Senaid Memić - ALL ABOUT

Post Reply
Bradafilozof

#776 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Bradafilozof »

MOSALJOZE wrote:Ispravka krivog navoda
Nisu trešnje,nego višnje :D
Ispravka ispravke krivog navoda. Ima i vusanja i tresanja. Covjek je vodio racuna o raznovrsnosti i uravnotezenoj ishrani vocem. Strucnjak je to.
golfiista

#777 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

HAVANA wrote:
golfiista wrote:
mali_milojica wrote:Na Vrelu Bosne prodali zemljiste od 580m2 po 75 KM/m2 nakim Kuvajcanima. Majku vam lopovsku kakva je to cijena?
Pa na losijim lokacijama je zemlja skuplja.
Ima Odluka u Službenim novinama, tamo imaš broj parcele, pogledaj gdje se nalazi, kakav je pristup, čije su parcele okolo i cemu sluzi, pa onda napisi koliko bi je ti takvu platio ;)
Ima li jos kakva gradjevinska parcela da se prodaje,evo ja bi kupio po 75km m2? Da ne idem pitat,smijace mi se. :roll: Il u onom dijelu prije crkve,plandiste,kako li?Nisam arap,para nemam nakih posebnih,uzmem kredit pa kupim.Para u kesi ne dam.Kafu ne dam.Procijeniteljima iz porezne isto ne dam kad traze da ne dizu osnovicu za porez,arhitektu sam biram,ne onog kojeg oni kazu da bi zavrsili papire,elem moje pare ne dam nikom nako.Volim popit,ne klanjam se allahu,idem na festivale i mjesta dje ima oskudno odjevenih zena,nosim mindjusu i slusam sejtansku muziku.Mogu li ja kupiti sta od giganta sa ilidze?Usput da te pitam hoce li im biti prihvacena osnovica za porez u toj zoni na tu vrijednost? :oops: Meni nisu prihvatili na stupu,.bas cudno.Toliko godina radim,imam firmu,ucesnik narodno oslobodilacke borbe :oops: I nek rijese brze urbanisticke i gradjevinske,ne zive ljudi po 300 godina da njih mogu cekat.Brze onaj kod mupa zgradu napravi na onoj zemlji ,nego sto meni treba da urbanisticku dobijem na cistoj zemlji i objektu.Imao bih jos dosta pitanja da znam da tamo radis.Nemam koga da pitam,ko da sam se u kladnju rodio a ne u sarajevu. :bih: Nek prodaju,samo nek prodaju,za lijeka im trebalo.
Ja nemam odgovor na tvoja pitanja, a vjerovatno nema niko, jer da ima ovo bi bilo mnogo bolje mjesto zabzivljenje.
Sto se tiče prodaje zemljišta nisam ni ja oduševljen sto nam stranci pokupovaše sve sto valja od državnog kapitala u najboljim firmama do najboljeg zemljišta, ali to je tako i ja kao i većina nas tu ne možemo nista, bas kao sto ne možemo nista ni u slučaju pljačkaške privatizacije kojom smo sve izgubili a samo današnje gazde i tajkuni dobili, a svi znamo ko su, odakle su i gdje idu.
Ali, možemo prije nego nesto počnemo pljuvati to malo provjeriti, pročitao sam Odluku o prodaju i otvorio Geoportal i potražio predmetnu parcelu. Dakle, nije bila klasična prodaja, vec kompletiranje građevinske parcele (dakle ja sam većinski vlasnik okolnih parcela i prema regulacionom planu jedan dio zemljišta je u vlasništvu drugog, u ovom slučaju Općinsko, mogu zahtijevati da mi se proda to zemljište kako bih kompletirao građevinsku parcelu i podnio zahtjev za građevinsku dozvolu -sve u skladu sa Zakonom o stvarnim pravima). Drugo, ta parcela se naslanja na parcele u privatnoj svojini, nema pristupa i treće nalazi sa na padinama Igmana pod takvim nagibom da je skoro nemoguce istu koristiti na redovan način u redovne svrhe. Po meni ova cijena je prevelika. Ali tako nije mislio sudski vještak ni Komisija za procjenu, kao ni Komisija Općinskog vijeća Ilidža, kao ni samo Općinsko vijeće Ilidža koje je i usvojilo ovu odluku.
Slažem se da živimo u vremenu i prostoru koje je sve samo ne normalno, ali ova prodaja nije jedan od pokazatelja toga. Ovo je samo moje skromno mišljenje i ne znaci da sam u pravu, naravno.
Droog

