Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
- insomnia78
#776 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Sad ni Dudakovic ne valja. Pardon, nije valj'o
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ustano Alija da se ispruzim
- sinuhe
#777 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Savjetuje li i familiji u Orahovi? I Milovanovic je vec star da bi ih pripazio.
-
TheMule
#778 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ako se ne varam, samo je jos Divjak osto, njega jos uvijek stiti sto je Srbin, ali ni to nece do vijeka, jer Alijin Srbin je to. I njega ce optuziti ponovo, samo sacekaj.insomnia78 wrote:Sad ni Dudakovic ne valja. Pardon, nije valj'o
"Polutani" kao Vikic vise ne valjaju bas svima, "ustase" ko Kraljevic nikad nisu ni valjale, kriminalci kao Juka nisu nikad nista uradili osim krali eurokrem, patriote kao Dudakovic su "SDA propaganda", Halilovic Sandzaklija (da li postoji gori grijeh?), Delic KOS-ovac, sta je sa pok. Stjepanom? Nije jos na redu ili mi je promaklo?
- Connaisseur Karlin
#779 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Dudkovic je valjao kad je razmisljao normlano, danas je kraikaturainsomnia78 wrote:Sad ni Dudakovic ne valja. Pardon, nije valj'o
- insomnia78
#780 Re: RE: Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Nidje ja to nisam napiso niti sam se na to osvrto. Cojk, hladno popljuva njegov ratni putConnaisseur Karlin wrote:Dudkovic je valjao kad je razmisljao normlano, danas je kraikaturainsomnia78 wrote:Sad ni Dudakovic ne valja. Pardon, nije valj'o
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Pricati danas takve gluposti je histericno i tuzno od strane osobe koja je imala potpuno drugaciji ugled.
- Connaisseur Karlin
#781 Re: RE: Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
ko?insomnia78 wrote:Nidje ja to nisam napiso niti sam se na to osvrto. Cojk, hladno popljuva njegov ratni putConnaisseur Karlin wrote: Dudkovic je valjao kad je razmisljao normlano, danas je kraikaturaPricati danas takve gluposti je histericno i tuzno od strane osobe koja je imala potpuno drugaciji ugled.
-
TheMule
#782 Re: RE: Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
ajd bjezi nemoj da i ovaj topik unistis.Connaisseur Karlin wrote:ko?insomnia78 wrote:Nidje ja to nisam napiso niti sam se na to osvrto. Cojk, hladno popljuva njegov ratni putConnaisseur Karlin wrote: Dudkovic je valjao kad je razmisljao normlano, danas je kraikaturaPricati danas takve gluposti je histericno i tuzno od strane osobe koja je imala potpuno drugaciji ugled.
- insomnia78
#783 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
A jbg. Pa eto ti na istoj strani
- Connaisseur Karlin
#784 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
?insomnia78 wrote:A jbg. Pa eto ti na istoj strani
- insomnia78
#785 Re: RE: Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Pa post za koji pitas je dva posta iznad tvogConnaisseur Karlin wrote:?insomnia78 wrote:A jbg. Pa eto ti na istoj strani
- Streptokok
#786 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Opali li se stogod ovih dana?Connaisseur Karlin wrote:Dudkovic je valjao kad je razmisljao normlano, danas je kraikaturainsomnia78 wrote:Sad ni Dudakovic ne valja. Pardon, nije valj'o
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Pricati danas takve gluposti je histericno i tuzno od strane osobe koja je imala potpuno drugaciji ugled.
- krofnaa
#787 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Nisam za vracanje obaveznog vojnog roka osim dobrovoljnog, jer ne vidim poentu u tome da spavam u bunkeru sa 20 ljudi, da djelimo jednu poljsku halu i da trcim oko barake 20 krugova dok neko iskaljuje svoju nervozu i dere se na mene svaki dan za 365 dana, to je vise psihicko i fizicko maltretiranje nego bilokakva obuka za zivot. Ko ima normalan sklop razmisljanja nije mu potrebna vojska niti moze podrzavati prisilno obavezivanje gradjana za takvu jednu torturu.
Drzava koja ne pruza svojim gradjanima nikakvu zastitu, zasto bi gradjani bili obavezni pruzati drzavi zastitu u slucaju rata, da branimo drzavu koja omogucava da gospodja "dva papka" ide u ameriku i odsjedne u hotelu od 90.000KM i posalje selfie kao samar u lice nama gradjanima koji to sve finansiramo.
Drzava koja ne pruza svojim gradjanima nikakvu zastitu, zasto bi gradjani bili obavezni pruzati drzavi zastitu u slucaju rata, da branimo drzavu koja omogucava da gospodja "dva papka" ide u ameriku i odsjedne u hotelu od 90.000KM i posalje selfie kao samar u lice nama gradjanima koji to sve finansiramo.
- SkyLimit
#788 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Mom ocu koji je služio u JNA po njegovim vlastitim riječima taj period života pamti po lijepom. Život pod disciplinom, fizičke aktivnosti, namještanje kreveta, čišćenje puške, morao si uvijek biti obrijan i uredan, hrana odlična i uopćeno sve je bilo uređeno pod konac, izuzetan sistem i odlična obuka.
Međutim sjećam se momaka koji su služili u vojsci Federacije poslije rata, sasvim druga priča, hrana loša, prostorije trošne, uvjeti uopćeno loši, jedva su čekali da dođu kući da se okrijepe, a i puštali su ih svako malo, nije to bilo kao u JNA pa mjesecima ne vidiš porodicu.
