Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#776 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Mala napomena za još jednu stvar koju sam previdio ali me napomenuše.

Ako prođete pored benzinske pumpe kod OHR-a ne možete više skrenuti lijevo prema Grbavici.

Za taj pravac morate koristit najvjerovatnije trasu niz Trnovsku ulicu.

Moram prošetati i ja poslije posla da znam gdje mogu a gdje ne mogu :lol:
rimac

#777 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by rimac »

O'zone wrote:Mala napomena za još jednu stvar koju sam previdio ali me napomenuše.

Ako prođete pored benzinske pumpe kod OHR-a ne možete više skrenuti lijevo prema Grbavici.

Za taj pravac morate koristit najvjerovatnije trasu niz Trnovsku ulicu.

Moram prošetati i ja poslije posla da znam gdje mogu a gdje ne mogu :lol:
Gencijalci planiraju i prave trasu odvojenu od realnog svijeta, to jest građana koji žive u ovim naseljima i trebaju se nekako uključiti na prometnicu.
O'zone
Globalni moderator

#778 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Kad se uključuješ od OHR-a u Ljubljansku ulicu novom trasom postoji onaj zaštitini zidić do samog OHR koji štiti pješake na trotoaru od koga apsolutno ne vidiš da li neko vozilo ide odozdo od Zgrebačke osim ako nisi u kamionu ili ako ne izvučeš pola auta na samu ulicu a još dok snijeg padne :-) :-) :-)
O'zone
Globalni moderator

#779 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zavrseni ... 40901008#9
Dodala je da će nadzorna služba, tačnije projektantska kuća koja je bila zadužena za izradu projekta izaći na teren kako bi se utvrdilo da li ima eventualnih propusta.
:lol:
"Generalno, dogovoren je dug rok za završetak radova, ali je bilo dodatnih i nepredviđenih radova, mijenjanja podzemnih instalacija i sličnih detalja na koje se nije moglo mnogo utjecati. Da je bio bolji izvođač, radovi bi bili završeni na vrijeme, ali ubuduće ćemo sigurno voditi više računa o izboru izvođača radova kako bi rok za završetak bio što kraći", rekao je ministar Bubica.
:lol:
U_kost

#780 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by U_kost »

Na potezu iz pravca skenderije i skretanju dalje prema EP pumpi, zahvaljujući izuzetno tolerantnim vozačima iz pravca Grbavice, uvijek se pravio čep, tako da ima smisla.
O'zone
Globalni moderator

#781 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

U_kost wrote:Na potezu iz pravca skenderije i skretanju dalje prema EP pumpi, zahvaljujući izuzetno tolerantnim vozačima iz pravca Grbavice, uvijek se pravio čep, tako da ima smisla.
Ima. Ali ova putanja je po meni fula

Image

Image

A vrijeme će pokazati
Hajvan

#782 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hajvan »

AlfredG, jes' to ti??

:mrgreen: :lol:

sve genijalci na ovom forumu..
Hemera

#783 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hemera »

O'zone wrote:
U_kost wrote:Na potezu iz pravca skenderije i skretanju dalje prema EP pumpi, zahvaljujući izuzetno tolerantnim vozačima iz pravca Grbavice, uvijek se pravio čep, tako da ima smisla.

A vrijeme će pokazati
zašto mislip tako :)
O'zone
Globalni moderator

#784 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Hemera wrote:
O'zone wrote:

A vrijeme će pokazati
zašto mislip tako :)
Zato što je Ljubljanska ulica za svoje gabarite jedna od najopterećenijih ulica u Sarajevu u kojoj su svaki dan gužve a samim time da se mjenja putanja ulaza u ulicu iz pravca Skenderije kroz još užu pa hajmo reći mahalsku ulićicu između OHR-a i "Kifle" je katastrofa.
Takođe i izlaz iz Ljubljanske ulice prema Grbavici koji će sad da ide preko Trnovske je čep a to zna svako ko je vozio tim dijelom čak dok je bilo moguće izaći i kroz ulicu Emerika Bluma.
U_kost

#785 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by U_kost »

O'zone wrote:

A vrijeme će pokazati
Meni je nelogičnija varijanta kod Jadranke. Ali sve bi se to i tolerisalo, da su riješili na pravi način pješački za djecu na relaciji škola-kuća. Nije mi jasno kako debil umjesto da uspori ili nedaj bože stane da djeca sigurno pređu cestu, udari po gasu. Konjine i debili!
O'zone
Globalni moderator

