Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Qler

#776 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Kao sto andorid mora biti vezan sa google acc, iphone sa itunes acc, tako i wp mora sa ms acc... jebi ga, sve hoce da su glavni :) jedino Symbian ne trazi nista :)
rudy81

#777 Re: Nokia Lumia

Post by rudy81 »

Qler wrote:Kao sto andorid mora biti vezan sa google acc, iphone sa itunes acc, tako i wp mora sa ms acc... jebi ga, sve hoce da su glavni :) jedino Symbian ne trazi nista :)

ma jeste slazem se, samo meni android telefon nikad nije ubacivao moje gmail kontakte u telefonski imenik i jos da ih ne da izbrisati... to mi je malo glupo , al eto
R2D2_SA

#778 Re: Nokia Lumia

Post by R2D2_SA »

rudy81 wrote:meni procepile notifikacije sinoc, sad sve normalno fercera

ono sto mene nervira na Lumiji je imenik i nacin ubacivanja kontakata. kad sam na pocetku odabrala svoj hotmail account (koji ne koristim vec dugo dugo) i nakon toga ubacila kontakte s sim kartice, vise nema sanse da napravim filter contacts tako da odu oni hotmail people jer ako to odaberem sve mi nestane :?
a ako hocu sad nekog novog dodati trazi mi da ga povezem s hotmail accountom :-) ovo me fakat nervira
Trebala si napraviti novu hotmail (live) adresu, potpuno novu, praznu, bez kontakata i onda postaviti telefon, tako da ti nema sta povuci i nece ti se mijesati a ostalo mozes filtrirati. Ja 15-ak dana koristim NL 920 i ama bas nikakvih problema nisam imao. Stvar je upoznati telefon, postaviti postavke ispravno, tipa stednja baterije, znati kako sta funkcionira i nema problema. Kao i kod racunara, mozes imati zvjer ali ako instaliras sve i svasta, otvaras sve i svasta, navuces virusa i zezancija naravno da nece raditi kako treba. Telefon zaista ima sve sto treba, aplikacija sasvim dovoljno, sve ostalo je sminkanje. Sto se tice kamere sve je super, samo bi mogli na kraju sve funkcije, sve aplikacije integrirati, tipa pritisnes dugme za cam i tu ti je sve.

Eh da, mali nedostatak je kod tipkanja poruka, tipkovnici nedostaju one strelice za lijevo desno, a ne da moras prstom navigirati tamo gdje si pogrijesio. Pretpostavljam da ima negdje i taj dodatak, da se nesto instalira pa ako znate bio bih zahvalan za sugestiju.

Pozz,
rudy81

#779 Re: Nokia Lumia

Post by rudy81 »

R2D2_SA wrote:
rudy81 wrote:meni procepile notifikacije sinoc, sad sve normalno fercera

ono sto mene nervira na Lumiji je imenik i nacin ubacivanja kontakata. kad sam na pocetku odabrala svoj hotmail account (koji ne koristim vec dugo dugo) i nakon toga ubacila kontakte s sim kartice, vise nema sanse da napravim filter contacts tako da odu oni hotmail people jer ako to odaberem sve mi nestane :?
a ako hocu sad nekog novog dodati trazi mi da ga povezem s hotmail accountom :-) ovo me fakat nervira
Trebala si napraviti novu hotmail (live) adresu, potpuno novu, praznu, bez kontakata i onda postaviti telefon, tako da ti nema sta povuci i nece ti se mijesati a ostalo mozes filtrirati. Ja 15-ak dana koristim NL 920 i ama bas nikakvih problema nisam imao. Stvar je upoznati telefon, postaviti postavke ispravno, tipa stednja baterije, znati kako sta funkcionira i nema problema. Kao i kod racunara, mozes imati zvjer ali ako instaliras sve i svasta, otvaras sve i svasta, navuces virusa i zezancija naravno da nece raditi kako treba. Telefon zaista ima sve sto treba, aplikacija sasvim dovoljno, sve ostalo je sminkanje. Sto se tice kamere sve je super, samo bi mogli na kraju sve funkcije, sve aplikacije integrirati, tipa pritisnes dugme za cam i tu ti je sve.

Eh da, mali nedostatak je kod tipkanja poruka, tipkovnici nedostaju one strelice za lijevo desno, a ne da moras prstom navigirati tamo gdje si pogrijesio. Pretpostavljam da ima negdje i taj dodatak, da se nesto instalira pa ako znate bio bih zahvalan za sugestiju.

