Sirija vol. 2
- exliberal-ex
#77476 Re: Sirija vol. 2
Dajte ljudi nemojte sad I vi ko I savo....
poslije alepa I odbacivanja "revolucije" iz gradskih I prigradskih djelova ostala je samo pustinja zato se I ovako brzo I napreduje
zaboravili ste kako su revolucionari isto tako napredovali kad su oni napadali...nema tu nista, pokoje naselje I to je to
nadam se da ce uskoro doci do spajanja sa brkom I da se konacno privodi kraju ovaj propali eksperiment sirenja demokratije
poslije alepa I odbacivanja "revolucije" iz gradskih I prigradskih djelova ostala je samo pustinja zato se I ovako brzo I napreduje
zaboravili ste kako su revolucionari isto tako napredovali kad su oni napadali...nema tu nista, pokoje naselje I to je to
nadam se da ce uskoro doci do spajanja sa brkom I da se konacno privodi kraju ovaj propali eksperiment sirenja demokratije
- fosna2014
#77478 Re: Sirija vol. 2
Jbt. kakvo razvaljivanje.
- Ironmen
#77479 Re: Sirija vol. 2
SAA oslobadja zemlju od haridzija i u I. Guti strasan dan za heroje SAASAA capture large parts of Hawsh Dhawahara town and most of the surrounding farms, intense clashes with JaI ongoing there, East Ghouta
- habanero68
#77480 Re: Sirija vol. 2
Evo i ovi promjenuli pricu. Gdje je rezim, Asad forces.
https://syria.liveuamap.com/
The Syrian Arab Army Tigers advance from their positions in the western Raqqa countryside to the south and reached Raqqa-Ihtriya road. Captured: Rujm Askar(رجم عسكر), Bir Inbaj(بئر إنباج), AlRusafa oilfield(حقل الرصافة), Dahr Umm Baj(ضهر أم باج), Jubb Aziz(جب عزيز), Jubb Galhanem(جب الغانم), Abu Susah(أبو صوصة) and Jubb Abyad(جب أبيض)
Arak town and gas field captured by government
Revolucija nikad jaca.
The Syrian Arab Army Tigers advance from their positions in the western Raqqa countryside to the south and reached Raqqa-Ihtriya road. Captured: Rujm Askar(رجم عسكر), Bir Inbaj(بئر إنباج), AlRusafa oilfield(حقل الرصافة), Dahr Umm Baj(ضهر أم باج), Jubb Aziz(جب عزيز), Jubb Galhanem(جب الغانم), Abu Susah(أبو صوصة) and Jubb Abyad(جب أبيض)
Revolucija nikad jaca.
-
zrakomlat
#77482 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Pitali ste se gdje je dzihadi Bilal, nakon sto se je nekoliko puta "posljednji put" javio iz "okupiranog" Haleba. Evo, Bilala, divani sa Hatabom, Muhejsinovim isprdkom, o svom "dzahilijetskom" zivotu![]()
https://twitter.com/walid970721/status/ ... 98976?s=09
Na sta spadose savini "revolucionari", od strasnih "dzihadista", do talk-show ispovjednicara
"So he went from living with his girlfriend to living with fat bearded men."
- GandalfSivi
#77483 Re: Sirija vol. 2
habanero68 wrote:Evo i ovi promjenuli pricu. Gdje je rezim, Asad forces.![]()
![]()
Revolucija nikad jaca.
Napokon neko postavi kompletnu mapu. Priznajem, poprilicno sam laik po pitanju Sirije, 20 dana gledam neke djelove mape, tek sada mogu povezati konce. BTW, ja kontao ISIS pred totalnim porazom, kad likovi jos uvijek drze haman pola drzave. Pretpostavljam da je sve to pustinja, ali opet na mapi ogromno izgleda...
- KAMI666
#77484 Re: Sirija vol. 2
Koji su to samo prevrtljivci i ljigavci. Umjesto da stanu uz svoje teroriste pa do zadnjeg ako treba, ovi mjenjaju stranu ko carape. Sta ti je kad nemas obraza, cast i dostojanstvo, samo budes obicni gmizavac kojeg ni rodjena mati ne voli.habanero68 wrote:Evo i ovi promjenuli pricu. Gdje je rezim, Asad forces.![]()
![]()
Revolucija nikad jaca.
