Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post Reply
uglavnomja

#776 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

udrch wrote:štaš prijaviti, nije za bana, Ekrem priča vic, ali neću da spamujem temu i da se spuštam na vaš nivo..
cilj mi je bio odgonetnuti šta vas pokreće, odgovor sam dobio i što se ove teme tiče nemam više šta reći..
želim vam svoj četvorici svu sreću ovog svijeta, da nikad ne dođete u poziciju da neko manipulira vašom djecom.
jah, prvo prebrojavanje, omiljeni sport ... samo nesto ste slabi s matematikom :D kao da ste strajkovali kad se ucilo sabiranje

drugo, ova recenica

"da neko manipulira vašom djecom.."

je glavna. "mi" mislimo da se u ovom slucaju od pocetka manipulira djecom (i roditeljima) sa sjedenjem pred kamerama, sa konkretnom ucinjenom stetom sto se tice obrazovanja. sta je tebi manipulacija? sto im se jezik zove srpski? to nije manipulacija, mozes razne nazive naci, ali manipulacija ne spada u to. u ovom slucaju sve vezano za manipulaciju dolazi sa bosnjacke strane.
Last edited by uglavnomja on 23/12/2013 21:42, edited 1 time in total.
Skijaš

#777 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

Basvod wrote:Pa najbolje da pise "ovo je nas spontani projekat" :-)
Svako sa dvije u glavi moze nakon ovog teksta skontati ko je kolovodja.
Svašta se može povezati kada ti je cilj diskreditovati potez roditelja, možeš reći da iza svega stoji SDA čiji ih je član Predsjedništva malo pogurao logistikom, možeš reći da je iza svega Željko Komšić kojeg se nekoliko puta zateklo pod šatorom i koji se obratio Ustavnom sudu po ovom pitanju, načina da se popljuje ovaj očajnički potez roditelja ima, samo treba biti dovoljno bezobrazan.
udrch

#778 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by udrch »

šta vi hoćete da dokažete..zaboli nekoga *ita šta vas trojica mislite..
niste sposobni ništa konkretno napisati, šta vi uopće tvrdite..ponavljate iste gluposti, ufatili se Suljagića..
samo je jedan razlog zašto on vama smeta i tačno i sasvim je jasno kome on smeta..
jedino što sam od vas pročitao jeste da vi ne pripadate bošnjačkom toru, da srpskom jeziku ništa ne fali, da je poznavanje ćirilice činjenica veće pismenosti..
Vrbanjci vam nisu nešto interesantni, ali vas Konjević polje bode u oko, ruši vam koncept..
e zato je nama Bošnjacima i bitno Konjević polje, jer rušimo snove mnogima..
zaboli nas šta o tome misle oni koji nas mrze i kojima je to jedina pokretačka snaga..
udrch

#779 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by udrch »

uglavnomja wrote:
udrch wrote:štaš prijaviti, nije za bana, Ekrem priča vic, ali neću da spamujem temu i da se spuštam na vaš nivo..
cilj mi je bio odgonetnuti šta vas pokreće, odgovor sam dobio i što se ove teme tiče nemam više šta reći..
želim vam svoj četvorici svu sreću ovog svijeta, da nikad ne dođete u poziciju da neko manipulira vašom djecom.
jah, prvo prebrojavanje, omiljeni sport ... samo nesto ste slabi s matematikom :D kao da ste strajkovali kad se ucilo sabiranje

drugo, ova recenica

"da neko manipulira vašom djecom.."

je glavna. "mi" mislimo da se u ovom slucaju od pocetka manipulira djecom (i roditeljima) sa sjedenjem pred kamerama, sa konkretnom ucinjenom stetom sto se tice obrazovanja. sta je tebi manipulacija? sto im se jezik zove srpski? to nije manipulacija, mozes razne nazive naci, ali manipulacija ne spada u to. u ovom slucaju sve vezano za manipulaciju dolazi sa bosnjacke strane.
da se ne ponavljam, dosadan si..
ti pišeš takve besmislice da je mene sramota čitati, mogu misliti kako će se tvoje dijete osjećati ako prije 10.tog rođendana slučajno pročita ove tvoje bisere..sreća pa mu drugovi iz razreda vjerovatno neće znati čitati srpsko-hrvatski..
uglavnomja

