Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
stidljiv

Post by stidljiv »

JUVENTUS uoči povratka u Serie A najavljuje kako bi u Torinu najviše htjeli vidjeti legendu Anfielda - Stevena Gerrarda.

Stara dama talijanskog nogometa će se ovo ljeto vjerojatno vratiti u prvu ligu nakon što su "prognani" u Serie B, zbog njihove uloge u namještanju mečeva koja je isplivala na vidjelo u skandalu Calciopoli. A kako bi svojim obožavateljima zagarantirali povratak na staze stare slave, planiraju stvoriti respektabilnu momčad koja će već iduće godine moći konkurirati za naslov prvaka.

Igrači kao što su Gigi Buffon, Pavel Nedved i Alessandro Del Piero su pristali ostati u Juventusu upravo pod tim uvjetom - da "bianconeri"stvore jaku, kompetitivnu momčad za iduću sezonu. A Juve to obećanje planira i ispuniti. Kao najveće i najvjerojatnije pojačanje Juventusa iduće sezone već se dugo spomine Miroslav Klose, a sad su izrazili i želju za dovođenjem jednog od najboljih veznjaka svijeta, Stevena Gerrarda.

"Gerrard je fenomenalan igrač i već dugo sanjamo da ćemo ga vidjeti u Torinu", izjavio je sportski direktor Juventusa, Alessio Secco, za News of the World.

Male su šanse da će se ovaj transfer ostvariti, jer će se Liverpool sigurno boriti da zadrži svog kapetana na Anfieldu što je duže moguće, no nikad se ne zna. Već dugo brojni jaki europski klubovi pokazuju zanimanje za Gerrarda, pa ako Juventusova ponuda bude dovoljno "teška" možda engleski internacionalac ipak zamjeni hladnu englesku klimu za, onu ipak malo ugodniju, mediteransku.
stidljiv

Post by stidljiv »

Hvala hvala veco... :-)

Ma inter jedino ovako moze osvojiti titulu...bez JUVENTUSA i milana...jadni su i cemerni...

Ali znam jednom...sljedece sezone JUVE ide po 30tu titulu prvaka Italije ( da ..30tu) ...

FORZA JUVE!!!!
stidljiv

Post by stidljiv »

Dobar je Ronaldo..jes da nije bas u formi ali je ipak vrhunski talenat...Puno srece i vama...A Gila i Ronaldo ce biti dobar tandem...
bianconero

#779 Juventus FC

Post by bianconero »

juve je veliki dio mog života. želja mi je doživit onu del pierovu pjesmu sa stadiona. alessandro je veliki majstor bez obzira na godine, kao i nedved.
onaj mali bojinov je velika nada i nadam se da ce se zaljubit u staru damu.
bianconero

#780 Juventus FC

Post by bianconero »

malo me je stid što ću ovo reć al ja nikad nisam skonto šta ustvari znači "stara dama"
koridor

#781 Re: Juventus FC

Post by koridor »

bianconero wrote:malo me je stid što ću ovo reć al ja nikad nisam skonto šta ustvari znači "stara dama"
Koliko znam osnivač Juventusa je bila neka stara žena iz vrha Italije, tj, "stara dama".
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

:lol: :lol: :lol: stara zena :lol:

istina je ovo sto je InfraRedRidinghood ( jao dugog nicka :D ) napisao.
KENJAC

Post by KENJAC »

