SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
TheMule

#776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by TheMule »

mali_balon wrote:Da ne citiram terciusov kompletan post, priznam procitao sam samo dio gdje bi da on vrsiti i ono prvo pitanje "Znate li kako je hodati po mokrom"
Evo jedna odgovor na to sve DAJ OTKAZ ako ti toliko smeta i ako ti je toliko tesko.
I sam kazes da vas ima svakakvih, taj jadnik sigurno nije po nagradio dobio da cuva crkvu u nocnoj smjeni u reljevu.
O cemu ti brbljas balavac?
karanana

#777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

Nek su se oni popovi i rabini odmah izjasnili da je to bio napad na crkvu, jebla ih crkva. Da neko hoce nesto crkvi moze je poravnati sa ili bez ubijanja policajca.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by KatarinaKosaca »

TheMule wrote:O cemu ti brbljas balavac?
Nisam ja balavica, pa da ti pojasnim o čemu govori... O patetičnom panfletu copy-pastanom ovdje , gjde se rijamu herojski samoproglašava zaštitnikom lijenih građana i njihovog mirnog sna, dok oni dežuraju, moš mislt u zemlji u kojoj je 48% populacije bez posla netko sa SSS, ima naknadu rada u smjenama, prekovremene sate, o mitu i korupciji običnih saobraćajaca da ne pričam :-) i onda sebe još proglašava žrtvom za to sve i apelira na savjest građana kao biva trebamo im se klanjati.
E, pa ja uredno plaćam svoje poreze (i da nije tako uredno, već bi se netko potrudio da tako bude) da između ostalog plaćam i muriju i da ne moram dodatno ljepljenjem ovih i ovakvih pamfleta autoproklamacije narodnih heroja Marije Bursać u najmanju ruku opterećivati savjest. Neka budu sretni da imaju državni posao na ovom vaktu, neka se okane mita , uzimanja love od građana i za najmanji prekršaj i stavljanja na platne spiskove tajkuna. Ne, svi, naravno, ali dovoljno da stvore sliku. Eto, o to me se govori @the mule.
Hemera

#779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

posto je muhidin radio na narkoticima,onda je sasvim logicna osveta kartela putem nekog narkobandita da ga brutalno ubije na radnom mjestu i to da ispadne da su medjunacionalna mrznja na koju su se vi napalili
tako da se iskreno nadam da ce se nalogodavac ovog brutalnog ubistva pronaci i kazniti
juzna_strana

#780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by juzna_strana »

Nadam se da ce se rasvijetliti mucko ubistvo policajca,ubijen je s ledja,hinjski.
Svakim danom imamo sve vise razloga za bunt i totalni restart,ovo drustvo ide u pm.
Gledam maloprije na Dobrinji 2,na dionici od 150 metara,najmanje 20 slomljenih retrovizora na
parkiranim vozilima. Jad se napije i unistava tudju muku.
Tacno bi mu slomio ruke bez imalo milosti :x :x :x
ZV Keli

#781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ZV Keli »

Ne interesuje me da li je policajac,radnik,seljak,biznismen ubili su COVJEKA,taj neko je imao majku i oca,mozda zenu i djecu,prijatelje.

Kada drzava prestane se igrati demokratije i pocne javno vjesati za ova ZLODJELA prestace i kriminalci da se kur*e!

Ps da je napad na crkvu pa zapalili bi je valjda,ovo je namjenski napadnut momak,neka pociva u miru...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

Religious Fantastic wrote: :thumbup: :dance:

Povracalo mi se na onaj dio gdje se copy/paste autor lupa u prsa i proglasava zastitnikom nemocnih...mislim....fuj...

Na smrt drota na duznosti gledam upravo kao i na svaku drugu nesrecu na radu. Koliko je radnika poginulo po raznim tvornicama, rudnicima, Arecelor-mitallu, itd, pa ih niko nikad nije spomenuo. Dobro, ipak postoji mala razlika - radnika mi je zao jer oni nisu nikada nikom oteli tesko zaradjen novac i strpali ga u svoj dzep.

Drotovi su poslije politicara najveci paraziti ovog drustva.
na stranu to što je onaj pamflet malo pretjeran, ovo je gore dječačko razmišljanje u stilu ACAB.

u pitanju je nije osoba, njegove ljudske karakteristike, individua, bitno je šta ona predstavlja. ali ovo je samo jedan od načina na koji pokazujemo koliko nam je bitna država i koliko smo licemjerni kada pričamo kako bismo ovdje voljeli imati "normalnu" državu. a pišamo se i po ono malo što imamo.
zateznistub

#783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Chmoljo wrote:
Religious Fantastic wrote: :thumbup: :dance:

Povracalo mi se na onaj dio gdje se copy/paste autor lupa u prsa i proglasava zastitnikom nemocnih...mislim....fuj...

