S.Korea all about
- Drvosjeca iz Dejcica
#776 Re: S.Korea all about
Mislim ako US obavještajni izvori potvrde da se sprema napad mislim da će Ameika preventivno napasti prva na strateška uporišta, lansere raketa srednjeg i dalekog domenata te komandna mjesta. Kako stvari stoje S. Koreja ne misli napraviti korak nazad već upravo suprotno. Evo obavještena je Kineska i Britanska ambasada da evakuišu osoblje jer od 10.04 im ne mogu garantovati sigurnost.
-
nino90
#777 Re: S.Korea all about
ma garant ameri izmisljaju da ovi pripremaju napad, a oni zapravo pripremaju odbranu od amerikanaca cije pripreme niko ne spominje
-
celava_dlaka
#778 Re: S.Korea all about
Jel moguce da ima onih koji podrzavaju ovo krme junior

- jeza u ledja
#779 Re: S.Korea all about
Palo krme sa stolice.snaga_znanja wrote:Joj zemljotres 6.2 u blizini granice Sjeverne Koreje.
- ArtemisFowl
-
celava_dlaka
#781 Re: S.Korea all about
Ajmo teoreticari zavjera jel za zemljotres odogovoran HAARP 
- area51
#782 Re: S.Korea all about
Ja samo znam da je belaj gdje su SAD sa svojom vojskom(NATO), do koga je...e to ne znam 
-
udrch
#783 Re: S.Korea all about
jesi mislio neće proći bez rekReacije Zmaja?Postao/la Challenger__
ovo neće proći bez (trenutne, srednjoročne ili dugoročne) rekacije Zmaja.
- Challenger__
#784 Re: S.Korea all about
Da dopunim info: "SAD šalje F/A-18 vojne zrakoplove na Filipine u sklopu vojnih vježbi - "Nije povezano s Korejskim krizom", ističu dužnosnici"El_comadante wrote:ko zna ali ja mislim da se ovde pokušava skrenuti pažnja sa nečega drugog što če proči jer sve su oči uprte u ovaj slučaj. korist za ameriku za sad je što če instalirati antiraketni štit vjerovatno u Japanu ili J. Koreji a što im nebi moglo proči da ovaj nezvecka oružijem.
Challenger__: Dabome. Koristeći medijsku maglu ojačavaju svoje vojne potencijale u azijskopacifičkoj regiji.
Zatvaranje Kine.
U jeku ozbiljne krize na Korejskom poluotoku SAD ovog tjedna šalje desetak F/A-18 vojnih zrakoplova na vojne vježbe koje će se održati na Filipinima. Ovo je prvi puta da se ovako velik broj vojnih zrakoplova šalje na Filipine, ističe Reuters. Cilj vojnih vježbi je učvrstiti savezničke odnose između Manile i Washingtona u vrijeme sve većih tenzija u regiji Azija-Pacifik

Dakle,intenziviranje vojnog prisustva u azijskopacifičkoj regiji kao posljedica želje da se 1. zadrži privilegovano prisustvo 2. "zatvori" Kina.
- Challenger__
#785 Re: S.Korea all about

Prostor pojačanog američkog vojnog prisustva ide od Južnog Kineskog mora, preko Istočnog Kineskog mora, do Žutog i Japanskog, faktički pokriva čitavo kinesko daljnje priobalje, dok je Sjeverna Koreja neposredni kopneni susjed Kini.
Baš će biti zanimljivo gledati kako će se sve ovo dalje razvijati.
- Challenger__
#786 Re: S.Korea all about
Challenger__ wrote:U jedno sasvim sigurno možemo računati - kineski budžet će biti (ako već nije) radikalno militarizovan.
EDIT: Sve su vijesti nula, samo su vijesti iz Pekinga - vijest. Za sada, poziv ambasadorima (SAD, i obje Koreje) i sablasna tišina...
- Challenger__
#787 Re: S.Korea all about
Ovo nije tenzija između Sjevera i Juga, ovo nije konfllikt "demokratije" i "diktature", ovo je sukob između Džokera i Zmaja
vs
vs
- jeza u ledja
#788 Re: S.Korea all about
Raspuco se Calendzer, isto ko na "Siriji". Jos je poceo i sam sebe da citira.
Ubitacna kombinacija antiglobaliste i ljubitelja orijentalnih filozofija.
