Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Great Cornholio

#776 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Great Cornholio »

@babo reuf je barem iskren, on kaže " Ako nemaš miraz, kod mene nemaš nikakve šanse, bejbi 8-) :D "

Ima ona izreka " Ako hoćeš da vidiš kakav je neko stvarno, daj mu vlast", i to je tako.
Nemoguće je biti u potpunosti iskren, jer kad bi bio takav čovjek bi najmanje deset puta dnevno bio bjen :D ali, ako partneri nisu iskreni jedan prema drugom, njihova veza/brak će kad tad pući, bez obzira na "zaleđinu".

Mnogo je "glumica" i "glumaca" koji čine sve da bi nekog osvojili, govore i ponašaju se na način za koji znaju da druga osoba to želi, zato što u toj osobi vide neku vlastitu korist, nešto čime će sebi povećati ugled, u očima drugih povećati svoju vrijednost. Kad se nešto promijeni, kad dođu npr. do novca ili nekog položaja, vrlo brzo napuštaju stare partnere, ili ih zamjenjuju drugima, jer su ispali iz njihove lige, pa im više nisu od koristi.

Nisu svi ljudi takvi, na sreću, ima i onih kojima možeš vjerovati kad ti kažu " Volim te, ne volim te, s tobom sam zato što smatram da mi možeš za nešto koristiti, s tobom sam zbog tvojih para, ušao sam s tobom u vezu zato što mi je to bilo razumno, zato što sam se zaljubio u tebe, zato što mi je bilo dosadno...."

Uglavnom, do para se može doći, pare možeš i izgubiti, i zato ja, ispred onoga šta neko ima, stavljam ono kakav je neko,a to kakav je neko ne možeš znati nikad dok mu " ne daš vlast" ili dok mu "vlast ne oduzmeš".
babo_reuf

#777 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by babo_reuf »

Nije ovo @babo reuf, neko mu je provalio account. Ali opet možda i jest', jer koliko sam ja razumio on bi samo dijete hranio, ako bi žena ostala bez posla on bi joj rekao " Ja sam na početku bio jasan, rekao sam ti da tuđe neću a svoje nedam"
Ženi sa finansijskom zaleđinom je svjedeno ko će da plaća za dijete, jal ja, jal ona, jal popola, to je stvar emocija prema djetetu, a ne potrebe i nevolje. Eto ja ću da plaćam, jer volim dijete... Nebitno ...
Isto je i za plaću - kad imaš - plaća ti dođe ko džeparac - pa ako ne kane otamo - kanuće s druge strane :oops:
Žene koje su finansijski potkovane ne išću od muževa pare, jer im uopće ne trebaju...
Za godišnjicu braka i rođendan dobiju poklon u zlatu, kao i dijete ako je žensko, za 8.mart najskuplji parfem po izboru, izvodiš ih ponekad u restorane na muziku, Nova godina, putovanja na egzotične destinacije, nekad ona tebe počasti...
Muškarčeva jedina obaveza je da ponekad skuha ručak i pripremi roštilj. Muškarci idu u mesaru po teleće šnicle, i po faširano za burek i ćevape, dok žene obavljaju kupovinu na zelenoj pijaci ...

Ima i varijanta da je žena kokuz, što je prije često bio običaj, ali onda gleda u muža kao u Boga. Ne može se babi vratiti, nema škole, zavisna potpuno... Isto i kad je muško kokuz, kud žena okom, on skokom (tzv. priženjeni uljezi). Nisu prije žene skakale sa stola kad im se požališ da je grah nedovoljno skuhan i nisu mogle na konto djeteta da ti klepe stan ili kuću.

