hrvatska-more

Post Reply
dalmatinka

#776 Re: hrvatska-more

Post by dalmatinka »

sherbett wrote:
miki.ba wrote:Koliko je para paradajz kod vas il i to da nosim? :D
10-12/kg, al ovisi di kupuješ, a i kakav kupuješ :D
nego, ponesi, jer od idućeg tjedna nešto najavljuju da tržnice neće raditi, idu na prosvjed svi u ZG...a ove iz konzuma..a ono...ako voliš brašno u paradajzu..ajd ....
Od 7-13 kn :D Zaboravljaš akcijske cijene. Ja rajčice plaćam 22-30 kn po kilogramu, kvaliteta i okus se plaćaju. Nije mi žao, imaju okus onih pravih rajčica kojih se sjećam iz djetinjstva.
djordje5

#777 Re: hrvatska-more

Post by djordje5 »

I ja imam izvještaj sa hvara da je pust.. nikoga, ali nikoga, u Vrboskoj na otoku Hvaru u svega nekoliko kuća ima gostiju. Sve ostalo prazno.
Zokipfc

#778 Re: hrvatska-more

Post by Zokipfc »

:-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#779 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

dalmatinka wrote:Pa kako se neću upaliti kad godinama čitam na ovom forumu kako bi mi eto pocrkali od gladi da nam nije Bosanaca. Eto, ovo možda uopće nije loše da konačno vidimo da li je to istina. Ako se za koji mjesec prestanem javljati, znači da me više nema.
:( :D
Naravno da ne ovisite od Bosanskog gosta, ali ima mjesta na makarskoj rivijeri čiji su gosti uglavnom Bosanci. Istra ili otoci ili sjeverna dalmacija, sigurno neće osjetiti ništa, iako mislim da će Bosanci dolaziti jednako kako su i dolazili. Kako jednom napisa @Banksy sticajem geografskih okolnosti imamo visoke kriterijume što se tiče mora i njegove ljepote, a tu je Cro n 1 u Europi (van ne znam, nisam putovala po egzotičnim destinacijama).
Sad, da morate još puno raditi na turizmu, morate.. po manjim mjestima, jer prodavnice su često otvorene samo od 12h ujutro, slabo snadbjevene, pa svake godine, neću da ponesem ništa od kuće da ne budemo kao Bosanci nose sve svoje i proklinjem poslije što to ne uradih.. U Grčkoj u svakoj selednri dućan radi bar do ponoći, u Španjolskoj je slično, u Cro je to samo slučaj u gradovima ili većim turističkim mjestima.
bic

#780 Re: hrvatska-more

Post by bic »

Edited...
Last edited by bic on 08/02/2018 15:08, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#781 Re: hrvatska-more

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
dalmatinka wrote:Pa kako se neću upaliti kad godinama čitam na ovom forumu kako bi mi eto pocrkali od gladi da nam nije Bosanaca. Eto, ovo možda uopće nije loše da konačno vidimo da li je to istina. Ako se za koji mjesec prestanem javljati, znači da me više nema.
Naravno da ne ovisite od Bosanskog gosta, ali ima mjesta na makarskoj rivijeri čiji su gosti uglavnom Bosanci. Istra ili otoci ili sjeverna dalmacija, sigurno neće osjetiti ništa, iako mislim da će Bosanci dolaziti jednako kako su i dolazili. Kako jednom napisa @Banksy sticajem geografskih okolnosti imamo visoke kriterijume što se tiče mora i njegove ljepote, a tu je Cro n 1 u Europi (van ne znam, nisam putovala po egzotičnim destinacijama).
Sad, da morate još puno raditi na turizmu, morate.. po manjim mjestima, jer prodavnice su često otvorene samo od 12h ujutro, slabo snadbjevene, pa svake godine, neću da ponesem ništa od kuće da ne budemo kao Bosanci nose sve svoje i proklinjem poslije što to ne uradih.. U Grčkoj u svakoj selednri dućan radi bar do ponoći, u Španjolskoj je slično, u Cro je to samo slučaj u gradovima ili većim turističkim mjestima.
U mojoj dragoj zabacenoj morskoj otockoj selendri granap radi od 7 do 20h, pun svega ko sibica, osim kruha i voca/povrca cijene su tek nekih 10% vece nego u mojoj sarajevskoj prodavnici.

