ja stvarno....zato se krupne ribe pohapsise u srbiji,sa urednim srbijanskim pasosima i platnim listama...a skorpioni ionako su sitna riba...pitam se ko mladica zlocinca prekomandova iz Hrvatske u BIH......sad bi se vi srbijanci otarasili BIH srba ali da ostane rezultata njihove teznje..ne moze i jedno i drugo...sad ce presuda pisonji i seronji,pa ce se vidjeti neutralnost srbijeRATM56 wrote:zavrzlama wrote:
nije nego radi mog rahmetli amidze....Kosovo je samo prelilo casu zapadu,pa su naplatili gresku sto nisu srbiju bombardovali dok je trajala agresija na BIH...
nego da te pitam ...zasto su bombardovali srbiju?
Zbog Kosova zavrzlamo, zbog Kosova. Milošević je od Dejtona do 1998 bio ''faktor stabilnosti'' u zapadnim očima, dok se nije zagužvalo na Kosovu. Takođe ne postoji zvaničnik Srbije/SRJ sa presudom vezanom za zločine u BiH. Samo kosovo zavrzlamo.
DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera
-
zavrzlama
#776 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
-
Basvod
#777 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pa ti si rekao da ce se Srbi "vratiti BiH".zavrzlama wrote:ti tipicno"krv i teritoirija"......Netačno. Hrvati nisu pretnja zbog:
1. nemanja teritorijalne jedinice
2. brojnosti
zato se na njih i ne obazireš.![]()
Otprilike iz istog razloga zbog kog se Srbi iz Srbije ne obaziru na Bošnjake u Sandžaku - nemaju teritorijalnu autonomiju što znači da nisu pretnja.
Tebi nije pretnja nikakva srbijanska politika, ona je irelevantna. Tebi je pretnja RS.
opet grijesis....snadzak nije prijetnja srbiji,jer BIH ili bilo koja druga drzava nece tjerati sandzaklije da prave genocide po srbiji,ruse do posljednje pravoslavne crkve,otvaraju masovne gorobice pune srba i opsade srtbijanskih gradova..
traziti prava i autonomiju u nekoj drzavi i traziti podjelu i unistenje te drzave nije isto...za tebe izgleda jest...do tebe je ,zato sto si jedan od onih koji su odgojeni na ideologiji "krvi i tla"....Najveci problem srpskog naroda je taj,sto su im zadnjih 200 godina njihovi crkveni,politicki i intelektualni lideri onemogucili da znaju da zive sa drugim ,drugacijim i ravnopravno sa drugima...zato konstantno iz decenije u deceniju ratuju da druge protjeraju i da zive sami sa sobom jer nece /nesmiju.neznaju da zive sa drugim i drugacijim..THE END.
Srbi uopste ne poricu da od zajednickog zivota nema nista.
Apsolutno besmislena diskusija se trenutno vodi.
-
155_mm
#778 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
znaci svi smo isti zlocinci. jedan od glavnih tvrdnjih fasisticki orijentisanih pripadnika bosanskog drustva. a to je izjednaciti zrtve sa izvrsiocima najgnusnijih zlocnina od postojanja covjecanstva ukljucujuci i spaljivanje zivih ljudi.Dr Jurica Ustamujić wrote:melac wrote:Ja nemogu shvatiti vas infantilne koji bi opet rat, glad, silovanja i ubijanja, a moguće i genocide, i koja bi bila onda razlika između četnika i ne zna kako da vas nazovem, ne bi je ni bilo, isti bi bili. A danas tim istim ti prigovaraš kako su vaki-naki, a ti bi sutra rado da budeš kao i oni. Malo osvete, tako su i Mladićeve spodobe se osvetile.semirizsvemira wrote:Slabo mu ide mobilizacija . pa evo da iskreno kazem ako Bog da racunajte na mene i jos na stotine ljudi kojima su cetnici silovali i pobili pola familije a i onih sto su bili po zatvorima . Mogu samo reci da ljudi ni o cemu ne razmisljaju vec o osveti . Mozes zamislit sta je takvih hiljadu u stanju uraditi . Bilo bi big problem za nejac u zbijegovima
A i Komšić je izjavio da kao što nema odcjepljenja RSa, tako nema ni ukidanja RSa bez volje naroda.
