Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#776 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Hehehehe i dalje ovdje vaze li vaze strucnjaci pod pokroviteljstvom pojedinih BH arheologa koji u zivotu nisu iskopali rupu za krompir a kamo li kakvo arheolosko otkrice. Pa majku mu ajde strucnjaci iskopajte vi nesto, pronadjite nesto sto ce se recimo prikazati na "Discovery Science" kao sto su se prikazala tzv BH piramide. Ja sam mislio da su ovi anti-piramida jazavci izumrli ali jok ovo im je mjesto gedje oponiranjem pokazuju svoju strucnost iako su tzv piramide do sada BiH donijele i para i popularnosti. Jebo to vaznije je misljenje onih koji su anonimusi i u vlastitoj kuci....ala onomad veliki strucnjak Vuk Bacanovic!!!!!!
-
broj dva
#777 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Europska udruga arheologa javnom je izjavom 2006. godine izrazila kritiku i na račun bosanskohercegovačkih vlasti koje su teoriju o piramidama podupirale i financirale: "Ova spletka je okrutna prijevara na račun neupoznate javnosti i nema joj mjesta u svijetu istinske znanosti."
Dakle ima 10 godina od toga i do dana danasnjeg piramidioti nemaju nista za pokazat osim da je na lazi moguce zaraditi pare, i da se idiotski glas nadaleko cuje.
Dakle ima 10 godina od toga i do dana danasnjeg piramidioti nemaju nista za pokazat osim da je na lazi moguce zaraditi pare, i da se idiotski glas nadaleko cuje.
-
Cybernetic
#778 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 21:32, edited 1 time in total.
- hrasno38
#779 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
interesantno i onda se odjednom te piramide pojavise na nekim najpopularnijim svjetskim tv kanalima........jer anti-piramidioti ne uspjese nikako da budu dio tala......nikoga vi drugog ne jebete negiranjem piramida nego vlastitu zemlju i jednu od mogucnosti da koja deviza dodje u nju sa strane.broj dva wrote:Europska udruga arheologa javnom je izjavom 2006. godine izrazila kritiku i na račun bosanskohercegovačkih vlasti koje su teoriju o piramidama podupirale i financirale: "Ova spletka je okrutna prijevara na račun neupoznate javnosti i nema joj mjesta u svijetu istinske znanosti."
-
broj dva
#780 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Ako je insistiranje na ozbiljnom i naucnom pristupu senzacionalni tvrdnjama amatera (usput procitaj o sesirdzijinim teorijama o vanzemaljcima...) jebati vlastitu drzavu, ako je ne dozvoliti presudonauci da se proda pod nauku jebati vlastitu drzavu, ako je insistirati na dokazima za fantasticne tvrdnje jebati vlastitu drzavu da, ja jebem vlastitu drzavu i jebati cu dok imam snage.
- asurbanipal
#781 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
hrasno38 wrote:
interesantno i onda se odjednom te piramide pojavise na nekim najpopularnijim svjetskim tv kanalima........jer anti-piramidioti ne uspjese nikako da budu dio tala......nikoga vi drugog ne jebete negiranjem piramida nego vlastitu zemlju i jednu od mogucnosti da koja deviza dodje u nju sa strane.
Kao npr. na National Geographic
National Geographic ismijao piramide u Visokom
National Geographic posvetio je emisiju od 30 minuta slučaju Semira Osmanagića, koji tvrdi da se u Visokom u BiH nalaze piramide. Cijeli slučaj proučavala su dvojica britanskih znanstvenika, a zaključci do kojih su došli, dakako, poražavajući su po cijelu tu ideju.
http://www.sutra.ba/vijest/national-geo ... okom-68339#
- hrasno38
#782 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Izgleda da je to jedino sto mozes jebati....frustracije su cudo jedno ali koliko sam upratio mozete se napusiti ekipi iz Visokog.....ja kad sam bio u turistickom obilasku brat bratu jedno 5 autobusa stranaca je cekalo da udje u tunele i svojim ulaskom obezbjedilo platu za par ljudi. Za koliko ljudi si ti obezbjedio platu u ovoj jadnoj zemlji?????broj dva wrote:Ako je insistiranje na ozbiljnom i naucnom pristupu senzacionalni tvrdnjama amatera (usput procitaj o sesirdzijinim teorijama o vanzemaljcima...) jebati vlastitu drzavu, ako je ne dozvoliti presudonauci da se proda pod nauku jebati vlastitu drzavu, ako je insistirati na dokazima za fantasticne tvrdnje jebati vlastitu drzavu da, ja jebem vlastitu drzavu i jebati cu dok imam snage.
