Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
belafonte

#776 Re: Liverpool FC

Post by belafonte »

Ma čovjek je jedan od rijetkih gospodina u fudbalu danas, ovo je za Liverpool ogroman napredak nakon španskog kmeta :skoljka:
johntra

#777 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

Image
Gandalf

#778 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Liverpool se suočava sa velikim problemima. Dok su u grčevitoj borbi da na Anfieldu zadrže Gerrarda i Torresa, i ostali igrači iskazuju želju za odlaskom iz kluba.

Liverpool je odbio prvu ponudu Palerma vrijednu pet miliona funti, za brazilca Lucasa Leivu. Pregovori su još u toku, a čelnici Redsa traže odštetu u vrijednosti od osam miliona funti.

Austrijski veznjak Paul Scharner, koji je sada slobodan igrač, spominje se kao alternativa za 23-godišnjeg Brazilca. Novi trener, Roy Hodgson je veliki obožavatelj 30-godišnjeg Scharnera, bivšeg igrača Austrije Wien, Salzburga, Branna i Wigan Athletica.

Pored Leive, Liverpool mora tražiti zamjenu i za Javiera Mascherana, koji će po svemu sudeći krenuti stopama Rafaela Beniteza, te preseliti u Inter.

Lijevi bek Redsa, Emiliano Insua je pred potpisom za talijansku Fiorentinu, a u međuvremenu se oglasio i Nabil El Zhar, sa željom da napusti Anfield.

Sve ovo u gore navedenom tekstu meni zvuči super - finih para se može zaraditi prodajom ovih igrača od kojih mnogi spomenuti su Liverpoolu donijeli jedno veliko ništa - klub treba jednu veliku igračku čistku ( riere, insue, ngogovi, leive i slični igrački odroni) a dovesti par dobrih igrača tipa Gyana, Ozila, Kontraa.
vaučer

#779 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Aha, sve je to super kad vi 'znalci' prodajete i kupujete. Kakav jadan ne bio Gyan i Ozil, otkud njima novac za to kad već dvije godine ni funta nije potrošena na igrače?
Isti ste uprava Liverpoola, prodajete šta vam novine kažu da treba.

Načelno nemam ništa protiv prodaje npr Leive kad bi ostao Mascherano, no kako je vrlo izvjesno da Mascherano odlazi prodavati mladog i dobrog igrača za tih osam milijuna nema nikakvog smisla. Lucas je plaćen 6 a sigurno je među top 5 igrača na svojoj poziciji u svijetu (bez obzira na dično mišljenje 'poznavaoca' Liverpoola).
Prodaja Insue je kretenluk na kub. Liverpoolu nedostaje leftbek nakon odlaska Aurelia i Dossene(ili dva) a oni bi da prodaju Insuu za skoro pa ništa, momka koji ima silu potencijala i već je igrao za argentinsku repku te se vodi kao domaći igrač na team-sheetu. I šta nakon prodaje Insue? Za tri-četiri milijuna dovesti dva LB?

Smješno...
Trener da napomenem nema ništa s ovim jer ove igrače naokolo nudi nemoralna kurva iz uprave Cristian Purslow koji ovim prodajama želi stvoriti neki 'budžet'. Dovoljno pokazuju natpisi u novinama i dosadašnje akvizicije. Liverpool je na koljenima, kupuje 'free agent' igrače a prodaje mlade talente i klasne igrače.

No vi sanjajte i dalje Mesuta Ozila, tko vam jebiga brani... :skoljka:
vaučer

#780 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Neslužbena majica za navijače Liverpoola koja je već u pretprodaji prije naredne sezone.
Odlična ideja i točno oslikava stanje kluba.
Bit će ih dosta na Anfieldu već na prvoj utakmici.

Image
Gandalf

#781 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Samo se smiri druže :thumbup: Biće valjda bolje ove godine.
Facasplaca

#782 Re: Liverpool FC

Post by Facasplaca »

uglavnom nemre bit gore nego prosle. :dance:

vape za pojacanjima, a transfera ni za lijeka. ajde barem od Hodgsona nemorate svake godine ocekivati desnog beka :lol: ne bi me cudilo da dopelja nekoga iz Fulhama, kao npr. Hangelanda :thumbup:
johntra

#783 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

Ma samo polako...doći će to na svoje...znam da broj 18 još predstavlja paćenje za neke timove, ali teško će ga dostići...bitno je da Gerard ostaje, vjerovatno će i Torres, a bit će i pojačanja...
Facasplaca

#784 Re: Liverpool FC

Post by Facasplaca »

johntra wrote:Ma samo polako...doći će to na svoje...znam da broj 18 još predstavlja paćenje za neke timove, ali teško će ga dostići...bitno je da Gerard ostaje, vjerovatno će i Torres, a bit će i pojačanja...
ne znam samo kako vam ne dosadi to pateticno nalazenje utjehe u proslosti :-)

ja da sam na tvom mjestu (pretpostavljam da si njihov navijac) i ne bi bio bas toliko optimistican.
johntra

#785 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

daleko sam od optimizma, naprotiv...ali mi predstavlja zadovoljstvo kad vidim kako se pojedini timovi trude da budu veći od Liverpoola, a to im baš nekako i ne ide od ruke...i da, navijač ili simpatizer sam Redsa, kako god...
johntra

#786 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

Sad će izvlačenje za Euroligu, dajte nam Zrinjski da se igramo... :D
Robben

#787 Re: Liverpool FC

Post by Robben »