Da su ta vremena ne bi mi ovdje o ovome ni pričali. Prije su žene slušale muškarce, rijetko je ko žene mariso. Od babe i matere su dolazile abrihtovane ko bela lala. Kad muž malo glas podigne, to sve prašti okolo :-)
Ja se sjećam starijih ljudi, kucala žena na vrata da mu uđe i posluži ga kafom. Oslobođenje prvo u rerni zagrije, pa ga mužu dadne da mu prsti ne ozebu :kiss: Tiho govori, ne prekida muža dok on govori...
Nema glasnog govora i muzike dok muž spava popodne, nema izlazaka sa kolegicama, nema gnjavaže oko djece i ko će na roditeljski... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Jednom sedmično akšamluk i sijelo... U ruke šargiju ili harmoniku, u novije vrijeme gitaru, žene se sastanu u kuhinji pa se ispričaju, a muški sevdalinke i litar dva rakije ko mlijeko... Idila ...
babo_reuf

#778 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by babo_reuf »

Malo se gubis, prije ti je odgovaralo da ti zena ne dira pare, sad ti odgovara da je kokuz, da ti grije oslobodjenje i da u tebe gleda kao u Boga... znas li sta hoces?
Ja pričam kako je nekad bilo - pa je bilo svejedno, da li žena ima miraz ili nema, a bogami imale su mnoge barem kod nas u Sarajevu, po kilu - dvije šorvana (dukati od zlata) najmanje.

Danas si donji ako ti imaš, a žena nema. Utuži te, preko djeteta ti klepi stan i alimentaciju, a ti hajd kući ako je još imaš, i šlajfaj sam pod joranom. Tuga živa, borba za prevlast i u ljubavi :-)

Gdje ćeš naći danas ženu ko što su naše nane bile :?

Obrazovane, prefrigane, bezobrazne, bezobzirne, prave se fine, al hajd joj stani na put ...

Image
Last edited by babo_reuf on 01/10/2013 14:15, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#779 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ultima_palabra »

Ooo babo babo, ooo mojne babo :music2:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#780 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Velkoski »

babo_reuf wrote:Gdje ćeš naći danas ženu ko što su naše nane bile :?

Obrazovane, prefrigane, bezobrazne, bezobzirne, prave se fine, al hajd joj stani na put ...

Image
Da se složim sa babukom :thumbup: :thumbup: :thumbup:
babo_reuf

#781 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by babo_reuf »

Jedino dobro od tebe je ova slika
visa vis slike, ako se doooobro zagledate, nakon nekog vremena primijetiti cete da djevojka drzi pistolj
Nisi ti Mr. Chow, ti si Mr. Zagorenko :D :D :D
Ramzess Veliki

#782 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

sherbett wrote:
Mr Chow wrote: Eh pa ako si prvo primjetio pistolj, onda jebi ga reufe..
ja jesam..kao i neurednu kosu :D
Ja prvo vidio onu burad ... takvu su mi pokrali sa gradilišta. Ako je se dočepam đabe će joj biti taj pištolj !!! :twisted:
Ramzess Veliki

#783 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

babo_reuf wrote:Ja pričam kako je nekad bilo - pa je bilo svejedno, da li žena ima miraz ili nema, a bogami imale su mnoge barem kod nas u Sarajevu, po kilu - dvije šorvana (dukati od zlata) najmanje.

Danas si donji ako ti imaš, a žena nema. Utuži te, preko djeteta ti klepi stan i alimentaciju, a ti hajd kući ako je još imaš, i šlajfaj sam pod joranom. Tuga živa, borba za prevlast i u ljubavi :-)
Da ... slažem se sa ovim. :novine:
Great Cornholio

#784 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

babo_reuf wrote: Ženi sa finansijskom zaleđinom je svjedeno ko će da plaća za dijete, jal ja, jal ona, jal popola, to je stvar emocija prema djetetu, a ne potrebe i nevolje. Eto ja ću da plaćam, jer volim dijete... Nebitno ...
Isto je i za plaću - kad imaš - plaća ti dođe ko džeparac - pa ako ne kane otamo - kanuće s druge strane :oops:
Žene koje su finansijski potkovane ne išću od muževa pare, jer im uopće ne trebaju...
Za godišnjicu braka i rođendan dobiju poklon u zlatu, kao i dijete ako je žensko, za 8.mart najskuplji parfem po izboru, izvodiš ih ponekad u restorane na muziku, Nova godina, putovanja na egzotične destinacije, nekad ona tebe počasti...
Muškarčeva jedina obaveza je da ponekad skuha ručak i pripremi roštilj. Muškarci idu u mesaru po teleće šnicle, i po faširano za burek i ćevape, dok žene obavljaju kupovinu na zelenoj pijaci ...

