Čim se popneš na Husino izađi na srednja, pogledaj lijevo desno pa pređi ulicu, prošetaj se pored kamiona sa šljivom i jabukom i skreni lijevo cesticom do škole. Kad smo već kod škola, zna li neko gdje se nalazi škola u Lipnici, da li je blizu bazena?sanjam-te wrote:
Ako idem iz TZ busem gdje trebam izaći? Na onoj prvoj stanici kad se popne na Husino ili? (Jao kako smiješno zvuči ovaj izraz, popne na Husino)
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
-
Galamdzija
#776 Re: POsao-Popis stanovnistva
-
Galamdzija
#777 Re: POsao-Popis stanovnistva
To je naknada za pet dana instruktaže?Huremika wrote:Informacija jutros na sastanku za instruktore od strane Popisne komisije.i_ja_na_forumu wrote:odakle je informacija ??Huremika wrote:Naknada za instruktore je povećana na 90 KM,te za popisivače na 2 KM i nešto...
- Afanasi_94
#778 Re: POsao-Popis stanovnistva
Tačno.Huremika wrote:Naknada za instruktore je povećana na 90 KM,te za popisivače na 2 KM i nešto...
-
DON_eARL
#779 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ima li šta za obuku Novom Gradu?
-
GoodTaste
#780 Re: POsao-Popis stanovnistva
Samo sto to nije tacno ... Moze biti da ostane i na 75km, tj. nista se jos tacno ne zna koliko ce instruktor dobiti po popisivacu ...Huremika wrote:Informacija jutros na sastanku za instruktore od strane Popisne komisije.i_ja_na_forumu wrote:odakle je informacija ??Huremika wrote:Naknada za instruktore je povećana na 90 KM,te za popisivače na 2 KM i nešto...
- hmmmbla
#781 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jeste, piše na općini, pored spiska popisivača, da je obuka od 16.9. - 20.9. od 09 - 17 svaki dan.snaga_znanja wrote:Da su jos i vrijeme napisali gdje bi im kraj bio. Vidim svima pocinje u 9 pa tako vjerovanto i nama..hmmmbla wrote:Spisak popisivača sa navedenim mjestima održavanja instruktaže na slijedećem linku, pod "Aktuelnosti": http://www.zenica.ba/snaga_znanja wrote:Zenica? Da li je iko obavjesten?
- Malik Urcic
#782 Re: POsao-Popis stanovnistva
http://mostar.ba/vijesti_citanje/items/ ... -2845.html
Evo za Mostar raspored popisivaca, konacno su izbacili.
Evo za Mostar raspored popisivaca, konacno su izbacili.
- Aquilat
#783 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jedno pitanje za ove instruktore, ja sutra imam ispit u 11 a u 9 sati moramo biti na obuci. Hoce li biti problem da me puste da odem na ispit i da se vratim posto ionako traje do 17?
-
agbonlahor
#784 Re: POsao-Popis stanovnistva
mislim da nema nikakvih problema, samo se javish instruktoru, a ako si u opstini centar, mjesna zajednica trg oslobodjenja, nemorash se ni vracati samo se potpisi i furaj...Aquilat wrote:Jedno pitanje za ove instruktore, ja sutra imam ispit u 11 a u 9 sati moramo biti na obuci. Hoce li biti problem da me puste da odem na ispit i da se vratim posto ionako traje do 17?
Ja sam u toj mjesnoj zajednici, al ti preporucujem da se vratish da nemorash druge pitat sta i kako ovo i kako ono...
- Aquilat
#785 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ok, hvala ja sam iz drugog grada ali valjda i ovi moji instruktori budu ko tiagbonlahor wrote:mislim da nema nikakvih problema, samo se javish instruktoru, a ako si u opstini centar, mjesna zajednica trg oslobodjenja, nemorash se ni vracati samo se potpisi i furaj...Aquilat wrote:Jedno pitanje za ove instruktore, ja sutra imam ispit u 11 a u 9 sati moramo biti na obuci. Hoce li biti problem da me puste da odem na ispit i da se vratim posto ionako traje do 17?
Ja sam u toj mjesnoj zajednici, al ti preporucujem da se vratish da nemorash druge pitat sta i kako ovo i kako ono...
-
lozze
#786 Re: POsao-Popis stanovnistva
Mozes ti da nikako ne budes i da polozis na kraju ispit, ali taj instruktor gleda ko je aktivan i ko pita, ko se zanima... jer niko za tebe nece raditi..cim napravis niz gresaka instruktor ce te prijaviti i zamjenice te rezerva. Ovo pisem da znate kako stoje stvariAquilat wrote:Ok, hvala ja sam iz drugog grada ali valjda i ovi moji instruktori budu ko tiagbonlahor wrote:mislim da nema nikakvih problema, samo se javish instruktoru, a ako si u opstini centar, mjesna zajednica trg oslobodjenja, nemorash se ni vracati samo se potpisi i furaj...Aquilat wrote:Jedno pitanje za ove instruktore, ja sutra imam ispit u 11 a u 9 sati moramo biti na obuci. Hoce li biti problem da me puste da odem na ispit i da se vratim posto ionako traje do 17?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- Russki
#787 Re: POsao-Popis stanovnistva
ocel nas sutra odmah ispitivati ili uvesti nas prvo u te situacije?
