E-cigarete

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#776 Re: E-cigarete

Post by Pitar sa Kariba »

Dobar, prelazi ne cekaj. :D
Ozbiljno, pretrpi sedam dana samo pareci, znaci bez obicnih cigareta (bez i jedne zapaljene) i vidjet ces razlike.
Meni je leglo ovo sa elektricnim, totalno mi je zamjenilo regularne cigarete, nekima jednostavno ne pase i djaba.
krofnaa*

#777 Re: E-cigarete

Post by krofnaa* »

SMOK vape pen 22 je DL uredjaj ako se ne varam?

Bitno je znati razliku izmdju DL uredjaja gdje se para uvlaci direktno u pluca i MTL uredjaja gdje se e cigareta konzumira kao i obicna cigareta dim se zadrzi u ustima a zatim se uvlaci u pluca.

Najbolje ti je isprobaj obe varijante prije nego sto kupis.

DL daje vise pare i aroma je nesto jaca i intenzivnija dok MTL vise simulira osjecaj pusenja.

Ja koristim e cigarete skoro godinu dana i zasad mi vise odgovaraju manji i kompaktni mtl uredjaji za svakodnevnu upotrebu. Uostalom i diskretniji su ako planiras koristiti u kaficu ili na radnom mjestu.

Prestanak konzumiranja cigareta je lagan, uz povremene zelje za cigaretom koje nekad ni e cigareta ne moze da zasiti, ali i ti trenuci jako brzo prodju, i mnogo je lakse prebroditi te krize uz e cigaretu nego bez. Cim pocnes koristiti e cigaretu smanjit ces i konzumiranje obicnih cigareta bar upola.

Sretno :)
adi75

#778 Re: E-cigarete

Post by adi75 »

jeli ko probao sa ovim da pravi tecnosti
https://www.umbrellashop.ba/e-cigarete/ ... -500ml-905
https://www.umbrellashop.ba/e-cigarete/ ... -500ml-903

i kakve su ocjene cijene vise nego dobre
takone97

#779 Re: E-cigarete

Post by takone97 »

adi75 wrote:jeli ko probao sa ovim da pravi tecnosti
https://www.umbrellashop.ba/e-cigarete/ ... -500ml-905
https://www.umbrellashop.ba/e-cigarete/ ... -500ml-903

i kakve su ocjene cijene vise nego dobre
I mene to zanima, još samo nikotin fali jer ovdje dobijes 1l i treba prilična količina nikotina za 6 mg hmm
kingsting

#780 Re: E-cigarete

Post by kingsting »

Koristim Smok infinix pod uredjaj, prije tog Smok pen 22 ( curila) , Smoke v8 i nije losa bila , smoke stick sa onim Prince tankom. I moram reci da za pusaca pod sistem je top.topova da se odvikne od cigareta. Da li ste upoznati sa nikotinskim solima , tecnosti. I one koji se razumiju da li mogu koristiri.regularne tecnosti tipa 70/30 vg pg u pod sistemima ?
los_trip

#781 Re: E-cigarete

Post by los_trip »

Pozz

Kanim se od kad da probam sa ovim e cigarama i probat batalit ove duhanske
Par svjeta koji model uzet da ste vec zadovoljni do jedno 100KM al mi je bitno da mogu to nosat po torbici da nece curit,ako ima tako nesto.
i gdje je najbolje tecnost uzimat i koju ?
Slobodno jos koji savjet a da ce biti koristan .

Hvala i LP
Pitar sa Kariba

#782 Re: E-cigarete

Imas stranicu ranije vec sve napisano. Jos je aktualno :D .
magicno_tragican

#783 Re: E-cigarete

Post by magicno_tragican »

Poz raja, imam dva pitanja..
Koliko se inace ceja sa fasttecha kad se narucuje?
Gdje u Sa ima kupiti pristojne tecnosti?
:run:
Pitar sa Kariba

#784 Re: E-cigarete

@magicno_tragican nece poruke da idu, valjda ode svasta sam ti napisao! :D
DaD00

#785 Re: E-cigarete

Post by DaD00 »

dobro veče... nakon 10 godina pušenja cigareta prešao sam na električnu cigaretu evo ima oko nekih 10 dana . raspitivao sam se dosta i dobio sam preporuku za početnika da je taman Vape peen 22. cigareta je odlična al imam problem sa tečnostima uzeo sam neku od 6 mg sa okusom duhana al mi nije nešto ne odgovara mi. pa imate li vi neku preporuku šta uzeti i gdje je najbolje uzeti tečnosti.
LuvDemBugs

#786 Re: E-cigarete

Post by LuvDemBugs »

Moze li mi neko objasniti sta je mod tj. mogu li ja kupiti ovaj vejp sa linka https://www.olx.ba/artikal/29910302/vap ... -e-cigara/ i kupiti tecnost i to je to ili moram kupovati jos neke dijelove kako bi bio funkcionalan?
Pitar sa Kariba

#787 Re: E-cigarete

LuvDemBugs wrote:Moze li mi neko objasniti sta je mod tj. mogu li ja kupiti ovaj vejp sa linka https://www.olx.ba/artikal/29910302/vap ... -e-cigara/ i kupiti tecnost i to je to ili moram kupovati jos neke dijelove kako bi bio funkcionalan?
To je to. Ne treba ti nista vise osim tecnosti. Vidim da ima integrisanu bateriju i po meni mu je to mana. A nije ni jeftin.
Bolje je kupiti MOD sa izmjenjivim baterijama. I zbog kvara kao i zbog mogucnosti da imas pune zamjenske baterije.
MOD = oprema za parenje sastavljena od vise dijelova ( Atomizer (tank), baterije, tijelo MOD-a) pa ti sklapas po sebi.
muha_sa

#788 Re: E-cigarete

Post by muha_sa »

jeble vas cigare da bil jeble :-) jal prave jal E :D

zgužvate kutiju i kažete sebi ENDE :thumbup: kad sam mogo JA more svak :D
Pitar sa Kariba

#789 Re: E-cigarete

Bjez` ba Muha, samo mi to ostalo...
Ne pijem, ne drogiram se, ne kockam, ne svaleram....

