To bi teoretski mogao učiniti onaj koji uzme EON uslugu samostalno na mreži drugog operatera, pa da mu svi kanali budu otključani na svim internet mrežama u BiH, inače su Telemach korisnici ograničeni sa ovom klauzulom od 70% dostupnih kanala na području BiH, a izvan taj broj pada na <10%.PlusSA wrote:Pa rentajte mjesecno. 5-10km eon app drugima![]()
Kao iptv
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#77351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Humljanin
#77352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala na odgovoru! Pitam zato jer imam Trio Grande paket pa me zanima je li se nešto mijenja u pogledu EON usluge.Telemach wrote:@Humljanin,Humljanin wrote:@Telemach
Prvi put pišem na temi. Zanima me koji sve paketi imaju pravo na EON uslugu gledanja televizije preko interneta?
Zbunili ste me više ovim nazivima paketa, nestali su oni prijašnji nazivi i sad se sve zove EON paket, pa teško razlikujem kada se misli na "EON paket" a kada na "EON uslugu"...![]()
I šta je sa onim prijašnjim paketima? Jesu li korisnici prijašnjih paketa ostali u tim paketima ili su raspoređeni u ekvivalentne nove "EON pakete"?
Hvala na odgovoru
Korisnici Grande ili nekih drugih paketa, ne moraju preći na EON pakete ukoliko ne žele. Svi Eon paketi imaju uključenu Eon Smart TV aplikaciju, s tim da je u Eon Light i Eon Light Duo aplikacija promotivno omogućena. Kada je u pitanju Eon aplikacija, gledanje TV sadržaja preko interneta, potrebno je samo da budete korisnik portala Moj Telemach i možete koristiti aplikaciju
I još jedno pitanje: Da li se išta u vezi EON usluge naplaćuje? Pitam zato jer je slobodno koristim, a nemam pojma je li se nešto u vezi toga naplaćuje
- crnivrag
#77353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EON aplikacija je dostupna u starim Duo/Trio Grande paketima, kao i u okviru novih EON paketa, i ništa se ne naplaćuje, odnosno putem nje imaš dostupne pakete kanala na koje si pretplaćen, iste te kanale možeš vraćati besplatno 7 dana unazad, a imaš i video klub kataloge na koje si pretplaćen, koji imaju zeleno dugmence, i koje možeš besplatno gledati, dok na ostalim katalozima koje ne možeš gledati izlazi poruka da nisi pretplaćen na taj katalog, tako da sebi slučajno ne možeš stvoriti nikakav dodatni trošak.Humljanin wrote:
Hvala na odgovoru! Pitam zato jer imam Trio Grande paket pa me zanima je li se nešto mijenja u pogledu EON usluge.
I još jedno pitanje: Da li se išta u vezi EON usluge naplaćuje? Pitam zato jer je slobodno koristim, a nemam pojma je li se nešto u vezi toga naplaćuje
Last edited by crnivrag on 03/12/2018 22:27, edited 1 time in total.
- diablobih
#77354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako mislis na eon.tv, ne naplacuje.
-
goran387
#77355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@crnivrag hvala na odgovorima. Morati ću uzeti eon pa malo testirati pa što bude . Jer mene tehnički zanima ( inače mi je to veliki hobby smirivati živce na satelitskim ,kablovskim i ostalim sistemima ) ako ponudu Telemacha dobijam putem interneta onda bih mogao priključak za kablovsku iskoristiti pa spojiti ,recimo , elta ili blic ili onu kablovsku koja mi je dostupna i negdje u postavkama tražiti skeniranje putem ugrađenog tunera u samom boxu. Moguće da su to u postavkama sakrili i da se tom dijelu bez rootanja uređaja ne može pristupiti ali u principu to je obični android box sa kablovskim tunerom u sebi
- crnivrag
#77356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nažalost ne možeš to uraditi, jer nije ništa skriveno, odnosno na box-u instalirana posebna android aplikacija koja povlači podatke sa telemach servera automatski za kanale ako su spojena na coax kabal, odnosno sa interneta, ako je box spojen UTP kablom.goran387 wrote:@crnivrag hvala na odgovorima. Morati ću uzeti eon pa malo testirati pa što bude . Jer mene tehnički zanima ( inače mi je to veliki hobby smirivati živce na satelitskim ,kablovskim i ostalim sistemima ) ako ponudu Telemacha dobijam putem interneta onda bih mogao priključak za kablovsku iskoristiti pa spojiti ,recimo , elta ili blic ili onu kablovsku koja mi je dostupna i negdje u postavkama tražiti skeniranje putem ugrađenog tunera u samom boxu. Moguće da su to u postavkama sakrili i da se tom dijelu bez rootanja uređaja ne može pristupiti ali u principu to je obični android box sa kablovskim tunerom u sebi
-
goran387