Pozz,

pa nisam znala kako funkcionise to s imenikom, inace bi napravila novu adresu.... ne znam da probam resetovati bil' upalilo. u svakom slucaju hvala na savjetu
shin

#780 Re: Nokia Lumia

Post by shin »

Qler wrote:Kao sto andorid mora biti vezan sa google acc, iphone sa itunes acc, tako i wp mora sa ms acc... jebi ga, sve hoce da su glavni :) jedino Symbian ne trazi nista :)

Ohani malo fanboju, itunes možeš prijaviti bilo kojim mailom :-)
febo_acm

#781 Re: Nokia Lumia

Post by febo_acm »

shin wrote:

Ohani malo fanboju, itunes možeš prijaviti bilo kojim mailom :-)
Da, ali prije toga moraš prijaviti taj mail kao apple ID...
Chuckie

#782 Re: Nokia Lumia

Post by Chuckie »

Zato je i karina sto ne funkcionise ni sa cim.

Sent from my iPhone using Tapatalk pro
Qler

#783 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Karina ili ne, on funkcionise :) al neka si ti sa ajfonom dosao na lumia temu da kazes da je symbian karina :)

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Chuckie

#784 Re: Nokia Lumia

Post by Chuckie »

Barem nisam dosao da blatim Lumiu, a ti si forum zatrpao svojim Symbianom. I na politici i religiji si postao kako je Symbian zakon. Kojim slucajem imam i E7 Nokiu, kakva rinaka je Symbian, pa to je strasno. Napatis se dok otvoris obicni mail, da ne spominjem surfanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk pro
Woof

#785 Re: Nokia Lumia

Post by Woof »

R2D2_SA wrote:

Pozz,
Kad kucas poruke, pritisni i zadrzi prst i dobices veci kursor koji ubacis gdje treba.
Evo video:
https://www.youtube.com/watch?v=Kubj6O6hguk
R2D2_SA

#786 Re: Nokia Lumia

Post by R2D2_SA »

Woof wrote:
R2D2_SA wrote:

Pozz,
Kad kucas poruke, pritisni i zadrzi prst i dobices veci kursor koji ubacis gdje treba.
Evo video:
https://www.youtube.com/watch?v=Kubj6O6hguk
Hvala prijatelju, to je to. Pametno rjesenje:).
Qler

#787 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

E to nisam znao, i mene je nerviralo to

Woof

#788 Re: Nokia Lumia

Post by Woof »

Nema na cemu :)

Gdje bi 'najsigurnije' bilo kupiti Lumiju 920, koja bi bila sim free, a ne skinuta s neke mreze?
Uglavnom vlada misljenje da su kod 'svjezijih' telefona (made in 2013) vise pazili na kvalitet, a da najvise problema imaju oni prvi, koji su bili ekskluzivni za ATT mrezu u SAD.

Ovdje sam vise puta cuo da radnja Univerzalno nije bas preporucljiva. Zbog cega tacno?

Takodje, od mnogih ljudi sam cuo da nasi operateri, i Telekom i Mtel, a i u Srbiji i Hrvatskoj, dobijaju krseve od telefona.
Znam licno neke ljude kojima su razni telefoni vise bili po servisima nego kod njih. A opet, znam i ljude koji se nisu zalili, ali ovi prvi preovladavaju :).
Spacer

#789 Re: Nokia Lumia

Post by Spacer »

Odlična fora ovo za tekst, također nisam znao za to pa sam ponavljao cijelu riječ zbog krivog slova.

@ Qler
Vidim da koristiš Tapatalk, pa me zanima kakav je u odnosu na android :?: , pošto nema probe nego samo "plati pa vozi".
anonimnaosoba

#790 Re: Nokia Lumia

Post by anonimnaosoba »

Woof wrote:Ovdje sam vise puta cuo da radnja Univerzalno nije bas preporucljiva. Zbog cega tacno?
Prodaju nove telefone, nove je pod italicom jer su neki od tih telefona otvarani, korišteni, skidani s raznih mreža i znaju doći bez originalnog pakovanja... Gdje bi mogao uzeti telefon, ne znam jer ja telefone uzimam samo u BHT-u, 100% sigurni, garancija na sve, a svakako koristim njihove usluge...
R2D2_SA

#791 Re: Nokia Lumia

Post by R2D2_SA »

Woof wrote:Nema na cemu :)

Gdje bi 'najsigurnije' bilo kupiti Lumiju 920, koja bi bila sim free, a ne skinuta s neke mreze?
Uglavnom vlada misljenje da su kod 'svjezijih' telefona (made in 2013) vise pazili na kvalitet, a da najvise problema imaju oni prvi, koji su bili ekskluzivni za ATT mrezu u SAD.

Ovdje sam vise puta cuo da radnja Univerzalno nije bas preporucljiva. Zbog cega tacno?