#786 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

U_kost wrote:
O'zone wrote:

A vrijeme će pokazati
Meni je nelogičnija varijanta kod Jadranke. Ali sve bi se to i tolerisalo, da su riješili na pravi način pješački za djecu na relaciji škola-kuća. Nije mi jasno kako debil umjesto da uspori ili nedaj bože stane da djeca sigurno pređu cestu, udari po gasu. Konjine i debili!
Iskreno tu varijantu kod Jadranke nisam još ni pogledao kao ni izlaz od ambulante Grbavica na Zagrebačku gdje sad samo posoji mogućnost da ideš prema ulici Hamdije Ćemerlića ali ne i prema gradu.
U_kost

#787 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by U_kost »

Mada... nije sve crno.

Ulivne trake za skretanja su mjera. Generalno, prošao sam jutros tom relacijom u vrijeme kada su se dešavali najveći čepovi i prije početka rekonstrukcije i protok auta više nego odličan, nema čekanja samo drajvaj. :brmbrm:
Hemera

#788 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Hemera »

O'zone wrote: Zato što je Ljubljanska ulica za svoje gabarite jedna od najopterećenijih ulica u Sarajevu u kojoj su svaki dan gužve a samim time da se mjenja putanja ulaza u ulicu iz pravca Skenderije kroz još užu pa hajmo reći mahalsku ulićicu između OHR-a i "Kifle" je katastrofa.
Takođe i izlaz iz Ljubljanske ulice prema Grbavici koji će sad da ide preko Trnovske je čep a to zna svako ko je vozio tim dijelom čak dok je bilo moguće izaći i kroz ulicu Emerika Bluma.

a jbg da rade 10-20 godina napravili bi neki propust,vidjecemo sta ce se desavati
OldMayor

#789 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

Pa ako sam dobro shvatio sad Ljubljanska ima tri ulaza (tj. dva iz pravca Grbavice i jedan iz grada), a ranije je imala jedan?

Ne vidim kako to moze biti lose. Vjerovatno su ljudi htjeli da rijese cep koji se stvarao kod pumpe, bez semafora.
Da su postavili semafor onda bi pricali e vidi postavise semafor.

Nisam se vozio, ali je li ovako sad stanje, tako shvatih. Crveno je staro, zeleno novo.
Image

Jedina je greska sto vozace nisu upoznali sa ovim promjenama, koje bas i nisu male.

Po mom misljenju nije lose rjesenje, vidjet cemo kako ce funkcionisati. Ali jbg trebate imati u obziru da ova trasa nije namjenjena samo za ljude koji zive na Kovacicima. Jbg, i druga naselja ce pretrpit izmjene kad se ovo nastavi dalje.
Last edited by OldMayor on 01/09/2014 15:40, edited 1 time in total.
Država

#790 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Država »

Danas prolazio...

Super urađeno. SVAKA ČAST!!!

:thumbup:
OldMayor

#791 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by OldMayor »

O'zone wrote:Zato što je Ljubljanska ulica za svoje gabarite jedna od najopterećenijih ulica u Sarajevu u kojoj su svaki dan gužve a samim time da se mjenja putanja ulaza u ulicu iz pravca Skenderije kroz još užu pa hajmo reći mahalsku ulićicu između OHR-a i "Kifle" je katastrofa.
Iskreno mislim da je ovo odlicno rjesenje.

Skretanje za Grbavicu kod pumpe mi je nidje veze. Pa jbt semafor traje bukvalno 2-3 sekunde. Jos skreces gotovo iz pumpe.
Ne zivim tu, ali nekako sam taj semafor izbjegavao. Uvijek je guzva i prekratko traje, mozda je u toku dana drugacije.

Mada shvatam jbg ko tu zivi, sad nije bas prakticno ici gore uz Ljubljansku, pa se spustati niz Trnovsku, a do jucer si se mogao samo spustiti ondje kod pumpe. Jbg.

