juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nosara

#776 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

stakasa wrote:Interesantno da ta ista olimpijada nije izrodila nijednog sportistu vrijednog spomena, da je bar omasovila zimski sport, ma nista. Ona jadna Bibija Kerla bi jedva stizala na startne pozicije mjenjajuci discipline :D
Zimski sportovi nisu bili nasa solja caja... Ono, skijalo se i to, ali nismo imali tradiciju, trenere... Tu treba individua, a mi smo bili skloniji grupnjacima... :D

Kosarka, fudbal, vaterpolo, rukomet, odbojka... U hokeju smo se patili... :D
stakasa

#777 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Sace nas radosni ruzit, ne da sporta na temi :D
P.S.
Gdje je Bibija Kerla
@kenjac
I neizostavno kasnjenje crtanog. Nominalno u sedam i petnest, u praksi rijetko. Samo je dnevnik pocinjao na vrijeme. I redovno trajao duze od predvidenog. Niko nije ocekivao da TV, autobusi i vozovi postuju raspored emitiranja/voznje
KENJAC

#778 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Ljudi , YU TV morate posmatrati u kontekstu tog vremena ! Sad mi pricamo o Zikinim Dinastijama ... Pa pogledajte TV program Evropskih zemalja tih godina. Ja sad kad pogledam Italijansku TV tih godina , Zikina dinastija mi dodje za Oskara. A imao sam priliku gledat neku zabavnu Njemacku emisiju sto je svojevremo imala gledanost iznad 40% !!! Retardiranost je blazi oblik za opisat ! Tacno je to da je program zavrsavao u 22,30 :-D ali , sta da se radi. Vise se guzilo ! .... ili se vise moglo ?
stakasa

#779 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

KENJAC wrote:Ljudi , YU TV morate posmatrati u kontekstu tog vremena ! Sad mi pricamo o Zikinim Dinastijama ... Pa pogledajte TV program Evropskih zemalja tih godina. Ja sad kad pogledam Italijansku TV tih godina , Zikina dinastija mi dodje za Oskara. A imao sam priliku gledat neku zabavnu Njemacku emisiju sto je svojevremo imala gledanost iznad 40% !!! Retardiranost je blazi oblik za opisat ! Tacno je to da je program zavrsavao u 22,30 :-D ali , sta da se radi. Vise se guzilo ! .... ili se vise moglo ?
Obicni ljudi su isli u kino dvadesetak puta godisnje, Sportska srijeda, sport se je odlicno pokrivao, nije niko gledao ni to sto je bilo na tv-u
Dalje, bio je dobar obrazovni program. Da sam bio stariji vjerovatno bi mi i politika bila interesantna.
Ali se ipak ne moze oteti utisku da je JRT bila aljkava
stakasa

#780 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Kviskoteka je dobra bila. Inace sam volio zagrebacke novinare, pogotovo sportske. U ratu su mi se svi odreda zgadili. Pa i Oliver Mlakar
nosara

#781 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

stakasa wrote:
KENJAC wrote:Ljudi , YU TV morate posmatrati u kontekstu tog vremena ! Sad mi pricamo o Zikinim Dinastijama ... Pa pogledajte TV program Evropskih zemalja tih godina. Ja sad kad pogledam Italijansku TV tih godina , Zikina dinastija mi dodje za Oskara. A imao sam priliku gledat neku zabavnu Njemacku emisiju sto je svojevremo imala gledanost iznad 40% !!! Retardiranost je blazi oblik za opisat ! Tacno je to da je program zavrsavao u 22,30 :-D ali , sta da se radi. Vise se guzilo ! .... ili se vise moglo ?
Obicni ljudi su isli u kino dvadesetak puta godisnje, Sportska srijeda, sport se je odlicno pokrivao, nije niko gledao ni to sto je bilo na tv-u
Dalje, bio je dobar obrazovni program. Da sam bio stariji vjerovatno bi mi i politika bila interesantna.
Ovo mi se cini premalo... U mom slucaju, barem 5-6 puta mjesecno, barem... Karta bagatela, filmova kakvih hoces...
stakasa

#782 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

nosara wrote:
stakasa wrote:
Ovo mi se cini premalo... U mom slucaju, barem 5-6 puta mjesecno, barem... Karta bagatela, filmova kakvih hoces...
Broj dvadeset sam naveo da ne pretjeram, i ja sam isao 5 - 6 puta mjesecno, u manjim mjestima je ponuda bila malo slabija, sela nisu imala kina itd. Tako da je moja cifra mozda i realna
nosara

