Možda patetišem. Ali sam sigurna da posljednjih dana svi oni koji su izgubili nekog bližnjeg u proteklom ratu, a nije ih malo, razmišljaju na sličan način.Propast i katastrofa wrote:Ajde ne patetisi stare ti...Banksy wrote:Dvije godine nabrajamo propuste, greške, nemoral, osionost, svjesna kršenja zakona, nepotizam, korupciju, kriminal izbornih pobjednika.
Sve je to mačji kašalj za ono što se dešava zadnjih par mjeseci. Stvari su otišle predaleko i traže hitnu akciju svih probosanskih snaga u cilju zaustavljanja aktuelne destrukcije mukom ustrojenih bosanskohercegovačkih institucija i eventualnih narednih, najavljenih djelovanja, štetnih čak i po teritorijalni integritet BiH.
Ako takvih, organiziranih, građanskih, širokih akcija uskoro ne bude, ako se javnost ne probudi, onda možda zaista i ne zaslužujemo bolje. Priznajmo, slabiji smo, gluplji, razjedinjeniji, inferiorniji, potkupljiviji od njih, pa onda možda i treba da budemo donji.
Samo, žali bože onda one silne mladosti što džaba izginu. Džaba ...
LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- Banksy
#776 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
- bambina78
#777 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ovo za drzavne sluzbenike i nije lose. Njih je trenutno nemoguce otpustiti, tako da oni rade u skladu s tim, tj, vecina ih nista ne radi. A da ce morati raditi po uputama ministra, to je i normalno, jer to je njihov pretpostavljeni i naravno da moraju raditi po njegovim instrukcijama.
Na stranu sad licnost i kvalitet ministara
Na stranu sad licnost i kvalitet ministara
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#778 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
nisi ali tad je nisu ni kudile...vego tek krenule od ove crveno-zelene Šizme u Bošnjaka....vego im se odužilo pa misle da kude već dvije godine, a ono tek dvije hefteIma Bosne_Bice Bosne wrote: Pa ni zadnje dvije nije bila u opziciji ili sam ja prespavao.
- zeko071
#779 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ako ja neznam, zna venecijanska komisijaChmoljo wrote:nit' sam Lidija, nit' sam Kušljugić.zeko071 wrote:
sta ces moj cmholjo,primjenjujem vas teleco/ovcije razmisljanje. ovaj metod je veceras primjenjen od gdze Korac i gosp. Kusljugica.
lošeg od SDP-a sam doživio više nego 95% forumaša na ovoj temi. tako da si promašio kapiju.
međutim, gluposti koje pojedini 'kritičari' valjaju, zaslužuju osvrt. pustite da kritikuju oni koji znaju zašto je nešto loše, a zašto je nešto dobro. ni sam ne komentarišem masu stvari, jer nisam kompetentan, pa da se izvaljujem, kao ti sa "tri stuba vlasti, nedodirljiva".inače, samo se potvrđuje u kojem smo *urcu kada većina ne zna ni zašto je nešto loše kada je loše.
da ne govorim kako se izasipam epitetima izdajnika, kada su svaki put oni koji su to najviše govorili, radili još gore stvari.
odes na sajt ove komisije i procitas Opinion on Legal Certainty and the Independence of the Judiciary in Bosnia and Herzegovina adopted by the Venice Commission at its 91st Plenary Session (Venice, 15-16 June 2012)
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#780 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
školo moja, hajd' ti to meni u kratkim crtama. ne znam engleski.zeko071 wrote:
ako ja neznam, zna venecijanska komisija
odes na sajt ove komisije i procitas Opinion on Legal Certainty and the Independence of the Judiciary in Bosnia and Herzegovina adopted by the Venice Commission at its 91st Plenary Session (Venice, 15-16 June 2012)
-
miki.ba
#781 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Bar nešto napišem, ostali samo vicu "IZDAJA".palermo wrote:Dole negdje ispod tvoga posta Chmoljo sa pravom reče da neki kritikuju iako baš nisu načisto sa svime..miki.ba wrote: Apsolutno svaki potez je dobar za državu, ide sa naprijed bez osvrtanja nazad.
Sad je SDP na vlasti i predpostavljam da ce napraviti cistku u SDA odabirom tužioca, a za samo dvije godine dolazi opet SDA na vlas i citi SDP sa svojim tužiocima, ja vidim to kao nacin da sami sebe pohapse...
Isto važi i za RS, nece ni Dodo biti vjecno na vlasti... toliko o tužiocima.
Što se tice izdaje, prodaje, rata itd... toga nece biti jer sam duboko uvjeren da secesije bez rata nema, tako da tu pricu odma možemo odbaciti, pjedinci ovdje bezveze šire paranoju.
