurcu o rasizmu i neimanju iste sanse nego zaviriti u stvarnu sustinu problema i pokusati isti otkloniti. Ta jebena gangsta subkultura ih koci nevjerovatno ali cim progovoris o tome, BH multikulturnjaci ti nalijepe etiketu rasiste.
Btw, imao sam par prijateljica iz Nigerije i Kenije, da vidis tek njihovo misljenje o brothersima.
Zadnje sto sam cuo da se cerka udala za Poljaka a stariji sin za devojku iz Kenije.
Doduse imaju jos jednog mladjeg sina pa videcemo dali ce on uzeti lokalnu "sestru"
Last edited by AleksoMKD on 26/11/2014 15:15, edited 1 time in total.
- agnostic_front
#800 Re: AMERIKA
Može može, neko je na temi već utvrdio o kakvom se komedijaškom pravnom sistemu u SAD-u radi.bole1st wrote:Zao mi je sto zvucim grubo, ali ti ne znas apsolutno nista o Americi. Prakticki je nemoguce da laziraju izvjestaj uz toliku paznju javnosti.agnostic_front wrote:Pa mogu ga lažirati. Ipak smo vidjeli da je američki pravni sistem komedija.bole1st wrote:
Sta sad i toksikoloski izvjestaj ima rasu?