#77357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ok. Vjerujem ti. U četvrtak se vraćam sa puta pa ću vjerojatno kontaktirati Telemach da vidim da uzmem samostalni eon. Vidim na cjenovniku da se može uzeti i na ugovor od 12 mjeseci pa možda prvo tako da se ne zaletim ako ne bude sve radilo . Jer zanima me da li će raditi i sportklub 4k kako piše na stranici ili ne jer sam negdje pročitao da 4k ne puštaju preko mreže zbog prevelikog bandwidth -a već isključivo preko kabela
- crnivrag
#77358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko sam upoznat, Sport Klub 4K trenutno ide samo preko DVB-C Telemach mreže, i nije dostupan u okviru ostatka EON ponude, i to je jedini kanal iz Telemach ponude, koji nije dio EON ponude.goran387 wrote:Ok. Vjerujem ti. U četvrtak se vraćam sa puta pa ću vjerojatno kontaktirati Telemach da vidim da uzmem samostalni eon. Vidim na cjenovniku da se može uzeti i na ugovor od 12 mjeseci pa možda prvo tako da se ne zaletim ako ne bude sve radilo . Jer zanima me da li će raditi i sportklub 4k kako piše na stranici ili ne jer sam negdje pročitao da 4k ne puštaju preko mreže zbog prevelikog bandwidth -a već isključivo preko kabela
-
alipasijaner
#77359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da bi rentao aplikaciju trecem licu moras mu dati svoje korisnicke podatke i onda te on o jadu zabaviPlusSA wrote:Pa rentajte mjesecno. 5-10km eon app drugima![]()
Kao iptv
- PlusSA
#77360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
alipasijaner wrote:Da bi rentao aplikaciju trecem licu moras mu dati svoje korisnicke podatke i onda te on o jadu zabaviPlusSA wrote:Pa rentajte mjesecno. 5-10km eon app drugima![]()
Kao iptvgleda pay sadrzaj, onda ti malo dokupi stvari na portualu i tako.. ono reda radi te malo zavali
EON smart TV app je tu dosta drugacija.
Nema toliko šaranja samo preko svojih korisnickih podataka ubacis kod TV-a. Tako da na TVu nema pristup profilu. Samo kanalima.
Dogovorimo se ko ljudi
-
alipasijaner
#77361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li kroz instaliranu aplikaciju pristup pay sadrzaju videoteke?PlusSA wrote:alipasijaner wrote:Da bi rentao aplikaciju trecem licu moras mu dati svoje korisnicke podatke i onda te on o jadu zabaviPlusSA wrote:Pa rentajte mjesecno. 5-10km eon app drugima![]()
Kao iptvgleda pay sadrzaj, onda ti malo dokupi stvari na portualu i tako.. ono reda radi te malo zavali
EON smart TV app je tu dosta drugacija.
Nema toliko šaranja samo preko svojih korisnickih podataka ubacis kod TV-a. Tako da na TVu nema pristup profilu. Samo kanalima.
Dogovorimo se ko ljudi
-
goran387
#77362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidis ,to je bilo i za očekivati mada tamo na stranici to malo nejasno piše . U biti piše sportklub 4k a to se vjerovatno odnosi samo na kablovski signal a ne na internet. Trebao bi @telemach to razjasniti .crnivrag wrote:Koliko sam upoznat, Sport Klub 4K trenutno ide samo preko DVB-C Telemach mreže, i nije dostupan u okviru ostatka EON ponude, i to je jedini kanal iz Telemach ponude, koji nije dio EON ponude.goran387 wrote:Ok. Vjerujem ti. U četvrtak se vraćam sa puta pa ću vjerojatno kontaktirati Telemach da vidim da uzmem samostalni eon. Vidim na cjenovniku da se može uzeti i na ugovor od 12 mjeseci pa možda prvo tako da se ne zaletim ako ne bude sve radilo . Jer zanima me da li će raditi i sportklub 4k kako piše na stranici ili ne jer sam negdje pročitao da 4k ne puštaju preko mreže zbog prevelikog bandwidth -a već isključivo preko kabela
U stvari izgleda da na forumu još nema ni jednog korisnika koji je uzeo samostalni eon a da koristi nekog drugog internet provajdera .
-
goran387
#77363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Onda vjerojatno ne rade ni xxx kanali jer ih ni sad nema na eon aplikaciji pa pretpostavljam da ni na boxu ne rade samostalno zbog poznatih restrikcija Google -a a i ostalih ( LG i Samsung sa svojim operativnim sistemom )
- reboot
#77364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nisam puno pratio temu pa da upitam 
Ima li neko da mu je eon box upaljen skoro cijeli dan sa eon aplikacijom odnosno da mu je tv upaljen skoro cijeli dan?
Osjeti li se na performansama boxa ili ništa?
Ima li neko da mu je eon box upaljen skoro cijeli dan sa eon aplikacijom odnosno da mu je tv upaljen skoro cijeli dan?
Osjeti li se na performansama boxa ili ništa?