Ako SDA biraci i kadrovi prestanu pricati o prodaji, veleizdaji, ratu postoji mogucnost da ce se stvoriti pozitivna politicka klima ilti docice do relaksacije odnosa.
Što se tice elektroprenosa, normalno da ce se rastaliti, bolje i to nego nova zaduživanja.
U svemu se može pronaci ponešto pozitivno, po meni je ovo pozitivno.
Al brate,što ti odbrani ove dogovore....šta kažeš, naprijed bez osvrtanja
- O'zone
- Globalni moderator
#782 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Namjerno ili slučajno taj dio je izostavljen u tekstu koji sam citirao tako da nije do mene.Banja Luka wrote:Namjerno ili slucajno si izbacio dio koji kaze, ako je zalba opravdana, dobijes pare nazad.O'zone wrote:Ovaj dio iz teksta u ABA3-u mi bi interesantan
Ja ako ovo dobro uhaviza sad ako hoćeš da se žališ da je neki pravni subjekt dobio prolaz na tenderu a nije trebao zbog inih razloga moraš da platiš taksu? To je dobro ako se uzme u obzir da je bilo dosta žalbi za javne nabavke samo da se odugovlači proces (tipa tendera za deratzaciju i dezinsekciju u KS) ali sa druge strane se otvara mogučnost da sad baš našteliš tender jer neko neće imati sredstava da ulaže opravdano dvije ili tri žalbe Uredu za razmatranje žalbi jer će te to baš da košta a nećeš postići ništa.Konstatirano je da je Zakon o javnim nabavkama generator korupcije u BiH, te su definirane mjere koje predviđaju uvođenje administrativnih taksi u procesu podnošenja žalbi, kako bi bile spriječene manipulacije i postignuta efikasnost u javnim nabavkama.
-
palermo
#783 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
što imam neku prirodnu odbojnost prema ovim cerekanjima......Propast i katastrofa wrote:Kako ko sefe, kako ko.... Ima ih koji nemaju pojma sta im je opis posla, a ako vec drugi ne tvrde da su svi losi odakle tebi ti slatki opisi birokratske hobotnice?'
Mora malo reda
U svakoj instituciji ostoje pravilnici, untar pravilnika obaveze uposneih, povrede radne dužnosti,disciplnskemjere, kazne, nagrade.....sistematizacije i slično....obično se time štite prava i institucije i samih uposlenih.
Uvođenje prakse da sam ministar nakon dvije opomene može dati otkaz, nije ništa drugo nego uvođenje poslušnosti kao osnovnog kriteirja rada.
Reda svakako mora biti,ali se on ne uvodi na oavj način.
- zeko071
#784 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ali znas na googlu prevesti ili bar probaj.Chmoljo wrote:školo moja, hajd' ti to meni u kratkim crtama. ne znam engleski.zeko071 wrote:
ali da ti ponovim svrhu izvjestaja. to je misljenje venecijananske komisije zbog cega tuzioce ne treba birati parlamenti.
-
SmartBeat
#785 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
+1Banksy wrote:Dvije godine nabrajamo propuste, greške, nemoral, osionost, svjesna kršenja zakona, nepotizam, korupciju, kriminal izbornih pobjednika.
Sve je to mačji kašalj za ono što se dešava zadnjih par mjeseci. Stvari su otišle predaleko i traže hitnu akciju svih probosanskih snaga u cilju zaustavljanja aktuelne destrukcije mukom ustrojenih bosanskohercegovačkih institucija i eventualnih narednih, najavljenih djelovanja, štetnih čak i po teritorijalni integritet BiH.
Ako takvih, organiziranih, građanskih, širokih akcija uskoro ne bude, ako se javnost ne probudi, onda možda zaista i ne zaslužujemo bolje. Priznajmo, slabiji smo, gluplji, razjedinjeniji, inferiorniji, potkupljiviji od njih, pa onda možda i treba da budemo donji.
- bogumila
#786 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ja sam rekla. svi me popljuvali da lazem gore nego avazKatarinaKosaca wrote:Mislim čak da smo na forumu imali eksluzivupalermo wrote:Meni je najfascinatnije da ispade poptuna istina ono što je SDA rekao..
A tihić reče da imaju ljude koji ih obavještavaju, jer nisu kao svi u tim strankama za taj i takav dogovor. Ali, meni je za forum frapantno.. i nikako da se sjetim ko je to prvi objavio još istu večer.
- valterbranisarajevo
#787 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Iskreno ja u ovom što je objavljeno(ako nema tajnih anexa) ne vidim ništa što bi katastrofalno potreslo BiH. Već spomenuto uvođenje diferencirane stope PDV-a podržavam, posebno ako se ukine PDV na humanitarne telefonske pozive.