Na smrt drota na duznosti gledam upravo kao i na svaku drugu nesrecu na radu. Koliko je radnika poginulo po raznim tvornicama, rudnicima, Arecelor-mitallu, itd, pa ih niko nikad nije spomenuo. Dobro, ipak postoji mala razlika - radnika mi je zao jer oni nisu nikada nikom oteli tesko zaradjen novac i strpali ga u svoj dzep.

na stranu to što je onaj pamflet malo pretjeran, ovo je gore dječačko razmišljanje u stilu ACAB.

u pitanju je nije osoba, njegove ljudske karakteristike, individua, bitno je šta ona predstavlja. ali ovo je samo jedan od načina na koji pokazujemo koliko nam je bitna država i koliko smo licemjerni kada pričamo kako bismo ovdje voljeli imati "normalnu" državu. a pišamo se i po ono malo što imamo.
to je to :thumbup:
TheMule

#784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by TheMule »

Religious Fantastic wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Nisam ja balavica, pa da ti pojasnim o čemu govori... O patetičnom panfletu copy-pastanom ovdje , gjde se rijamu herojski samoproglašava zaštitnikom lijenih građana i njihovog mirnog sna, dok oni dežuraju, moš mislt u zemlji u kojoj je 48% populacije bez posla netko sa SSS, ima naknadu rada u smjenama, prekovremene sate, o mitu i korupciji običnih saobraćajaca da ne pričam :-) i onda sebe još proglašava žrtvom za to sve i apelira na savjest građana kao biva trebamo im se klanjati.
E, pa ja uredno plaćam svoje poreze (i da nije tako uredno, već bi se netko potrudio da tako bude) da između ostalog plaćam i muriju i da ne moram dodatno ljepljenjem ovih i ovakvih pamfleta autoproklamacije narodnih heroja Marije Bursać u najmanju ruku opterećivati savjest. Neka budu sretni da imaju državni posao na ovom vaktu, neka se okane mita , uzimanja love od građana i za najmanji prekršaj i stavljanja na platne spiskove tajkuna. Ne, svi, naravno, ali dovoljno da stvore sliku. Eto, o to me se govori @the mule.
:thumbup: :dance:

Obadvoje ste smjesni. Onaj gore je proglasio ovog covjeka, koji je bio neciji otac, brat, sin, prijatelj, kao eto loseg policajca ili korumpiranog, pa eto zato radi nocnu smjenu. I neznate covjeka, a pravite se budele, sram da vas bude...

A sto se tice "pafleta", podrzavam tog policajca 100%. To je jedan od tezih poslova sto se tice stresa, vecina ljudi ne prolazi kroz stvari koje policija dozivi. Kad su Vikicevi u ratu branili ovaj grad, onda nisu bili korumpirani, niste im rekli da napuste ako im se nesvidja, da li se ovaj ReligiousFantastic tad prijavio da radi taj lagani drzavni poso?

Policajac koji se ovdje javio nije trazio da mu se neko klanja, vec da se pokaze malo postovanja prema poginulom covjeku.
adnansax

#785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by adnansax »

Religious Fantastic wrote: Na smrt drota na duznosti gledam upravo kao i na svaku drugu nesrecu na radu. Koliko je radnika poginulo po raznim tvornicama, rudnicima, Arecelor-mitallu, itd, pa ih niko nikad nije spomenuo. Dobro, ipak postoji mala razlika - radnika mi je zao jer oni nisu nikada nikom oteli tesko zaradjen novac i strpali ga u svoj dzep.

Ubistvo je nesreca na radu.. :shock: :shock: :shock:

Kako te nije stid

A ova moderacija je :shock: :shock:, zasto presucuje ovo jadno i bijedno ismijavanje ubistva jednog covjeka
zateznistub

#786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

adnansax wrote:
Religious Fantastic wrote: Na smrt drota na duznosti gledam upravo kao i na svaku drugu nesrecu na radu. Koliko je radnika poginulo po raznim tvornicama, rudnicima, Arecelor-mitallu, itd, pa ih niko nikad nije spomenuo. Dobro, ipak postoji mala razlika - radnika mi je zao jer oni nisu nikada nikom oteli tesko zaradjen novac i strpali ga u svoj dzep.