#778 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Droog »

MOSALJOZE wrote:Ispravka krivog navoda
Nisu trešnje,nego višnje :D
:D
Droog

#779 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Droog »

Dr Baltazar wrote:Ako ima ko bolji za načelnika recite da glasam za njega. Ovako kad se sve sagleda Memić je opet (naj)bolji izbor.
:mrgreen: :skoljka:

Grohotom se smijem...
Dr Baltazar

#780 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

Droog wrote:
Dr Baltazar wrote:Ako ima ko bolji za načelnika recite da glasam za njega. Ovako kad se sve sagleda Memić je opet (naj)bolji izbor.

Grohotom se smijem...
Pa o tome se radi. Svi se grohotom smiju, a niko da dadne adekvatan prijedlog na tu poziciju. Znamo da je rahmetli načelnik bio najbolja opcija i x puta bolji od trenutnog, ali sad je očito ovaj najbolji.
Droog

#781 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Droog »

Dr Baltazar wrote:
Droog wrote:

Grohotom se smijem...
Pa o tome se radi. Svi se grohotom smiju, a niko da dadne adekvatan prijedlog na tu poziciju. Znamo da je rahmetli načelnik bio najbolja opcija i x puta bolji od trenutnog, ali sad je očito ovaj najbolji.
Evo ti ova dvojica:

Elvis Hadžić (SDP)

Anes Mašić (Naša stranka).
Bradafilozof

#782 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Bradafilozof »

Dr Baltazar wrote:
Droog wrote:

Grohotom se smijem...
postao je urbana legenda a da niko ne zna zasto. Pa evo i tebe da priupitam, zasto je on bio bolji od memica i drugih lopova? Jel zato sto je mrtav?
Dr Baltazar

#783 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Dr Baltazar »

Droog wrote:
Dr Baltazar wrote:

Evo ti ova dvojica:

Elvis Hadžić (SDP)

Anes Mašić (Naša stranka).
Prvi odmah otpada. Pogledaj ljude oko njega i sve će ti se samo kazati. Kandidat za OV mu čovjek koji je prošle izbore bio kandidat za načelnika i to ispred druge stranke. Kakav otpad od čovjeka, Senahid Godinjak. Čovjek pred svake izbori promjeni 2-3 stranke pa ode tamo gdje mu ponude funkciju.
Sve to dovoljno govori o stranci, koji znaju za sve to, a i o kandidatu za načelnika.

Sad da pogledamo i drugog :)
united bosnae

#784 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by united bosnae »

Image
jao_situacije

#785 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

ograditi ilidžu nekakvim zidom od 15 metara staviti kapiju kod domova
pustit ih nek se potruju i nek unište vodenu zonu kad im nestane pitke vode samo ih zatvoriti i gledati thirst games sa tribina

ko Him jebe mater glasaju za seoskog lolu i kabadahiju koji im uništava sve
bujrum.
samo im zabraniti ulazak prema centru.
neki

#786 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by neki »

jao_situacije wrote:ograditi ilidžu nekakvim zidom od 15 metara staviti kapiju kod domova
pustit ih nek se potruju i nek unište vodenu zonu kad im nestane pitke vode samo ih zatvoriti i gledati thirst games sa tribina

bujrum.
A sta misliš odakle pitku vodu dobija tvoj centar?
Akibh

#787 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Akibh »

neki wrote:
jao_situacije wrote:ograditi ilidžu nekakvim zidom od 15 metara staviti kapiju kod domova

bujrum.
Pa ljudi rade sve sto je u njihovoj moci da vise ne bude pitka...
Bradafilozof

#788 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Bradafilozof »

bujrum.
ruralno, religiozno i starije stanovništvo na ilidži bira načelnika. toliko ih ima da im niko ništa ne može. mislim da je to jedna od ruralnijih općina u kantonu sarajevo. no mene što se tiče neka hin, dok im sve ne rasproda, a onda će se pozivati na sudbinu i Božije određenje.
golfiista