Zakon o javnim nabavkama također. Ovaj sadašnji je omogućavao cirkus i beskonačne žalbe što najbolje osjećamo mi u Sarajevu gdje čekamo "rezultate" već tri neobavljene sezonske deratizacije ili cirkus sa stolicama na stadionu Koševo koji je završen samo zato što je firma odustala od žalbe inače ko zna kada bi to bilo riješeno...
Sudije i tužioci i nezavisno sudstvo sada..na to se mogu samo grohotom nasmijati..
Ali ukidanje otvorenih listi - posljednje mrvice dostojanstva koje je država davala svojim podanicima to je stvarno jadno.
Zakon o javnim nabavkama također. Ovaj sadašnji je omogućavao cirkus i beskonačne žalbe što najbolje osjećamo mi u Sarajevu gdje čekamo "rezultate" već tri neobavljene sezonske deratizacije ili cirkus sa stolicama na stadionu Koševo koji je završen samo zato što je firma odustala od žalbe inače ko zna kada bi to bilo riješeno...
Sudije i tužioci i nezavisno sudstvo sada..na to se mogu samo grohotom nasmijati..
Ali ukidanje otvorenih listi - posljednje mrvice dostojanstva koje je država davala svojim podanicima to je stvarno jadno.
-
Propast i katastrofa
#788 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Sega jeChmoljo wrote:školo moja, hajd' ti to meni u kratkim crtama. ne znam engleski.zeko071 wrote:
- Chmoljo
#789 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
kakve najnovije vijesti?Propast i katastrofa wrote: Sega jeOd kad je saznao za najnovije vijesti iskace iz sina
-
Propast i katastrofa
#790 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Ma sta nam naprica.... Sve je super definisano ili po meni "definisao", ali.... kakve to veze ima i da jeste ako je u globalu rezultat javasluk?palermo wrote:što imam neku prirodnu odbojnost prema ovim cerekanjima......Propast i katastrofa wrote:Kako ko sefe, kako ko.... Ima ih koji nemaju pojma sta im je opis posla, a ako vec drugi ne tvrde da su svi losi odakle tebi ti slatki opisi birokratske hobotnice?'
Mora malo reda
U svakoj instituciji ostoje pravilnici, untar pravilnika obaveze uposneih, povrede radne dužnosti,disciplnskemjere, kazne, nagrade.....sistematizacije i slično....obično se time štite prava i institucije i samih uposlenih.
Uvođenje prakse da sam ministar nakon dvije opomene može dati otkaz, nije ništa drugo nego uvođenje poslušnosti kao osnovnog kriteirja rada.
Reda svakako mora biti,ali se on ne uvodi na oavj način.
Meni to nekako snmrdi da imas nekog u administraciji, a dopustam da geijesim. Mozda grujesim utoliko sto si sam dio aparata....
-
Lug
#791 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
SmartBeat wrote:+1Banksy wrote:Dvije godine nabrajamo propuste, greške, nemoral, osionost, svjesna kršenja zakona, nepotizam, korupciju, kriminal izbornih pobjednika.
Last edited by Lug on 31/10/2012 22:51, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#792 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
ne znam. de mi citiraj taj dio.zeko071 wrote: ali znas na googlu prevesti ili bar probaj.
ali da ti ponovim svrhu izvjestaja. to je misljenje venecijananske komisije zbog cega tuzioce ne treba birati parlamenti.
-
Propast i katastrofa
#793 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Neko se nesto dogovorio, nisu njegovi favoriti i mozda bude malo bolje nego ranije.... a malo manje materijala da Mahala ispira usta. Moze li gore?Chmoljo wrote:kakve najnovije vijesti?Propast i katastrofa wrote: Sega jeOd kad je saznao za najnovije vijesti iskace iz sina
- Drvosjeca iz Dejcica
#794 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Lagumdžija je ovim tzv. dogovorom pootpuno izgubio kompas. Kažem tzv. dogovorom jer za dogovor treba dvoje i kompromis, odnosno da svako pomalo popusti a ovdje je samo budalasti Lagumdžija popustio i napravio ustupak. Kako ono reće onaj iz SNSD-a, parafraziram, "ponuda" SDP-a je tako dobra da se nije mogla odbiti.
Otvorene vs. zatvorene liste
Otvorene liste nude mogućnost biračima da izaberu željenog kandidata unutar stranačke liste. Dajući prednost određenim kandidatima liste za koju glasuju, birači mogu utjecati na raspored kandidata, te na taj način odlučiti tko će biti izabran na određenu poziciju. Pomoću zatvorenih lista, birači mogu glasovati samo za željenu stranku prihvatajući cijelu listu stranačkih kandidata.
