Eurobasket 2013 u Sloveniji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#776 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ko ono nama donese prvo mjesto u grupi?Ko ono bi u idealnoj petorci u Španiji nekoliko godina zaredom,ko ono bi medju najboljm četvorkama u Europi nekoliko godina,ko ono bi prvi igrač iz BIH u NBA ligi?Ko ono bi što nas toliko puta izvuče?
Svakako da svi očekujemo više od Mirze,ali ako ga pratite znate ako krene neće ga niko zaustaviti,ako neće neće.Danas solidno 18 poena,i ako je imao nekoliko pogrešaka.
Svakako da svi očekujemo više od Mirze,ali ako ga pratite znate ako krene neće ga niko zaustaviti,ako neće neće.Danas solidno 18 poena,i ako je imao nekoliko pogrešaka.
- cyprus
#777 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ozbiljno?It_is_a_Leclerc wrote:...Latvija je u svijetu košarke nešto u rangu Lihtenštajna u fudbalu. Ustvari, mi smo.
Nego džabe izađoh ranije sa posla
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#778 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
6/17 šut, jes' ublažio u pm. 
- It_is_a_Leclerc
#779 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ozbiljno, brate mili.cyprus wrote:Ozbiljno?It_is_a_Leclerc wrote:...Latvija je u svijetu košarke nešto u rangu Lihtenštajna u fudbalu. Ustvari, mi smo.![]()
Nego džabe izađoh ranije sa poslaGrozota...
Pa dajte ljudi, dokad ćemo mi podizati cijenu ekipa koje nas razbiju. Evo, ko je još čuo za njih ?! Niko, nikad. Igrači iz nekih Žnj liga, klubovi u rakurcu donjem, dvije glavne zvijezde ne igraju, i mi uspijemo izgubiti od njih.
Da, treći razred evropske košarke, i mi, i oni. Samo oni krče put prema boljem, a mi tonemo.
-
cindrlimindrli
#780 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nemas pojma o ovom sportu, da imamo jos jednog igraca njegove kvalitete ove utakmice bi nam bile formalnost.leškarenje wrote:On sad kakav jeste ne bi imao mjesta ni u Cedeviti...
-
Mustang1
#781 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Trebalo bi kviz napraviti o poznavanju kosarke .. I to samo pravila .. Svi oni koji netacno odgovore na 1 pitanje da dobiju zabranu pisanja na ovom dijelu foruma
Sve sami strucnjaci u pm !
- Arteta
#782 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Takve ekipe uglavnom igraju na suteve, pa sta udje udje.It_is_a_Leclerc wrote:Ozbiljno, brate mili.cyprus wrote:Ozbiljno?It_is_a_Leclerc wrote:...Latvija je u svijetu košarke nešto u rangu Lihtenštajna u fudbalu. Ustvari, mi smo.![]()
Pa dajte ljudi, dokad ćemo mi podizati cijenu ekipa koje nas razbiju. Evo, ko je još čuo za njih ?! Niko, nikad. Igrači iz nekih Žnj liga, klubovi u rakurcu donjem, dvije glavne zvijezde ne igraju, i mi uspijemo izgubiti od njih.
Da, treći razred evropske košarke, i mi, i oni. Samo oni krče put prema boljem, a mi tonemo.
Niej problem sto su ti sutevi ulazili, nego je problem sto su nas takticki nadigravali, ljudi su imali daleko bolji protok lopte.
-
Mustang1
#783 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Da citiram covjeka koji me kosarkaski odgojio
"U napadu se odmaras od odbrane!"
-
cindrlimindrli
#784 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
nema na cemu.leškarenje wrote:O prosvjetitelju veliki,HVALA STO ME UPUTI NA PRAVI PUT.....cindrlimindrli wrote:Nemas pojma o ovom sportu, da imamo jos jednog igraca njegove kvalitete ove utakmice bi nam bile formalnost.leškarenje wrote:On sad kakav jeste ne bi imao mjesta ni u Cedeviti...
- It_is_a_Leclerc
#785 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Evo šta kaže selektor

I hoće li Andrija sutra moći protiv Srbije, da nas ne bi Krstić u mekinje samljeo ?!"Kao što je poznato, povreda Andrije Stipanovića je bila prevažna za nas u toj pick and roll igri. Ukupno 26 poena smo primili od igrača koji jednostavno nisu oni najbolji latvijski. Trošili smo se puno u takvoj igri, probali smo rješvati nešto brzim šutevima, iz jednog driblinga, u nervoznoj igri nismo povezali dva dodavanja ili neke ozbiljnije akcije", rekao je Petrović, dodavši:
"Nema druge, idemo se pripremiti za Srbiju, odraditi jutarnji skouting pa ćemo vidjeti. Neće biti lako, jer znamo da ova reprezentacija nakon jednog poraza može ući u tu neugodnu seriju".