Pisanje na forumu ga dovodi do uzvisenog stanja nirvane.
Sukob dobra i zla, davida i golijata, svjetlosti i tame. Sve su vijesti nula, osim onih iz Pekinga. Sjever je iluzija. Zapad je tama. Istok je svjetlost. Zen. Bow to the master.
Ubitacna kombinacija antiglobaliste i ljubitelja orijentalnih filozofija.
Pisanje na forumu ga dovodi do uzvisenog stanja nirvane.
Sukob dobra i zla, davida i golijata, svjetlosti i tame. Sve su vijesti nula, osim onih iz Pekinga. Sjever je iluzija. Zapad je tama. Istok je svjetlost. Zen. Bow to the master.
-
underwater
#789 Re: S.Korea all about
Naravno, redom:Challenger__ wrote:Dakle,intenziviranje vojnog prisustva u azijskopacifičkoj regiji kao posljedica želje da se 1. zadrži privilegovano prisustvo 2. "zatvori" Kina.
1)Mianmar, doveli na vlast onu drolju potpuno kontroliranu od kinomrzca Dalaj Ljame (dakle od vasingtona) i pripremaju investicije vise biliona u zemlji koja je do prije 3 godine toliko mrzila ameriku da je (uz kubu i s. koreju) bila jedina gdje nije bilo kole. Plus, samo heftu nakon posjete Kilari, Mianmar je zapoceo genocid nad rohinjama. Ascare naruceno.
2) Thailand, doveli na vlast sestru od onog narkobosa Taxina, dokazanog usa igraca te da ih dodatno unestabile nahuskali Mianmar da otme thai hram uz podrsku artiljerije (iako thailnd ima cak i nosac aviona, jako mocna zemlja).
3) Oce da se vrate na filipine i reaktiviraju vojnu bazu tu pred nosom kine, a u isto vrijeme podrzavaju i naoruzavaju islamiste na jugu filipina prenoseci nemire cak i na borneo.
4) Nahuskali japan da prisvoji cisto kineska ostrva
5) Stalne tenzije koje proizvode na relaciji Sri Lanka - Indija
Od najmirnijeg regiona na planeti ovi nato teroristi ce ubrzo od pacific region napravit dzehennem.
Ali, S. koreja je prva i najvaznija na spisku planiranih zlocina. Zato sto je ona objektivno jaka vojna sila koja ima raketnu i nuklearnu tehnologiju.
Last edited by underwater on 05/04/2013 19:58, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#790 Re: S.Korea all about
nosara wrote: Zivim u najgorem sistemu na svijetu i u, zvanicno, najbjednijoj drzavi u evropi... Ne branim njihov sistem, ali branim njihovu slobodu da ga zadrze ili promijene... Visa matematika, znam...
Samo da provjerim, kad je narod sjeverne koreje zadnji put imao mogućnost da biraju sistem u kakvom bi živjeli?
-
underwater
#792 Re: S.Korea all about
Pusti tu zaglupljujucu pricu o demokratiji ... eto, ti je imas pa sta si dobio? Onog shibicara za ministra sigurnosti i gomilu debila koji ne vade nos iz americke guzice dok narod PROPADA. I mentalno i fizicki. I sto ga vise jebu, on je zadovoljniji i vise se lozi na holivudske price.JohnnyS wrote:nosara wrote: Zivim u najgorem sistemu na svijetu i u, zvanicno, najbjednijoj drzavi u evropi... Ne branim njihov sistem, ali branim njihovu slobodu da ga zadrze ili promijene... Visa matematika, znam...
Samo da provjerim, kad je narod sjeverne koreje zadnji put imao mogućnost da biraju sistem u kakvom bi živjeli?
-
hhaarree
#793 Re: S.Korea all about
dobili smo da mozemo tebe citat i tvoje stavove, a ti si dobio to da mozes tipkat nebuloze boreci se protiv iluminata i mrskog zapadaunderwater wrote:Pusti tu zaglupljujucu pricu o demokratiji ... eto, ti je imas pa sta si dobio? Onog shibicara za ministra sigurnosti i gomilu debila koji ne vade nos iz americke guzice dok narod PROPADA. I mentalno i fizicki. I sto ga vise jebu, on je zadovoljniji i vise se lozi na holivudske price.JohnnyS wrote:nosara wrote: Zivim u najgorem sistemu na svijetu i u, zvanicno, najbjednijoj drzavi u evropi... Ne branim njihov sistem, ali branim njihovu slobodu da ga zadrze ili promijene... Visa matematika, znam...
