Hajde, ispravite me, ali kakogod okrenem: OTES se čačkao da bi se skrenula vatrena moć sa kote 850 (Žuč)...
A, ako je to tako (nadam se da nije, al' da Bog da...) PRESKUPA je to cijena bila... Da, da - PRESKUPA
e dobro si , ko ce to vise znati ...drpio sam bajk i zbris'o ,sta ja znam o tomeDozer wrote:Fulio si ti tu nesto jer Azici nisu trajali jendu noc, nego 3 noci i 2 dana![]()
e sad ozbiljno ,HVO je i bio prema Energoinvestu , tu su bili i Vikićevi , bila neka kuća čini mi se podrum pića u njoj , pamtim ko danas ulica Azići a na kućama brojevi 1 i 3 , a 102 je bila tamo prema školi i Otesu i skladištu biciklaDozer wrote: Vikicev PO je bio na cosku linije prema Energoinvestu, dok je ostatak te strane linije, prema skoli i Otesu, bio cuvan od 102 i HVO.
decembruDozer wrote:Ne znam bas da je Otes bio ta vrsta distrakcije.... Kota 850 se, ako me sjecanje dobro sluzi, odradjivala '93, a ne '92...? Mislim, '93 je bila zauzeta. A Otes je bio u oktobru '92.

Јој, што хоће Дозера ови датумиPM72 wrote:Trocadero,
Ljubiša Kalas je pjevao "udri brate ne žali granate" a ta pjesma mu je prisjela tek 1994/1995 kad je zalutao u Butmir.Mišo Maunaga je bio tenkista,čak je i napravio neku pjesmu o njima.Dobro se sjećam njegovog intervjua u kome se falio kako "nije mogao pucati u muslimanske bunkere jer su bili nisko pa je morao zalijetati tenk i kad zakoči - ispali granatu".E sad,jel lagao ili pričao istinu,ti bolje znaš.Vidio sam tog jada par puta u gradu,maskirao se dobro,reko bi čovjek da je neki mahalaš sa Vratnika.Zvjera uokolo,sav smušen valjda misli da će ga neko presresti i prebiti.Ma neće ga niko niti je kome interesantan.Meni nije promakao jer pamtim face kao malo ko.![]()
Ovo za gazdu je živa istina.Nije se plaho kofrčio,da ga sretneš još bi mu udjelio.Da nije bio takav,Jukini bi ga očerupali još za njihove vladavine.
Ћуприја, @трокадеро, а не Чуприја.trocadero wrote:...изблједјела она дочекивања и бацања са Козје Чуприје, само тако
To tebi sega i mislis da lazem!!!! Dole sam ostao bez mnogo jarana!!Brat dosao rumen ko nisan i nije progovarao dva dana. A takode su iz nase jedinice LEPTIRICE zarobili njih nekoliko. Kasnije su razmjenjenii otisli na Igman. Kad smo culi da su bili zarobljeni da smo po nasem naselje ganjali Srbe za razmjenu!!!!!!!ob433 wrote:e dobro si , ko ce to vise znati ...drpio sam bajk i zbris'o ,sta ja znam o tomeDozer wrote:Fulio si ti tu nesto jer Azici nisu trajali jendu noc, nego 3 noci i 2 dana![]()
Ne znam na koje naselje tacno mislis? Doglodi ili Otes? Ako mislis na Otes, nije nas sacekalo nesto puno civila, koji su uglavnom bili srbi ili hrvati, bilo je i par porodica bosnjaka, koji su se skrivali po podrumima za vrijeme akcije. Inace je naselje bilo skoro prazno. Iz kratkog razgovora sa njima sa civilima saznao sam da su svi znali/pretpostavljali da dolazimo a imali su dovoljno vremena da odu, od 1 do 5 decembra. Neki su imali rodbinu na Ilidzi a nekima su djeca bila u VRS, pa su posle pada Otesa htjeli preci na Ilidzu a neki su jednostavno htjeli ostati u svojim stanovima pa sta bude.aldinjo wrote:Jeli istina što sam čuo od jedne porodice koji su starosjedioci iz ovog naselja da civilima nije javljeno da su četnici ušli u naselje i da su to kasno saznali?analyse-this wrote:Kad se "nesto"napise, lijepe se etikete o "retardiranim pricama koje vrijedjaju inteligenciju normalnog covjeka" i tako te nebuloze. Klasika. Sa obzirom da sam tamo bio, od pocetka pa do kraja akcije, mozete da pitate sta vas zanima, ako to uopste viseg ikog i zanima.
Tek sam sada skontao u kojoj si vojsci bio jer inače ne bih tebe pitao.A pitao za Otes jer mi je jedna porodica iz Otesa ljetos ispričala dosta događaja iz perioda napada.Ljudi nisu znali da su vaši ušli u dio Otesa i saznali su dosta kasno za isto jer bi inače ranije počeli napuštati naselje.Ali bolje bi bilo da neko ko je bio u ARBiH o tome nešto napiše.Ali zato bi ti mogao napisati nešto,ako znaš,kako je zarobljen liječnik u sanitetu u Otesu Haris Merzić a koji je ubrzo ubijen.Terminal na Ilidži je dobio naziv po njemu.analyse-this wrote:Ne znam na koje naselje tacno mislis? Doglodi ili Otes? Ako mislis na Otes, nije nas sacekalo nesto puno civila, koji su uglavnom bili srbi ili hrvati, bilo je i par porodica bosnjaka, koji su se skrivali po podrumima za vrijeme akcije. Inace je naselje bilo skoro prazno. Iz kratkog razgovora sa njima sa civilima saznao sam da su svi znali/pretpostavljali da dolazimo a imali su dovoljno vremena da odu, od 1 do 5 decembra. Neki su imali rodbinu na Ilidzi a nekima su djeca bila u VRS, pa su posle pada Otesa htjeli preci na Ilidzu a neki su jednostavno htjeli ostati u svojim stanovima pa sta bude.aldinjo wrote:Jeli istina što sam čuo od jedne porodice koji su starosjedioci iz ovog naselja da civilima nije javljeno da su četnici ušli u naselje i da su to kasno saznali?analyse-this wrote:Kad se "nesto"napise, lijepe se etikete o "retardiranim pricama koje vrijedjaju inteligenciju normalnog covjeka" i tako te nebuloze. Klasika. Sa obzirom da sam tamo bio, od pocetka pa do kraja akcije, mozete da pitate sta vas zanima, ako to uopste viseg ikog i zanima.
Interesantno je da na dan pada Otesa 5 decembra, pada kota 850 i tada nastaje zbrka na rejonu Mali Vis, Mijatovica kosa...
Ne znam odakle ti ideja da ja određujem ko će šta pisati?A o ovom momku su pisale neke novine,student medicine bio.analyse-this wrote:Sami ti care odredi ko ce o cemu da piseInace, nikad nisam cuo za tog Harisa Merzica, ni za vrijeme akcije a ni poslije. Bas sam pitao jednog koji je bio sa mnom, da li zna nesto o tome i on vrti glavom. Jesi li siguran da je prvo uhvacen pa potom ubijen, ili je nastradao u razmjeni vatre ili od neke granate? Ako imas detalja u vezi toga, ajde...kad, gdje...