Samo naprijed heroji i sinovi Sirije
-
Sehro
#77485 Re: Sirija vol. 2
ISIL je kreiran kako bi Ameri mogli uzeti dio Sirije. Oni nikada neće reći mi vršimo agresiju/okupaciju legalno priznate države, nego mi se borimo protiv ISIL-a.. Kakvi heroji pih!GandalfSivi wrote:habanero68 wrote:Evo i ovi promjenuli pricu. Gdje je rezim, Asad forces.![]()
![]()
Revolucija nikad jaca.
Napokon neko postavi kompletnu mapu. Priznajem, poprilicno sam laik po pitanju Sirije, 20 dana gledam neke djelove mape, tek sada mogu povezati konce. BTW, ja kontao ISIS pred totalnim porazom, kad likovi jos uvijek drze haman pola drzave. Pretpostavljam da je sve to pustinja, ali opet na mapi ogromno izgleda...
- Krokodajl
#77486 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Inače, zanimljive vijesti iz Latakije.
Danas informacija da je policija zatvorila autocestu Latakija - Homs, zbog "osiguranja", špekulisalo se o konvojima Ruske vojske.
Međutim sada Sidorenko piše da su danas jedinice 103. brigade Republikanske Garde povučene sa frontova u Latakiji i prebačene u pravcu Deir ez Zora.
Zanimljivo.
Kažu kod Araka se dobro ukopao ISIL, mogle bi ptice večeras malo prelijetat preko naselja, ovaj put nema povlačenja iz Araka, već pravac Sukna, južni bok je osiguran

Da, da, 103. Brigada RG Latakija, prebačeni u Palmiru, pravac Deir ez Zor
@Yusha je demantirao da je SAA oslobodila Arak naftna polja, nije govorio o gradu, SAA je napravila napredak i na jugu Palmire u rejonu Talile oko Bir al Badije.
Samo jako, nema nazad
-
zrakomlat
#77487 Re: Sirija vol. 2
NajdraziVodjaa wrote: Ko ti namece misljenje? Prije bi se roknuo nego likovima poput tebe nesto dokazivao, to sto ja odgovorim na gluposti ne znaci da cu onog kojem odgovorim ubjedjivati da misli kao ja. Najjace mi je kad krokadajl i jos par njih raspravlja ozbiljno sa Savom pisu kilometarske postove a ovaj ko bot ponavlja tri fraze i tri iste recenice kakvu god mu ovaj cinjenicu napisao![]()
Imaj ti slobodno svoje misljenje, ne pada meni napamet da nekoga ubjedjujem u nesto.
- Krokodajl
#77488 Re: Sirija vol. 2

@Leith me podjseti na ovog heroja, šehida koji je ubijen u kasarni 17. brigade u Raki.
Kada su ISIL-ovci slomili otpor preostalih boraca SAA u kasarni, išli su od jednog do jednog i ubijali, kada su došli kod rahmetli Jahije Šugharija i rekli mu da kaže slogan ISIL-a "bakija va tatamaddad" u slobodnom prevodu, opstanak i širenje, on je rekao "kunem se Allahom, uništit ćemo vas", sekundu poslije rafal se sručio na tijelo inšallah šehida Jahije.
Danas, SAA pred Rakom, kasarna 17. brigade u rukama Kurda, uz nadu da će i tijelo Jahije i suboraca kao i tijelo heroja Menga biti sahranjeno na dostojan način.
Da im Allah podari vječni Džennet, amin !
- Kikibombona
#77489 Re: Sirija vol. 2
Ovi gradovi uz Eufrat su naseljeni. Ostalo je sve manje-vise pustinja. 70% stanovnistva zivi pod kontrolom rezima. 15% pod kontrolom Kurda. I ovo ostalo su ISIL i 'pobunjenici'. Rezimski teritorij je gusto naseljen, tu su milionski gradovi, Damask, Alep i Homs. Hama i Latakija su gradovi velicine Sarajeva. Tu su gradovi od oko 100 000 stanovnika poput Dare, Idliba, Tartusa itd.GandalfSivi wrote:habanero68 wrote:Evo i ovi promjenuli pricu. Gdje je rezim, Asad forces.![]()
![]()
Revolucija nikad jaca.