Ma dajte molim vas! Sad svi kukaju fol tuzna liga bez Juveta, Milan kaznjen pa Inter prvi. Stipu te price. Juve od kad postoji krao je i vise nego krao. Ko imalo prati fudbal sjetit ce se sigurno nedosudjenog penala Iuliana nad Ronaldom na Delle Alpi. I milion jos stvari koje su kasnije izasle na vidjelo. Cuj Moggi zatvorio sudiju u svlacionicu sto nije sudio kako je ovaj htio. O Juvetu i sudijama vec godinama prica sportska (neutralna) javnost u Italiji. To je isto sto i reci "tuzno je podzemlje bez Al Caponea" Zna li iko od vas sta je u stvari sport. To je ono kad se dvoje, ili vise njih sastane, igra pa onda KO JE BOLJI POBIJEDI. Za Juve to nije vazilo. I sad napokon kad je skupio muda da to malo rasceprka ....uuuuuuu.... gospoda odma pocela, ma mrze nas jer smo najbolji ,jer smo ovo jer smo ono. I jos nesto Milan je ove godine i kad mu ponistis kaznu od -8 daleeeeeko ispod Intera. Dakle nakon 100 godina prvi (koliko-toliko) posten sampionat. Jos nesto ko se sjeca utakmice prije cetiri -pet godina kad je Ciro Ferara izbio loptu metar i po iz gola, stadion zanijemio a Paparesta mrtav ladan kaze "nista nista 'ajmo dalje" ili kad je Canavaro (tad igro u Parmi) dao cist go sudija ponisti a kamera ufati kako ovaj govori klupi " E PAZO INTANTO GLI FACCEVAMO FARE GOL DI PAREGGIO" (jel lud svakako bi im dali da izjednace) Ovo se odnosi na utakmicu Parma-Juve nakon koje , gle cuda Parma prodala Canavara Bufona i Turama Juvetu. Jebo vas Juve i budite barem malo SPORTISTI! Potrazite u rijecniku pod S ili cirilicnom C !!!
chinese_water

Post by chinese_water »

KENJAC wrote:Ma dajte molim vas! Sad svi kukaju fol tuzna liga bez Juveta, Milan kaznjen pa Inter prvi. Stipu te price. Juve od kad postoji krao je i vise nego krao. Ko imalo prati fudbal sjetit ce se sigurno nedosudjenog penala Iuliana nad Ronaldom na Delle Alpi. I milion jos stvari koje su kasnije izasle na vidjelo. Cuj Moggi zatvorio sudiju u svlacionicu sto nije sudio kako je ovaj htio. O Juvetu i sudijama vec godinama prica sportska (neutralna) javnost u Italiji. To je isto sto i reci "tuzno je podzemlje bez Al Caponea" Zna li iko od vas sta je u stvari sport. To je ono kad se dvoje, ili vise njih sastane, igra pa onda KO JE BOLJI POBIJEDI. Za Juve to nije vazilo. I sad napokon kad je skupio muda da to malo rasceprka ....uuuuuuu.... gospoda odma pocela, ma mrze nas jer smo najbolji ,jer smo ovo jer smo ono. I jos nesto Milan je ove godine i kad mu ponistis kaznu od -8 daleeeeeko ispod Intera. Dakle nakon 100 godina prvi (koliko-toliko) posten sampionat. Jos nesto ko se sjeca utakmice prije cetiri -pet godina kad je Ciro Ferara izbio loptu metar i po iz gola, stadion zanijemio a Paparesta mrtav ladan kaze "nista nista 'ajmo dalje" ili kad je Canavaro (tad igro u Parmi) dao cist go sudija ponisti a kamera ufati kako ovaj govori klupi " E PAZO INTANTO GLI FACCEVAMO FARE GOL DI PAREGGIO" (jel lud svakako bi im dali da izjednace) Ovo se odnosi na utakmicu Parma-Juve nakon koje , gle cuda Parma prodala Canavara Bufona i Turama Juvetu. Jebo vas Juve i budite barem malo SPORTISTI! Potrazite u rijecniku pod S ili cirilicnom C !!!
auuuuuuuu donji si zbog ovog boldiranog...i loooooseeeee ti se pise :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: vidces ti kad infra prebaci brkove preko usiju i pocne da se ljuti .D :D: D
KENJAC

Post by KENJAC »

Ljudino moja samo ti nastavi navijat za Juve, nece ti niko nista, al nemoj ove teme otvarat medju sportskim. Otvori pod temom "CRNA HRONIKA"
stidljiv

Post by stidljiv »