- Thorgerson
#783 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Bilo ne bilo piramida, ja Semiru skidam kapu.
Lika je fkt zanimljivo slusati.
A za knjizurine koje pise, pa jarane valja to sve izmislit, halo?
isto kapa do poda 
Lika je fkt zanimljivo slusati.
A za knjizurine koje pise, pa jarane valja to sve izmislit, halo?
- ovo_malo_duse
#784 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Nevolim se mjesat u ovo ali daj ne ka.ki.
Ima i druga strana ...
I da jos dodam slazem se sa hrasno... Pusti ljude nek kopaju i jos ako zaposle nekog da zaradi koji KM, kad mogu, ni u dzep ni iz dzepa tvog...
Ima i druga strana ...
I da jos dodam slazem se sa hrasno... Pusti ljude nek kopaju i jos ako zaposle nekog da zaradi koji KM, kad mogu, ni u dzep ni iz dzepa tvog...
DISCOVERY SCIENCE CHANNEL ON BOSNIAN PYRAMID DISCOVERY
Turnaround of the World Media: A Long-Overdue Recognition of Pyramids in Bosnia
The Bosnian pyramids have again made a splash in the major media.
Currently showing on one of the most popular TV channels in the world, "Discovery Science”, is an episode about the discovery in Visoko, Bosnia of the world's oldest and largest pyramids.
The episode airs as part of the series "Unexplained Mysteries" ("Unexplained Files,” season 2014-2015). The documentary was filmed in May and June 2014.
The producers resorted to the usual pattern: they tried to make a balanced presentation of the issue. On one side, there were four British and American experts, pre-declared opponents of this discovery, in the fields of archeology, geology, Egyptology, and physics. On the other side, there was Bosnian pyramids discoverer Dr Sam Semir Osmanagich and physicist Slobodan Mizdrak from Zagreb, Croatia.
British archaeologist Henry Chapman, who became known after his statement on "National Geographic" channel that the pyramids in Bosnia and Herzegovina do not exist, said that before 12,000 years there were no developed societies but only primitive hunting tribes. Editors easily denied this by showing findings from eastern Turkey and the megalithic site Gobekli Tepe, built long before 12,000 years ago, the fruit of very advanced civilizations.
Egyptologist Campbell Price talked about the long-outdated theory that, for the construction of the Egyptian pyramids, tens of thousands of workers were needed. At the same time pictures were shown of primitive wooden and stone tools from Egyptian museums.
Geologist Dougal Jerram argued that pyramid-like structures might arise by a process called "cold iron,” when natural iron plates under the ground collide with neighboring ground. But this theory fails to explain the resulting perfect triangular sides and, for instance, the Bosnian Pyramid of the Sun’s near-perfect orientation toward Cosmic North, the best orientation so far documented of any pyramid in the world.
Henry Chapman said he doubted that “Dr. Osmanagich dug the tunnels.” His statement was followed by images of newly discovered water channels in Ravne tunnel and numerous pre-historical intersections with side-tunnels.
Dr. Osmanagich presented scientific arguments concerning the analysis by the Institute for Agropedology of the age of the sediment above the Bosnian Pyramid of the Moon, giving it a minimum age of at least 12,000 years, and analyses by six different scientific institutes of the artificial concrete blocks on the Bosnian Pyramid of the Sun.
The claim of British archaeologists that the pyramids are tombs for pharaohs denies the fact that no pharaohs have been found, no bodies of any kind have been found, and no inscriptions have been found, in the largest and oldest pyramids in Egypt, though of course mummies have been found in the Valley of the Kings.