#780 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

naravno :D
uglavnomja

#781 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

udrch wrote:šta vi hoćete da dokažete..zaboli nekoga *ita šta vas trojica mislite..
niste sposobni ništa konkretno napisati, šta vi uopće tvrdite..ponavljate iste gluposti, ufatili se Suljagića..
samo je jedan razlog zašto on vama smeta i tačno i sasvim je jasno kome on smeta..
jedino što sam od vas pročitao jeste da vi ne pripadate bošnjačkom toru, da srpskom jeziku ništa ne fali, da je poznavanje ćirilice činjenica veće pismenosti..
Vrbanjci vam nisu nešto interesantni, ali vas Konjević polje bode u oko, ruši vam koncept..
e zato je nama Bošnjacima i bitno Konjević polje, jer rušimo snove mnogima..
zaboli nas šta o tome misle oni koji nas mrze i kojima je to jedina pokretačka snaga..
:-)

kod mene suljagica nema u postovima

srpskom jeziku nista ne fali, kao ni holandskom, ni bosanskom, ni mandarinskom ..., jezik kao jezik, sluzi za sporazumijevanje

poznavanje i cirilice znaci vecu obrazovanost

a snovi su cudna stvar, svako ima svoje :D

ne mrzim nikoga, samo ukazujem na besmislenost, manipulacije i iskoristavanje ljudi koji nemaju obrazovanje, izvore informacija ... i djece.
i da to kosta ...
Havatar

#782 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

Skijaš wrote:
Svašta se može povezati kada ti je cilj diskreditovati potez roditelja, možeš reći da iza svega stoji SDA čiji ih je član Predsjedništva malo pogurao logistikom, možeš reći da je iza svega Željko Komšić kojeg se nekoliko puta zateklo pod šatorom i koji se obratio Ustavnom sudu po ovom pitanju, načina da se popljuje ovaj očajnički potez roditelja ima, samo treba biti dovoljno bezobrazan.
:thumbup:
Basvod

#783 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Basvod »

Skijaš wrote:
Bezobraznije je nagovoriti roditelje na glupe poteze pa se onda sakrivati iza zbunja.
Znam i ja i ti i svi u ovoj drzavi da oni to nisu mogli sami osmisliti i organizovati.
Krushna mrva

#784 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

Pa evo vidis da kaze SDA covjek da ga je bas briga "sta vi mislite". To je taj mentalni skloo koji je navikao da odlucuje o zivotu drugih, dopalo ga s neba vlast i sad je tesko zamisliti da on za nesto treba odgovarati.
Havatar

#785 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

Ne znam sta je lose u tome sto ga nije briga sta o tome misle oni koji mrze i kojima je mrznja jedina pokretacka snaga. To je legitiman stav a svako ko ima makar malo zivotnog iskustva ce vam reci da je to i jedini ispravan stav.
Skijaš

#786 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

Basvod wrote:
Skijaš wrote:
Bezobraznije je nagovoriti roditelje na glupe poteze pa se onda sakrivati iza zbunja.
Znam i ja i ti i svi u ovoj drzavi da oni to nisu mogli sami osmisliti i organizovati.
Ne vidim na osnovu čega to zaključuješ, ako ih posjetiš vidjećeš da ti roditelji nisu grupa zatucanih ljudi koje semafor impresionira, oni imaju argumente, u stanju su ih objasniti a pokazali su i strpljenje jer se ovdje radi o dugogodišnjem problemu. Nije ih niko zapalio pričom pa se oni kao uhvatili kuke i motike, nego se radi o ljudima koji bi radije bili u svojim domovima ali više nisu u stanju trpiti nepravdu. Da li bi ti sjedio kod kuće da ti dijete u školi u kojoj nema hrvatske djece godinu za godinom uči hrvatski kao maternji ? Šta bi ti uradio i kako bi reagovao ? Obratiš se nekom za pomoć, a on kaže da nemaš pravo buniti se jer je ta nepravda koju ti se čini u okviru zakona. Obratiš se nekom od "svojih" a oni kažu da nisu nadležni. Šta bi radio nego išao pred OHR ?
AkHolic

#787 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by AkHolic »

Skijaš wrote:
Ne vidim na osnovu čega to zaključuješ, ako ih posjetiš vidjećeš da ti roditelji nisu grupa zatucanih ljudi koje semafor impresionira, oni imaju argumente, u stanju su ih objasniti a pokazali su i strpljenje jer se ovdje radi o dugogodišnjem problemu. Nije ih niko zapalio pričom pa se oni kao uhvatili kuke i motike, nego se radi o ljudima koji bi radije bili u svojim domovima ali više nisu u stanju trpiti nepravdu. Da li bi ti sjedio kod kuće da ti dijete u školi u kojoj nema hrvatske djece godinu za godinom uči hrvatski kao maternji ? Šta bi ti uradio i kako bi reagovao ? Obratiš se nekom za pomoć, a on kaže da nemaš pravo buniti se jer je ta nepravda koju ti se čini u okviru zakona. Obratiš se nekom od "svojih" a oni kažu da nisu nadležni. Šta bi radio nego išao pred OHR ?
I obratili su se OHR-u i isti im je odgovorio da idu prava tražit u nadležnim institucijama koje u konačnici mogu bit i sudske i koje mogu bit i izvan manjeg entiteta i izvan BiH.
Skijaš

