Zasto je to tako, ne znam.
EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
FreakyStyley
#776 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
To da li su igraci zadovoljni ili ne Papetom je prilicno ocito. Isto tako je ocito da nijedan jedini nema muda da nesto otvoreno kaze, niti su dovoljno van terena uigrana ekipa, da tako kazem, da svi (osim Papetovih pulena, naravno) javno istupe i kazu sta misle ili cak bojkotuju sve.
- shake69
#777 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Da. Dovoljno je procitati 'bodylanguage' Dzeke, Pjanica, analizirati njihove izjave, u kojima se s naporom biraju rijeci da se ne bi zasjeklo oko taktike i izbora igraca od strane selektora i dovoljno je. Arma je jedino hrabriji da pise o tome i ima medij koji citaju svi, ma sta mi mislili o njemu.FreakyStyley wrote:To da li su igraci zadovoljni ili ne Papetom je prilicno ocito. Isto tako je ocito da nijedan jedini nema muda da nesto otvoreno kaze, niti su dovoljno van terena uigrana ekipa, da tako kazem, da svi (osim Papetovih pulena, naravno) javno istupe i kazu sta misle ili cak bojkotuju sve.![]()
-
Mezzo-x
#778 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Pocela je prodaja ulaznica za utakmicu: WALES v BOSNIA-HERZEGOVINA
Cardiff City Stadium
Friday 10th October 2014. Kick off 7.45pm
https://www.eticketing.co.uk/fawtickets ... temref=418

Cardiff City Stadium
Friday 10th October 2014. Kick off 7.45pm
https://www.eticketing.co.uk/fawtickets ... temref=418

- Laplace
#779 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Mislim da će ići na to da iznenadi Bale-a tako da ga niko ne čuva, nadaju i da će ga tako zbuniti...SaNsEo wrote:problem je u tome da se pape nece odluciti ni za jednu od te dvije navedene...wolf07 wrote:Najveca umjetnost trenerskog zanata je da nadje pravo mjesto za pravog igraca. Glupo je ocekivati da Dzeko ili Ibisevic glume odbrambene igrace kad im to nije zanat ali isto tako je glupo ocekivati da neki odbramebeni glumi napadaca. E sad, ove akstremne sitacije, naravno, nisu ikome ni na kraj pameti Problemi uvijek nastaju na sredini. Da li cete nekog igraca sredine pomaknuti vise lijevo ili desno, vise nazad ili naprijed, to je ono sto rjesava utakmicu. Ono sto je meni najcudnije u cijeloj prici sa Kiprom je situacija kod drugog gola. U trenutku kad je Kipar dosao do lopte na nasoj polovini je bio samo - Begovic!!! Ja stvarno ne znam sta je to, koja je to formacija, taktika? Ima li iko ziv odgovor na to pitanje. Posebno imajuci u vidu da je rezultat bio 1:1 (dakle ljudi znaju dati gol) i imajuci u vidu da su nas u prvih desetak minuta drugog poluvremena utjerali u nas sesnaesterac k'o malu djecu. Imam utisak da su igraci usli u utakmicu kvalifikacija kao da su na rekreaciji a to mora biti kaaznjeno.
Na kraju, meni nikako ne ide u glavu da se od svih nasih igraca skoro redovno najvise prica o Vrsajevicu. Ja stvarno ne razumijem u cemu je problem. O njemu se prica i kad cijelu utakmicu presjedi na klupi. Ne daj Boze da taj covjek postigne autogol (a to se desava i nekim velikim igracima). Ako igra nase reprezentacije zavisi od toga koliko lose ce igrati Vrsajevic onda ja stvarno ne znam sta mi trazimo u fudbalu. Cinjenica je da je u pitanju igrac koji ima ozbiljne limite u tehnickom smislu, nema ni snagu jednog Kolasinca ali njegov adut je brzina. Neki drugi igraci ukljucujuci i svetog Dzeku imaju snagu ili tehniku ali im je brzina najveca mana. Taj nesretni Vrsajevic je Iranu dao gol u maniru jednog Robena, uputio idealan centarsut Ibisevicu ako to od njega nije dosta u dvije zvanicne utakmice ja ne znam sta jeste.