In the second part, the documentary raises the question, “What is the purpose of the pyramid if not to be a grave/tomb?" Osmanagich gives convincing evidence for the thesis that the pyramids are not tombs but energy machines that use natural energy resources, underground water flows (as electricity generators), conductive materials like quartz crystal and ceramic, and that the geometric shape of a pyramid combines with these factors to create powerful electromagnetic and ultrasound beams.
Physicist Dr. Robert Lomas allowed the possibility that underground water flows do generate electricity but raised the question of how the energy would get to the top of the pyramid.
Then physicist Slobodan Mizdrak from Zagreb performed for the cameras a measurement of electromagnetism. On the access plateau of the Bosnian Pyramid of the Sun, instruments indicate the absence of any electromagnetic field. However, at the very top of the pyramid, in a diameter of only a few meters, an energy beam of 26-32 kHz, with an output of 2.2 V, was measured.
Specially for this show, a drone was used above the pyramid. During recording, electromagnetic rays were measured whose power increased as the drone moved away from the top of the pyramid. Thus, at a height of 18 meters above the top of the Bosnian Pyramid of the Sun, there was a measurement of the greatest strength in volts. This was a shocking non-Hertzian energy phenomenon for the authors of the documentary.
Several times, it was repeated that the Bosnian Pyramid of the Sun is the largest and oldest documented pyramid in the world, showing the location where the organic material was found inside and near the surface of the pyramid. Radiocarbon klix of that material has given a minimum age for the structure of 29,200 years, which makes it the oldest documented pyramid in the world.
Although the documentary ends with the question, “Is this discovery one of the biggest frauds in history or is it the greatest discovery in history?" the viewer is given enough information to draw intelligent conclusions.
The show will be repeated during the 2014-2015 season, and an estimated 20 million people will view it. The complete series of "Unexplained Mysteries" is viewed annually by 100 million people.
This episode has just taken a huge step in changing the scientific paradigm of human history. The new paradigm is that pyramids are not tombs for pharaohs but in fact energy machines, and that the largest and oldest of pyramidal energy machines so far documented by science is the Bosnian Pyramid of the Sun. What Dr Sam Semir Osmanagich announced in 2005 has now reached the mainstream.
And now the history books need to be changed.
- hrasno38
#785 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
E ovo velikim slovima je problem kod vecine BH "strucnjaka za arheologiju". Oni bi im kane u dzep a da metlicu, kist i lopaticu ne uzmu u ruku nego da pretacu samo po slovima knjiga i navode sto je neko drugi rekao. Koliko god bilo oponenata tih tzv piramida 10x vise ima poklonika....ja nisam ni oponent ni neki poklonik ali zasto da omalovazavam bilo sta sto ce pomoci makar jednom covjeku u ovoj zemlji i ko sam da omalovazavam sve te silne ljude koji dolaze da bi to vidjeli. Da nije interesano ne bi ni dolazili!!!!!ovo_malo_duse wrote:Nevolim se mjesat u ovo ali daj ne ka.ki.
Ima i druga strana ...
DISCOVERY SCIENCE CHANNEL ON BOSNIAN PYRAMID DISCOVERY
Turnaround of the World Media: A Long-Overdue Recognition of Pyramids in Bosnia
The Bosnian pyramids have again made a splash in the major media.
Currently showing on one of the most popular TV channels in the world, "Discovery Science”, is an episode about the discovery in Visoko, Bosnia of the world's oldest and largest pyramids.
The episode airs as part of the series "Unexplained Mysteries" ("Unexplained Files,” season 2014-2015). The documentary was filmed in May and June 2014.
The producers resorted to the usual pattern: they tried to make a balanced presentation of the issue. On one side, there were four British and American experts, pre-declared opponents of this discovery, in the fields of archeology, geology, Egyptology, and physics. On the other side, there was Bosnian pyramids discoverer Dr Sam Semir Osmanagich and physicist Slobodan Mizdrak from Zagreb, Croatia.