Međutim sjećam se momaka koji su služili u vojsci Federacije poslije rata, sasvim druga priča, hrana loša, prostorije trošne, uvjeti uopćeno loši, jedva su čekali da dođu kući da se okrijepe, a i puštali su ih svako malo, nije to bilo kao u JNA pa mjesecima ne vidiš porodicu.
- Russki
#789 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Stari moj isto kaže dok je bio u JNA..Valjda je JNA jedina i valjala po tome pitanju..ali ovo sad je katastrofa.SkyLimit wrote:Mom ocu koji je služio u JNA po njegovim vlastitim riječima taj period života pamti po lijepom. Život pod disciplinom, fizičke aktivnosti, namještanje kreveta, čišćenje puške, morao si uvijek biti obrijan i uredan, hrana odlična i uopćeno sve je bilo uređeno pod konac, izuzetan sistem i odlična obuka.
I ne, zašto bih ja išao u vojsku pa da se moram boriti kasnije ni kriv ni dužan radi većih interesa.
Neka mi se nasaftaju dinče, mamu im.
- drndalo
#790 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Kakva drzava, takav sistem, kakav sistem, takva vojska, policija, administracija... Kak'i nas vode, jos nam je i dobro... 
- TDK-90
#791 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Sluzio licnoSkyLimit wrote:Mom ocu koji je služio u JNA po njegovim vlastitim riječima taj period života pamti po lijepom. Život pod disciplinom, fizičke aktivnosti, namještanje kreveta, čišćenje puške, morao si uvijek biti obrijan i uredan, hrana odlična i uopćeno sve je bilo uređeno pod konac, izuzetan sistem i odlična obuka.
Vojnici (vecina) potomci od ucesnika rata 1992-1995, neki djeca sehida/poginulih boraca.
Komadni kadar - ucesnici rata , hrabri, ulozili mladost zdravlje i snagu ( na snagu se i ratovalo - manje na pamet) dobitnici mnogih priznaja u ratu. Na zalost rijetki poneki su strucni, koje opet zbog nepodobnosti sprijecavaju u radu
Nit je vojska vojska , nit su komandanti komandanti
Obuca - koja se raspada , uniforme truhle , orudje i oruzje koje je davno isluzilo svoje- SFOR svako malo upada u kasarnu postrojava komandante- vanredna inspekcija koliko kasika , koliko deka, kreveta puski sa iskrivljenim cijevima ima- da li su zapecacnje ....i sve tako.
Jos tada sam zakljucio da sa ovakvim stanovnistvom nema kvalitetne drzave
- SkyLimit
#792 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Koliko para, toliko muzike. Koliko samo košta da jednog mladića mjesecima hraniš, oblačiš i obučavaš. A koliko tek na hiljade njih.
- TDK-90
#793 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
To je jasno za sredstva, ali ja sam vidio da se vec tada pravi drzava za rodjaka - sve sto se desava u javnosti doktori, policija, profesori , opcinari, politicari , novinari, majstori, trgovci......
-Nestrucnost, bahatost, korupcija, kriminal, primitivizam , - jednostavno urusavanje sistema iznutra.
-Nestrucnost, bahatost, korupcija, kriminal, primitivizam , - jednostavno urusavanje sistema iznutra.
-
155_mm
#794 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
ne postoji ni teoretska sansa za vracanje ni obaveznog ni dobrovoljnog sluzenja vojnog roka u BiH!
sto u principu i nije neka velika katastrofa jer ima i drugih nacina za jacanje odbranbenih kapaciteta koji su jeftiniji a cak i efikasniji.
sto u principu i nije neka velika katastrofa jer ima i drugih nacina za jacanje odbranbenih kapaciteta koji su jeftiniji a cak i efikasniji.
- Streptokok
#795 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Zasto mjesecima? Moze to biti i jedan mjesec.SkyLimit wrote:Koliko para, toliko muzike. Koliko samo košta da jednog mladića mjesecima hraniš, oblačiš i obučavaš. A koliko tek na hiljade njih.
- drndalo
#796 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Mjesec? Da se razumijemo, vojni rok ne sluzi samo za obuciti nekoga kako se puca, to se moze za 8 radnih sati...
Vojni rok i sve one glupe naredbe i postupci sluze da se vojsci dovoljno ispere mozak da bi se naredjenje slusalo makar bilo i nelogicno... Za to treba vrijeme...
Vojni rok i sve one glupe naredbe i postupci sluze da se vojsci dovoljno ispere mozak da bi se naredjenje slusalo makar bilo i nelogicno... Za to treba vrijeme...
- Streptokok
#797 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Pucati u zrak nije isto sto i pogoditi metu na 100m.drndalo wrote:Mjesec? Da se razumijemo, vojni rok ne sluzi samo za obuciti nekoga kako se puca, to se moze za 8 radnih sati...
ovo prvo moze za 8 a ovo drugo nisam siguran.
- insomnia78
#798 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Ti ocito nisi bio u vojsci. Mislis da te neko uci kako pogoditi metu? [emoji23][emoji23][emoji23]
-
Disciplin A Kitschme
#799 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
i šta da se uvede taj vojni rok, šta ako ja hoću da isti služim u Neumu i s fesom na glavi, hoće mi neko to branit?
- drndalo
#800 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!
Moze... Na 400 m tesko da ce sta pogoditi ali na 100 moze... Ko hoce slusati, a ne biti Rambo 432.17