Sto se tice Velsa bojim se sljedeceg. Svaka seoska budala zna da je problem svih problema Geret Bejl. Vjerujem da 99% nasih ljudi smatra da nakon one partije Argentina - BiH jedini koji moze cuvati Bejla je Besic. Ja nisam siguran da je to ispravan pristup. Prije svega cuvanje Mesija je nesto sasvim drugo. On u poluvremenu pretrci u vrh glave 3-3,5 km. Bejl je drugaciji igrac i nisam siguran da ce striktno cuvanje Bejla dati rezultat. Mozda je puno bolje rjesenje cuvati neke igrace koji bi mu mogli asistirati a koji su manje zahtjevni za cuvanje i na taj nacin ga izolovati. No, o tom - po tom, vidjecemo za koju opciju ce se Papa odluciti.
-
wolf07
#780 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
@Laplace - mozes misliti sta god hoces ali ja u nasoj reprezentaciji ne vidim igraca koji ga moze cuvati. Napravice od nekog budalu kao na onoj tekmi Real - Barca kad je onog frajera pretekao na punoj. Po meni je puno pametnije cuvati njegove asistente koji su deset klasa ispod a on neka trci po terenu k'o gluho krme. Ako nekog odredis da ga cuva izgubio si igraca a ni tom "cuvaru" nisu neke sanse da ce uspjeti u svom zadatku. Znam da svi vide Besica kao savrsen izbor za pokrivanje Bejla ali ne treba gubiti iz vida da je Besic svoju slavu stekao cuvajuci Mesija koji u poluvremenu predje 3,5 km. To sa Bejlom nije slucaj.
- OldMayor
#781 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Protiv Velsa jedino sto valja je to da ce oni kontat, evo onih levata sto su izgubili od kipra.
Tu ih mozemo iznenadit.
Tu ih mozemo iznenadit.
-
solo2
#782 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Aaron Ramsey ce igrati - a on i Bale bi mogli biti jako opasni u tandemu - pogledajte pogodak na 1:26 
-
Mirza007
#783 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ja se samo nadam da ce selektora ovaj puta zanimati igra protivnika i da ce makar pogledati "kasete" sa ranijim utakmicama protivnika ili njegovih glavnih igraca. Zivo me zanima kakvu ce formaciju / taktiku ovaj puta postaviti.
- Dionysios
#784 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Mozda da pogleda jedno poluvrijeme 
-
RtrnOfSalisbury
#785 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
aman koji ce k gledat kad vels nece igrat ko prije (svaka utakmica je drukcija). bolje se relaksirat uz miric mitra i vidjet dje ce za novu godinu na docek. sajo je u fazi dje samo sreca pomaze i to luda sreca, njemu toga nije falilo ali nedje mora biti kraja. svi predznaci sajine apokalipse su se skupili na kamaru. kako stvari stoje i bod bi bio uspjeh i lako se more desit da od velsa sajo zapocne divovsku borbu za trece mjesto
- pirmin
#786 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Portugalci skontali da poslije jedne utakmice treba reagovati i odstranise najslabiju kariku.
Nama Bosancima trebaju samo tri.
Nama Bosancima trebaju samo tri.
-
RtrnOfSalisbury
#787 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
odstranjivanje saje ce bit malo tezi poduhvat, jos ako uzme jedan bod iz sljedece dvije tekme to ce nas ostavit u trci za trece mjesto i to bi bila idealna prilika za citate: trijezne glave treba sve sagledat .... sad je najvaznije sacuvat mir .... sad moramo sve snage koncentrisat ... na proljece moramo i mozemo mnogo bolje ...
prosjecno glup forumas je skonto da sajo poslije sp mora napuscat i kako ga ostavise to je enigma, jednostavno sve sto se moglo potrefit to mu se i potrefilo i osta ... lopta je okrugla i mozda nam se posreci al se ne vidi na osnovu cega gradit optimizam: najefikasniji tim poslije njemaca
najvise bodova il cega vec
top sesir ... fifa-uefa lista ... masala
jel osim reko ista i on se usutio ...
prosjecno glup forumas je skonto da sajo poslije sp mora napuscat i kako ga ostavise to je enigma, jednostavno sve sto se moglo potrefit to mu se i potrefilo i osta ... lopta je okrugla i mozda nam se posreci al se ne vidi na osnovu cega gradit optimizam: najefikasniji tim poslije njemaca
jel osim reko ista i on se usutio ...
