BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hatemondays
#776 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Obavezno bocanje jer u Cuiaba je puna komarcica, ja sam uzeo za malariju, hepatitis b i c, to ide preko vode i hrane, a zuta groznica samo ndva slucaja u zadnjih 30 godina, sto se sigurnosti tice mi smo unajmili securiti za petobanku dnevno, zensko je a zgodna je ko bomba, ako nas ko i razbije barem cemo sta umociti
, ako treba kome info za ovu "securiti"
nek se javi pred SP, dolaze u obzir samo ozbiljni klijenti kao sto je moj drug Timotije.
-
Timotije
#777 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
hatemondays wrote:Obavezno bocanje jer u Cuiaba je puna komarcica, ja sam uzeo za malariju, hepatitis b i c, to ide preko vode i hrane, a zuta groznica samo ndva slucaja u zadnjih 30 godina, sto se sigurnosti tice mi smo unajmili securiti za petobanku dnevno, zensko je a zgodna je ko bomba, ako nas ko i razbije barem cemo sta umociti, ako treba kome info za ovu "securiti"
nek se javi pred SP, dolaze u obzir samo ozbiljni klijenti kao sto je moj drug Timotije.
-
nicktoronto
#778 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
ima li neko da je kupio kartu za Argentinu a nece ici treba mi jedna
-
kakabanja213
#779 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ja cu samo za ovu zuti groznicu. Samo to i preporucuju. Gdje se si procitao ovo za malariju i slicno. Vidim za Manaus treba 5 6 vakcina. I za tifus. Ko da je bitka za ranjenikehatemondays wrote:Obavezno bocanje jer u Cuiaba je puna komarcica, ja sam uzeo za malariju, hepatitis b i c, to ide preko vode i hrane, a zuta groznica samo ndva slucaja u zadnjih 30 godina, sto se sigurnosti tice mi smo unajmili securiti za petobanku dnevno, zensko je a zgodna je ko bomba, ako nas ko i razbije barem cemo sta umociti, ako treba kome info za ovu "securiti"
- hatemondays
#780 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
@kakanjnavijasba
Mato Grosso je pun komarcosa , malarija trebaju ti bleje samo, za zutu groznicu rekao sam vec samo su dva slucaja registrovana u zadnja 30 godina, kolega sa posla ide cesto tamo, ovo za hepatitis ko nije vakcinisan nek se ne konfrci, problem je voda i hrana, neznas na cemu kuhaju a moras jesti osim ako se neponese argete za dvije hefte i paradajz nas hercegovacki
.Uglavnom moj dragi haver(ozenjen je brazilkom -grooooom)
sa posla mi je sve objasnio bolje nego google, po njemu salvador je mnogo opasniji nego rio, a najgori je sao, paznja za taxiste vole zavrnuti lovu, nevracaju kusur i tako to. Helenejse hanuma mu se brine kako cemo proci tamo kaze bice gutovo, ja njoj kazem oci moje lijepe ako hatemondays prezivi ovo, ides sa mnom na turneju na Spicastu, pa na Igman, Tresku, pa na Nisice malo da vidis gdje je hatemondays dero zovegu dok si ti cucala cucu,a za desert idemo kroz tunel sa 30 kila tereta na ledjima cisto onako iz zahebancije, pa me onda prepadaj sa tim svojim rioima, saoima i ostalim qurtzima paltzima.
Volio bih da neko od momaka ko je bio u beogradu na onoj cuvenoj tekmi bude na pravoj Marakani, da savez ima obraza platio bi barem 10-tak momaka koji su bili na toj tekmi da odu na SP zasluzili su to i to debelo.
Mato Grosso je pun komarcosa , malarija trebaju ti bleje samo, za zutu groznicu rekao sam vec samo su dva slucaja registrovana u zadnja 30 godina, kolega sa posla ide cesto tamo, ovo za hepatitis ko nije vakcinisan nek se ne konfrci, problem je voda i hrana, neznas na cemu kuhaju a moras jesti osim ako se neponese argete za dvije hefte i paradajz nas hercegovacki
Volio bih da neko od momaka ko je bio u beogradu na onoj cuvenoj tekmi bude na pravoj Marakani, da savez ima obraza platio bi barem 10-tak momaka koji su bili na toj tekmi da odu na SP zasluzili su to i to debelo.
