Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ukupni dug Toplana Sarajevo prema KJKP “Sarajevogas” u na dan 28.02.2014. godine je 85. 2 miliona KM.
SARAJEVO - Uprava BH Gasa, najvećeg distributera plina u BiH, upozorila je da je toj zemlji za trećinu smanjena doprema ruskog plina, zbog čega je došlo do poteškoća u opskrbi tim energentom.
Rusi su zbog duga malo zavrnuli pipu za plin, a keša za alternative nema.
Sta ono rekose...izbori, izlaznost, glasanje i ostala govna. Preko 80% ljudi je zadovoljno sa trenutnim stanjem, a rezultat se dobije kad se saberu ovi sto su "postili" i ovi sto biraju ove sto otimaju decenijama...u cemu je problem?
ja cijelo ljeto govorim o grijanju i plinu meni se smiju
zato sam kupio konvektor
a ako nestane struje imam 2 metra drva na vikendici i peć manju kupiš i to je dovoljno za neki prelazni period od 15 dana...
OldMayor wrote:Jebem nas nesposobne u 21. vijeku oni ni grijanje ne znaju obezbjediti i naplatiti.
Ko da je kvantna fizika u pitanju, otac ih jebo.
Upravo tako. Sad ce nas drzati na redukciji kao da zivimo u Splitu, a ne gradu gdje zimi minusi padaju na 20. Naravno, racune nece redukovati, ali ce i dalje zaposljavati svoje sto za pare sto za stranku, a mi cemo dodatno grijati djecu strujom. Da bog da to u apoteci potrosili
OldMayor wrote:Jebem nas nesposobne u 21. vijeku oni ni grijanje ne znaju obezbjediti i naplatiti.
Ko da je kvantna fizika u pitanju, otac ih jebo.
Upravo tako. Sad ce nas drzati na redukciji kao da zivimo u Splitu, a ne gradu gdje zimi minusi padaju na 20. Naravno, racune nece redukovati, ali ce i dalje zaposljavati svoje sto za pare sto za stranku, a mi cemo dodatno grijati djecu strujom. Da bog da to u apoteci potrosili
ZonFon wrote:Svi su krivi samo oni koji ne placaju nisu.
Naravno da su krivi. novije gradnje imajumoghusnot iskljucenja bez ulaska u stan. Ostalima sprovodi sudske presude. One koji placaju nemoj kaznjavati zato sto ne stavljas menadzere nego stranacke nesposobne kleptomane.
Odkako sam sebi placam racune, niti jednom, ali niti jednom nisam zakasnio sa placanjem. Eventualno par dana od dolaska racuna, dok se svi racuni skupe pa da ih odjednom platim. I iz tog razloga ih nabijem i nadam se da ce prva stvar kada se normalizira dostava plina biti pravljenje tuseva u njihovim uredima.
Sad pitanje. Zivim u zgradi. Neki stanari imaju plin. Ja trazim alternativu, a nemam trenutno mogucnosti da kupujem konvektore. Kod kuce imam mali kamin, pa sam razmislao o toj opciji. Da li mogu prikljuciti kamin na dimnjak u zgradi ako komsije ispod mene koriste plinske peci?
mali_balon wrote:Pa nek iskljuce, "iskljucit" cu i ja njima placanje, svakako se nisu ti neki ugovori potpisali, dokle je prica sa tim smjesnim ugovorima.
Znam da su prijetili da se mora potpisati, a evo sad se usutili cini mi se.
Redukcije vode, gasa, jos samo struje i da kompletiramo. Nek ostave internet makar da se moze raja istresti Kakav je ovo glavni grad jedne drzave, pa na selu je urednija situacija