nema razlike niti je razlika ikada postojala. ovi kao svemir ako nisu klali to je samo zato što nisu imali priliku.
nego kad smo isti samo eto sto jedni nisu mogli da vrse zlocine kako ti kazes. mozes pojasniti sta je to sprijecilo bosnjake da poruse sve pravoslavne i katolicke crkve pod svojom kontrolom kao odgovor na rusenje svih dzamija pod kontrolom fasisticki orijentisanih pokreta u BiH devedesetig godina?
- mobile9
#779 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
100% vjerovatan.
-
tesanj
#780 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Koji debili. Gadaju cete tenkom munaru u mom mjestu, mi to posmatramo i kladimo se u cigarte hoceli je pogoditi ili ne. Ispred nas crkva na oko 300 metara, i vidi cuda nikom nije ni palo na pamet da raspali po toj istoj. Rat zavrsio mi napravili bolju i vecu u Srba i dan danas ista.
-
hercegovac_pravi
#781 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Slušaj četničino..tu ofucano-smrdljivu velikosrpsku demagogiju prosipaj tamo gdje ima prođe..RATM56 wrote:Evo ih patetičari. A kakve veze ima ono šta sam rekao sa pitanjem genocida? Pitanje je bilo ko je odlučivao o uspostavljanju RS. BH Srbi, SRB Srbi, SANU i sl. Dakako, SDS i njihovi birači. To je primarno njihova ideja i u većinskoj njihovoj režiji sprovedeno u delo.
Jedino što je ovdje patetično je tvoje kurvansko profuknjavanje istine. Baš onako kako ste navikli zadnjih 400 godina ali hebi ga, nisu ni gusle što su nekad bile...sjeba ih lap top..
Naiđe Dušan Popara. Kasnije je prešao u partizane i umro na Ilidži kao građanin od svih poštovan. Udari Dušan kundakom moju sestru. Najstariju. 'Joko', veli, 'odvedi ovo te isprči.' Odvedoše je trojica-četvorica. Čuju se njeni vrisci: 'Majko moja, majko moja.' Majka mi pusti ruku i uhvati se za kosu. I trga po pune šake kose, vrti se oko sebe i jauče: 'Rapka moja, Rapka moja.' Ostale moje sestre samo je gledaju ovolikim očima i šute.
Ljudska patnja je tebi patetika ??? Ima li ovdje moderacije ili je dopušteno da im se napokon usermo na kokardu koju drže sakrivenu ??..Kraj jedne baštice. To su komadi plodne zemlje, ograđeni stablima, najčešće hrastovim, unutra se sije krompir, plodno, krompiri kao dječje glave budu. Kraj te baštice, jedna žena mi viče: 'Mali, bolan dođi, pomozi mi, izvadili su mi oči'.
http://www.e-novine.com/stav/84227-Bije ... a-noa.html
Osvrni se na ovo iznad ?
Ili misliš da će vam vječno biti dopušteno da koljete djecu, silujete i spaljujete žive starce...???
-
hercegovac_pravi
#782 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
ma jok bola svi smo isti....tesanj wrote:Koji debili. Gadaju cete tenkom munaru u mom mjestu, mi to posmatramo i kladimo se u cigarte hoceli je pogoditi ili ne. Ispred nas crkva na oko 300 metara, i vidi cuda nikom nije ni palo na pamet da raspali po toj istoj. Rat zavrsio mi napravili bolju i vecu u Srba i dan danas ista.
-
wolf07
#783 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ma kome ovi cetnici prodaju maglu? Pa hajde probajte da se otcijepite vise picka vam materina svima, probajte!