#788 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

AkHolic wrote:
Skijaš wrote:
I obratili su se OHR-u i isti im je odgovorio da idu prava tražit u nadležnim institucijama koje u konačnici mogu biti i sudske i koje mogu biti i izvan manjeg entiteta i izvan BiH.
Roditelji očigledno nisu zadovoljni tim odgovorom. Ovo se može završiti jednim telefonskim pozivom i nema potrebe da se ljude tretira poput kugle u fliperu. Potrebna je samo volja da im se pomogne, a ako nema te volje, onda ostanak pred OHR-om i u takvim okolnostima ima težinu jer se bar nećemo zamajavati lažima kako je Tihiću, Lagumdžiji, Inzku ili Dodiku stalo do tih ljudi i njihove djece. Tada taj skup pred OHR-om ima veću težinu nego neka UN-ova skupa kampanja koja ukazuju na problem diskriminacije. Živa reklama kojom se ukazuje na manjak ljudskosti u centrima moći koji se predstavljaju kao zaštitnici ljudskih prava.
hizo ramidovic

#789 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

uglavnomja wrote:
hizo rizo, politika je najastariji zanat na svijetu, da malo karikiram :izet:

ne radi se o ljubavi, radi se o mogucnosti shvatanja cjelokupne situacije. oni su samo orudje u rukama nekih odozgo, saznace se jednog dana kojih, jer jedan covjek, bio emir ili zlatko ili bakir ... nije to mogao sam organizovati. neko im je obecao da ce se sve rijesiti ako dodju pred ohr :| i oni su to prihvatili. sigurno im niko nije dosao i rekao dajte djecu ovamo, da ja dobijem glasove na izborima :-)
druga stvar, neko je morao organizovati logistiku, sto zahtjeva i pare i ljude i srdstva ...

ja vjerujem da su roditelji ubijedjeni da radi za dobro svoje djece, i da nisu svjesno isli na stetu djece.
plus sto su dobili 4 mjeseca zivota u centru paznje.

s druge strane mislim da ni jedan roditelj svjestan vaznosti obrazovanja ne bi dozvolio da mu djeca gube nastavu zbog ideologije. ako je naziv jezika vazan, bojkotuju casovi srpskog, je li to problem?
od ljudi koji ne razumiju elementarne stvari nisam ni ocekivao neki smisleniji komentar.
tvrditi kako se roditeljima nesto (bilo sta) obecalo a ovi u zamjenu ponudili svoju djece moze samo totalna budala i moron, ili neko ko nikada u zivotu nije osjetio roditeljsku ljubav. da bi shvatio o cemu pricam, pitaj svoje roditelje da li bi bili spremni da tebe zaloze za bilo sta, osobito za neki politicki cilj. ako ni to ne mozes, onda pitaj rodbinu, prijatelje, komsije koji imaju djecu da li su spremni to uraditi. onda se stavi u poziciju ovih roditelja pa ako imas i jednu mozdanu vijugu u glavi zakljucak ce ti se sam nametnuti. i ne bi me nimalo cudilo ako bi mentalni sklopovi poput tvoga suljagica optuzili jos i za genocid u srebrenici....

i jos pored toga, tvrditi kako ti ljudi vec 4 mjeseca ne vide o cemu se tu radi (kao da su debili u pitanju), da im niko od rodbine i prijatelja nije to rekao pa cak ni advokat koji ih zastupa (jer su svi odreda debili i glupani) vrhunac je budalastine o kojoj pisete.
sa druge strane, ni jedan roditelj svjestan vaznosti obrazovanja nece dozvoliti da mu djecu uce kako su se u srebrenici ljudi sami medjusobno poubijali, kako je bosna najstarija srpska drzava, kako je njihov maternji jezik srpski, kako je mujezin na minaretu ustvari zivotinja koja rice itd. jebote, veca prava bosnjaci imaju u srbiji gdje su nacionalna manjina nego u svojoj drzavi gdje su konstitutivni narod.

i na kraju, jos mi niko od vas 'dusebriznika za djecu iz kp' nije odgovorio na pitanje: zasto se u rs-u moraju sudskim putem traziti prava koja su svakom pojedincu iz reda konstitutivnih naroda ustavom zagarantovana? molio bih argumentovan odgovor, i bez mijesanja suljagica, ako je to ikako moguce.
Corto Maltese

#790 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Corto Maltese »

hizo ramidovic wrote: i bez mijesanja suljagica, ako je to ikako moguce.
Na žalost nije. Frajer se u sve miješa.
udrch

#791 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by udrch »

"Bosna i Hercegovina, zemlja jednakih. Država u kojoj smo svi mi, njeni građani, jednaki pred ustavom i zakonima. Država u kojoj nijedan pedalj zemlje nije isključivo bilo čiji več svih nas, jednakopravnih građana Bosne i Hercegovine."