Haj na kraju nije toliko ni bitno da li su otvorene i zatvorene, evo zatvorene liste mogu i progutati ali što bolan Zlogumdžija dade da se ukida glavni centar za brojanje te da sve broje opštinske izborne komisije. Najveće krađe glasova i namještanja se upravo rade u opštinskim IK. Naravno zna Lukašenko iz Laktaša gdje ga žulja jer ovako ne može kontrolisati glasove i izbornim injžinjeringom uticati na izbore. Nadam se da ovo nikada neće proći.
Otvorene vs. zatvorene liste
Otvorene liste nude mogućnost biračima da izaberu željenog kandidata unutar stranačke liste. Dajući prednost određenim kandidatima liste za koju glasuju, birači mogu utjecati na raspored kandidata, te na taj način odlučiti tko će biti izabran na određenu poziciju. Pomoću zatvorenih lista, birači mogu glasovati samo za željenu stranku prihvatajući cijelu listu stranačkih kandidata.
Haj na kraju nije toliko ni bitno da li su otvorene i zatvorene, evo zatvorene liste mogu i progutati ali što bolan Zlogumdžija dade da se ukida glavni centar za brojanje te da sve broje opštinske izborne komisije. Najveće krađe glasova i namještanja se upravo rade u opštinskim IK. Naravno zna Lukašenko iz Laktaša gdje ga žulja jer ovako ne može kontrolisati glasove i izbornim injžinjeringom uticati na izbore. Nadam se da ovo nikada neće proći.
- JThomas
#795 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
koliko god da sudstvo i sad nije nezavisno od politike i političkih pritisaka...ovo je u našim okolnostima sigurno korak u pogrešnom smjeru.
ovo nije zapošljavanje nerkinog brata, ovo su iz temelja opasne stvari. i daje utisak kao da neće ostati na tome. k'o da su se već pomirili da gube sljedeće opšte izbore pa da do tad razjebu što se razjebati može...
ovo nije zapošljavanje nerkinog brata, ovo su iz temelja opasne stvari. i daje utisak kao da neće ostati na tome. k'o da su se već pomirili da gube sljedeće opšte izbore pa da do tad razjebu što se razjebati može...
- valterbranisarajevo
#796 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Opštinske izborne komisije u kojima predsjednik jedne javno pred svjedocima ubaci 50 glasačkih listića u kutiju. Kada je to uradio javno, šta tek rade tajno..i šta će biti hoće li krivično odgovarati.Neće -"pojeo vuk magarca".
-
Propast i katastrofa
#797 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Na osnovi cega si ovo zakljucio? Sta konkretno?JThomas wrote:koliko god da sudstvo i sad nije nezavisno od politike i političkih pritisaka...ovo je u našim okolnostima sigurno korak u pogrešnom smjeru.
-
palermo
#798 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
i javašluk ti sprečavaš na način da gušiš bilokakvu mogućnost kreativnog razmišljanja unutar neke institucije.Propast i katastrofa wrote: Ma sta nam naprica.... Sve je super definisano ili po meni "definisao", ali.... kakve to veze ima i da jeste ako je u globalu rezultat javasluk?
Meni to nekako snmrdi da imas nekog u administraciji, a dopustam da geijesim. Mozda grujesim utoliko sto si sam dio aparata....
Al Jose je jedno dobro primijetio, ova mjera ima svoj populistički karakter.....iako je naravno van pameti.
O tome šta tebi smrdi ili ne smrdi ne bih...tvoja stvar
-
Propast i katastrofa
#799 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Dobro, a sta sad imamo? Sistem koji funkcionise 100% ili pokazuje neke male slabosti?valterbranisarajevo wrote:Opštinske izborne komisije u kojima predsjednik jedne javno pred svjedocima ubaci 50 glasačkih listića u kutiju. Kada je to uradio javno, šta tek rade tajno..i šta će biti hoće li krivično odgovarati.Neće -"pojeo vuk magarca".
- Drvosjeca iz Dejcica
#800 Re: LAGUMDZIJA prodao drzavu za veceru
Taj je odmah smijenjen, izbori ponovljeni na tom glasačkom mjestu, dotični predat nadležnim odrganima. CIK, elektroprenos, vojska, RAK, VSTV je rak rana za Lukašenka (Dodika) zato i radi na tome da sve prenese na entitete a državne insitutucije ostavi kao ogoljene ljušture bez bitnog uticaja. Ja ne znam kako onaj mazlum Zlogumdžija to ne zna, odnosno zna ali zarad fotelje radi zajedno sa Lukašenkom na razgradnji države.valterbranisarajevo wrote:Opštinske izborne komisije u kojima predsjednik jedne javno pred svjedocima ubaci 50 glasačkih listića u kutiju. Kada je to uradio javno, šta tek rade tajno..i šta će biti hoće li krivično odgovarati.Neće -"pojeo vuk magarca".