ISIL je gotov u Siriji i Iraku, ako ne vec ove godine, u prvih par mjeseci naredne sasvim sigurno. Ostalo im je oko 20 000 boraca u Iraku i Siriji po nekim prognozama, ako ne i manje. Osipaju se, dezertiraju, ginu. Protivnici imaju stotine hiljada vojnika. Gotovo je to, gube iz dana u dan, samo ih fanatizam spasava da ne padnu za par sedmica. Radi se o psima rata koji ce se boriti do smrti. Nigdje se nisu predali. Nema scena da ih se preda 10-20 a o stotinama da ne govorimo. Nevjerovatno.
- GandalfSivi
#77490 Re: Sirija vol. 2
Ja sve kontao da je ISIS(L) nastao u Iraku, pa se prebacio u Siriju. Ne bih fakat ulazio u to kako su nastali, prvo jer ne znam, drugo jer se nece niko ni sa kim sloziti oko toga, ali mislim da je generalno misljenje da ih treba ukinuti sa lica zemlje. Negdje procitah da ih je ostalo ne vise od 12000, pa kontam na tolikom prostoru bi ih trebalo relativno lako unistiti. Blokirati ceste, preuzeti glavne raskrsnice i onda polako, jednog po jednog...Sehro wrote: ISIL je kreiran kako bi Ameri mogli uzeti dio Sirije. Oni nikada neće reći mi vršimo agresiju/okupaciju legalno priznate države, nego mi se borimo protiv ISIL-a.. Kakvi heroji pih!
- husein_kapetan
#77491 Re: Sirija vol. 2
Briljantan i neocekivan potez..mijenjaju se radikalno geometrije dosadasnjeg obicaja djelovanja SAA..nesto se desava tamo..ne prica se..van je ociju javnosti.. ipak je evidentno..mozda je ona vijest o smrti bagdadija ipak vjerodostojna..Krokodajl wrote:Nepotvrđeno, SAA stigla na cestu Ithiarija - Tabka.
Pud do Deir ez Zora otvoren i sa sjevera
Ovi dole oko Palmire napreduju sporo..presporo da bi u dogledno veijeme stavili i bezbjednost Zorr..isil je glavninu svog otpora incentrirao (zanimljivo..) upravo na ovom potezu..
SAA u prodoru po dubini sa sjevera prema Suwaidi osim par sela na putu nema znacajnije prepreke i najvjerovatnije ce nastaviti dalje do spajanja sa jedinicama iz pravca Palmire..
Time definitivno razdvajaju isil na dva dijela ..i trenutno se ne moraju truditi previse da obezbijede bokove..sa lijeve strane su kurdi..a ovi isilovci u zaledju Hame i Homsa imaju vecu brigu od nekakvog ofanzivnog djelovanja..
SAA se krece veoma brzo..mijenjaju strategije skoro na dnevnoj osnovi..tesko su predvidivi..postadose jedna od najrespektabilnijh vojski na BI..ovo cemu svjedocimo danas je pocetak kraja svih oruzanih pobuna na tlu Sirije..
I mislim da nismo sve vidjeli..
Sirija je postala izvor velikih iznenadjenja za mnoge..i nastavlja iznenadjivati..
-
Sehro
#77492 Re: Sirija vol. 2
Naravno da je nastao u Iraku, ovo se odnosi i na Irak kao i na Siriju. Formirat će kurdsku državu koja će biti 100% lojalna njima. Turska se s pravom boji za svoj teritorij gdje najviše ima Kurda. Koliko je iračka vojska puta dokumentovala kako nepoznati avioni dostavljaju pomoć ISIL-u. Koliko su američki avioni puta napali iračku vojsku kao greškom..itd. Ameri kad nešto počnu, kao što je u ovom slučaju njihov projekat "Arapsko proljeće" ili "Novi bliski istok", onda imaju sve razrađeno, od početka do kraja..GandalfSivi wrote:Ja sve kontao da je ISIS(L) nastao u Iraku, pa se prebacio u Siriju. Ne bih fakat ulazio u to kako su nastali, prvo jer ne znam, drugo jer se nece niko ni sa kim sloziti oko toga, ali mislim da je generalno misljenje da ih treba ukinuti sa lica zemlje. Negdje procitah da ih je ostalo ne vise od 12000, pa kontam na tolikom prostoru bi ih trebalo relativno lako unistiti. Blokirati ceste, preuzeti glavne raskrsnice i onda polako, jednog po jednog...Sehro wrote: ISIL je kreiran kako bi Ameri mogli uzeti dio Sirije. Oni nikada neće reći mi vršimo agresiju/okupaciju legalno priznate države, nego mi se borimo protiv ISIL-a.. Kakvi heroji pih!