British archaeologist Henry Chapman, who became known after his statement on "National Geographic" channel that the pyramids in Bosnia and Herzegovina do not exist, said that before 12,000 years there were no developed societies but only primitive hunting tribes. Editors easily denied this by showing findings from eastern Turkey and the megalithic site Gobekli Tepe, built long before 12,000 years ago, the fruit of very advanced civilizations.
Egyptologist Campbell Price talked about the long-outdated theory that, for the construction of the Egyptian pyramids, tens of thousands of workers were needed. At the same time pictures were shown of primitive wooden and stone tools from Egyptian museums.
Geologist Dougal Jerram argued that pyramid-like structures might arise by a process called "cold iron,” when natural iron plates under the ground collide with neighboring ground. But this theory fails to explain the resulting perfect triangular sides and, for instance, the Bosnian Pyramid of the Sun’s near-perfect orientation toward Cosmic North, the best orientation so far documented of any pyramid in the world.
Henry Chapman said he doubted that “Dr. Osmanagich dug the tunnels.” His statement was followed by images of newly discovered water channels in Ravne tunnel and numerous pre-historical intersections with side-tunnels.
Dr. Osmanagich presented scientific arguments concerning the analysis by the Institute for Agropedology of the age of the sediment above the Bosnian Pyramid of the Moon, giving it a minimum age of at least 12,000 years, and analyses by six different scientific institutes of the artificial concrete blocks on the Bosnian Pyramid of the Sun.
The claim of British archaeologists that the pyramids are tombs for pharaohs denies the fact that no pharaohs have been found, no bodies of any kind have been found, and no inscriptions have been found, in the largest and oldest pyramids in Egypt, though of course mummies have been found in the Valley of the Kings.
In the second part, the documentary raises the question, “What is the purpose of the pyramid if not to be a grave/tomb?" Osmanagich gives convincing evidence for the thesis that the pyramids are not tombs but energy machines that use natural energy resources, underground water flows (as electricity generators), conductive materials like quartz crystal and ceramic, and that the geometric shape of a pyramid combines with these factors to create powerful electromagnetic and ultrasound beams.
Physicist Dr. Robert Lomas allowed the possibility that underground water flows do generate electricity but raised the question of how the energy would get to the top of the pyramid.
Then physicist Slobodan Mizdrak from Zagreb performed for the cameras a measurement of electromagnetism. On the access plateau of the Bosnian Pyramid of the Sun, instruments indicate the absence of any electromagnetic field. However, at the very top of the pyramid, in a diameter of only a few meters, an energy beam of 26-32 kHz, with an output of 2.2 V, was measured.
Specially for this show, a drone was used above the pyramid. During recording, electromagnetic rays were measured whose power increased as the drone moved away from the top of the pyramid. Thus, at a height of 18 meters above the top of the Bosnian Pyramid of the Sun, there was a measurement of the greatest strength in volts. This was a shocking non-Hertzian energy phenomenon for the authors of the documentary.
Several times, it was repeated that the Bosnian Pyramid of the Sun is the largest and oldest documented pyramid in the world, showing the location where the organic material was found inside and near the surface of the pyramid. Radiocarbon klix of that material has given a minimum age for the structure of 29,200 years, which makes it the oldest documented pyramid in the world.
Although the documentary ends with the question, “Is this discovery one of the biggest frauds in history or is it the greatest discovery in history?" the viewer is given enough information to draw intelligent conclusions.
The show will be repeated during the 2014-2015 season, and an estimated 20 million people will view it. The complete series of "Unexplained Mysteries" is viewed annually by 100 million people.
This episode has just taken a huge step in changing the scientific paradigm of human history. The new paradigm is that pyramids are not tombs for pharaohs but in fact energy machines, and that the largest and oldest of pyramidal energy machines so far documented by science is the Bosnian Pyramid of the Sun. What Dr Sam Semir Osmanagich announced in 2005 has now reached the mainstream.
And now the history books need to be changed.