Kako te nije stid

A ova moderacija je :shock: :shock:, zasto presucuje ovo jadno i bijedno ismijavanje ubistva jednog covjeka
On ti je poznat po ovako intelektualnim postovima...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

adnansax wrote:

Kako te nije stid

kao što vidiš nije prešućeno, to je na njegov obraz.
harlequin

#788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by harlequin »

Policija praktično funkcioniše na principu mafije (ne samo u onom dijelu da radi sa mafijom). Sve možete uraditi, ali ako ubijete ili povrijedite drota, slijedi reakcija tipa: "Prevrnućemo svaki kamen", kako reće Pećanac. Ako je ubijen neko van policije, onda nema potrebe da se prevrće svo kamenje, nego kada dođe to na red, ako dođe.
Slažem se sa svim onim koji misle da je policijski posao kao i svaki drugi i da je smrt na tom poslu, isto kao smrt u rudniku, autopraonici ili bilo gdje drugo. Neki dan sam bio u Kantonalnom MUPu da izvadim neki papir, uglavnom valjda je raspisan konkurs za jedno ili više radnih mjesta. Dvadeset mladih ljudi je čekalo na konkurs samo kada sam ja ušao. Dakle, sigurno hiljade ljudi koji su završili odgovarajuće škole čekaju na posao u MUPu i radili bi pod uslovima pod kojima trenutno rade njihove kolege. Hoću reći, kome se ne sviđa, samo nek da otkaz i to je to.
Policija primarno štiti samu sebe. Hiljada su predmeta na sudu trenutno gdje su policajci uvrijeđeni izjavom "ne radite svoj posao" ljudima koji su bili iziritirani njihovim ponašanjem i "radom" to zaista rekli, a ovi im odvalili kaznu od 500KM radi kršenja zakona (JRM).
Ko biva postoje neke unutrašnje kontrole unutar MUPa ali faktički u godinu dana ozbiljnije ne kazne ni dva policajca po kantonu.
Policija otvoreno sjedi po kafanama sa mafijašima sa kojima je u talu, čisto da pokaže ko su njihovi ljudi.
Svako od nas zna dilera koji radi godinama u kvartu i za kojeg svi znaju, samo eto policija ne zna, itd.
To je jedna dobro uigrana struktura, koja zakon najčešće koristi selektivno i pristrasno, a u većini ostalih situacija ne radi ništa.
Zakoni koji postoje su sasvim neprilagođeni okolnostima i policajcu daju preveliku moć koju on obilato koristi protiv običnih ljudi, a nikako je ne koristi protiv iole ozbiljnijih problematičara, a ne mafijaša.
Sve u svemu ako vam treba pomoć ili zaštita od nekog ko je zaista opasan od policije nemate ništa. Ako im se obratite oni će vas svojim "radom" vrlo rado podsjetiti ko su i šta su. Ako vam treba pomoć zbog nekog ko je "prosječan" građanin, tu će policija doći i uraditi manje-više svoj posao.
Da ne ulazim dalje u detalje koji su mi jako dobro poznati... Radi se bez ikakve sumnje o banditskoj organizaciji od koje "obični" građani nemaju gotovo pa nikakve koristi.
adnansax

#789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by adnansax »

Koje ubistvo u KS nije razrijeseno i ceka da dodje na red ako si toliko informisan???
harlequin

#790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by harlequin »

KatarinaKosaca wrote:
Svaka čast na ovome. Stvarno ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji žive u zabludi da naša policija radi u našu korist i da je to nekakav herojski posao.
To su krajnji licemjeri, koji zakon koriste krajnje selektivno da se to uglavnom svede na zloupotrebu. Pa radilo se o smrtnom slučaju ili prelasku preko pješačkog prelaza.
JThomas

#791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

adnansax wrote:

Kako te nije stid

samo je zaboravio napomenuti da policija ima tri puta veću platu na ruke nego rudari i radnici u fabrikama, jedino mu to zamjeram...
zateznistub

#792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

JThomas wrote:
adnansax wrote:

Kako te nije stid

samo je zaboravio napomenuti da policija ima tri puta veću platu na ruke nego rudari i radnici u fabrikama, jedino mu to zamjeram...
otkud taj podatak o tri puta vecoj?
adnansax

#793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by adnansax »

S kim mi zivimo u ovom gradu jbt.. sve neki acab (kako neko spomenu) nadrkanci, ljuti na sve i svakoga, pa jos i ismijavaju smrt drugog..
JThomas

#794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ja ne vidim da iko ismijava smrt momka, al' vidim patetiku i nabijanje grižnje savjesti zbog opisa radnog mjesta...
TheMule

#795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by TheMule »

adnansax wrote:S kim mi zivimo u ovom gradu jbt.. sve neki acab (kako neko spomenu) nadrkanci, ljuti na sve i svakoga, pa jos i ismijavaju smrt drugog..
Ako budu imali nesrecu da im se nesto desi, koji ce broj okrenuti?
harlequin