:skoljka:
muha_sa

#790 Re: E-cigarete

Post by muha_sa »

Pitar sa Kariba wrote:Bjez` ba Muha, samo mi to ostalo...
Ne pijem, ne drogiram se, ne kockam, ne svaleram....

:skoljka:
pojma nemaš šta propuštaš :lol:
LuvDemBugs

#791 Re: E-cigarete

Post by LuvDemBugs »

Pitar sa Kariba wrote:
LuvDemBugs wrote:Moze li mi neko objasniti sta je mod tj. mogu li ja kupiti ovaj vejp sa linka https://www.olx.ba/artikal/29910302/vap ... -e-cigara/ i kupiti tecnost i to je to ili moram kupovati jos neke dijelove kako bi bio funkcionalan?
To je to. Ne treba ti nista vise osim tecnosti. Vidim da ima integrisanu bateriju i po meni mu je to mana. A nije ni jeftin.
Bolje je kupiti MOD sa izmjenjivim baterijama. I zbog kvara kao i zbog mogucnosti da imas pune zamjenske baterije.
MOD = oprema za parenje sastavljena od vise dijelova ( Atomizer (tank), baterije, tijelo MOD-a) pa ti sklapas po sebi.
Pa uzeo bih ja Vaporesso Revenger koji kosta 140-150 KM ali su problem baterije koje kostaju dodatnih 40-60KM.
Pitar sa Kariba

#792 Re: E-cigarete

Bolje "externe" baterije i poslije uzmes dobar punjac (20-50KM) kad ti bude na ruku + jos koju bateriju i miran si.
Cijenom ti svakako dodje tu negdje. Baterije nemaju neogranicen vijek trajanja, sta kad ti oslabi ova njegova? Ne znam sad kako se mijenja ova integrisana nisam gledao. Ako se ne moze zamijeniti ja ne bih ovaj, uzeo bih "X" i baterije.
LuvDemBugs

#793 Re: E-cigarete

Post by LuvDemBugs »

Pitar sa Kariba wrote:Bolje "externe" baterije i poslije uzmes dobar punjac (20-50KM) kad ti bude na ruku + jos koju bateriju i miran si.
Cijenom ti svakako dodje tu negdje. Baterije nemaju neogranicen vijek trajanja, sta kad ti oslabi ova njegova? Ne znam sad kako se mijenja ova integrisana nisam gledao ako se ne moze zamijeniti ja ne bih ovaj, uzeo bih "X" i baterije.
Ma imam punjac, to sam dobio nekad uz aparat. Ima li sta u tom cjenovnom rangu da je slicno Revengeru?
Pitar sa Kariba

#794 Re: E-cigarete

Uzmi REVENGER X, ako ti se bas ovaj MOD svidja.
LuvDemBugs

#795 Re: E-cigarete

Post by LuvDemBugs »

Pitar sa Kariba wrote:Uzmi REVENGER X, ako ti se bas ovaj MOD svidja.
Pa svidja mi se i estetski i funkcionalno. I evo trenutno sam u potrazi za njim :D nego, jel' se mogu ove baterije puniti na punjac za baterije normalan ili treba neki poseban?

Ovakav je kod mene, za dvije baterije, ne znam proizvodjaca

https://thewirecutter.com/wp-content/up ... ed-630.jpg
Pitar sa Kariba

#796 Re: E-cigarete

@LuvDemBugs welcome to the club! :D
gradskadjeca

#797 Re: E-cigarete

Post by gradskadjeca »

Vozdra, nisam pario 2 godine cini mi se. Da ne pricam razloge itd, selio se i jos raznih gluposti mi se desilo u zivotu.

Namjeravam opet, Samo MTL, vjerovatno cu uzeti AMMIT i CUBE kao MOD, i zelim ponovo da napravim magnetic stirrer i da mijesam tekucine. Imam neke linkove koji su mozda i outdated, pa gdje se sada uzimaju arome, baze i nicotin shotovi, ako jos uvijek to ide preko inawere ( cije linkove imam ), a i ovo da se ne placa carina do 300 KM mi omogucava da uzmem malo vise juice-a odjednom da se namirim za par mjeseci.

Poznajem i Marka i uzimao sam iz njegovog vapeshop-a, ali mi je to preskupa opcija

Dakle samo mi treba preporuka odakle da nabavim PG/VG 30/70 preferiram i nikotinske shotove, ostalo cu sam sracunati sa preko 1239948124 dostupnih online kalkulatora ?

Hvala unaprijed,
Pitar sa Kariba

#798 Re: E-cigarete

Ja nemam pojma, samo gotove tecnosti kupujem. :D
noviforumas

#799 Re: E-cigarete

Post by noviforumas »

.
Kenan94

#800 Re: E-cigarete

Post by Kenan94 »

Pozdrav, iako je prethodno pisano o tome zanima me odakle mogu naruciti gotove baze ili vg pg i nikotin ?
Gledao sam na vapemolin i rasprodato je i na molinshop ne izbacuje mi koliko kosta shiping.
Novi sam u ovom pa ako mozete i u pp da mi posaljete linkove odakle vi narucujete. Uzeo bih od 1l sirovine ili ako su dobre ove unbrela da uzmem njih , Hvlala , Lp
Post Reply