-
hercegovac_pravi
#784 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
slaninarno-opančarske profuknjače misle da mogu vječno prosipat svoje preseravanje...nema više stoko peksina...isprdili ste svoje za uvjekwolf07 wrote:Ma kome ovi cetnici prodaju maglu? Pa hajde probajte da se otcijepite vise picka vam materina svima, probajte!
-
nishad
#785 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Pa kako da vam padne na pamet.tesanj wrote:Koji debili. Gadaju cete tenkom munaru u mom mjestu, mi to posmatramo i kladimo se u cigarte hoceli je pogoditi ili ne. Ispred nas crkva na oko 300 metara, i vidi cuda nikom nije ni palo na pamet da raspali po toj istoj. Rat zavrsio mi napravili bolju i vecu u Srba i dan danas ista.
Vi ste tzv Armija BiH.
Kako vam je pamet proradila da palite crkve u Gučoj Gori, Borovici...
- Paranoid
#786 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
tzv nishad de tzv odskakući sa tzv teme... nemoj da ti tzv zovem tzv Mevlida da ti tzv zadnjicu izrešeta...nishad wrote:Pa kako da vam padne na pamet.tesanj wrote:Koji debili. Gadaju cete tenkom munaru u mom mjestu, mi to posmatramo i kladimo se u cigarte hoceli je pogoditi ili ne. Ispred nas crkva na oko 300 metara, i vidi cuda nikom nije ni palo na pamet da raspali po toj istoj. Rat zavrsio mi napravili bolju i vecu u Srba i dan danas ista.
Vi ste tzv Armija BiH.
-
nishad
#787 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Paranoid wrote:tzv nishad de tzv odskakući sa tzv teme... nemoj da ti tzv zovem tzv Mevlida da ti tzv zadnjicu izrešeta...nishad wrote:Pa kako da vam padne na pamet.tesanj wrote:Koji debili. Gadaju cete tenkom munaru u mom mjestu, mi to posmatramo i kladimo se u cigarte hoceli je pogoditi ili ne. Ispred nas crkva na oko 300 metara, i vidi cuda nikom nije ni palo na pamet da raspali po toj istoj. Rat zavrsio mi napravili bolju i vecu u Srba i dan danas ista.
Vi ste tzv Armija BiH.
Aj zovi. Eto bit ću mučenik.
Al nije vam to put do tzv jedinstvene, tzv nedjeljive, tzv multietnične.....
-
155_mm
#788 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
napokon neko ko izgleda poznaje tematiku. predpostavljam da razpolazes sa podadcima porusenih bogomolja devedesetih godina. bilo bi stvarno odlicno da nam izneses te podatke koliko je ko porusio bogomolja od ukupnog broja koji je bio na "raspolaganju za rusenje". moze i u procentima.nishad wrote:Pa kako da vam padne na pamet.tesanj wrote:Koji debili. Gadaju cete tenkom munaru u mom mjestu, mi to posmatramo i kladimo se u cigarte hoceli je pogoditi ili ne. Ispred nas crkva na oko 300 metara, i vidi cuda nikom nije ni palo na pamet da raspali po toj istoj. Rat zavrsio mi napravili bolju i vecu u Srba i dan danas ista.
Vi ste tzv Armija BiH.
- Paranoid
#789 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
nishad wrote: Aj zovi. Eto bit ću mučenik.

-
155_mm
#790 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
nego sta je onda taj tzv put. da za primjer nebi trebali sluziti "narodna veselja" iz bratunca?nishad wrote: Aj zovi. Eto bit ću mučenik.
-
tesanj
#791 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Dodes liepo i Jelah to ti je kod Tesnja. Otidemo u Doboj srusena dzamija, Teslic srusena dzamija i Tesanj crkva i dan danas ista. I odvedem te U vezi ovog slucaja gdje su cete pucale na munaru i pokazem ti gdje je ta crkva.Uz napomenu da su dzamije ponovo napravljene. Platim ti i kahvu ili kavu kako hos.nishad wrote:Pa kako da vam padne na pamet.tesanj wrote:Koji debili. Gadaju cete tenkom munaru u mom mjestu, mi to posmatramo i kladimo se u cigarte hoceli je pogoditi ili ne. Ispred nas crkva na oko 300 metara, i vidi cuda nikom nije ni palo na pamet da raspali po toj istoj. Rat zavrsio mi napravili bolju i vecu u Srba i dan danas ista.