Image

kakvim ljudima može ovo smetati?
udrch

#792 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by udrch »

uglavnomja wrote:ne mrzim nikoga, samo ukazujem na besmislenost, manipulacije i iskoristavanje ljudi
makar pogledaj u svoj avatar..i meni je bilo smiješno onu noć i sutradan, ali ti to iskorištavaš mjesecima..
udrch

#793 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by udrch »

Žrtve zločina u Višegradu trakom ogradile kuću Sumbule Zebe, rušenje odgođeno

U ovoj kući u Pionirskoj ulici je 14. juna 1992. godine živo spaljeno više od 70 civila Bošnjaka. Prema riječima žrtava, postoje pravosnažne presude za te zločine. Pravosnažnom presudom Haškog tribunala na doživotnu kaznu zatvora osuđen je Milan Lukić, a Sredoje Lukić na 27 godina.

Kako javlja reporter agencije Anadolija, na mjestu događaja su šestorica radnika komunalnog preduzeća iz Višegrada, policajci MUP-a Republike Srpske, ali i vojnici EUFOR-a.

Tu su i predstavnici porodica žrtava predvođeni Bakirom Hasečić, predsjednicom Udruženja "Žena – Žrtva rata", kao i desetak građana.

Kuća je ograđena trakama. Novinar AA prenosi kako je Hasečić urbanističko-građevinskoj inspektorici iz Višegrada Ljiljani Čiković kazala da "prođu iza traka i uđu u privatnu kuću, ako smiju", te dodala da će "na silu odgovoriti silom". Inspektorica Čiković je rekla da "neće ništa raditi na silu".

Žrtve zločina u Višegradu su, inače, ranije zaprijetile formiranjem živog lanca u slučaju pokušaja da se izvrši rušenje navedene kuće.

Udruženje "Žena-žrtva rata" i Bakira Hasečić, kao opunomoćenik Sumbule Zebe zaprimili su Rješenje kojim se najavljuje da će se 24. decembra u 10 sati biti izvršeno rušenje kuće Sumbule Zebe ukoliko do 23. decembra "ne bude izvršeno vraćanje u prvobitno stanje".

Žrtve vlasti Višegrada nazivaju "ubicama sjećanja", optužujući ih da su započeli kampanju uklanjanja dokaza genocida u Višegradu gdje je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu ubijeno više od 3.000 osoba, mahom bošnjačke nacionalnosti.

Predstavnici Udruženja "Žena – Žrtva rata" i Medžlisa Islamske zajednice u BiH onemogućili su danas i ulazak inspektorima i radnicima gradskog komunalnog preduzeća na mezarje Stražište, a kako bi uklonili riječ genocid sa spomen-obilježja žrtvama.
oni ne mogu da gledaju žrtve koje su pobili, a neko očekuje da će oni dopustiti da Bošnjaci normalno žive u Konjević polju i Cerskoj gdje su 10 mjeseci zube lomili..

Image
Paranoid

#794 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Paranoid »

udrch wrote:
Image

Smradovima...
theTruePath

#795 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by theTruePath »

Corto Maltese wrote:
hizo ramidovic wrote: i bez mijesanja suljagica, ako je to ikako moguce.
Na žalost nije. Frajer se u sve miješa.
Jao a nekad vam je bio dobar,tacnije dok je bio u SDP i protiv islama

sad se opametio,ne moze jabuka daleko od stabla :lol:
Lug

#796 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Lug »

Ja samo znam, da je hebeno kad dodjes u bezizlanu situaciju..
Sinapsa

#797 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Sinapsa »

Paranoid wrote:
udrch wrote:
Image

Smradovima...
Kratko i jasno :thumbup:
uglavnomja

#798 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

maske su skinute ...

kratko i jasno :thumbup:
stranacc

#799 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by stranacc »

Krushna mrva wrote:
Skijaš wrote: Izraženu medijsku eksponiranost svog slučaja, ne mislim da će ih se moći godinama zavlačiti kao što se radi Fati Orlović.
Dobili su... na racun djece. Briljantno.
A to sto ih ne zavlace vidi se. Jos na kraju kad se bude vjesao onaj ko je najgore zavukao.,.,.bice svasta.
Ziviti zivot a biti sejdo bajrami?
Bolje je ne zivjeti
Budi covjek ili casno umri.

Ti nikada neces biti covjek niti ces to skontati.
Prljavo....
stranacc

#800 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by stranacc »

Basvod wrote:
Skijaš wrote:
A ti si kao sposoban da prosudish sta je glupo a sta ne?
Sta se je tu trebalo osmisliti?
Jebote nisu dosli u new york pred un....
Post Reply