#783 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

stakasa wrote: Broj dvadeset sam naveo da ne pretjeram, i ja sam isao 5 - 6 puta mjesecno, u manjim mjestima je ponuda bila malo slabija, sela nisu imala kina itd. Tako da je moja cifra mozda i realna
Ok...
Banksy

#784 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

Sela su imala domove kulture, kino projekcije bar vikendom.
stakasa

#785 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

@nosara
http://yugopapir.blogspot.nl/2014/08/se ... ac-je.html
Pogledaj i video ispod teksta, to je utakmica kad ste pitbulove pustili na tribine, Petranovic preskako ogradu
radostan dan

#786 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

:mrgreen:
kako se ofiraju ovi što im dva kanala nisu bila dovoljna, ili emisije bile suvoparne.
a kad počnu nabrajati šta su sve gledali, čitav spisak, i to poduži - ponedeljak inderekt, utorak politika i aktuelnosti, srijeda - sportska srijeda, četvrtak nemam pojma šta, petak - emisije o kulturi...filmovi odabrani, obrazovne emisije - odabrane, dokumentarni programi - izvrsni...
dramski programi, filmski programi, zanimacija programi tipa kviskoteka, muzički programi...
jbt, dođite sebi :D ...šta se gleda, daj saberite mi, sad trenutno, šta gledate? history, aukcije, i to reprize, prije toga ste gledali onog što jede crve, a prije njega onog što priča sa psima, a između njih one što voze kamione po ledu.
a ponude u pm. :mrgreen:
kad se sjetim milića, malnara, đurovića, dine čolić, programa plus, subotom uveče, nedeljno popodne, helge i olivera.
dva-tri kanala, ali kvalitetna - zakon.
stakasa

#787 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote::mrgreen:
kako se ofiraju ovi što im dva kanala nisu bila dovoljna, ili emisije bile suvoparne.
a kad počnu nabrajati šta su sve gledali, čitav spisak, i to poduži - ponedeljak inderekt, utorak politika i aktuelnosti, srijeda - sportska srijeda, četvrtak nemam pojma šta, petak - emisije o kulturi...filmovi odabrani, obrazovne emisije - odabrane, dokumentarni programi - izvrsni...
dramski programi, filmski programi, zanimacija programi tipa kviskoteka, muzički programi...
jbt, dođite sebi :D ...šta se gleda, daj saberite mi, sad trenutno, šta gledate? history, aukcije, i to reprize, prije toga ste gledali onog što jede crve, a prije njega onog što priča sa psima, a između njih one što voze kamione po ledu.
a ponude u pm. :mrgreen:
kad se sjetim milića, malnara, đurovića, dine čolić, programa plus, subotom uveče, nedeljno popodne, helge i olivera.
dva-tri kanala, ali kvalitetna - zakon.
Utorak Dul basta a poslje nje ciklus kvalitetnih filmova na drugom. Pada mi na pamet Kartum, gledas tri sata, sve je podredeno kraju, dolazi do zadnje scene i - prekid. Majstor zaboravio premotat traku :D
KENJAC

#788 Re: juga 1950.-1990.

Post by KENJAC »

Radosni ! Mogu li ja jos malo o fudbalu ? U stvari ne o fudbalu. Naime bilo bi nepravedno pricati o periodu Juge i fudbala a ne spomenuti covjeka koji nam je omogucio da dosta toga vidimo. Zelim samo da pomenem Blagoja Toplicica legendu filmskog izvjestavanja sa fudbalskih terena! Ko zna gdje je danas i dali je uopste ziv ?
Banksy

#789 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

stakasa wrote:
Sama cinjenica s kakvim smo mi odusevljenjem prihvatali jednu splacinu od Dinastije govori o standardima.

by the spring of 1985, Dynasty was the #1 show in the United States.
Dynasty was nominated for a Golden Globe Award for Best TV Drama Series every year from 1981 to 1986, winning in 1984.
stakasa

#790 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

KENJAC wrote:Radosni ! Mogu li ja jos malo o fudbalu ? U stvari ne o fudbalu. Naime bilo bi nepravedno pricati o periodu Juge i fudbala a ne spomenuti covjeka koji nam je omogucio da dosta toga vidimo. Zelim samo da pomenem Blagoja Toplicica legendu filmskog izvjestavanja sa fudbalskih terena! Ko zna gdje je danas i dali je uopste ziv ?
Kazu da je to bio virtuoz svoga posla, sto bi on sa jednom kamerom snimio ne bi neko sa dronom
radostan dan