#789 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

Pa eto bolji ti je Koldžo sa svršenom jedva srednjom školom u kojoj nije naučio da nema kružni tok sa jednom trakom, ili Efendić što za cijelog mandata renovira jednu kasarnu i pretvori je u park, te to proglasi životnim djelom, plećenim našim novcem ili možda Hadžibajrić kome je jedini posao misliti gdje će postaviti , a hdje će ukloniti sto i nekoliko stolica za bašte. Eto takvi su izazovi tih načelnika.
Senaid je načelnik Ilidže u vremenu kada se ista suočava sa nikad većim brojem investicija što nije propraćeno adekvatnom infrastrukturalnom podlogom ( od regulacionih planova i zakonske regulative do grube infrastrukture, dok o sastavu i podršci Općinskog vijeća neću ni govoriti ) i radi to kako radi, ne ulazim u to, jer ni sam ne znam kako bi se iko sa tim nosio. Na Ilidži je kao nigdje došlo do priliva velikog broja ljudi i sigurno je da ima svega i nije se lako nositi sa time, posebno ako uzmemo da ni sama stranka SDA na Ilidži nije jedinstvena i biti Načelnik nije zahvalno. Na kraju krajeva, covjek je doktor nauka i porediti ga sa tim tzv. gradskim ublehašima je neozbiljno. :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#790 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

iako sada živim na ilidži duhovno sam na čengić vili ili u istočnoj ilidži gdje planiram u mirovinu :D za 30 godina ako ne umrem do tada

to razmišljanje nije OK jer se trebaš boriti za mjesto gdje sada živiš da ti bude bolje... ali stvarno se nemam razloga nervirati niti mogućnosti da to promijenim...takva je većina... ako digneš glas protiv bićeš plejada od komunjare do ustašoidnočetnika tako je i na forumu tako je i na ilidži

ilidža je jedan veliki terminal i miks svega i svačega...naroda kultura...

prije svega bi se moralo regulirati zaustavljanje automobila svuda i svugdje...parking je zaista jeftin i ima ga svuda samo ne na ulici da bude stajalište
pa bi se morao regulirati problem prosjačenja
imam osjećaj da ilidza nije propisnom pješačkom stazom povezana sa stupom i nedzarićima

regulirati pitanje kladionica i onih kafančuga na terminalu... (ima nekoliko dobrih sa ukusnom muzikom :D iako ne sjedam tu)
uložiti više u terminal
uložiti u veliku aleju...napraviti stazice s obje strane
spriječiti ulazak osobnih automobila u terminal i malu aleju

odnose u općini ne poznajem dobro... znam da mi 2-3 iz razreda radi u općini ili bolnici...znam jednog vijećnika SDPa onako pozdravimo se još od susreta u nekoj od istitucija eu ne sjećam se gdje... i to je to
gidra

#791 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by gidra »

golfiista wrote:Pa eto bolji ti je Koldžo sa svršenom jedva srednjom školom u kojoj nije naučio da nema kružni tok sa jednom trakom, ili Efendić što za cijelog mandata renovira jednu kasarnu i pretvori je u park, te to proglasi životnim djelom, plećenim našim novcem ili možda Hadžibajrić kome je jedini posao misliti gdje će postaviti , a hdje će ukloniti sto i nekoliko stolica za bašte. Eto takvi su izazovi tih načelnika.
Senaid je načelnik Ilidže u vremenu kada se ista suočava sa nikad većim brojem investicija što nije propraćeno adekvatnom infrastrukturalnom podlogom ( od regulacionih planova i zakonske regulative do grube infrastrukture, dok o sastavu i podršci Općinskog vijeća neću ni govoriti ) i radi to kako radi, ne ulazim u to, jer ni sam ne znam kako bi se iko sa tim nosio. Na Ilidži je kao nigdje došlo do priliva velikog broja ljudi i sigurno je da ima svega i nije se lako nositi sa time, posebno ako uzmemo da ni sama stranka SDA na Ilidži nije jedinstvena i biti Načelnik nije zahvalno. Na kraju krajeva, covjek je doktor nauka i porediti ga sa tim tzv. gradskim ublehašima je neozbiljno. :bih:
dokle se stalo sa otkupom onih kuća kod Zijadića i one kafane nešto sa G. (zaboravio sam kako se zove) na Hrasničkoj cesti, a vidim da se odnedavno pojavila neka automehaničarska radnja? Vjerovatno neko opstruira to sve kao što je nekada i Gaja, Memićev rođo :D
golfiista