-
broj dva
#786 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
-----------hrasno38 wrote:Izgleda da je to jedino sto mozes jebati....frustracije su cudo jedno ali koliko sam upratio mozete se napusiti ekipi iz Visokog.....ja kad sam bio u turistickom obilasku brat bratu jedno 5 autobusa stranaca je cekalo da udje u tunele i svojim ulaskom obezbjedilo platu za par ljudi. Za koliko ljudi si ti obezbjedio platu u ovoj jadnoj zemlji?????broj dva wrote:Ako je insistiranje na ozbiljnom i naucnom pristupu senzacionalni tvrdnjama amatera (usput procitaj o sesirdzijinim teorijama o vanzemaljcima...) jebati vlastitu drzavu, ako je ne dozvoliti presudonauci da se proda pod nauku jebati vlastitu drzavu, ako je insistirati na dokazima za fantasticne tvrdnje jebati vlastitu drzavu da, ja jebem vlastitu drzavu i jebati cu dok imam snage.
Dolaze stranci i u Medjugorje, je'l to znaci da gospa postoji ? Dolaze stranci i na Loch Ness, je'l to znaci na Nessi postoji ?
Nije moj posao plate namicat "vodicima" nego mi je stalo do toga da se kompet BiH blamira radi ti jebeni 5 autobusa, haj i nekako za gospu ko vjeruje u boga eto mu i onako mu ne trebaju dokazi ali izmislit 4 ogromne piramide (sto se relativno lako da provjerit - uzmes i kopas, ako ima ima ako nema nema) i na racun bezobrazne lazi ubirat lovu od lakovjerni turista je blam za dravu koja je tako nesto dozvolila.
S druge strane, ako se (mimo svoj logici i znanosti i vazecim teorijama) pokaze da je sesirdzija u pravu ja cu mu se prvi izvinuti i kapu skinuti i uzivati cu o promjeni kompletne istorije covjecanstva. Ali nesto sumnjam da ce do toga doci...
P.S nema potrebe za vrjedanjem zar ne ?
- hrasno38
#787 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
A sta je tvoj posao....titrati oko Envera Imamovica najveceg "gurua" BH arheologije koji uzgred receno isto tako nije sve ukupno na terenu proveo sedam dana baveci se svojim poslom. Sve dok od toga ova zemlja ima koristi pametni ljudi ce odobravati a nadobudne drkadzije osporavati.......i one tunele vjerovatno iskopali pacovi "cernobilski mutanti".....i stari grad Visoki prije nego je dosao Semir bas onako bio otkopan, istaknut da ljudi mogu da vide....jes al u kurcu. Da Semir tamo nije dosao Imamovic i njegovi dupeuvlakaci nikad u zivotu se ne bi popeli do onih ostataka zidina da skinu prasinu sa njih. Klasicni Bosnjo srao bi vazda o necemu o cemu je samo citao u knjigama ili ga je neko nahajco na to.broj dva wrote:-----------hrasno38 wrote:Izgleda da je to jedino sto mozes jebati....frustracije su cudo jedno ali koliko sam upratio mozete se napusiti ekipi iz Visokog.....ja kad sam bio u turistickom obilasku brat bratu jedno 5 autobusa stranaca je cekalo da udje u tunele i svojim ulaskom obezbjedilo platu za par ljudi. Za koliko ljudi si ti obezbjedio platu u ovoj jadnoj zemlji?????broj dva wrote:Ako je insistiranje na ozbiljnom i naucnom pristupu senzacionalni tvrdnjama amatera (usput procitaj o sesirdzijinim teorijama o vanzemaljcima...) jebati vlastitu drzavu, ako je ne dozvoliti presudonauci da se proda pod nauku jebati vlastitu drzavu, ako je insistirati na dokazima za fantasticne tvrdnje jebati vlastitu drzavu da, ja jebem vlastitu drzavu i jebati cu dok imam snage.
Dolaze stranci i u Medjugorje, je'l to znaci da gospa postoji ? Dolaze stranci i na Loch Ness, je'l to znaci na Nessi postoji ?