- Krokodajl
#77493 Re: Sirija vol. 2
To se neće desiti, jer ogroman prostor kontrolišu, rijetko naseljen ali i dalje ogroman prostor, mnogi borci ISIL-a se infiltriraju među civile i uđu na teritorij pod kontrolom drugih grupa, možemo o ISIL-u govoriti šta hoćemo ali činjenica je da ISIL uživa povjerenje dijela stanovništva, kako Sirije tako Iraka i drugih zemalja, nisu oni opstali samo zbog čvrste šake, većina boraca ISIL-a su lokalni momci, strani borci i operativci su odavno ili pobijeni ili se vratili u zemlje iz kojih su došli, komanda je uglavno od stranih boraca.GandalfSivi wrote:Ja sve kontao da je ISIS(L) nastao u Iraku, pa se prebacio u Siriju. Ne bih fakat ulazio u to kako su nastali, prvo jer ne znam, drugo jer se nece niko ni sa kim sloziti oko toga, ali mislim da je generalno misljenje da ih treba ukinuti sa lica zemlje. Negdje procitah da ih je ostalo ne vise od 12000, pa kontam na tolikom prostoru bi ih trebalo relativno lako unistiti. Blokirati ceste, preuzeti glavne raskrsnice i onda polako, jednog po jednog...Sehro wrote: ISIL je kreiran kako bi Ameri mogli uzeti dio Sirije. Oni nikada neće reći mi vršimo agresiju/okupaciju legalno priznate države, nego mi se borimo protiv ISIL-a.. Kakvi heroji pih!
ISIL je nemoguće uništiti tek tako, ideologija će opstati i nakon što ih se izbriše sa lica zemlje u Iraku i Siriji, imaju pogodno tlo u Arapskim zemljama za širenje svoje ideologije, a najodgovorniji za to su Saudijci.
Ljudi (evropljani) jednostavno ne razumiju ili ne žele da razumiju tu činjenicu, gnjusno je čitati komentare kako na Al Džazirinim medijima tako i drugim društvenim mrežama Arapskih zemalja, gdje se slavi kada ISIL pobjedi Iračku vojsku ili Sirijsku vojsku.
Za dobar dio Arapa oni su gerila, a la Che Guevara. Vojno ih se može pobjediti, ali ideologija će opstati, nažalost.
-
Sehro
#77494 Re: Sirija vol. 2
Za to će trebati dosta vremena, ali kada se uspostavi jaka država u svim njenim segmentima, bez vanjskih uplitanja, onda su kad tad gotovi. Vidite šta radi Erdogan pripadnicima Gulenovog pokreta, ili Sisi u Egiptu Muslimanskoj braći..
Last edited by Sehro on 13/06/2017 19:06, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#77495 Re: Sirija vol. 2
Kakve nebuloze i gluposti.Sehro wrote:Naravno da je nastao u Iraku, ovo se odnosi i na Irak kao i na Siriju. Formirat će kurdsku državu koja će biti 100% lojalna njima. Turska se s pravom boji za svoj teritorij gdje najviše ima Kurda. Koliko je iračka vojska puta dokumentovala kako nepoznati avioni dostavljaju pomoć ISIL-u. Koliko su američki avioni puta napali iračku vojsku kao greškom..itd. Ameri kad nešto počnu, kao što je u ovom slučaju njihov projekat "Arapsko proljeće" ili "Novi bliski istok", onda imaju sve razrađeno, od početka do kraja..
Koliko su puta YPG pogodili greskom? Bog sami zna. Ofrlje, po sjecanju, koliko ja znam, makar 10-ak puta. I Peshmerge su poklapali.
Iracka armija tvrdi da je pomoc Amerike veoma znacajna, da sa njima puno brze napreduju i imaju puno manje gubitke. Iracka vojska blisko saradjuje sa americkom.
Da je ISIL americki, da je cilj bio srusiti Asada, ne bi doslo do raskola unutar pobunjenickih redova, ne bi tupili ostricu tako sto su ratovali sa Iracanima i Kurdima. Svom siliom bi napadali Asada. To medjutim nije bio slucaj.