-
Crvena Tifoza
#781 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
E jbg sad. Pravo ste me zabrinuli sa tim vakcinama, bolestima, krađom itd. Nemojte časti vam vaše tih teških tema. 
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Mirza007
#782 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Je li iko vec dobio karte koje je kupio preko fifa.com?
Ja sam tako kupio karte za Nigeriju i Iran ali nisam uspio dobiti kartu za Argentinu. Karte jos nisam dobio u ruke.
Medjutim za Argentinu sam kartu kupio preko prijatelja u Sarajevu (da budem precizan dao sam novac) i to preko Centrotransa. Neobicno mi je to sto mi nisu trazili ime i prezime, datum rodjenja, broj pasosa itd tj ono sto su trazili na fifa.com. Da li je jos neko kupovao karte za utakmice preko Centrotransa i kakvo je iskustvo?
Ja sam tako kupio karte za Nigeriju i Iran ali nisam uspio dobiti kartu za Argentinu. Karte jos nisam dobio u ruke.
Medjutim za Argentinu sam kartu kupio preko prijatelja u Sarajevu (da budem precizan dao sam novac) i to preko Centrotransa. Neobicno mi je to sto mi nisu trazili ime i prezime, datum rodjenja, broj pasosa itd tj ono sto su trazili na fifa.com. Da li je jos neko kupovao karte za utakmice preko Centrotransa i kakvo je iskustvo?
- MOSALJOZE
#783 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
11.000 bh. navijača već je pokupovalo i rezervisalo karte za Brazil! Sa ovim će BiH biti reprezentacija sa najviše navijača u odnosu na broj stanovnika.

- Dino Djurbuzovic
#784 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ja nazalost nisam u mogucnosti da idem, kada bi mi neko poklonio kartu isao bi definitivno. Sve hvalospjevke onim koji iduMOSALJOZE wrote:11.000 bh. navijača već je pokupovalo i rezervisalo karte za Brazil! Sa ovim će BiH biti reprezentacija sa najviše navijača u odnosu na broj stanovnika.
![]()
-
Mustang1
-
zlajapravaraja
#786 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ma ja cu i doplivati ako ne bude moglo drugacije
Za ulaznice, smjestaj, klopu i cugu cemo se vec snaci,...samo da je se nekako dokopat brazilskog tla
Za ulaznice, smjestaj, klopu i cugu cemo se vec snaci,...samo da je se nekako dokopat brazilskog tla
- Butmiran
#787 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Dobra.Mustang1 wrote:![]()
-
Timotije
#788 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Odakle ti ovaj podatak?MOSALJOZE wrote:11.000 bh. navijača već je pokupovalo i rezervisalo karte za Brazil! Sa ovim će BiH biti reprezentacija sa najviše navijača u odnosu na broj stanovnika.
![]()
Mozda ali za sve tri utakmice, 5 za prvu i po 3 za ostale dvije..
- shake69
#789 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
I ja mislim da se mislilo za sve tri utakmice, iako je i to poprilicno optimisticno. Ocekujem na prvoj 2500-3000, drugoj i trecoj 1500-2000 bh. navijaca.Timotije wrote:Odakle ti ovaj podatak?MOSALJOZE wrote:11.000 bh. navijača već je pokupovalo i rezervisalo karte za Brazil! Sa ovim će BiH biti reprezentacija sa najviše navijača u odnosu na broj stanovnika.
![]()
-
Timotije
#790 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Malo je preoptimisticno.shake69 wrote:I ja mislim da se mislilo za sve tri utakmice, iako je i to poprilicno optimisticno. Ocekujem na prvoj 2500-3000, drugoj i trecoj 1500-2000 bh. navijaca.Timotije wrote:Odakle ti ovaj podatak?MOSALJOZE wrote:11.000 bh. navijača već je pokupovalo i rezervisalo karte za Brazil! Sa ovim će BiH biti reprezentacija sa najviše navijača u odnosu na broj stanovnika.