#796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by harlequin »

adnansax wrote:S kim mi zivimo u ovom gradu jbt.. sve neki acab (kako neko spomenu) nadrkanci, ljuti na sve i svakoga, pa jos i ismijavaju smrt drugog..
Tebi se očigledno nešto žestoko priviđa i pokušavaš svoje fantazije podvaliti drugima. Jasno je ko dan o čemu je čovjek govorio i nikakve veze sa ismijavanjem smrti to nije imalo.
harlequin

#797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by harlequin »

TheMule wrote:
Kakve to ima veze sa bilo čim?? Ako imaš jedan broj, okrenućeš ga jer nemaš izbora. Ali to nije nikakva garancija da iza tog broja se krije nekakva sega-mega korisna i poštena institucija.
Inače vas dvojica po svemu napisanom kao da direktno iz Policijske stanice Stari grad dolazite.
TheMule

#798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by TheMule »

harlequin wrote:
TheMule wrote:
Kakve to ima veze sa bilo čim?? Ako imaš jedan broj, okrenućeš ga jer nemaš izbora. Ali to nije nikakva garancija da iza tog broja se krije nekakva sega-mega korisna i poštena institucija.
Inače vas dvojica po svemu napisanom kao da direktno iz Policijske stanice Stari grad dolazite.
Zar ti ne mozes razlikovati instituciju od pojedinaca? Farbas sviju istom cetkom.
mentalist

#799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mentalist »

mali_balon wrote:
Dobro si, evo procitah sve i fakat sam skontao da je post krajnje bezobrazan i auto je bezobrazan da bezobrazniji ne moze biti, opet kazem NEKA DA OTKAZ, sam je izabrao taj poziv, niko mu nije kriv sto je sigurica uvali se do peMziej i prst u uho.

A ovo "....
Vole vas vasi roditelji,sinovi,kceri,zena,muz,familija ali niko od njih zalozio svoj zivot nije da bi vi slobodni i sigurni bili a postoje ljudi koji daju sve a dobijaju tako malo i kojima se vi smijete!!!!!!"
Ovo je prevazislo sve "kulture dijaloga" ko daje za pravo ovom "policajcu" da kaze kako niko nije dao ili zalozio zivot od moje familije ili mene samog, za moju sigurnost. Fuj FUJ FUJ

Jos jednom poruka autoru posta , daj otkaz ti mene ne moras stiti svojim zivotom
Možda ovo i jesu krupne riječi al pobogu ovo je forum i svako trabunja ko šta hoće, mada ovo po meni nije "bezobrazna kultura dijaloga" nego činjenica koja nije upakovana i dekorisana da je može svako svariti.
Kad ti neki manijak dodje u kuću, stan, opljačka te na ulici ili u najboljem slučaju nešto ružno kaže, kome ćeš se obratiti??? Ocu, majci ..... ili ćeš otići u policiju i prijaviti slučaj. Možda nisu ažurni kako bi trebali biti, ali noćasnja akcija pokazuje da mogu ako hoće.
Tvrditi da onaj "pamflet" nije odraz policajca u ovoj državi......

PS: niti sam drot niti mi je ko u familiji, da ne pomisliš šta na konto toga reći
zipoo

#800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zipoo »

nicaze_072 wrote:Koordinirana akcija pripadnika svih policijskih agencija BiH
Specijalci uhapsili narkomana koji je ubio policajca u Reljevu

Koordiniranom akcijom pripadnika svih policijskih agencija BiH (MUPKS, FUP, OSA, SIPA...) sinoć je uhapšena osoba osumnjičena za ubistvo policajca Muhidina Pivonića (38), nezvanično saznaje "Dnevni avaz" iz izvora u Tužilaštvu.
Osumnjičeni je lociran, a nešto kasnije i uhapšen u sarajevskom naselju Velešići.
Hapšenje su izvršili specijalci, a na toj lokaciji pronađena je automatska puška, iz koje je, pretpostavlja se, izvršeno ubistvo, te automobil kojim je osumnjičeni, nakon naročito brutalnog ubistva policajca na dužnosti, pobjegao iz Reljeva.

Prema nepotvrđenim informacijama, osumnjičeni je teški narkoman pa bi to moglo, imati veze s ubistvom, s obzirom da je ubijeni policajac radio na slučajevima narkomanije.
Osumnjičeni je tokom noći saslušan, a istraga se nastavlja kako bi se rasvijetlile sve okolnosti brutalnog ubistva policajca na dužnosti.

Dnevni Avaz
Svaka im cast za 24 h rijesili slucaj. :thumbup:
Locked