PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

klaki

#776 Re: PROTESTI!!!

Post by klaki »

megaman4 wrote:
klaki wrote:
megaman4 wrote:izgleda da je i zapadu prekipilo. AMERIKA pokreće DAYTON 2 i ruši ovaj postojeći ustav. :!: Obama se uključuje u rješavanje ovoga. EU opet zakazala.
Sta ce nam EU, nismo djeca
SAD upravo optužuje tu istu EU da nije uspjela u BiH, i da su ovi protesti nastali kao rezultat nerada naših ali i Evropskih političara + OHR.
Ma mogla je EU pomoc nema tu govora, ali opet nije nam niko kriv.

Ja mislim da nam najmanje treba da se sada neko sa strane upetlja... osim ako hoce da smijene sve lopove i to ok, ali hoce malo sutra...
Brkooo

#777 Re: PROTESTI!!!

Post by Brkooo »

Danguba wrote:
megaman4 wrote:
megaman4 wrote:izgleda da je i zapadu prekipilo. AMERIKA pokreće DAYTON 2 i ruši ovaj postojeći ustav. :!: Obama se uključuje u rješavanje ovoga. EU opet zakazala.

SAD upravo optužuje tu istu EU da nije uspjela u BiH, i da su ovi protesti nastali kao rezultat nerada naših ali i Evropskih političara + OHR.
odakle vam ovo???
da... dajte linkove... :D
BegA_

#778 Re: PROTESTI!!!

Post by BegA_ »

_mufljuz_ wrote:
BegA_ wrote:Tacno ne mozes upratiti sve. :D Trenutno gledam BN TV, reakcije gradjana RS-a su :thumbup:.
prenesi nama hadaljima koji ne mogu upratit
Ma svi govore da je vrijeme da se i oni dignu, da potpuno odobravaju ove proteste, te da protesti nemaju politicku pozadinu. Standardna prica, narodu prekipilo.
Last edited by BegA_ on 08/02/2014 19:49, edited 1 time in total.
Nisrin

#779 Re: PROTESTI!!!

Post by Nisrin »

Meni je samo zao sto se islo na pogresnu adresu...sta je u svemu tome kriva OPSTINA?!

Zasto protesti nisu organizovani ispred PARLAMENTA BIH koji ima sve ingerencije, koji donosi sve zakone, sta mogu kantoni ili entiteti bez drzavnog vrha?!
Ljudi su izasli sa NEJASNIM, nedefinisanim zahtjevima...

Sto se tice vandalizma, licno ga NE PODRZAVAM...Da su palili penzioneri, invalidi, RVI, nezaposleni, obespravljeni radnici to bi bilo logicnije i opravdavajuce, ali oni krelci od 16-17 godina...:S
Sta su krive opljackane trafike i zene koje danas nemaju posla zbog one balavurdije koja se cak slikala za FB sa "plijenom", sta su kriva auta, koaj veze nemaju sa politicarima, a koja zavrsise u rijekama?!
Da je izaslo 150 000-200 000 mozda bi bilo obijanja i stanova, u svoj toj guzvi!

Nadalje, sigurnosne agencije, Predsjednistvo, Minist. sigurnosti TOTALNO SU ZAKAZALI---je li moguce da su poslali 50-ak policajaca, da nisu mobilisali vojsku da zastiti institucije?!

Mediji previse navode na pogresne interpretacije, zastrasivanjem se bave ali i dobrom propagandom, priznati se mora da se bave dobrim spinovima...skrecu paznju ljudima sa protesta na Arhiv---pitanje, KAKO JE MOGUCE DA JE IZGORIO ARHIV SA NEPROCJENJIVOM VRIJEDNOSTI, A DA NIJE IMAO PROTIVPOZARNI SISTEM KOJI SE SAM AKTIVIRA?! Kako to da su te neprocjenjive knjige i dokumente drzali u kartonskim kutijama? Neko nekoga laze...

Za kraj PROTESTI DA, VANDALIZAM NE!!!
hrastov žižak

#780 Re: PROTESTI!!!

Post by hrastov žižak »

Creasy wrote:Od 37 uhapšenih, svi do jednog su odranije poznati policiji. Toliko o "djeci" čije oslobađanje zahtjevaju... :-)
od 100 koji hapse, sve i jedan su korumpirani
staradis

#781 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

Najvece su manipulacije u Mostaru
O'zone
Globalni moderator

#782 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Evo i za Arhiv sad izjava da ne znaju šta je oštećeno niti su utvrdili ali da vjeruju da štete ima.
Styling

#783 Re: PROTESTI!!!

Post by Styling »

arshavin wrote:Opet je meni Niksic bolji od Fahre,mada govna obojica.
Fino covjek kaze: Neko crta karte federalizacije BiH u EU i nasli su nekoga ovdje da to i ostvare. U svemu ovome HDZ suti. Sto li, Boze :?:
Banksy

#784 Re: PROTESTI!!!