Ima i varijanta da je žena kokuz, što je prije često bio običaj, ali onda gleda u muža kao u Boga. Ne može se babi vratiti, nema škole, zavisna potpuno... Isto i kad je muško kokuz, kud žena okom, on skokom (tzv. priženjeni uljezi). Nisu prije žene skakale sa stola kad im se požališ da je grah nedovoljno skuhan i nisu mogle na konto djeteta da ti klepe stan ili kuću.

Da su ta vremena ne bi mi ovdje o ovome ni pričali. Prije su žene slušale muškarce, rijetko je ko žene mariso. Od babe i matere su dolazile abrihtovane ko bela lala. Kad muž malo glas podigne, to sve prašti okolo :-)
Ja se sjećam starijih ljudi, kucala žena na vrata da mu uđe i posluži ga kafom. Oslobođenje prvo u rerni zagrije, pa ga mužu dadne da mu prsti ne ozebu :kiss: Tiho govori, ne prekida muža dok on govori...
Nema glasnog govora i muzike dok muž spava popodne, nema izlazaka sa kolegicama, nema gnjavaže oko djece i ko će na roditeljski... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Jednom sedmično akšamluk i sijelo... U ruke šargiju ili harmoniku, u novije vrijeme gitaru, žene se sastanu u kuhinji pa se ispričaju, a muški sevdalinke i litar dva rakije ko mlijeko... Idila ...
Ja se stvarno trudim da ti nađem manu, ali ne uspijevam u tome :? Pored toga što si s parama, što si jak karakterno, što se ne kolebaš jer znaš šta si, koliko vrijediš i šta hoćeš od života, eto sad si nam otkrio i tu ranjivu, umjetničku stranu tvoje ličnosti, sviraš i pjevaš uz šargiju, harmoniku i gitaru. Ako još kažeš da sam pišeš tekstove i komponuješ muziku za umjetnička djela koja ćeš izvodit' svojoj nevjestici, tj. i njoj i njenim konama koje sjede u kuhinji i pričaju, dok ti i jarani sjedite u dnevnom boravku, svirate šargije, harmonike i gitare, ljuštite rakiju ko mlijeko i pjevate iz sveg glasa, i iz srca radosnog, onda nije ni čudo što praviš lom po forumu, što su se sve forumašice u tebe zaljubile.

Znači, tvoja mlada neće morati paziti na to koliko će dijete pojest smokija, čokoladnih bananica, miješane marmelade ili sladoleda, ona to neće morati plaćati iz svog džepa, njeno je samo da ti pokaže račun svega što je dijete pojelo i ti ćeš to sve platiti, zato što voliš djecu.
Pored toga, svake godine će za godišnjicu dobiti zlatni lančić, minđuše ili prsten, a za 8. mart najskuplji parfem u državi.
Tvoja mlada ima pravo da od svoje plate kupuje sebi odjeću, obuću, kozmetiku, jer nećeš joj valjda ti to kupovati iz svog džepa, a ako te počasti egzotičnim putovanjem ti ćeš joj sljedeće godine uzvratiti istom mjerom, uplatićeš i ti njoj neko egzotično putovanje, pretpostavljam, koje će koštati isto kao ono kojim je ona tebe počastila.

Moram ti nešto priznati, al' me malo stid, čitajući ovaj tvoj opis rahatluka u kojem su naši djedovi nekad živjeli, jedva sam se suzdržao da ne zaplačem :oops: Neće moj Reufe nikad više biti tog rahatluka, neće nikad biti takvih žena kao što su naši djedovi imali. Moj Reufe, danas se sve izokrenulo, muškarcima je svakim danom sve teže, neki spas traže u povratku roditeljima, ali tamo nailze na zid odbijanja i nerazumjevanja patnje koju proživljavaju, kad se ocu požale on kaže " Nećeš se vala meni vraćat' pa da pukne bruka po selu, trpi, i ja sam trpio, i mene je moja tukla :cry: :lol:

Eto tako, ostani takav kakav jesi, nemoj se mijenjati, sigurno ćeš i ti naći svoju srodnu dušu, to se dešava, kažu, kad se najmanje nadaš :D
korisnik101

#785 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by korisnik101 »

Imam osjecaj da ce se Reuf prije tebe ozeniti Cornholio.