![]()
Jedino ako nije neka zvanicna Fifina cifra. Samo oni imaju zvanicne podatke, ostalo je naklapanje nasih novinara.
-
Crvena Tifoza
#791 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Ima li neko zvaničnu info kada bi FIFA trebala da poštom pošalje ulaznice za tekme (naravno ako si izabrao/la tu opciju). Vidim na njihovom website otvorili su centre za prodaju ulaznica u Brazilu i već ljudi dobivaju karte za tekme tamo.
- a-vatar
#792 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Mislim da bi treblo otvorit topic BRAZIL 2014. Tako da se samo u jednoj diskutuje, ovako ih ima tona.
-
Timotije
#793 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Koliko se sjecam bila je negdje informacija na njihovoj stranici da ce poceti sa slanjem krajem aprila, znaci trebalo bi krenuti ovih dana. Iz prakticnih razloga su kao cekali da zavrsi i ovaj poslednji krug prodaje, pa da pocnu sa distribucijom. I ja sam izabrao tu opciju, drzim postara na oku narednih danaCrvena Tifoza wrote:Ima li neko zvaničnu info kada bi FIFA trebala da poštom pošalje ulaznice za tekme (naravno ako si izabrao/la tu opciju). Vidim na njihovom website otvorili su centre za prodaju ulaznica u Brazilu i već ljudi dobivaju karte za tekme tamo.
- Teletubbies
#794 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Sad gledam,kad je vala Slovačka prošla u osminu finala 2010-te što ne bi mi sad
i da bi stavr bila zanimljivija i oni su bili u grupi F....if you know what i mean 
- USAblues
#795 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Jos nisam kupio kartu za tekme protiv argentine....dva pokusaja na Fifa stranici da kupim karte su bila bezuspjesna ...ipak idem...valjda ce sta naletiti do juna..akoo imate neki prijedlog reci te kako da se nabavi karta za tekmu u riu...vidimo se na Copacabani 
- Šveđanin
#796 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
E stvarno, trebalo bi se organizovati neko druženje na Copacabani.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
- hatemondays
#797 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
@sverigeman
Naravno da cemo se organizirati znam nas 15 iz sydneya ide u dvije grupe, kako se rio priblizava tako cemo se i dogovarati, rano je jos za konkretne akcije, moja grupa fanaticosa ce biti tamo 12.juna i ko bude htio bujrum naci cemo kotu gdje cemo se probati okupljati na daily basis, isto vazi za cuiabu i salvador.Uglavnom bice nas puno vise nego sto raja misli pogotovo na tekmi protiv gaucosa, sve vise od 5 milja bila bi fantazija ali ako i nebude treba galamiti, transparente pripremiti i navijati da nas dlanovi i grla bole danima, barem to mozemo.
Naravno da cemo se organizirati znam nas 15 iz sydneya ide u dvije grupe, kako se rio priblizava tako cemo se i dogovarati, rano je jos za konkretne akcije, moja grupa fanaticosa ce biti tamo 12.juna i ko bude htio bujrum naci cemo kotu gdje cemo se probati okupljati na daily basis, isto vazi za cuiabu i salvador.Uglavnom bice nas puno vise nego sto raja misli pogotovo na tekmi protiv gaucosa, sve vise od 5 milja bila bi fantazija ali ako i nebude treba galamiti, transparente pripremiti i navijati da nas dlanovi i grla bole danima, barem to mozemo.
-
BornInHell
#798 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Još se nezna tačan broj sjedišta u svim stadionima http://aje.me/PyI3aa
-
kakabanja213
#799 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Zna li iko kad FIFA pocinje slati karte? Usitnilo a jos ni traga kartama.
-
Graf_Spee
#800 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about
Sretno svima koji idu !