Taj cep u Trnovskoj nisam primjetio, iako prolazim ponekad u jutarnjim satima. Ne znam, mozda je poslijepodne drugacije.
U_kost

#792 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by U_kost »

Na mjestu gdje se završava obnovljena cesta, kod bivše ćilimare, biće mrtvih glava. Maloprije svak svakom jebe mater. :D
O'zone
Globalni moderator

#793 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

Uslikah par slika dok sam se vraćao sa posla.

Greška što nisu objavili izmjene u smjerovima vozila i dalje skreću preko duple pune od Skenderije u Ljubljansku

Image

Image

Dok sam ja satjao da slikam ovo također su vozila od smjera benzinske pumpe skretala prema grbavici po starom dobrom običaju.

Sjetili se tokom dana da postave improvizirane znakove o jednosmjernim ulicama

Image

Usput ovo je ta uličica koja će da trpi sav ulazni promet prema Ljubljanskoj. Em su uvijek vozila parkirana u njoj em kad dođu delegacije u OHR to sve bude zakrčeno vozilima na diplomatskim tablama

Image

Image

Privremena signalizacija u Emerika Bluma

Image

Image

I naravno lole koje parkiraju ispred Mrkve i niza kafića i već zauzimaju jednu traku

Image
muha_sa

#794 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by muha_sa »

misliš da preko duple pune skrecu u neznanju :?

idiotima da su svaki dan po desetak puta javno objavljivali na svim medijima oni bi skratili vožnju jer pobogu otkud nekom pravo da idiotu zabrani da vozi kud je njemu--idiotu--cejf :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#795 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by bitanga_sa_otesa »

ovdje kod mrkve treba 24/7 dvojicu policajaca i samo da pisu ,da se vise stane u kraj ovim idiotima sto zauzimaju tu traku.....
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#796 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mk ultra »

bitanga_sa_otesa wrote:ovdje kod mrkve treba 24/7 dvojicu policajaca i samo da pisu ,da se vise stane u kraj ovim idiotima sto zauzimaju tu traku.....
stajali su danas baš ovdje gdje je slikano :lol:

Image

dva su auta stajala dok su im pisali kaznu, trećeg su zaustavljali... to je bilo za 1minut dok sam prošao tuda
homega

#797 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by homega »

Samo je idiot mogao projektirati ovakvu kolovoznu zavrzlamu :-) :(

Pored nereda sa prelaskom duple linije, sarajevski primitivci ulaze u kolovoznu traku EP, prolaze i mimoilaze kolonu auta koji čekaju na skretanje prema Skenderiji, i ulijeću ispred svih... :(
Last edited by homega on 01/09/2014 20:58, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#798 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by O'zone »

mk ultra wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:ovdje kod mrkve treba 24/7 dvojicu policajaca i samo da pisu ,da se vise stane u kraj ovim idiotima sto zauzimaju tu traku.....
stajali su danas baš ovdje gdje je slikano :lol:

Image

dva su auta stajala dok su im pisali kaznu, trećeg su zaustavljali... to je bilo za 1minut dok sam prošao tuda
Jutros je stajao jedan prašinar ovdje i zviždao ko mahnit, mahao nogama i rukama kad bi neko krenuo prema gore, popodne nije bilo nikoga kad sam ja slikao
ins

#799 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by ins »

Onako, na prvu, meni ovo uopste nije lose rjesenje, ali treba sacekati sa ocjenom.

Ali, po meni, Emerika Bluma bi morala biti jednosmjerna ali u suprotnom pravcu, od OHR prema Grbavici!
Ovako mi nema smisla, jer se iz Bluma mora u Ljubljansku pa ponovo na Vrbanju :?
Da je obrnuto, u Bluma bi se ulazilo sa Vrbanje i izlazilo kroz Trnovsku, sto je za ulicu te velicine sasvim primjereno.

Ja ne ocekujem "čep" u Trnovskoj, jer ce iz nje odvodnja vozila ici odlicno, po dvije trake na obje strane, a nema vise blokade kod OHR
ins

#800 Re: Južna longitudinala ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by ins »

muha_sa wrote:misliš da preko duple pune skrecu u neznanju :?

idiotima da su svaki dan po desetak puta javno objavljivali na svim medijima oni bi skratili vožnju jer pobogu otkud nekom pravo da idiotu zabrani da vozi kud je njemu--idiotu--cejf :-)
Upravo tako, ovakvima sve dok vise puta ne plate po 40 KM zbog prekrsaja nikada sve nece biti "poznato"
Post Reply