Just a feeling. :D
Great Cornholio

#786 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

korisnik101 wrote:Imam osjecaj da ce se Reuf prije tebe ozeniti Cornholio.

Just a feeling. :D
Pa kad sam mu ja provodadžija mora biti tako 8-) :D

Nego, dok se babo Reuf ne oženi, niko drugi to neće uspjeti, jer sve su cure njega begenisale, ostali momci se mogu nadati nečemu tek kad on izabere srećnu "dobitnicu", zato ja njega i falim :D
korisnik101

#787 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by korisnik101 »

Dr.Phil-ovi dobro ne prolaze kod zena.
Ti si Cornholio previse bukvalan kod svojih razmisljanja.
Svaka zena trazi projekat. Trazi nesto slomito u nadi da moze sastaviti. (naravno nikad ne uspije).
Babo Reuf je upravo najbolji primjer. :izet:
Great Cornholio

#788 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

korisnik101 wrote:Dr.Phil-ovi dobro ne prolaze kod zena.
Ti si Cornholio previse bukvalan kod svojih razmisljanja.
Svaka zena trazi projekat. Trazi nesto slomito u nadi da moze sastaviti. (naravno nikad ne uspije).
Babo Reuf je upravo najbolji primjer. :izet:
U pravu si, babo Reuf će se oženiti prije mene, ali meni se čini i prije tebe :D

S kakvim se ti ženama družiš, ovi moji oženjeni jarani se žale da njihove žene ne žele ništa slomito u kuću da unesu, kažu hoće svake druge godine komlet stolariju da mijenjaju, sve čitavo, ništa slomito, a opet hoće da mijenjaju :twisted: :lol:

Ma kakvi ba doktori Filovi, Arslo je meni bog :lol:
avantgarde

#789 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by avantgarde »

mnogi muskarci ne znaju,ili cak i nece da znaju da je tako,a jeste:-zene vise uzivaju u sHopingu-ali sa lovom,bez sparanja,onom detaljnom gdje ce one ansminkane,dotjerane sve zagledat,pogledat,probat,kupit,diviti se itd...nego u sexu :D :oops:
ziva istina!
BadCopy

#790 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by BadCopy »

Jes al u kurcu :lol:
tiranosaur

#791 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by tiranosaur »

mislim da kod svih nas prvo sto vidimo kod nekoga je izgled i da nas to privuce...nije presudno,ali 99% je tako...taman ces primjetiti nekog ko je krezav,krzljav,bradat,mastan,nikakav...vec ako ima onaj pogled,osmijeh,guzu a ne da pantole stoje ko na vjesalici,e kada se upustis u pricu ehehe jos ako je i tu dobar... :-)
ultima_palabra

#792 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ultima_palabra »

avantgarde wrote:mnogi muskarci ne znaju,ili cak i nece da znaju da je tako,a jeste:-zene vise uzivaju u sHopingu-ali sa lovom,bez sparanja,onom detaljnom gdje ce one ansminkane,dotjerane sve zagledat,pogledat,probat,kupit,diviti se itd...nego u sexu :D :oops:
ziva istina!
Niđe veze.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#793 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
avantgarde wrote:mnogi muskarci ne znaju,ili cak i nece da znaju da je tako,a jeste:-zene vise uzivaju u sHopingu-ali sa lovom,bez sparanja,onom detaljnom gdje ce one ansminkane,dotjerane sve zagledat,pogledat,probat,kupit,diviti se itd...nego u sexu :D :oops:
ziva istina!
Niđe veze.
nek si mu vala rekao :-)

kakve se budalastinje necu procitati ovdje

a ti GC, ne kritikuj babu, nego ga pitaj da te uzme kao segrta :mrgreen:
Ramzess Veliki

