Naravno da je agresija.
Nisam ja počeo uopće o politici, nego si ti sa gradnjom džamima, crkava . Čitao sam drugu temu gdje si napisao obilježavanja teritorija itd. Samo kratki osvrt na to, pa nećemo o tome. Država ne gradi džamije u to budi siguran. Džamije su obnavljane što su srušene u ratu. Također nove džamije koji su građeni, građeni su uz pomoć cijelog džemata (ljudi iz toga naselja). No nebitno, ne znam što nekome smetaju džamije, crkve.
Mogao bih i ja početi sada što se gradi nešto što uopće prije nije bilo, kao ona stvar na Humu u Mostaru, no nebitno, ugledali se ljudi na Rio de Janeiro
Dosta o tome
U sport je uloženo dosta toga, ali opet ponavljam nije ravnomjerno. Recimo , ko je izgradio Arenu u Zenici ?
Evo u Mostaru se gradi Arena godinama, no nikako krenuti naprijed. Smeta nekome da se ta gradnja nastavi. Opet politika. Važno je imati Mepas, smeće od trgovačkog centra uz tako veliku kupovnu moć građana a je to čisto pranje novca , ali eto, ljudi su naivni. Danas je naivnost sinonim za glupost. Da ne vrijeđam , da kažem mnogi su naivni, i ja sam
Mogao bih i dalje kukati, a pravi primjer za to je moj grad. Koliko samo neravnopravnosti što se tiče izgradnje samog grada, a kamoli finacijske pomoć u sport. Žalosno i smiješno u isto vrijeme.
I slažem se s tobom, u nas političari pljuju jedan na drugoga, a onda na večeri koju plaćaju porezni obaveznici, no ne slažem se da mrzi neko nekoga. Ne, što bi ja to nekoga mrzio. Ja gledam prije svega na razvoj sporta u BiH, da ljudi koji zaslužuju predstavljaju moju državu.
U nas kao u latinoameričkim sapunicama. Toliko prevrata, no na nesreću ova sapunica je preko milion epizoda, pa nam treba dosta toga do sretnog kraja.
Evo ti banalan primjer. Moj klub. Osnovan, registrovan, postojimo, dakle ima nas
Tražiš salu da treniraš, nalaziš je no preskupo, daleko od toga da imaš pogodnosti od grada jer potičeš na razvoj sporta koji nikada prije nije bio u gradu. Sponzor ti je bhtelekom, s kojim potpišeš ugovor da će dati 2000km. Dobiješ 1000, a drugu 1000 nikada. Neko sebi klepio. Imaš par članova, trener nema ni marke na nama, a uz to još plaća od svoje plaće od drugog posla samo da bi nas učio , naučio tome.
I kako napredovati tako kada nemaš osnovnih uvjeta za razvoj, a recimo sala po čitav dan bude prazna, pa niko da pomogne od ovih kvazi političara da podstaknu razvoja sporta u Mostaru.