I na kraju, americki dzihadisti Tanefa nisu uspjeli uzeti nista ISILu. Par puta su opasno najebali. Sada taj teritorij ISIL gubi od SAA. Ako je ISIL americki igrac, valjda bi taj teritorij pustio americkim igracima, taj naftom i plinom izrazito bogat teritorij. Mislim, ovakve konstrukcije samo Mladen Maric moze kreirati...
Kakva je to izvitoperena logika, Amerika bombarduje svoju kreaciju - ISIL!?? Ubise ih u Iraku i Siriji. Jucer su izveli 23 napada samo u Raki. Hiljade napada do sada...
I taj ISIL iz osvete ubija Evropljane, valjda im Amerika i to naredila. Ma hajde...
- Krokodajl
#77496 Re: Sirija vol. 2
Da, ali izvor je u Saudijskoj Arabiji, a oni su glavni borac protiv terorizma na BI.Sehro wrote:Za to će trebati dosta vremena, ali kada se uspostavi jaka država u svim njenim segmentima onda su kad tad gotovi. Vidite šta radi Erdogan pripadnicima Gulenovog pokreta, ili Sisi u Egiptu Muslimanskoj braći..
Tek kada se tamo dese promjene možemo očekivati stabilizaciju, a kako oni imaju para i jarani su sa USA, proći će još dugo.
- husein_kapetan
#77497 Re: Sirija vol. 2
U vremenu kada se ovo dogadjalo..mislim da je tema br.1 bila..sjecam se dobro likovanja ovdasnjeg..malo nas tada bjese da u brk odgovaramo..nejse..pogledaj samo ponos i prkos na licu ovog mladica..u njemu se preslikava Sirija..ono na sta je osudise tada i ono sto je velikom mukom danas..Krokodajl wrote:
@Leith me podjseti na ovog heroja, šehida koji je ubijen u kasarni 17. brigade u Raki.
Kada su ISIL-ovci slomili otpor preostalih boraca SAA u kasarni, išli su od jednog do jednog i ubijali, kada su došli kod rahmetli Jahije Šugharija i rekli mu da kaže slogan ISIL-a "bakija va tatamaddad" u slobodnom prevodu, opstanak i širenje, on je rekao "kunem se Allahom, uništit ćemo vas", sekundu poslije rafal se sručio na tijelo inšallah šehida Jahije.
Danas, SAA pred Rakom, kasarna 17. brigade u rukama Kurda, uz nadu da će i tijelo Jahije i suboraca kao i tijelo heroja Menga biti sahranjeno na dostojan način.
Da im Allah podari vječni Džennet, amin !
Pogledati ovo lice za shvatiti..a kome jasno nije..ne zeli da vidi..
On i ovakvi su motiv zbog kojeg ovdje pisem vec 7 godina..uvjeren da imam i trebam nesto reci.
I..iskreno se pridruzujem molitvi tvojoj..
Amin..
- Čitalac
#77498 Re: Sirija vol. 2
Patrick Cockburn, dugogodišnji izveštač sa Bliskog istoka i autor knjige The Rise of Islamic State: Isis and the New Sunni Revolution, piše pre neki dan da Isil u ovom trenutku na prostoru Sirije i Iraka raspolaže sa 36 hiljada pripadnika (najveći broj duž Eufrata, do sirijsko-iračke granice). On nije optimista, kaže da skori gubitak Rake za Isil nikako neće biti kraj već samo početak nove faze u okviru dugotrajnog rata.
-
Sehro
#77499 Re: Sirija vol. 2
Možeš pričati šta hoćeš, ali najzaslužniji za stvaranje ISIL-a su Ameri u suradnji sa svojim zaljevskim vazal-državama. Druga je stvar što su stvorili čudovište koje se otelo kontroli, pa treba napregnuti gu.. da se isto porazi.. ISIL su mogli uništiti odmah na početku, što nisu.. Sad ko' savox tvrdiš da je sve bilo spontano ili..Kikibombona wrote:Kakve nebuloze i gluposti.Sehro wrote:Naravno da je nastao u Iraku, ovo se odnosi i na Irak kao i na Siriju. Formirat će kurdsku državu koja će biti 100% lojalna njima. Turska se s pravom boji za svoj teritorij gdje najviše ima Kurda. Koliko je iračka vojska puta dokumentovala kako nepoznati avioni dostavljaju pomoć ISIL-u. Koliko su američki avioni puta napali iračku vojsku kao greškom..itd. Ameri kad nešto počnu, kao što je u ovom slučaju njihov projekat "Arapsko proljeće" ili "Novi bliski istok", onda imaju sve razrađeno, od početka do kraja..