- jasko_ba
#786 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Bit ce bolje sutra 
- Arteta
#787 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Tako ti je u kosarci, kad te nece sut onda nece i masas sve zivo ili obratno kad te krene onda ulazi sve zivo.leškarenje wrote:On sad kakav jeste ne bi imao mjesta ni u Cedeviti...MOSALJOZE wrote:Ko ono nama donese prvo mjesto u grupi?Ko ono bi u idealnoj petorci u Španiji nekoliko godina zaredom,ko ono bi medju najboljm četvorkama u Europi nekoliko godina,ko ono bi prvi igrač iz BIH u NBA ligi?Ko ono bi što nas toliko puta izvuče?
Bolan,pa on fuli 6-7 napada za redom i to kad se lomi tekma.....
Fazon je sto covjek niej imao izbora, sve se svodi na soliranje.
- Asamoah Gyan
#788 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Svaki drugi napad Latvije dvojica igrača slobodna na šutu. Pored toga ljudi nas jednostavno demolirali u igri 2 na 2, isto ko na treningu. Marko Šutalo? ko je taj lik? Frajer NE ZNA igrati košarku. Đedović mu u jednom trenutku ispod našeg koša reče jesi li ti normalan frajer gdje ćeš?Arteta wrote: Takve ekipe uglavnom igraju na suteve, pa sta udje udje.
Niej problem sto su ti sutevi ulazili, nego je problem sto su nas takticki nadigravali, ljudi su imali daleko bolji protok lopte.
-
cindrlimindrli
#789 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
A danas je ulazilo sve, ljudi je bacaju frljoke sa devet metara k'o slobodna bacanja i ona ulazi.Arteta wrote: Takve ekipe uglavnom igraju na suteve, pa sta udje udje.
- relativno84
#790 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
cindrlimindrli wrote:Nemas pojma o ovom sportu, da imamo jos jednog igraca njegove kvalitete ove utakmice bi nam bile formalnost.leškarenje wrote:On sad kakav jeste ne bi imao mjesta ni u Cedeviti...
Da su babi muda bila bi dedo tako i to
Nismo mi toliko ni losi samo meni djeluje da u ovoj ekipi nema dovoljno patriotskog naboja jednostavno tesko je primjetiti da se "gine" na terenu, sve nekako nonsalantno ako dobijemo super ako popusimo nema veze.
Generacije u kojima su bili Neno, Firic, Mrsic, itd su mi djelovale vise da se bore za drzavu za taj dres a menje za licnu promociju i statistiku. Ovi nekako distancirani kao da moraju
- tataćusak
#791 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ovaj papak nema šta kome govoritiAsamoah Gyan wrote:Svaki drugi napad Latvije dvojica igrača slobodna na šutu. Pored toga ljudi nas jednostavno demolirali u igri 2 na 2, isto ko na treningu. Marko Šutalo? ko je taj lik? Frajer NE ZNA igrati košarku. Đedović mu u jednom trenutku ispod našeg koša reče jesi li ti normalan frajer gdje ćeš?Arteta wrote: Takve ekipe uglavnom igraju na suteve, pa sta udje udje.
Priželjkujem Markovića za selektora
- Arteta
#792 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Tako je kod tih Reprezentacija i to ne treba da bude izgovor.cindrlimindrli wrote:A danas je ulazilo sve, ljudi je bacaju frljoke sa devet metara k'o slobodna bacanja i ona ulazi.Arteta wrote: Takve ekipe uglavnom igraju na suteve, pa sta udje udje.
Da smo ih u onim situacijama 2 na 2 zaustavili, pobijedili bi danas.
- Asamoah Gyan
#793 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
U ovom slučaju nije bitno ko mu je rekao, jer zbog ove bedevije koja je ispala latvijac je ušao na polaganje i izborio faul od Mirze ili Đedovića, zaboravio sam jer su obojica skočili.tataćusak wrote:Ovaj papak nema šta kome govoritiAsamoah Gyan wrote:Svaki drugi napad Latvije dvojica igrača slobodna na šutu. Pored toga ljudi nas jednostavno demolirali u igri 2 na 2, isto ko na treningu. Marko Šutalo? ko je taj lik? Frajer NE ZNA igrati košarku. Đedović mu u jednom trenutku ispod našeg koša reče jesi li ti normalan frajer gdje ćeš?Arteta wrote: Takve ekipe uglavnom igraju na suteve, pa sta udje udje.
Niej problem sto su ti sutevi ulazili, nego je problem sto su nas takticki nadigravali, ljudi su imali daleko bolji protok lopte..
