Kikibombona wrote:Napisao sam vise puta, zadnji put dan-dva prije nego ce sije izbiti na granicu, bas u prepisci sa Krok, da grnica nece pasti ako je to izricita naredba Pentagona. Ne mogu ja znati kakvi su njihovi planovi, mogu samo nagadjati.
Jos davno sam pisao da Amerika zeli polarizovati, smrtno zavaditi narode na BI, kako u atmosferi permanentnog sukoba i straha mogli imati apsolutnu kontrolu. Amerika je svjesno u Irak siite, pro-Irance, dovela na vlast. Iako govore jedno, rade upravo suprotno. Uradili su divovski posao za Iran ruseci Sadama Huseina iz cista mira. Moje je misljenje da su svjesno ojacali Iran. I u Siriji ista pjesma, u Libanu. Vec godinama pisem da Amerika ne zeli srusiti pro-siitsku vlast u Damasku. Ni Hezbolah im nije mrzak.
Sa jakim Iranom, Saudija i ekipa ce dati Amerikancima sto pozele, samo da ih brane.
Posijana je mrznja za narednih 100 godina. Ovdje ce sukobi trajati u narednim decenijama. Iako Izrael lafo negoduje, ovo njima odlicno dodje. Sirija vise nije nikakva prijetnja Izraelu, mada ni do sada nije bila, ali eto...
I za kraj tu je kurdski faktor, kao treca strana.
Bice na BI jos puno krvi u narednom periodu. Tu su svi preduslovi za nove krvave ratove. Nazalost.
Nemoj zajebavat, jesam ti noć prije nego će izać na granicu objašnjavao šta i kako, a ti svoje pa svoje. I još sutradan nisi smogao snage da kažeš "jest, bio si u pravu", već se pozivaš na ciganski tviter servis (tzv. SRO) da nam to demantuješ.
Vrijeme kad je čemerika mogla unilateralno radit po svijetu šta hoće je prošlo i nikada se neće ponoviti. Trump je predmet šprdnje širom planete, pa čak i u samoj Americi, niko ga više ne uzima zaozbiljno, a čak je i Evropa smogla snage da kaže "dalje ćemo sami". Moralo se to desiti kad-tad, a (vjerovao ili ne) Sirija je tu neminovnost drastično ubrzala. Dakle, Sirija je opstala, uvaženi predsjednik Dr. Asad je dobio rat, a sada gledamo ono što je uvaženi predsjednik Dr. Asad nazvao bumerangom - vraća im se!