-
mumy
#788 Re: POsao-Popis stanovnistva
radices test na kraju obuke,sta te ima pitati ne znamRusski wrote:ocel nas sutra odmah ispitivati ili uvesti nas prvo u te situacije?
- Afanasi_94
#789 Re: POsao-Popis stanovnistva
Radiš test na kraju obuke, logično.Russki wrote:ocel nas sutra odmah ispitivati ili uvesti nas prvo u te situacije?
- gnjev
#790 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kad se radi test i jel provjereno ovo da se moze uz saglasnost instruktora odsustvovat sa predavanja jedan dan zbog nekih vaznih obaveza ?
- escobar__
#791 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ako je zelena tačka bazen na koji misliš, bijela je škola. Dakle, blizu.Galamdzija wrote:zna li neko gdje se nalazi škola u Lipnici, da li je blizu bazena?

-
agbonlahor
#792 Re: POsao-Popis stanovnistva
Test se radi posljednji dan 20og sept. a moze se otsustvovat na koji sat, ili uz saglasnost instruktora(gradskog i opcinskog) mozesh odsustvovat "cijeli dan", al ako ne dodjesh u 9 sati ne potpises se i popunish potvrdu da si bio, ne vazi se kao da nikad nisi prisustvovao tom casu i mogu te "sutnut" nasi nadredjeni (opcinski instruktori i PKLS), a ako slucajno bude inspekcija mi se moramo(instruktori) ograditi od tebe ako nisi se javio da necesh biti tu i u 9 sati potpisao / prijavio!!!gnjev wrote:Kad se radi test i jel provjereno ovo da se moze uz saglasnost instruktora odsustvovat sa predavanja jedan dan zbog nekih vaznih obaveza ?
al svako ko bude namjerno odsustvovao, iz neikih KLJ razloga ne dolazio na predavanja, mogu odma 1 dan dobiti "nogu" i odma se neko iz rezerve prima na obuku, a bilo bi pozeljno da se prisustvuje sto vise, jel je dosta komplikovano gradivo, nije kvantna mehanika al ima puno nekih sifri i zackoljica, pa da nebi bilo zasto je ovo ovako ili ono onako, nemozemo se mi posvetiti 1 osobi samo a ostale zapostaviti...
3 instruktora i oko 25-30 ljudi je u isto vrijeme na predavanju u jednoj sali/opcini/mjesnoj zajednici/skoli itd., pa sad da okvirno shvatite situaciju u kojooj se nalazimo/ nalazite
-
Heller
#793 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kako mogu kontaktirati svog instruktora jer ja moram bit na faksu u 9, a ove insturkcije su na Husinu i to je daleko, a necu prije 10 stici

-
agbonlahor
#794 Re: POsao-Popis stanovnistva
nadji broj popisne komisije, u tvom gradu, valjda ima na int, pitaj ko je instruktor na tom i tom mjestu, i usput jai da nemozesh doc da imash ispit ili sta vec... i onda nazz instruktora (kad ti daju br) pa i njemu javi,Heller wrote:Kako mogu kontaktirati svog instruktora jer ja moram bit na faksu u 9, a ove insturkcije su na Husinu i to je daleko, a necu prije 10 stici![]()
tvoje sljedece pitanje ce biti kako da sad zovem, nedjelja je, ODG je sasvim jednostavan nazovsh ujutro u 8, popisna komisija radi od 8 ako ne i ranije
SA SRECOM!!!
-
malena14
#795 Re: POsao-Popis stanovnistva
Interesuje me da li ima neko iz Sarajeva,tačnije iz opštine Novi Grad da jos nije dobio poziv od instruktora,Ja sam na konačnoj listi popisivača i još me niko nije kontaktirao,tako da ne znam gdje sutra da idem na obuku.
-
GoodTaste
#796 Re: POsao-Popis stanovnistva
Daj mi ime i prezime i ja cu ti reci, ako si u opstini N. Grad ...
-
Potočna pastrmka
#797 Re: POsao-Popis stanovnistva
Znači bude nas oko 30 ak u školi, tj mjestu gdje se instruktaža održava. Imal neko da ide u školu Džemaludin Čaušević ? 
-
malena14
#798 Re: POsao-Popis stanovnistva
GoodTaste imaš PP.GoodTaste wrote:Daj mi ime i prezime i ja cu ti reci, ako si u opstini N. Grad ...
-
GoodTaste
#799 Re: POsao-Popis stanovnistva
Nemam PP, pokusaj ponovo 
-
malena14
#800 Re: POsao-Popis stanovnistva
Sad je ja mislim poslatoGoodTaste wrote:Nemam PP, pokusaj ponovo