Ako prođete pored benzinske pumpe kod OHR-a ne možete više skrenuti lijevo prema Grbavici.
Za taj pravac morate koristit najvjerovatnije trasu niz Trnovsku ulicu.
Moram prošetati i ja poslije posla da znam gdje mogu a gdje ne mogu
Gencijalci planiraju i prave trasu odvojenu od realnog svijeta, to jest građana koji žive u ovim naseljima i trebaju se nekako uključiti na prometnicu.O'zone wrote:Mala napomena za još jednu stvar koju sam previdio ali me napomenuše.
Ako prođete pored benzinske pumpe kod OHR-a ne možete više skrenuti lijevo prema Grbavici.
Za taj pravac morate koristit najvjerovatnije trasu niz Trnovsku ulicu.
Moram prošetati i ja poslije posla da znam gdje mogu a gdje ne mogu
Dodala je da će nadzorna služba, tačnije projektantska kuća koja je bila zadužena za izradu projekta izaći na teren kako bi se utvrdilo da li ima eventualnih propusta.
"Generalno, dogovoren je dug rok za završetak radova, ali je bilo dodatnih i nepredviđenih radova, mijenjanja podzemnih instalacija i sličnih detalja na koje se nije moglo mnogo utjecati. Da je bio bolji izvođač, radovi bi bili završeni na vrijeme, ali ubuduće ćemo sigurno voditi više računa o izboru izvođača radova kako bi rok za završetak bio što kraći", rekao je ministar Bubica.
Ima. Ali ova putanja je po meni fulaU_kost wrote:Na potezu iz pravca skenderije i skretanju dalje prema EP pumpi, zahvaljujući izuzetno tolerantnim vozačima iz pravca Grbavice, uvijek se pravio čep, tako da ima smisla.

zašto mislip takoO'zone wrote:Ima. Ali ova putanja je po meni fulaU_kost wrote:Na potezu iz pravca skenderije i skretanju dalje prema EP pumpi, zahvaljujući izuzetno tolerantnim vozačima iz pravca Grbavice, uvijek se pravio čep, tako da ima smisla.
A vrijeme će pokazati
Zato što je Ljubljanska ulica za svoje gabarite jedna od najopterećenijih ulica u Sarajevu u kojoj su svaki dan gužve a samim time da se mjenja putanja ulaza u ulicu iz pravca Skenderije kroz još užu pa hajmo reći mahalsku ulićicu između OHR-a i "Kifle" je katastrofa.Hemera wrote:zašto mislip takoO'zone wrote:Ima. Ali ova putanja je po meni fulaU_kost wrote:Na potezu iz pravca skenderije i skretanju dalje prema EP pumpi, zahvaljujući izuzetno tolerantnim vozačima iz pravca Grbavice, uvijek se pravio čep, tako da ima smisla.
A vrijeme će pokazati
Meni je nelogičnija varijanta kod Jadranke. Ali sve bi se to i tolerisalo, da su riješili na pravi način pješački za djecu na relaciji škola-kuća. Nije mi jasno kako debil umjesto da uspori ili nedaj bože stane da djeca sigurno pređu cestu, udari po gasu. Konjine i debili!O'zone wrote:Ima. Ali ova putanja je po meni fulaU_kost wrote:Na potezu iz pravca skenderije i skretanju dalje prema EP pumpi, zahvaljujući izuzetno tolerantnim vozačima iz pravca Grbavice, uvijek se pravio čep, tako da ima smisla.
A vrijeme će pokazati
Iskreno tu varijantu kod Jadranke nisam još ni pogledao kao ni izlaz od ambulante Grbavica na Zagrebačku gdje sad samo posoji mogućnost da ideš prema ulici Hamdije Ćemerlića ali ne i prema gradu.U_kost wrote:Meni je nelogičnija varijanta kod Jadranke. Ali sve bi se to i tolerisalo, da su riješili na pravi način pješački za djecu na relaciji škola-kuća. Nije mi jasno kako debil umjesto da uspori ili nedaj bože stane da djeca sigurno pređu cestu, udari po gasu. Konjine i debili!O'zone wrote:Ima. Ali ova putanja je po meni fulaU_kost wrote:Na potezu iz pravca skenderije i skretanju dalje prema EP pumpi, zahvaljujući izuzetno tolerantnim vozačima iz pravca Grbavice, uvijek se pravio čep, tako da ima smisla.
A vrijeme će pokazati

O'zone wrote: Zato što je Ljubljanska ulica za svoje gabarite jedna od najopterećenijih ulica u Sarajevu u kojoj su svaki dan gužve a samim time da se mjenja putanja ulaza u ulicu iz pravca Skenderije kroz još užu pa hajmo reći mahalsku ulićicu između OHR-a i "Kifle" je katastrofa.
Takođe i izlaz iz Ljubljanske ulice prema Grbavici koji će sad da ide preko Trnovske je čep a to zna svako ko je vozio tim dijelom čak dok je bilo moguće izaći i kroz ulicu Emerika Bluma.

Iskreno mislim da je ovo odlicno rjesenje.O'zone wrote:Zato što je Ljubljanska ulica za svoje gabarite jedna od najopterećenijih ulica u Sarajevu u kojoj su svaki dan gužve a samim time da se mjenja putanja ulaza u ulicu iz pravca Skenderije kroz još užu pa hajmo reći mahalsku ulićicu između OHR-a i "Kifle" je katastrofa.
Takođe i izlaz iz Ljubljanske ulice prema Grbavici koji će sad da ide preko Trnovske je čep a to zna svako ko je vozio tim dijelom čak dok je bilo moguće izaći i kroz ulicu Emerika Bluma.

stajali su danas baš ovdje gdje je slikanobitanga_sa_otesa wrote:ovdje kod mrkve treba 24/7 dvojicu policajaca i samo da pisu ,da se vise stane u kraj ovim idiotima sto zauzimaju tu traku.....

Jutros je stajao jedan prašinar ovdje i zviždao ko mahnit, mahao nogama i rukama kad bi neko krenuo prema gore, popodne nije bilo nikoga kad sam ja slikaomk ultra wrote:stajali su danas baš ovdje gdje je slikanobitanga_sa_otesa wrote:ovdje kod mrkve treba 24/7 dvojicu policajaca i samo da pisu ,da se vise stane u kraj ovim idiotima sto zauzimaju tu traku.....![]()
dva su auta stajala dok su im pisali kaznu, trećeg su zaustavljali... to je bilo za 1minut dok sam prošao tuda
Upravo tako, ovakvima sve dok vise puta ne plate po 40 KM zbog prekrsaja nikada sve nece biti "poznato"muha_sa wrote:misliš da preko duple pune skrecu u neznanju![]()
idiotima da su svaki dan po desetak puta javno objavljivali na svim medijima oni bi skratili vožnju jer pobogu otkud nekom pravo da idiotu zabrani da vozi kud je njemu--idiotu--cejf