POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Galamdzija

#776 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Galamdzija »

sanjam-te wrote:
Ako idem iz TZ busem gdje trebam izaći? Na onoj prvoj stanici kad se popne na Husino ili? (Jao kako smiješno zvuči ovaj izraz, popne na Husino :lol: )
Čim se popneš na Husino izađi na srednja, pogledaj lijevo desno pa pređi ulicu, prošetaj se pored kamiona sa šljivom i jabukom i skreni lijevo cesticom do škole. Kad smo već kod škola, zna li neko gdje se nalazi škola u Lipnici, da li je blizu bazena?
Galamdzija

#777 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Galamdzija »

Huremika wrote:
i_ja_na_forumu wrote:
Huremika wrote:Naknada za instruktore je povećana na 90 KM,te za popisivače na 2 KM i nešto...
odakle je informacija ?? :D
Informacija jutros na sastanku za instruktore od strane Popisne komisije.
To je naknada za pet dana instruktaže?
Afanasi_94

#778 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Afanasi_94 »

Huremika wrote:Naknada za instruktore je povećana na 90 KM,te za popisivače na 2 KM i nešto...
Tačno.
DON_eARL

#779 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

Ima li šta za obuku Novom Gradu?
GoodTaste

#780 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

Huremika wrote:
i_ja_na_forumu wrote:
odakle je informacija ?? :D
Informacija jutros na sastanku za instruktore od strane Popisne komisije.
Samo sto to nije tacno ... Moze biti da ostane i na 75km, tj. nista se jos tacno ne zna koliko ce instruktor dobiti po popisivacu ... :thumbup:
hmmmbla

#781 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by hmmmbla »

snaga_znanja wrote:
hmmmbla wrote:
snaga_znanja wrote:Zenica? Da li je iko obavjesten?
Spisak popisivača sa navedenim mjestima održavanja instruktaže na slijedećem linku, pod "Aktuelnosti": http://www.zenica.ba/
Da su jos i vrijeme napisali gdje bi im kraj bio. Vidim svima pocinje u 9 pa tako vjerovanto i nama.. :D
Jeste, piše na općini, pored spiska popisivača, da je obuka od 16.9. - 20.9. od 09 - 17 svaki dan.
Malik Urcic

#782 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Malik Urcic »

http://mostar.ba/vijesti_citanje/items/ ... -2845.html
Evo za Mostar raspored popisivaca, konacno su izbacili.
Aquilat

#783 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Aquilat »

Jedno pitanje za ove instruktore, ja sutra imam ispit u 11 a u 9 sati moramo biti na obuci. Hoce li biti problem da me puste da odem na ispit i da se vratim posto ionako traje do 17?
agbonlahor

#784 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

Aquilat wrote:Jedno pitanje za ove instruktore, ja sutra imam ispit u 11 a u 9 sati moramo biti na obuci. Hoce li biti problem da me puste da odem na ispit i da se vratim posto ionako traje do 17?
mislim da nema nikakvih problema, samo se javish instruktoru, a ako si u opstini centar, mjesna zajednica trg oslobodjenja, nemorash se ni vracati samo se potpisi i furaj...

Ja sam u toj mjesnoj zajednici, al ti preporucujem da se vratish da nemorash druge pitat sta i kako ovo i kako ono... ;)
Aquilat

#785 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Aquilat »

agbonlahor wrote:
Aquilat wrote:Jedno pitanje za ove instruktore, ja sutra imam ispit u 11 a u 9 sati moramo biti na obuci. Hoce li biti problem da me puste da odem na ispit i da se vratim posto ionako traje do 17?
mislim da nema nikakvih problema, samo se javish instruktoru, a ako si u opstini centar, mjesna zajednica trg oslobodjenja, nemorash se ni vracati samo se potpisi i furaj...

Ja sam u toj mjesnoj zajednici, al ti preporucujem da se vratish da nemorash druge pitat sta i kako ovo i kako ono... ;)
Ok, hvala ja sam iz drugog grada ali valjda i ovi moji instruktori budu ko ti :)
lozze

#786 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by lozze »

Aquilat wrote:
agbonlahor wrote:

Ok, hvala ja sam iz drugog grada ali valjda i ovi moji instruktori budu ko ti :)
Mozes ti da nikako ne budes i da polozis na kraju ispit, ali taj instruktor gleda ko je aktivan i ko pita, ko se zanima... jer niko za tebe nece raditi..cim napravis niz gresaka instruktor ce te prijaviti i zamjenice te rezerva. Ovo pisem da znate kako stoje stvari :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Russki