A ovo da je Cro n 1 u Evropi, de odvadite malo. Lijepo jeste, da nam je najblize i najpristupacnije jeste, no vec sama Italija ima 7000 km obale, od cega je mocvara i plicak tek mali dio.
Last edited by VjecitiStudent on 07/07/2013 14:51, edited 1 time in total.
uglavnomja

#782 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

KatarinaKosaca wrote: Sad, da morate još puno raditi na turizmu, morate.. po manjim mjestima, jer prodavnice su često otvorene samo od 12h ujutro, slabo snadbjevene, pa svake godine, neću da ponesem ništa od kuće da ne budemo kao Bosanci nose sve svoje i proklinjem poslije što to ne uradih.. U Grčkoj u svakoj selednri dućan radi bar do ponoći, u Španjolskoj je slično, u Cro je to samo slučaj u gradovima ili većim turističkim mjestima.
:thumbup:

to ja pricam

nije toliko poenta u cijeni nego u nemogucnosti kupovine ili kupovina podrazumijeva gubitak citavog dana odmora.

ako cemo o cijenama u tim granapcicima , 50-100% skuplje nego u konzumu.
KatarinaKosaca

#783 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:U mojoj dragoj zabacenoj morskoj otockoj selendri granap radi od 7 do 20h, pun svega ko sibica.
Otoci su bolje snadbjeveni od nekih mjesta na obali. Lastovo je bolje snadbjeveno od puno mjesta na Pelješcu.
djordje5

#784 Re: hrvatska-more

Post by djordje5 »

Ovo za otoke je tačno..bas su dobro snadbjeveni.
KatarinaKosaca

#785 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:A ovo da je Cro n 1 u Evropi, de odvadite malo. Lijepo jeste, da nam je najblize i najpristupacnije jeste, no vec sama Italija ima 7000 km obale, od cega je mocvara i plicak tek mali dio.
Obala na Jadranu.. ne kupaju se tamo :roll: Kupaju se na Tirenskom moru, ali ono nije Jadran, ni po čemu. Kao što se na njihovoj obali Jadrana osjeti onaj miris Jadrana, tako Tirensko more to nema.. O otocima da ne govorimo... na Siciliju se baš i ne ide :D Što se tiče dara od Boga za more Cro je sigurno broj 1 u Europi.. što se tiče razvijenosti turizma.. pri dnu turističkih zamalja.
VjecitiStudent

#786 Re: hrvatska-more

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote:A ovo da je Cro n 1 u Evropi, de odvadite malo. Lijepo jeste, da nam je najblize i najpristupacnije jeste, no vec sama Italija ima 7000 km obale, od cega je mocvara i plicak tek mali dio.
Obala na Jadranu.. ne kupaju se tamo :roll: Kupaju se na Tirenskom moru, ali ono nije Jadran, ni po čemu. Kao što se na njihovoj obali Jadrana osjeti onaj miris Jadrana, tako Tirensko more to nema.. O otocima da ne govorimo... na Siciliju se baš i ne ide :D Što se tiče dara od Boga za more Cro je sigurno broj 1 u Europi.. što se tiče razvijenosti turizma.. pri dnu turističkih zamalja.
No comment.
http://www.baiadeifaraglioni.it/eng2/sp ... lusiva.php
Dendrlix

#787 Re: hrvatska-more

Post by Dendrlix »

Pitanje za nekoga ko zna odgovor :D

Imaju li pravo Hr carinici pisati kaznu u Doljanima, s obzirom da je cijeli granicni prijelaz u BiH?
Doda37

#788 Re: hrvatska-more

Post by Doda37 »

Dendrlix wrote:Pitanje za nekoga ko zna odgovor :D

Imaju li pravo Hr carinici pisati kaznu u Doljanima, s obzirom da je cijeli granicni prijelaz u BiH?
Naravno
Dendrlix

#789 Re: hrvatska-more

Post by Dendrlix »

Kako kad nije napravljen prekrsaj?
Warashii

#790 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Trebao bih jedan odgovor.
Dakle planiram akBgd nekad tamo da se zaputim na more eh sad imam jedan problem, idem sa autom koji je na mojoj supruzi, ona ce taj dan doci autobusom u Split jer mora nesto poslom u Hrvatsku a ja se mislio zaputiti autom pa da se nadjemo u Splitu.
E sad mi je dilema oko te saobracajne, vlasnicke i zelenog katrona koji su na njeno ime a ja sam prelazim granicu, uz to vozim jos njene stvari a nje nigdje :D .
Hocel mi praviti kakav problem oko tog?