- kandelabar
#788 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Pa misliš da BEgić Baković Pirić Jahja nisu zadovoljni sa SušićemRtrnOfSalisbury wrote: prosjecno glup forumas je skonto da sajo poslije sp mora napuscat i kako ga ostavise to je enigma, jednostavno sve sto se moglo potrefit to mu se i potrefilo i osta ....
-
RtrnOfSalisbury
#789 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
... e pa o tome se i radi, svi smo zadovoljni sa sajetom i treba da budemo: oso na sp, fifa lista, efikasnost, mladi igraci ... k-palac, sve naj naj .... ali mu se moralo kulturno rec poslije sp: odbij sajo od astala ... najbolji si najveci si ... al odbij i fala ti za sve ...
-
doboj71
#790 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Feliks magat dobio otkaz u fulhamu.
Sad je slobodan?
Sad je slobodan?
- Ludzak
#791 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Mislim da smo 70% šansi ispustili. Sutra je zasjedanje i kako god okreneš neće biti dobro. Ako Sušić ostane neće valjati, ako dođe neko drugi opet neće valjat jer treba dosta za upoznavanje igrača, uigranosti sa novim trenerom, a ostalo nam je relativno malo dana do utakmice. Za mene bi bilo bolje da Sušić ostane i ako kiksa naredne dvije utakmice tad možemo mjenjati trenera.
Protiv Belgijanaca teško ćemo moči. Iskreno, mislim da će nas Belgija tako deklasirati da nećemo vjerovat šta nas je snašlo. Preslaba nam je odbrana za tipove igrača kao što su Mertens, Miralas,Lukaku itd.
Protiv Belgijanaca teško ćemo moči. Iskreno, mislim da će nas Belgija tako deklasirati da nećemo vjerovat šta nas je snašlo. Preslaba nam je odbrana za tipove igrača kao što su Mertens, Miralas,Lukaku itd.
- Logovan
#792 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Šanse da on dođe su 1-2%.doboj71 wrote:Feliks magat dobio otkaz u fulhamu.
Sad je slobodan?
- Steph
#793 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Magat dolazi na klupu FK Sarajevo.
- strong69
#794 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Hahaha. Ne bi bilo loše.Steph wrote:Magat dolazi na klupu FK Sarajevo.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
-
klma77
#795 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Obavezno pogledati kako su nasi reprezentativci odigrali ovo kolo u svojim ligama.
I sta od njih mozes ocektivati, I bod protiv Velsa je ko kuca..
-
klikerusa
#796 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Ove utakmice nisu grah da se probiru. Jos 27 poena ostalo da nas dovedu do Francuske. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#797 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Sta bi, ljudino, mogao reci za ovo kolo?klma77 wrote:Obavezno pogledati kako su nasi reprezentativci odigrali ovo kolo u svojim ligama.
-
Mirza007
#798 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Bez obzira na formu, morali smo dobiti Kipar a i protiv Velsa bi morali uzeti makar bod, uprkos Safetu i njegovim taktickim bravurama. Ipak je ocita razlika u kvaliteti. A i ovo kolo je Dzeko konacno zabio (dobro, nije bas neki protivnik no ipak) a i Mire se trznuo sto nam je jako bitno.Tomahawk11 wrote:Sta bi, ljudino, mogao reci za ovo kolo?klma77 wrote:Obavezno pogledati kako su nasi reprezentativci odigrali ovo kolo u svojim ligama.
Niko ne spominje u kakvoj su formi igraci Velsa.
- jasko_ba
#799 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
Dobicemo obe utakmice, a 80% forumskih/FB strucnjaka ce zbog te situacije fasovati i cir na zelucu 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#800 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)
imal ovdje kakih amidžića?Golmani: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Jean-François Gillet.
Odbrana: Toby Alderweireld, Laurent Ciman, Jason Denayer, Vincent Kompany, Nicolas Lombaerts, Sébastien Pocognoli, Jelle Van Damme i Jan Vertonghen.
Vezni red: Nacer Chadli, Kevin De Bruyne, Steven Defour, Moussa Dembele, Marouane Fellaini, Radja Nainggolan i Axel Witsel.
Napad: Yannick Ferreira-Carrasco, Eden Hazard, Adnan Januzaj, Romelu Lukaku, Dries Mertens i Divock Origi.