#791 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

stakasa wrote: Utorak Dul basta a poslje nje ciklus kvalitetnih filmova na drugom. Pada mi na pamet Kartum, gledas tri sata, sve je podredeno kraju, dolazi do zadnje scene i - prekid. Majstor zaboravio premotat traku :D
-u đul bašti-, vehid gunjić ili tako nekako... :thumbup: , hit parada i slično. i sad mi mitrović i popović na 77 kanala modelišu ukuse, standarde, mišljenja, obrasce. ma bjaaaaži :mrgreen:
za zabavnjake isto tako, od laganog hir meseca do ozbiljnijih emisija i ozbiljnijih likova.
ja stvarno nisam stizao da sve pohvatam...
gledam djecu...jbt, uključiš im transformerse i dinosauruse, strani jezik, bleji ko hipnotisano. ponudi mu bilo kakav drugi sadržaj - vrati mi transformerse. :roll:
radostan dan

#792 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

ono što je anton marti bio za zabavne, to je čuveni blagoje topličić bio za sportske, iako je riječ o različitim pozicijama unutar navedenih emisija...
stakasa

#793 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:ono što je anton marti bio za zabavne, to je čuveni blagoje topličić bio za sportske, iako je riječ o različitim pozicijama unutar navedenih emisija...
Anton Marti je bio klasican copy paste ali frajer znao jezik, zivio u komsiluku...
A vi ko da radio niste slusali - Nema dana bez Derdana, Enver Sadinlija i Zoka Kapetanovic. Pa slusanje prenosa nedeljom, Omladinski program...
Last edited by stakasa on 05/02/2015 14:23, edited 1 time in total.
radostan dan

#794 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

stakasa wrote:
radostan dan wrote:ono što je anton marti bio za zabavne, to je čuveni blagoje topličić bio za sportske, iako je riječ o različitim pozicijama unutar navedenih emisija...
Anton Marti je bio klasican copy paste ali frajer znao jezik, zivio u komsiluku...
tačno..
ali da smo bogdo imali više takvih c/p likova, u svim sferama...
Pismonosa

#795 Re: juga 1950.-1990.

Post by Pismonosa »

Pa ne možeš za Dinastiju reći da je splačina :D

Šta bi onda rekli za ove današnje serije koje su nam mjerilo kvalitete i duhovno intelektualna zvijezda vodilja. Ove tipa Robinja izauha i sl.

Image
stakasa

#796 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Pismonosa wrote:Pa ne možeš za Dinastiju reći da je splačina :D

Šta bi onda rekli za ove današnje serije koje su nam mjerilo kvalitete i duhovno intelektualna zvijezda vodilja. Ove tipa Robinja izauha i sl.

Image
Mogu. Prvih 20 epizoda i nekako kasnije splacina. Ali je nama sve valjalo jer smo bili zeljni svega. Haj me sad jos ubjedite da nismo bili zeljni svega sa Zapada, da se nisu cuvale konzerve koka kole i frajer si bio ako olovke u njima drzis, kese iz talijanskih butika trajale po deset godina...
Nemojte mi crno bjele price. Ja sam nabrojo milion finih stvari (doduse tema i jeste da se nabrajaju fine stvari)
Banksy

#797 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

stakasa wrote:
Pismonosa wrote:Pa ne možeš za Dinastiju reći da je splačina :D

Image
Mogu. Prvih 20 epizoda i nekako kasnije splacina. Ali je nama sve valjalo jer smo bili zeljni svega.
:roll:

by the spring of 1985, Dynasty was the #1 show in the United States.

Dynasty was nominated for a Golden Globe Award for Best TV Drama Series every year from 1981 to 1986, winning in 1984.
nosara

#798 Re: juga 1950.-1990.

Post by nosara »

Dinastija je bila globalni fenomen i splacina u jednom...

Haj'mo dalje... :D
stakasa

#799 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Nemojte previse uporedivat sa onim kako je danas. Svijet je isao dalje dok smo se mi bavili glupostima. Dobar dio mladih danas uopste nama televizor nego se koriste nekim drugim kanalima
radostan dan

#800 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

dobro si, otkad ne čuh za zorana kapetanovića...omladinski i nevena anđelića, avdića, savića i onog što danas vodi/uređuje -dane- smo spominjali negdje na nekim drugim temama.

prenosi...
na stadionu pod bijelim brijegom...
na stadionu kraj bistrice...
na stadionu pod kantridom...
na stadionu pod bagdalom...

ivan tomić, edo peci, marko marković, itd...
Locked