Nije moj posao plate namicat "vodicima" nego mi je stalo do toga da se kompet BiH blamira radi ti jebeni 5 autobusa, haj i nekako za gospu ko vjeruje u boga eto mu i onako mu ne trebaju dokazi ali izmislit 4 ogromne piramide (sto se relativno lako da provjerit - uzmes i kopas, ako ima ima ako nema nema) i na racun bezobrazne lazi ubirat lovu od lakovjerni turista je blam za dravu koja je tako nesto dozvolila.
S druge strane, ako se (mimo svoj logici i znanosti i vazecim teorijama) pokaze da je sesirdzija u pravu ja cu mu se prvi izvinuti i kapu skinuti i uzivati cu o promjeni kompletne istorije covjecanstva. Ali nesto sumnjam da ce do toga doci...
P.S nema potrebe za vrjedanjem zar ne ?
I da imas li dokaza da ne postoji Gospa i Nessi!!!!!???
- NIN
#788 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Al ubjedljivo najsmjesnije je kad ih Osmanagic uvede u toboznje tunele i kad su hudi skontali da ovaj tunele ne otkopava nego ih zapravo kopa! Joj kad su zdimili napolje.asurbanipal wrote:hrasno38 wrote:
interesantno i onda se odjednom te piramide pojavise na nekim najpopularnijim svjetskim tv kanalima........jer anti-piramidioti ne uspjese nikako da budu dio tala......nikoga vi drugog ne jebete negiranjem piramida nego vlastitu zemlju i jednu od mogucnosti da koja deviza dodje u nju sa strane.
Kao npr. na National Geographic![]()
National Geographic posvetio je emisiju od 30 minuta slučaju Semira Osmanagića, koji tvrdi da se u Visokom u BiH nalaze piramide. Cijeli slučaj proučavala su dvojica britanskih znanstvenika, a zaključci do kojih su došli, dakako, poražavajući su po cijelu tu ideju.
- hrasno38
#789 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Kopa tunele!!!!!! Jesi li bio/la u tunelima reci posteno?????NIN wrote:Al ubjedljivo najsmjesnije je kad ih Osmanagic uvede u toboznje tunele i kad su hudi skontali da ovaj tunele ne otkopava nego ih zapravo kopa! Joj kad su zdimili napolje.asurbanipal wrote:hrasno38 wrote:
Kao npr. na National Geographic![]()
- Dino777
#790 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Jao pa zar ima neko ko jos vjeruje u ovo

- asurbanipal
#791 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
NIN wrote: Al ubjedljivo najsmjesnije je kad ih Osmanagic uvede u toboznje tunele i kad su hudi skontali da ovaj tunele ne otkopava nego ih zapravo kopa! Joj kad su zdimili napolje.
A ima evo i ovdje zanimljiv članak.
"Bosanske piramide": Pseudoarheologija i konstrukcija društvene zbilje u daytonskoj Bosni i Hercegovini
http://www.academia.edu/7239037/_Bosans ... ercegovini
O pseudoarheologu Samu i "piramidama" odlično je pisala i Terra Corrine Pruitt
Contextualising Alternative Archaeology: Socio-Politics and Approaches
http://www.academia.edu/196404/Contextu ... Approaches
"Mala" je trenutno na Odsjeku za arheologiju, ni manje ni više nego na Univerzitetu Cambridge...
http://www2.arch.cam.ac.uk/~tcp22/
Ali ono sa Izmom Guglićem (Dr.Phil. Amer Kovačević) je
http://izmo-ekspert.blogspot.ba/
- maraccana
#792 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Jel još neko dobija njihove e-mailove, ne znam otkud im moj mail, malo malo pa šalju nešto, kakvi budalaši... 
- hrasno38
#793 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Jos kad bi nekolicina vas skontala poentu onoga sto sam pisao mozda bi vam i odgovorio ali evo popisajte Osmanagica jebo njega i odradite nesto u zivotu da zaposlite 10 ljudi pa cemo onda nastaviti pricati dalje!!!!!