Vi ste tzv Armija BiH.
-
nishad
#792 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Šta ja bolan imam sa veseljima u Bratuncu.155_mm wrote:nego sta je onda taj tzv put. da za primjer nebi trebali sluziti "narodna veselja" iz bratunca?nishad wrote: Aj zovi. Eto bit ću mučenik.
A o procentima? To je ako ćemo pričati , ko je najmanje loš.
-
nishad
#793 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
tesanj wrote:Dodes liepo i Jelah to ti je kod Tesnja. Otidemo u Doboj srusena dzamija, Teslic srusena dzamija i Tesanj crkva i dan danas ista. I odvedem te U vezi ovog slucaja gdje su cete pucale na munaru i pokazem ti gdje je ta crkva.Uz napomenu da su dzamije ponovo napravljene. Platim ti i kahvu ili kavu kako hos.nishad wrote:Pa kako da vam padne na pamet.tesanj wrote:Koji debili. Gadaju cete tenkom munaru u mom mjestu, mi to posmatramo i kladimo se u cigarte hoceli je pogoditi ili ne. Ispred nas crkva na oko 300 metara, i vidi cuda nikom nije ni palo na pamet da raspali po toj istoj. Rat zavrsio mi napravili bolju i vecu u Srba i dan danas ista.
Vi ste tzv Armija BiH.
Ma vjerujem.
Htjeo sam samo reć da nema potpuno čistih.
- animals
#794 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
I kad ce vec poceti, ja svrati da vidim
i nista.. dijasporci nemaju slobodni vikend
ili domaci nemaju cime..isto ga dodje, znaci nista od rata..., do sljedece emisije 
- ljetna kiša
#795 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ovi što prijete ratom potpuno previđaju mogućnost da se rat može i izgubiti. I šta onda?
- muha_sa
#796 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
da je tako razmišljo balkanski kasapin, krepani Slobo, nikad ne bi kreno u avanturu zvanu svi srbi u jednoj državi.ljetna kiša wrote:Ovi što prijete ratom potpuno previđaju mogućnost da se rat može i izgubiti. I šta onda?
- animals
#797 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ma kakvi, njih 2 miliona ce pomesti oni drugi dva miliona ko nista, ako nicim onda metlom sigurno..ljetna kiša wrote:Ovi što prijete ratom potpuno previđaju mogućnost da se rat može i izgubiti. I šta onda?
-
155_mm
#798 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
niti sam rekao da imas sta sa "veseljima" u bratuncu niti me zanima imas li ili ne. to je tvoja licna stvar hocesli biti fasita ili ne.nishad wrote:
Šta ja bolan imam sa veseljima u Bratuncu.
A o procentima? To je ako ćemo pričati , ko je najmanje loš.
a procenti su tu da potvrde ili poniste tvrdnju nekih politickih krugova da smo u ratu devedesetih svi bili isti. posto si ti poceo precizno da nabrajas neke slucajeve pomislio sam da si upoznat sa tom tematikom. i jedino sto sam o tebi javno tvrdio i iznio ovdje na forumu je da si mozda poznavatelj za tu oblast (rusenje bogomolja). i sad kazi jesi li ili nisi?
- Paranoid
#799 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Ko pobjedi ide u Brazil...ljetna kiša wrote:Ovi što prijete ratom potpuno previđaju mogućnost da se rat može i izgubiti. I šta onda?
-
tesanj
#800 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide
Koliko postova i nisi skonto, aman jarabi.ljetna kiša wrote:Ovi što prijete ratom potpuno previđaju mogućnost da se rat može i izgubiti. I šta onda?