Zdenek Grygera potpisao do 2012

Iako smo ovo vec znali, sad je i sluzbeno.
Zdenek Grygera je potpisao ugovor sa Juventusom do 2012. godine.
Stoper Ajaxa je vec u zimskom prelaznom roku dogovorio svoj prelazak u Juve kao slobodan igrac na ljeto, a nakon medicinskog pregleda koji je obavljen u Torinu prije nekih petnaestak dana otklonjene su i sve nedoumice oko ovog transfera. Tako je ovaj ceski internacionalac prije dva dana potpisao i zvanicni ugovor na pet godina.
prleitihi

Post by prleitihi »

jesu mu na medic. pregledu konstatovali da je "malo nahlađen"?!..čim je preš'o iz prvoligaša u drugoligaša.. :oops::D
stidljiv

Post by stidljiv »

prleitihi wrote:jesu mu na medic. pregledu konstatovali da je "malo nahlađen"?!..čim je preš'o iz prvoligaša u drugoligaša.. :oops::D
Grygera je potpisao ugovor od ljeta ove godine, kada ce Juventus igrati u Seriji A i opet osvajati skudeta kao i do sad...Tako da...
Kukuruz_Barbe-q

Inache Secco je reko da Juve ima 35 miliona za transfere....

Nego ovom gore liku, jel ti mislis da Inter ne namjesta mozda ? da su oni cvjecka i da su dosad cekali da izadju iz zle tiranije ostalih klubova

:lol:
koridor

Post by koridor »

Image

Napadač Rasinga iz Santandera Nikola Žigić potvrdio je da je Juventus zaineresovan za njega. Žigić bi na Dele Alpe stigao kao zamena za francuskog napadača Davida Trezegea koji će verovatno napustiti torinsku ekipu nezadovoljan svojim statusom. "Juventus? Da, srećan sam što me prate. Počastvovan sam. Ko ne bi želeo da igra za Juve?" rekao je srpski napadač.

Za Žigića, koji je postigao 9 golova u dosadašnjem delu španske Primere, Juventus je pokazao interesovanje neposredno pre njegovog prelaska u Rasing, a u svojim redovima želeli su da ga vide i Vest Hem, Portsmut, Blekburn i Arsenal.

Žigić je karijeru počeo u subotičkom Spartaku, dok je ga je evropska javnost upoznala sjajnim igrama u Crvenoj Zvezdi. Za reprezentaciju Srbije (Srbije i Crne Gore) Žigić je zabeležio 18 nastupa i 7 puta se upisao u strelce.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=234098
HadzijaSA

Post by HadzijaSA »

Samo da se tuspasim :-D Najveci Juventino u BIH
Kukuruz_Barbe-q

InfraRedRidinghood wrote:Jako je da Žigić zamijeni Treza; može komotno pod ruku s onom Pletikosa u Chelsea umjesto Cecha :shock: :shock: :shock:
Klement Lavric u real :D
Neelix

Post by Neelix »

ovi jos postoje :? :oops:
prleitihi

Post by prleitihi »

pošten?.. :oops: ..a što skoknuste do serije b? :-) :-) :D :D :D
prleitihi

Post by prleitihi »

ko je rek'o da smo mi pošten svijet? :? :? :oops: :D :D :D :D :D :P
prleitihi

Post by prleitihi »

Image

:oops: :D
koridor

Post by koridor »

Image

NAKON što je trener Juventusa Didier Deschamps proučio DVD-ove veznjaka bremenskog Werdera Diega i napadača Stuttgarta Maria Gomeza, podignuo je palac kako bi odobrio njihov dolazak u Torino.

Sportski direktor Roberto Bettega već neko vrijeme prati nastupe bundesligaškog dvojca i vrlo je zadovoljan viđenim, a Diega smatra nasljednikom Alessandra del Piera.

Portal "Tribalfootball" piše kako su pregovori na relaciji Torino - Stuttgart već počeli te da klub sa Gottlieb Daimler stadiona zahtjeva 15 milijuna funti visoku odštetu.
Neelix

Post by Neelix »

tribalfootball :lol:
Kukuruz_Barbe-q

tribalfootball je zakon, meni najsmjesnije kad nasi novinari u novinama daju neku njihovu nidjeveznu glasinu :lol:
Neelix

Post by Neelix »

a sto igra ona Brescia :D :D
Post Reply