shake69 wrote:Better Man wrote:Gledao sam intervju sa Damirom i kaže za ovaj travnati teren u Visokom da je jedini takav u državi.
Iznenadjen sam da Damir ne zna da u Blagaju (isto se zove kao visocki- Mali Wimbledon) jos nekad iza rata postoji lijep travnati teren, odlicno izgleda, privatni, bezbeli. Nalazi se uz samu cestu, na desnu stranu na ulazu u naselje, iz pravca Mostara!
Nisam svracao posljednje dvije godine i nadam se da nije ukinut.
Bio sam prošle godine tamo, i jako je zapušteno, to je u sklopu kampa i tad su bili šatori na njemu. Bolji su uslovi u Visokom.
Bilo je govora da će trenirati kod Osme na umjetnoj travi na Mojmilu ali nije to isto tako da je Visoko najbolje što može dobiti ovdje i ne znam čemu omalovažavanje tih terena i pripreme na istima.
Mislite da se ostali igrači Damirovog kalibra (Ilhan, Kukushkin, Shvarzman, Rosol itd) pripremaju na boljim travnatim terenima, ne vjerujem...? Isto tako malobrojni su igrači koji su "odrasli" na travnatim terenima tako da nije stvar terena koliko stila igra i prilagođavanja na podlogu. Zna se šta "pije vode" na travi. Servis, dobar slice udarac, mogućnost kupljenja niskih loptica, jak i agresivan forehand. Otprilike sve ono što Damir ne posjeduje tako da je dio sezone trave istinski izazov te je bilo kakva priprema na podlozi dobrodošla. Nije mi samo jasno čemu onaj challanger u Moskvi na zemlji...