Post by Banksy »

Nikšić konačno priznaje da su u koaliciji s SDA. OK, bar nešto.
gidra

#785 Re: PROTESTI!!!

Post by gidra »

Creasy wrote:Od 37 uhapšenih, svi do jednog su odranije poznati policiji. Toliko o "djeci" čije oslobađanje zahtjevaju... :-)
Creasy samo po bubrezima tu gamad tuci :thumbup:
biske

#786 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

.
Havatar

#787 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

daxon wrote:Izgleda prvi put od 92 pa na ovamo da su se stvarno usrali, ali baš usrali pa pričaju nepovezano, ustvari, i ne znaju šta p

Evo ga počelo je, stara i provjerena vadiona koja uvijek pali, spika o ugroženosti Bosne i ostale nebuloze, mislio sam da ovo sranje više niko ne može popušiti, ali uvijek me neki likovi razuvjere.
Čuj im paralela sa 92. koji jadnici :-)
Nakon izbora ces se sam uvjeriti da je to istina.
bingov buraz

#788 Re: PROTESTI!!!

Post by bingov buraz »

Zazmirkao treNerko :D
Cherry-Cherry

#789 Re: PROTESTI!!!

Post by Cherry-Cherry »

gidra wrote:
:thumbup: :thumbup:
guber90

#790 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Svi sa strane govore da je ovo dobro, samo nama nasi govore da smo ludi :D.

Poslanik Evropskog parlamenta Jelko Kacin je za emisiju Interview 20 prokomentarisao šta za Evropsku uniju znače demonstracije u Tuzli i drugim bosanskohercegovačkim gradovima.

- Poslije toga što se desilo u Tuzli, cijela BiH ipak je preskočila dva nivoa. Sada je svijest na nekom drugom nivou, sada je političarima jasno da nema više nedodirljivih i da će stvari u BiH krenuti u pravcu u kojem oni to nisu željeli. Ako me pitate da li je to dobro, kako god to strašno izgledalo, ja ipak mislim i odgovorno tvrdim da je samim tim BiH krenula ka i u EU - rekao je Kacin u intervjuu.
O'zone
Globalni moderator

#791 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Image
Havatar

#792 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

hrastov žižak wrote:
od 100 koji hapse, sve i jedan su korumpirani
Is
kolegione

#793 Re: PROTESTI!!!

Post by kolegione »

gidra wrote:
Jeste treba
kolegione

#794 Re: PROTESTI!!!

Post by kolegione »

gidra wrote:
Jeste treba
Banksy

#795 Re: PROTESTI!!!

Post by Banksy »

Styling wrote:
Fino covjek kaze: Neko crta karte federalizacije BiH u EU i nasli su nekoga ovdje da to i ostvare. U svemu ovome HDZ suti. Sto li, Boze :?:
Radnici Polihema, Konjuha u borbi za treći entitet ... :mrgreen:
Havatar

#796 Re: PROTESTI!!!

Post by Havatar »

.
weredsf

#797 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

I meni, znam odakle je i ima biografiju
__Phoenix__

#798 Re: PROTESTI!!!

Post by __Phoenix__ »

Dakle čovjek koji je premijer vlade u tehničkom mandatu, predlaže formiranje još jedne tehničke... genijalan je!

guber90 wrote:Svi sa strane govore da je ovo dobro, samo nama nasi govore da smo ludi :D.

Poslanik Evropskog parlamenta Jelko Kacin je za emisiju Interview 20 prokomentarisao šta za Evropsku uniju znače demonstracije u Tuzli i drugim bosanskohercegovačkim gradovima.

- Poslije toga što se desilo u Tuzli, cijela BiH ipak je preskočila dva nivoa. Sada je svijest na nekom drugom nivou, sada je političarima jasno da nema više nedodirljivih i da će stvari u BiH krenuti u pravcu u kojem oni to nisu željeli. Ako me pitate da li je to dobro, kako god to strašno izgledalo, ja ipak mislim i odgovorno tvrdim da je samim tim BiH krenula ka i u EU - rekao je Kacin u intervjuu.
Samo naši, tj. korumpirani mediji.
staradis

#799 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

Protesti su najnormalnija stvar, narod mirno peotestuje godinama. Valjd je vise dosta. U Spaniji su 2012 godine zapalili 200 000 automobila.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#800 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

Banksy wrote:Nikšić konačno priznaje da su u koaliciji s SDA. OK, bar nešto.
To je totalno ocigledno i bez priznanja. Po spinovima medija koji su pod njihovom kontrolom.

Stara UDBAska skola, i jedni i drugi.
Post Reply