Edit:
Nasao sam ovo
"Prometni dokumenti
Osim vozačke dozvole i uobičajenih prometnih dokumenata za prelazak granice obavezna je i zelena karta, a u slučaju da vozite tuđi auto potrebno je imati punomoć od vlasnika vozila. "

Ma napravit cu punomoc ko ga j... :P ne znam jel ovo bas "tudje auto" al zlu ne trebalo.
Last edited by Warashii on 07/07/2013 17:00, edited 1 time in total.
Doda37

#791 Re: hrvatska-more

Post by Doda37 »

Dendrlix wrote:Kako kad nije napravljen prekrsaj?

Ako sam te dobro razumio, ako ti je to jedini argument protiv placanja kazne, plati kaznu. Nisu Doljani jedini prelaz koji nije na granici
Dendrlix

#792 Re: hrvatska-more

Post by Dendrlix »

Kontam bil' se moglo izvuci na pricu: Ne mozes me kazniti na teritoriji BiH.

:D
uglavnomja

#793 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

to za auto, sta smo se para nadavali bihamku za te punomoci :roll:

a nikad niko nije pogledao, cak i kad je razlicito prezime.
Critty Bo

#794 Re: hrvatska-more

Post by Critty Bo »

uglavnomja wrote:to za auto, sta smo se para nadavali bihamku za te punomoci :roll:

a nikad niko nije pogledao, cak i kad je razlicito prezime.
I prvi put kad odlučiš da je ne napraviš, neko će uzeti da pogleda :D
karanana

#795 Re: hrvatska-more

Post by karanana »

Pa jel mora bit bihamkova? Moze li opstinska od 2 marke?
uglavnomja

#796 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

karanana wrote:Pa jel mora bit bihamkova? Moze li opstinska od 2 marke?

mislim da mora biti bihamkova :?

zadnjih 10 godina to pravimo, nekih auta i vozaca raznih :-) .... i nikad, ali bas nikada niko nije ni upitao.

poslije rata su zezali, ali ako se kaze tatin ili bratov ili zenin auto, ok, hvala i dovidjenja, ali poslije nikada.
vazi

#797 Re: hrvatska-more

Post by vazi »

KatarinaKosaca wrote:
Odvadi malo :D

cini li se da je voda toplija na Azurnoj obali nego na Jadranu i uopsteno da je bolja klima.

65 miliona nocenja godisnje :-) a manja je od Hrvatskog primorja ili su tu negdje....

Ljepota hrvatskog Jadrana je u netaknutoj prirodi, dokle ce ostati netaknuta ostaje da se vidi ...
KatarinaKosaca

#798 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

vazi wrote:Odvadi malo :D

cini li se da je voda toplija na Azurnoj obali nego na Jadranu i uopsteno da je bolja klima.

65 miliona nocenja godisnje :-) a manja je od Hrvatskog primorja ili su tu negdje....

Ljepota hrvatskog Jadrana je u netaknutoj prirodi, dokle ce ostati netaknuta ostaje da se vidi ...
Upravo u tome i jeste čar, u netaknutoj prirodi, u hladovini na plažama, u jako čitom moru. Klima je relativna stvar odnosno šta je bolja klima. Po tome, Kanarski otoci imaju najbolju klimu, opet meni daj to sve ili plažu u Bolu, neću se dvoumiti.. Uostalom, Kotler koji je valjda bolji i od tebe i od @vječitog u oblasti marketinga je baš prepročuio Hrvatima da idu na selektivan visoki turizam, jer imaju netaknutu obalu i jako čisto more.
Edin H.

#799 Re: hrvatska-more

Post by Edin H. »

Daj ba odvadite malo, sad npr. Mauricius truba :D

Problem je sto kod nas ekonomija nije razvijena, nema puno letova ili su skupi, tako da je Hrvatska najprihvatljivija opcija vecini. Naravno poostaji Crna Gora, ali em je infrastruktura nerazvijenija, em je vecina izbjegava iz poznatih razloga, jer im je ipak lakse da progutaju da daju novac Hrvatima (osim Mostaraca i jos nekih pretpostavljam)
KatarinaKosaca

#800 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

Edin H. wrote:Daj ba odvadite malo, sad npr. Mauricius truba :D

Problem je sto kod nas ekonomija nije razvijena, nema puno letova ili su skupi, tako da je Hrvatska najprihvatljivija opcija vecini. Naravno poostaji Crna Gora, ali em je infrastruktura nerazvijenija, em je vecina izbjegava iz poznatih razloga, jer im je ipak lakse da progutaju da daju novac Hrvatima (osim Mostaraca i jos nekih pretpostavljam)
Govorilo se o Europi.. za egzotične destinacije sam jasno napisala da ne znam, jer nisam bila sem na Kubi i Dominikanskoj republici.
Post Reply