#787 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Russki »

ocel nas sutra odmah ispitivati ili uvesti nas prvo u te situacije?
mumy

#788 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mumy »

Russki wrote:ocel nas sutra odmah ispitivati ili uvesti nas prvo u te situacije?
radices test na kraju obuke,sta te ima pitati ne znam :D
Afanasi_94

#789 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Afanasi_94 »

Russki wrote:ocel nas sutra odmah ispitivati ili uvesti nas prvo u te situacije?
Radiš test na kraju obuke, logično. :D
gnjev

#790 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by gnjev »

Kad se radi test i jel provjereno ovo da se moze uz saglasnost instruktora odsustvovat sa predavanja jedan dan zbog nekih vaznih obaveza ?
escobar__

#791 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by escobar__ »

Galamdzija wrote:zna li neko gdje se nalazi škola u Lipnici, da li je blizu bazena?
Ako je zelena tačka bazen na koji misliš, bijela je škola. Dakle, blizu. :D

Image
agbonlahor

#792 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

gnjev wrote:Kad se radi test i jel provjereno ovo da se moze uz saglasnost instruktora odsustvovat sa predavanja jedan dan zbog nekih vaznih obaveza ?
Test se radi posljednji dan 20og sept. a moze se otsustvovat na koji sat, ili uz saglasnost instruktora(gradskog i opcinskog) mozesh odsustvovat "cijeli dan", al ako ne dodjesh u 9 sati ne potpises se i popunish potvrdu da si bio, ne vazi se kao da nikad nisi prisustvovao tom casu i mogu te "sutnut" nasi nadredjeni (opcinski instruktori i PKLS), a ako slucajno bude inspekcija mi se moramo(instruktori) ograditi od tebe ako nisi se javio da necesh biti tu i u 9 sati potpisao / prijavio!!!

al svako ko bude namjerno odsustvovao, iz neikih KLJ razloga ne dolazio na predavanja, mogu odma 1 dan dobiti "nogu" i odma se neko iz rezerve prima na obuku, a bilo bi pozeljno da se prisustvuje sto vise, jel je dosta komplikovano gradivo, nije kvantna mehanika al ima puno nekih sifri i zackoljica, pa da nebi bilo zasto je ovo ovako ili ono onako, nemozemo se mi posvetiti 1 osobi samo a ostale zapostaviti...

3 instruktora i oko 25-30 ljudi je u isto vrijeme na predavanju u jednoj sali/opcini/mjesnoj zajednici/skoli itd., pa sad da okvirno shvatite situaciju u kojooj se nalazimo/ nalazite
Heller

#793 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Heller »

Kako mogu kontaktirati svog instruktora jer ja moram bit na faksu u 9, a ove insturkcije su na Husinu i to je daleko, a necu prije 10 stici :roll: :roll:
agbonlahor

#794 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by agbonlahor »

Heller wrote:Kako mogu kontaktirati svog instruktora jer ja moram bit na faksu u 9, a ove insturkcije su na Husinu i to je daleko, a necu prije 10 stici :roll: :roll:
nadji broj popisne komisije, u tvom gradu, valjda ima na int, pitaj ko je instruktor na tom i tom mjestu, i usput jai da nemozesh doc da imash ispit ili sta vec... i onda nazz instruktora (kad ti daju br) pa i njemu javi,

tvoje sljedece pitanje ce biti kako da sad zovem, nedjelja je, ODG je sasvim jednostavan nazovsh ujutro u 8, popisna komisija radi od 8 ako ne i ranije ;)

SA SRECOM!!!
malena14

#795 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by malena14 »

Interesuje me da li ima neko iz Sarajeva,tačnije iz opštine Novi Grad da jos nije dobio poziv od instruktora,Ja sam na konačnoj listi popisivača i još me niko nije kontaktirao,tako da ne znam gdje sutra da idem na obuku.
GoodTaste

#796 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

Daj mi ime i prezime i ja cu ti reci, ako si u opstini N. Grad ...
Potočna pastrmka

#797 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

Znači bude nas oko 30 ak u školi, tj mjestu gdje se instruktaža održava. Imal neko da ide u školu Džemaludin Čaušević ? :D
malena14

#798 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by malena14 »

GoodTaste wrote:Daj mi ime i prezime i ja cu ti reci, ako si u opstini N. Grad ...
GoodTaste imaš PP.
GoodTaste

#799 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

Nemam PP, pokusaj ponovo :thumbup:
malena14

#800 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by malena14 »

GoodTaste wrote:Nemam PP, pokusaj ponovo :thumbup:
Sad je ja mislim poslato :)
Post Reply