- nosara
#794 Re: S.Korea all about
Ne kontas... Za razliku od koreanaca on moze PROMIJENIT tu situaciju... Al' u kurcu...underwater wrote:Pusti tu zaglupljujucu pricu o demokratiji ... eto, ti je imas pa sta si dobio? Onog shibicara za ministra sigurnosti i gomilu debila koji ne vade nos iz americke guzice dok narod PROPADA. I mentalno i fizicki. I sto ga vise jebu, on je zadovoljniji i vise se lozi na holivudske price.JohnnyS wrote:nosara wrote: Zivim u najgorem sistemu na svijetu i u, zvanicno, najbjednijoj drzavi u evropi... Ne branim njihov sistem, ali branim njihovu slobodu da ga zadrze ili promijene... Visa matematika, znam...
- JohnnyS
#795 Re: S.Korea all about
underwater wrote:Pusti tu zaglupljujucu pricu o demokratiji ... eto, ti je imas pa sta si dobio? Onog shibicara za ministra sigurnosti i gomilu debila koji ne vade nos iz americke guzice dok narod PROPADA. I mentalno i fizicki. I sto ga vise jebu, on je zadovoljniji i vise se lozi na holivudske price.JohnnyS wrote:nosara wrote: Zivim u najgorem sistemu na svijetu i u, zvanicno, najbjednijoj drzavi u evropi... Ne branim njihov sistem, ali branim njihovu slobodu da ga zadrze ili promijene... Visa matematika, znam...
Demokracija ima sto mana, a diktatura samo jednu: kurcu ne valja. Dakle, ako većina ljudi neke države želi slona za ministra sigurnosti, onda je to pravo toga naroda i nitko mu ga nema pravo oduzeti. Jebo više naš sluganski, podanički, retardirani mentalitet da trebamo vođu da nas vodi.
- nosara
#796 Re: S.Korea all about
JohnnyS wrote: Demokracija ima sto mana, a diktatura samo jednu: kurcu ne valja. Dakle, ako većina ljudi neke države želi slona za ministra sigurnosti, onda je to pravo toga naroda i nitko mu ga nema pravo oduzeti. Jebo više naš sluganski, podanički, retardirani mentalitet da trebamo vođu da nas vodi.
K R A L J...!
- JohnnyS
#797 Re: S.Korea all about
sherbett wrote:jest, ima sto mana jer je po definiciji tiranija većine!
Pa logično je da se treba prilagođavati većini, nije li glavni problem u BiH što nije jedan čovjek jedan glas
-
underwater
#798 Re: S.Korea all about
Problem demokracije je upravo u tome sto npr. ti i ja imamo isto - po 1 glas.JohnnyS wrote:Demokracija ima sto mana, a diktatura samo jednu: kurcu ne valja. Dakle, ako većina ljudi neke države želi slona za ministra sigurnosti, onda je to pravo toga naroda i nitko mu ga nema pravo oduzeti. Jebo više naš sluganski, podanički, retardirani mentalitet da trebamo vođu da nas vodi.
Iako bi bilo normalno (obzirom na tvoje rezone i moc zakljucivanja) da moj glas vrijedi koliko hiljadu tvojih.
- JohnnyS
#799 Re: S.Korea all about
A što, to si ti kao tisuću puta bolji od mene? Nigga pleaseunderwater wrote:Problem demokracije je upravo u tome sto npr. ti i ja imamo isto - po 1 glas.JohnnyS wrote:Demokracija ima sto mana, a diktatura samo jednu: kurcu ne valja. Dakle, ako većina ljudi neke države želi slona za ministra sigurnosti, onda je to pravo toga naroda i nitko mu ga nema pravo oduzeti. Jebo više naš sluganski, podanički, retardirani mentalitet da trebamo vođu da nas vodi.
Iako bi bilo normalno (obzirom na tvoje rezone i moc zakljucivanja) da moj glas vrijedi koliko hiljadu tvojih.
- Joker88
#800 Re: S.Korea all about
"Njegova frizura nije dozvoljena: Sjeverna Koreja ima 28 'preporučenih' frizura za svoje građane. Kimova je obrijana sa strane i kuštrava na vrhu.
"
"