Stigao Joe Cole... :dance: :thumbup:
Gandalf

#788 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Robben wrote:Stigao Joe Cole... :dance: :thumbup:
:thumbup: dobarrrr
mikelandjelo

#789 Re: Liverpool FC

Post by mikelandjelo »

Robben wrote:Stigao Joe Cole... :dance: :thumbup:
nije moglo bolje :thumbup:

najbolji engleski igrac!
johntra

#790 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

Nakon Gerrarda :D
Dobro je, sad još zadržati Mascherana i dati priliku ovim novim mladim igračima poput Shevelya i mogla bi se napraviti dobra ekipa...Dok je El Nino povrijeđen, treba dati šansu Jovanoviću da se naigra, uz podršku Kuyta i Colea...moglo bi ovo napokon i dobro biti....Ali, Amerikancima treba napokon pokazati izlaz iz kluba....
Manijakus

#791 Re: Liverpool FC

Post by Manijakus »

Ma ovi amerikanci su gori od munje i kompanije iz naseg saveza :D
mikelandjelo

#792 Re: Liverpool FC

Post by mikelandjelo »

vaučer

#793 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Prvo natjecateljska utakmica pod Hodgsonom i pobjeda 2-0 u skopju protiv ipak nejakog Rabotničkog.
Brace Davida N'goga uz asistencije Lucasa i Martina Kellya.

Uzvrat na Anfieldu naredni tjedan.
Manijakus

#794 Re: Liverpool FC

Post by Manijakus »

Jel gledo neko kakav je tim nastupo onosno kako su igrali
ultima_palabra

#795 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Redsi fakat odradiše dva predobra free transfera sa Jovanovićem i Coleom...dobra krila su im najviše nedostajala.
Pod Rafom je ekipa bila previše ustajala, ako zadrže ostale igrače, ne bi trebali imati problema da budu među prva 4.
vaučer

#796 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Manijakus wrote:Jel gledo neko kakav je tim nastupo onosno kako su igrali
Dobro su igrali.
Odbrana Skrtel, Kyrgiakos, Agger i Kelly, vrlo solidni a Kelly se nameće kao ozbiljan backup za RB poziciju.
Krila Amoo i Jovanović, sredina Lucas, Spearing te gore Ngog i Aquilani iza njega.
Na golu Cavalieri.
Amoo je živahan, moglo bi biti nešto od njeg, Lucas je bio kapetan i odličan je. Gerrard će se morati potruditi ove sezone da bude bolji od Leive.
Aquilani oštar i Ngog vrlo dobar.
ultima_palabra wrote:Redsi fakat odradiše dva predobra free transfera sa Jovanovićem i Coleom...dobra krila su im najviše nedostajala.
Pod Rafom je ekipa bila previše ustajala, ako zadrže ostale igrače, ne bi trebali imati problema da budu među prva 4.
Mascherano neće ostati sigurno.
johntra

#797 Re: Liverpool FC

Post by johntra »

Znači još nije igrala najjača postava... :D
Neka, nek se malo odmori Kuyt, pa i Gerarrd, a nek se Koldžo dobro uklopi u ostatak ekipe, mora se malo vaditi zbog zabijenih golova Livdži, dok je igrao za Plavce.. :-D
Teško će biti nadomjestiti Mascherana, ako ode, ali ima još do kraja prelaznog roka...spominje se onaj mali Slovak Hamšik kao njegova zamjena...
Suti i trpi

#798 Re: Liverpool FC

Post by Suti i trpi »

vaučer wrote:Gerrard će se morati potruditi ove sezone da bude bolji od Leive.
Je l ovo bio vic?

Dobar tim slaze Liverpul, samo je bitno da niko ne ode i da dovedu jednog kvalitetnog napadaca. Ne moze Tores sam u napadu, a dodatni problem je sto je i on cesto povrjedjen. Ekipa koja pretenduje na vrh tabele ne smije si dozvolit da ovise o samo jednom kvalitetnom klasicnom napadacu (Kujta i Jovanovica smatram krilnim napadacima).
hau jes no

#799 Re: Liverpool FC

Post by hau jes no »

Suti i trpi wrote:
Je l ovo bio vic?

Dobar tim slaze Liverpul, samo je bitno da niko ne ode i da dovedu jednog kvalitetnog napadaca. Ne moze Tores sam u napadu, a dodatni problem je sto je i on cesto povrjedjen. Ekipa koja pretenduje na vrh tabele ne smije si dozvolit da ovise o samo jednom kvalitetnom klasicnom napadacu (Kujta i Jovanovica smatram krilnim napadacima).
sad kad prodaju mascherana nek kupe dzeku
vaučer

#800 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Suti i trpi wrote:
Je l ovo bio vic?
Zašto bi bio vic?
Nakon što sam pogledao 95% Liverpoolovih utakmica prošle sezone (doduše najgore Gerrardove unazad 4 godine) Lucas je bio u skoro svim parametrima bolji igrač od Gerrarda. Svakako da je Steven bolji igrač, ali ako se opet pusti k'o tikva niz vodu mogao bi lako iznova biti u sjeni mladog brazilca.

Liverpool opet potpisao Fabia Aurelia za leftbek poziciju.
Ispast će na kraju da ostaju i on i Insua.. ne bih se čudio nimalo.
Drago mi je za Aurelia, plemenit i koristan igrač kad nije ozljeđen (što je ruku na srce rijetko).
Kao najizgledniji kandidat za zamjenu Mascherana se spominje Steven Defour.
Post Reply