#792 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

gidra wrote:
golfiista wrote:Pa eto bolji ti je Koldžo sa svršenom jedva srednjom školom u kojoj nije naučio da nema kružni tok sa jednom trakom, ili Efendić što za cijelog mandata renovira jednu kasarnu i pretvori je u park, te to proglasi životnim djelom, plećenim našim novcem ili možda Hadžibajrić kome je jedini posao misliti gdje će postaviti , a hdje će ukloniti sto i nekoliko stolica za bašte. Eto takvi su izazovi tih načelnika.
dokle se stalo sa otkupom onih kuća kod Zijadića i one kafane nešto sa G. (zaboravio sam kako se zove) na Hrasničkoj cesti, a vidim da se odnedavno pojavila neka automehaničarska radnja? Vjerovatno neko opstruira to sve kao što je nekada i Gaja, Memićev rođo :D

Ostao je još jedan objekat za rušenje, ostalo se upravo uklanja, a ta automehaničarska radnja je mimo pojasa ekspropirjacije i pored nje je cesta već prošla, tako da ista nije na trasi i nema nikakve opstrukcije.
gidra

#793 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by gidra »

golfiista wrote:
gidra wrote:

Ostao je još jedan objekat za rušenje, ostalo se upravo uklanja, a ta automehaničarska radnja je mimo pojasa ekspropirjacije i pored nje je cesta već prošla, tako da ista nije na trasi i nema nikakve opstrukcije.
zar se ne ruše tri objekta? Ona neka kuća bez fasade (mala na 4 vode), zatim pored nje neka velika i ona kuća u kojoj je kafana pa onda ide ograđeno dvorište i dolazi se do ceste koja trenutno ne vodi nigdje... Samo neka riješe tu raskrsnicu u S.Koloniji pa do Hrasnice onda nema potrebe za žurbom.
golfiista

#794 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by golfiista »

Pa tri objekta, jedan se upravo ruši, drugi je u postupku u poodmakloj fazi, treći čeka isplatu. Biće gotovo vrlo brzo i spojeno sa već izgrađenim dijelom.
gidra

#795 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by gidra »

golfiista wrote:Pa tri objekta, jedan se upravo ruši, drugi je u postupku u poodmakloj fazi, treći čeka isplatu. Biće gotovo vrlo brzo i spojeno sa već izgrađenim dijelom.
zahvaljujem :thumbup: ..
mada sam pretpostavljao da je tempirano pred izbore :D
jao_situacije

#796 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

neki wrote:

bujrum.
sa ilidže ne dobija
jefff

#797 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Bradafilozof wrote:

bujrum.
ruralno, religiozno i starije stanovništvo na ilidži bira načelnika. toliko ih ima da im niko ništa ne može. mislim da je to jedna od ruralnijih općina u kantonu sarajevo. no mene što se tiče neka hin, dok im sve ne rasproda, a onda će se pozivati na sudbinu i Božije određenje.
To su sve predrasude. SDA na Ilidzi ne prebaci 30 postotaka a lijeve stranke su na Ilidzi imaju najace ogranke.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#798 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

kao mali sam živio u sokolović koloniji do 1985.
zadnja kuća u ulici sa velikim dvorištem
sad ne znam gdje je to
podstanari na 1. spratu dvokatnice

joj kad se sjetim kad mi je čitav život i svijet bio ta jedna ulica :)
lijepa u dusi

#799 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by lijepa u dusi »

Je li dozvoljena gradnja ceste u vodozastitnoj zoni? Mozda je glupo pitanje, ali fakat ne znam. Jer oni vocnjaci i njive od Genetove kafane pa prema Hrasnici su valjda u vodozastitnoj zoni :?
jao_situacije

#800 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

lijepa u dusi wrote:Je li dozvoljena gradnja ceste u vodozastitnoj zoni? Mozda je glupo pitanje, ali fakat ne znam. Jer oni vocnjaci i njive od Genetove kafane pa prema Hrasnici su valjda u vodozastitnoj zoni :?
ne boj se ti ništa, doktor će tu vodozaštitnu zonu ukinuti po hitnom postupku :bih:
Post Reply