Priželjkujem Markovića za selektora
- hrastov žižak
#794 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
šta bi s onim da ćemo ih pregazit ko plitak potok od prije mjesec, jesi li i dalje pri takvom stavu?It_is_a_Leclerc wrote:Evo šta kaže selektor
I hoće li Andrija sutra moći protiv Srbije, da nas ne bi Krstić u mekinje samljeo ?!"Kao što je poznato, povreda Andrije Stipanovića je bila prevažna za nas u toj pick and roll igri. Ukupno 26 poena smo primili od igrača koji jednostavno nisu oni najbolji latvijski. Trošili smo se puno u takvoj igri, probali smo rješvati nešto brzim šutevima, iz jednog driblinga, u nervoznoj igri nismo povezali dva dodavanja ili neke ozbiljnije akcije", rekao je Petrović, dodavši:
"Nema druge, idemo se pripremiti za Srbiju, odraditi jutarnji skouting pa ćemo vidjeti. Neće biti lako, jer znamo da ova reprezentacija nakon jednog poraza može ući u tu neugodnu seriju".
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#795 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ma cijela apsurdnost ove price je sto smo se mi ocigledno spermali za te njihove suteve za tri poena, i kako se boriti sa tim, a onda su nas oni ubili ulascima pod kos i uopste lakim poenima iz reketa.
I ono sto je Aco izjavio, treba sada dici psihicki ovu ekipu, jer ova ekipa kada dozivi jedan ovakav poraz redovno ulazi u seriju poraza.
To je ono sto sam u svom proslom postu pisao o nasem bajnom mentalitetu. A tragovi tog mentaliteta se vide i na ovoj temi.
Realno, mislim da smo vec ispali. Dok ide dobri smo, tada mozemo sviju pobjediti/iznenaditi. Cim pocnu problemi i porazi, skoro pa nikada se ne dizemo. Opet kazem, pogan mentalitet.Protiv toga se treba boriti godinama, decinijama, i ne samo u spoortskim okvirima.
Ali to je sada druga prica....
I ono sto je Aco izjavio, treba sada dici psihicki ovu ekipu, jer ova ekipa kada dozivi jedan ovakav poraz redovno ulazi u seriju poraza.
To je ono sto sam u svom proslom postu pisao o nasem bajnom mentalitetu. A tragovi tog mentaliteta se vide i na ovoj temi.
Realno, mislim da smo vec ispali. Dok ide dobri smo, tada mozemo sviju pobjediti/iznenaditi. Cim pocnu problemi i porazi, skoro pa nikada se ne dizemo. Opet kazem, pogan mentalitet.Protiv toga se treba boriti godinama, decinijama, i ne samo u spoortskim okvirima.
Ali to je sada druga prica....
- It_is_a_Leclerc
#796 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ljudi dragi, nemate šta kome lično zamjerati. Sa tri dobra i jednim sjajnim košarkašem se ne dobija danas više niko. Tek kad u ovu reprezentaciju dođu Buza, Vrabac, Nurkić, Glogovac, Polutak, Aleksić, Đedović, Galić i momci koji su se izgradili u mlađim kategorijama, ima nade da ćemo, uz iskustvo Đedovića Sr. i Teletovića, uspjeti negdje, nešto, nekako.
Dotad, Edin Bavčić će da prošetava fluroscentne patikice, a Mašić pokušava pronaći koš.
Dotad, Edin Bavčić će da prošetava fluroscentne patikice, a Mašić pokušava pronaći koš.
- jasko_ba
#797 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Mi smo najdepresivniji narod na svijetu. Dovoljno je vidjeti po facebook stranicama klixa, sportsport i ostalih portala. Jadno i gadljivo istovremeno
- PlayItCoolowski
#798 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Procenat suta je bio 34%. Tako se ne moze dobiti niko na ovom EP-u. U Trojkama 11-2 za Letoniju. Lose, nema sta. Ali nije gotovo.
- cyprus
#799 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Joooj, kako mi ide na živce naše jebeno pretjerivanje i prelasci iz krajnosti u krajnostIt_is_a_Leclerc wrote:Ozbiljno, brate mili.cyprus wrote:Ozbiljno?It_is_a_Leclerc wrote:...Latvija je u svijetu košarke nešto u rangu Lihtenštajna u fudbalu. Ustvari, mi smo.![]()
Košarku ne pratim jer smatram da je organizaciijski presmješan sport... Ljudima iz FIBA-e bih zabranio da se bavim ičim kompleksnijim od poljoprivrede... Međutim, zbog reprezentacije uglavnom pratim ova prvenstva... I koliko vidim, Latvija je manje-više redovna na njima... A složićeš se da Lihtenštajn i nije baš tako redovan na fudbalskim prvenstvima
PS I otkud to da tonemo? Gdje smo to bili pa tonemo?
Last edited by cyprus on 04/09/2013 17:15, edited 2 times in total.
- It_is_a_Leclerc
#800 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Da smo kompletni i da nismo izgubili ovu utakmicu, i dalje bih vjerovao u to. Ovako, malo teže... Ali, ako Mirza bude imao svoj šuterski dan, kao protiv Grka u Ulmu, ništa nije isključeno.hrastov žižak wrote:šta bi s onim da ćemo ih pregazit ko plitak potok od prije mjesec, jesi li i dalje pri takvom stavu?It_is_a_Leclerc wrote:Evo šta kaže selektor