Koliko su puta YPG pogodili greskom? Bog sami zna. Ofrlje, po sjecanju, koliko ja znam, makar 10-ak puta. I Peshmerge su poklapali.
Iracka armija tvrdi da je pomoc Amerike veoma znacajna, da sa njima puno brze napreduju i imaju puno manje gubitke. Iracka vojska blisko saradjuje sa americkom.
Da je ISIL americki, da je cilj bio srusiti Asada, ne bi doslo do raskola unutar pobunjenickih redova, ne bi tupili ostricu tako sto su ratovali sa Iracanima i Kurdima. Svom siliom bi napadali Asada. To medjutim nije bio slucaj.
I na kraju, americki dzihadisti Tanefa nisu uspjeli uzeti nista ISILu. Par puta su opasno najebali. Sada taj teritorij ISIL gubi od SAA. Ako je ISIL americki igrac, valjda bi taj teritorij pustio americkim igracima, taj naftom i plinom izrazito bogat teritorij. Mislim, ovakve konstrukcije samo Mladen Maric moze kreirati...![]()
![]()
Kakva je to izvitoperena logika, Amerika bombarduje svoju kreaciju - ISIL!?? Ubise ih u Iraku i Siriji. Jucer su izveli 23 napada samo u Raki. Hiljade napada do sada...![]()
![]()
I taj ISIL iz osvete ubija Evropljane, valjda im Amerika i to naredila. Ma hajde...
Last edited by Sehro on 13/06/2017 19:12, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#77500 Re: Sirija vol. 2
A ja mislio nisu likovi picke, ono idu da se pomlate pa ko koga, ko pobijedi dobar, a ko ne ide drito u DzenetKrokodajl wrote:To se neće desiti, jer ogroman prostor kontrolišu, rijetko naseljen ali i dalje ogroman prostor, mnogi borci ISIL-a se infiltriraju među civile i uđu na teritorij pod kontrolom drugih grupa, možemo o ISIL-u govoriti šta hoćemo ali činjenica je da ISIL uživa povjerenje dijela stanovništva, kako Sirije tako Iraka i drugih zemalja, nisu oni opstali samo zbog čvrste šake, većina boraca ISIL-a su lokalni momci, strani borci i operativci su odavno ili pobijeni ili se vratili u zemlje iz kojih su došli, komanda je uglavno od stranih boraca.GandalfSivi wrote:Ja sve kontao da je ISIS(L) nastao u Iraku, pa se prebacio u Siriju. Ne bih fakat ulazio u to kako su nastali, prvo jer ne znam, drugo jer se nece niko ni sa kim sloziti oko toga, ali mislim da je generalno misljenje da ih treba ukinuti sa lica zemlje. Negdje procitah da ih je ostalo ne vise od 12000, pa kontam na tolikom prostoru bi ih trebalo relativno lako unistiti. Blokirati ceste, preuzeti glavne raskrsnice i onda polako, jednog po jednog...Sehro wrote: ISIL je kreiran kako bi Ameri mogli uzeti dio Sirije. Oni nikada neće reći mi vršimo agresiju/okupaciju legalno priznate države, nego mi se borimo protiv ISIL-a.. Kakvi heroji pih!
ISIL je nemoguće uništiti tek tako, ideologija će opstati i nakon što ih se izbriše sa lica zemlje u Iraku i Siriji, imaju pogodno tlo u Arapskim zemljama za širenje svoje ideologije, a najodgovorniji za to su Saudijci.
Ljudi (evropljani) jednostavno ne razumiju ili ne žele da razumiju tu činjenicu, gnjusno je čitati komentare kako na Al Džazirinim medijima tako i drugim društvenim mrežama Arapskih zemalja, gdje se slavi kada ISIL pobjedi Iračku vojsku ili Sirijsku vojsku.
Za dobar dio Arapa oni su gerila, a la Che Guevara. Vojno ih se može pobjediti, ali ideologija će opstati, nažalost.