- Bluemore
#794 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
hrasno38
a za neke ovdje je i balkon pojam sirine
a za neke ovdje je i balkon pojam sirine
-
VjecitiStudent
#795 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Dobro kaže ona mudrost, "neke ljude možeš varati svo vrijeme".hrasno38 wrote:Jos kad bi nekolicina vas skontala poentu onoga sto sam pisao mozda bi vam i odgovorio ali evo popisajte Osmanagica jebo njega i odradite nesto u zivotu da zaposlite 10 ljudi pa cemo onda nastaviti pricati dalje!!!!!
-
calculator
#796 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Bio si u tunelima?NIN wrote:Al ubjedljivo najsmjesnije je kad ih Osmanagic uvede u toboznje tunele i kad su hudi skontali da ovaj tunele ne otkopava nego ih zapravo kopa! Joj kad su zdimili napolje.
- KB9
#797 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
prodo frajer pricu cuj piramide 
- drug_profi
#798 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Kakve veze ima jel ima piramida ili nema. Uvijek ima ovaca za šišanje. Jedino država treba da drži distancu od toga radi ugleda, a niko ne brani UG da kopa i tvrdi da su našli svemirski brod i vremeplov. Naći će se kamara raje da plate da dođu da to vide.
Mada kad vidim kako nas oni koji vrše vlast brukaju decenijama stalno, Semir je mala maca. On je vjerovatno donio više koristi nego štete.
Mada kad vidim kako nas oni koji vrše vlast brukaju decenijama stalno, Semir je mala maca. On je vjerovatno donio više koristi nego štete.
- hrasno38
#799 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
E upravo je to ta poenta price ali i poznata BH zavist na djelu. Sa Semir nije zakopao niad niko ne bi otkopao pod broj jedan rusevine starog grada Visokog, pod broj dva nikad niko ne bi usao u one tunele niti bi skinuo tri lopate zemlje i pokazao da ipak tamo ima nesto sto je vrijedno arheologije ma kako se zvalo...piramida, stari grad Visoki, neko prastaro utvrdjenje, vanzemaljaska gradjevina....totalno nebitno ali bi bilo i dan danas pored nasih arheologa mrtvo slovo na papiru. Plus sto bi Visoko imalo jedno brat bratu jos jedno 50-tak nezaposlenih i Visoko bi za vijeke vjekova ostala klasicna BH mahala koju nikad niko na svijetu ne bi spomenuo. Ovako se ta mahala pojavi dva puta na nekim od najpopularnijih svjetskih naucnih kanala a cisto sumnjam da bi i jedna od njih nesto prikazao cisto samo da demantuje tvrdnje Semira jer su svakako bili i vidjeli prije montiranja emisije. Na zalost nasa glupava drzava tj. nasi glupavi politicari vodjeni ovim kvazi-strucnjacima sto piskaraju po forumima nisu u stanju niti jedno domace dobro pretvoriti u izvor para jer je uvijek u samiom naslovu ono IMT. Bilo Gospe ili ne uopste nije bitno ali je taj kraj u kamenitoj BH vukojebini stao na noge i donio i ovoj zemlji bruku para za razliku od ovih kvazi-strucnjaka po forumu ali i u stvarnom svijetu sto svaki dan zicaju za kafe jer nisu u stanju sami sebi da zarade svojim znanjem.drugi profil wrote:Kakve veze ima jel ima piramida ili nema. Uvijek ima ovaca za šišanje. Jedino država treba da drži distancu od toga radi ugleda, a niko ne brani UG da kopa i tvrdi da su našli svemirski brod i vremeplov. Naći će se kamara raje da plate da dođu da to vide.
- Dozer
#800 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!
Koliko je meni poznato, Semir je za ovo tuzio onu dvojicu, i onda se ispostavilo da su ta dvojica bili placeni od strane direktora Egipatskih muzeja, da popljuju BH piramide...National Geographic posvetio je emisiju od 30 minuta slučaju Semira Osmanagića, koji tvrdi da se u Visokom u BiH nalaze piramide. Cijeli slučaj proučavala su dvojica britanskih znanstvenika, a zaključci do kojih su došli, dakako, poražavajući su po cijelu tu ideju.