#794 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by Ramzess Veliki »

tiranosaur wrote:mislim da kod svih nas prvo sto vidimo kod nekoga je izgled i da nas to privuce...nije presudno,ali 99% je tako...taman ces primjetiti nekog ko je krezav,krzljav,bradat,mastan,nikakav...vec ako ima onaj pogled,osmijeh,guzu a ne da pantole stoje ko na vjesalici,e kada se upustis u pricu ehehe jos ako je i tu dobar... :-)
E vraga ... ne ispunjavam te kriterije ... imam pogled, osmijeg, guzu, priču ... ali mi pantalone stoje na vješalici sa prednje strane. :twisted:
tiranosaur

#795 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by tiranosaur »

Ramzess Veliki wrote:
tiranosaur wrote:mislim da kod svih nas prvo sto vidimo kod nekoga je izgled i da nas to privuce...nije presudno,ali 99% je tako...taman ces primjetiti nekog ko je krezav,krzljav,bradat,mastan,nikakav...vec ako ima onaj pogled,osmijeh,guzu a ne da pantole stoje ko na vjesalici,e kada se upustis u pricu ehehe jos ako je i tu dobar... :-)
E vraga ... ne ispunjavam te kriterije ... imam pogled, osmijeg, guzu, priču ... ali mi pantalone stoje na vješalici sa prednje strane. :twisted:
ima i to svojih prednosti :ljulja:
avantgarde

#796 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by avantgarde »

ultima_palabra wrote:
ziva istina!
Niđe veze.

ne moras vjerovat,al citajuci neka najnovija istrazivanja u Njemackoj glede zena i njihovog ponasanja doslo se do zakljucka da im je sex tek na drugom mjestu.. :D ..pa ti sad kontaj..nije ni meni drago ,al eto,evolucija traje :D

a nakupilo se ovdje i par ovih "Majki Tereza" vidim,i skoro omatorise na kompu za tastaturom i ubise se trazeci kakvog siromaka :P :D cista srca koji ce ih volit,po mogucnosti sa sela,zemljoradnika koji tezaci da bi se prehranio ili gradskog cistaca ulica,cuvara parkinga isl.....s kojima bi i one dijelile surovost zivota.. :D ...al malo morgen..

ma de ba?!.. 8-)
kome to prodajete muda za bubrege?!
babo Reuf od mene imas :thumbup: jer je,nazalost istina to sto kazes
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#797 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ladyblue18 »

Bosanski nacinalni sport, iz krajnosti u krajnost.
ultima_palabra

#798 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by ultima_palabra »

avantgarde wrote:
ultima_palabra wrote:
ziva istina!
Niđe veze.

ne moras vjerovat,al citajuci neka najnovija istrazivanja u Njemackoj glede zena i njihovog ponasanja doslo se do zakljucka da im je sex tek na drugom mjestu.. :D ..pa ti sad kontaj..nije ni meni drago ,al eto,evolucija traje :D

a nakupilo se ovdje i par ovih "Majki Tereza" vidim,i skoro omatorise na kompu za tastaturom i ubise se trazeci kakvog siromaka :P :D cista srca koji ce ih volit,po mogucnosti sa sela,zemljoradnika koji tezaci da bi se prehranio ili gradskog cistaca ulica,cuvara parkinga isl.....s kojima bi i one dijelile surovost zivota.. :D ...al malo morgen..

ma de ba?!.. 8-)
Ma kakva istraživanja, to intervjuisalo par nekih "šopingholičarki" i lafo istraživanje :D

Ne kažem, valjda ima i takvih... ali su ili frigidne ili im niko dosad nije potrefio žicu :oops:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#799 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

Post by plain vanilla »

avantgarde wrote:

ma de ba?!.. 8-)

ma sta znaju Svabice, ipak se one uglavnom seksaju sa Svabama :mrgreen:
Great Cornholio

#800 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn

plain vanilla wrote:
a ti GC, ne kritikuj babu, nego ga pitaj da te uzme kao segrta :mrgreen:
Ma ne može se doći na red da budeš šegrt babi Reufu, eno i dokor Fil traži štelu :D
Post Reply