Takodje, od mnogih ljudi sam cuo da nasi operateri, i Telekom i Mtel, a i u Srbiji i Hrvatskoj, dobijaju krseve od telefona.
Znam licno neke ljude kojima su razni telefoni vise bili po servisima nego kod njih. A opet, znam i ljude koji se nisu zalili, ali ovi prvi preovladavaju :).
Vjerovatno moras biti parali pa kupovati mnogo telefona, probati pa da mozes zakljuciti:). Ja sam prije dvije godine u BHT kupio Nokia E7 i bas nikad, nikakvih problema nisam imao niti je kada bila na servisu. A bila je garancija samo na godinu dok je sada 920 dosla sa dvije godine garancije. Nemam iskustva sa Univerzalno, Fontele i drugima tako da ne mogu nista reci, a vjerovatno je uvijek bolje kupiti kod telekom operatera. Barem sto se novog telefona tice znam da nije kupljen negdje u Kini, Indiji ili boga pitaj gdje, usminkan, zajedno sa ambalazom pa prodan kao nov, gledam u tel, u settings - extras + info pod Manufacter Name stoji: RM-821_eu_croatia_511.
febo_acm

#792 Re: Nokia Lumia

Post by febo_acm »

Woof wrote:Nema na cemu :)

Poslao mi rođak pare da mu kupim kod njih nov Blackberry... Naravno račun nisam dobio(ima tome 2 godine) već samo neki papir kao garanciju. I lijepo dođe rođak nakon 7 dana uzme mobitel i otvori(ja stvarno nisam gledao mobitel nikako) kad tamo 50 slika, 20 poruka, 40 poziva... I to pozivi i poruke u rasponu od 25 dana. Kaže meni rođak jel ovo nov mobitel bla bla... Kasnije su pričali po familiji da sam mu podvalio mobitel... Sreća moja pa je njegov brat uzimao mobitel par mjeseci nakon toga i doživio istu stvar. Tada mi se taj rođak izvinuo, ali meni to nije interesovalo. Tako da je Univerzalno kriv za našu svađu :D

Kasnije je sestra kupila nov mobitel koji je imao root :D Nedavo im je moj prijatelj poslao inspekciju i haos su imali... Jednostavno, ja tamo ne bi uzeo ni džaba mobitel. Da ne pričam ono nazovem ih na telefon kaže mi 800 KM Galaxy S3 i ja odem u radnju kažu poskupio i sad je 820 KM...
Qler

#793 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Spacer wrote:Odlična fora ovo za tekst, također nisam znao za to pa sam ponavljao cijelu riječ zbog krivog slova.

@ Qler
Vidim da koristiš Tapatalk, pa me zanima kakav je u odnosu na android :?: , pošto nema probe nego samo "plati pa vozi".

iskreno, nisam koristio na androidu yapatalk, pa ne mogu porediti, ali ovo meni nije lose. Nisam se pokajao sto sam uzeo.

vukojebina

#794 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

Steta sto se ne mogu otkljucavat na "fin nacin" ove lumije... umalo da kupim jednu 920-ku, al koji ce mi k kad nije na mojoj mrezi... cijena, haman dodžaba, sa wireless punjacem... 150 €

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
SundanceKid

#795 Re: Nokia Lumia

Post by SundanceKid »

vukojebina wrote:Steta sto se ne mogu otkljucavat na "fin nacin" ove lumije... umalo da kupim jednu 920-ku, al koji ce mi k kad nije na mojoj mrezi... cijena, haman dodžaba, sa wireless punjacem... 150 €

Gdje to?
vukojebina

#796 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

http://www.willhaben.at/iad/object?adId=65505547

SundanceKid

#797 Re: Nokia Lumia

Post by SundanceKid »

Da je dje blize, taman bi mi legla jedna za 150 ojra :D
shandrprcSA

#798 Re: Nokia Lumia

Post by shandrprcSA »

... hoce li vise? :oops:
vukojebina

#799 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

SundanceKid wrote:Da je dje blize, taman bi mi legla jedna za 150 ojra :D
Kakve ti fajde da je pred kucom kad je zakljucan telefon.. uzeo bi ga ja sebi da se moze otključat, da zakivam eksere s njim :D

SA 071

#800 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

vukojebina wrote:
SundanceKid wrote:Da je dje blize, taman bi mi legla jedna za 150 ojra :D
Kakve ti fajde da je pred kucom kad je zakljucan telefon.. uzeo bi ga ja sebi da se moze otključat, da zakivam eksere s njim :D

Možeš ti naći dobar čekić i za 15 Eura. Nisi budala davati 150 Eura za čekić samo zbog njegovog dobrog izgleda :-D
Post Reply