- crnivrag
#77365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Putem EON box-a rade erotski kanali, jer rade i putem EON web aplikacije, pa ova aplikacije na box-u povlači te streamove, a nema ograničenje za taj sadržaj, jer nije objavljena na Google Play Store-u, već dolazi preinstalirana na box, i updatuje se automatski sa njihovih servera.goran387 wrote:Onda vjerojatno ne rade ni xxx kanali jer ih ni sad nema na eon aplikaciji pa pretpostavljam da ni na boxu ne rade samostalno zbog poznatih restrikcija Google -a a i ostalih ( LG i Samsung sa svojim operativnim sistemom )
- Tesla Edison
#77366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo i mene zanima.goran387 wrote:Hvala na odgovoru , to sam već znao oko interneta i spajanja na druge mreže nego me interesira , čisto tehnički , ako na boxu postoji standardni priključak za kablovsku ( mislim da sam tako vidio sliku boxa) da li se ručno negdje u postavkama mogu skenirati frekvencije kao i na svakom drugom dvb-c boxu i šta se desi ako ti iskopcas taj kabel da li onda idu kanali live preko interneta ( jer znam da sad live ide preko coax kabela a emisije unazad preko interneta )
- crnivrag
#77367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Probao, i za Telemach korisnike kanali se i dalje emituju normalno live, odnosno sve vrijeme se live sadržaj povlači sa DVB-C mreže, i u tom trenutku mogu se gledati svi kanali osim N1 SRB i N1 HR, jer oni se isključivo emituju putem interneta, i naravno tada ne radi vraćanje sadržaja unazad i VOD.TESLA_EDISON wrote:Ovo i mene zanima.goran387 wrote:Hvala na odgovoru , to sam već znao oko interneta i spajanja na druge mreže nego me interesira , čisto tehnički , ako na boxu postoji standardni priključak za kablovsku ( mislim da sam tako vidio sliku boxa) da li se ručno negdje u postavkama mogu skenirati frekvencije kao i na svakom drugom dvb-c boxu i šta se desi ako ti iskopcas taj kabel da li onda idu kanali live preko interneta ( jer znam da sad live ide preko coax kabela a emisije unazad preko interneta )
-
alipasijaner
#77368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radi.. bar na @T mrezi..TESLA_EDISON wrote:Ovo i mene zanima.goran387 wrote:Hvala na odgovoru , to sam već znao oko interneta i spajanja na druge mreže nego me interesira , čisto tehnički , ako na boxu postoji standardni priključak za kablovsku ( mislim da sam tako vidio sliku boxa) da li se ručno negdje u postavkama mogu skenirati frekvencije kao i na svakom drugom dvb-c boxu i šta se desi ako ti iskopcas taj kabel da li onda idu kanali live preko interneta ( jer znam da sad live ide preko coax kabela a emisije unazad preko interneta )
-
goran387
#77369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da me nisi razumio . Pitao sam šta se desi kad iskopcas kabel od kablovske iz boxa , ne LAN kabel od internetacrnivrag wrote:Probao, i za Telemach korisnike kanali se i dalje emituju normalno live, odnosno sve vrijeme se live sadržaj povlači sa DVB-C mreže, i u tom trenutku mogu se gledati svi kanali osim N1 SRB i N1 HR, jer oni se isključivo emituju putem interneta, i naravno tada ne radi vraćanje sadržaja unazad i VOD.TESLA_EDISON wrote:Ovo i mene zanima.goran387 wrote:Hvala na odgovoru , to sam već znao oko interneta i spajanja na druge mreže nego me interesira , čisto tehnički , ako na boxu postoji standardni priključak za kablovsku ( mislim da sam tako vidio sliku boxa) da li se ručno negdje u postavkama mogu skenirati frekvencije kao i na svakom drugom dvb-c boxu i šta se desi ako ti iskopcas taj kabel da li onda idu kanali live preko interneta ( jer znam da sad live ide preko coax kabela a emisije unazad preko interneta )
-
goran387
#77370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E da , na to sam mislio. . hvala na odgovoru .alipasijaner wrote:Radi.. bar na @T mrezi..TESLA_EDISON wrote:Ovo i mene zanima.goran387 wrote:Hvala na odgovoru , to sam već znao oko interneta i spajanja na druge mreže nego me interesira , čisto tehnički , ako na boxu postoji standardni priključak za kablovsku ( mislim da sam tako vidio sliku boxa) da li se ručno negdje u postavkama mogu skenirati frekvencije kao i na svakom drugom dvb-c boxu i šta se desi ako ti iskopcas taj kabel da li onda idu kanali live preko interneta ( jer znam da sad live ide preko coax kabela a emisije unazad preko interneta )
- crnivrag
#77371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Upravo probao, i desi se to da se pojavi poruka da nema signala, i kanali uživo ne rade.goran387 wrote: Mislim da me nisi razumio . Pitao sam šta se desi kad iskopcas kabel od kablovske iz boxa , ne LAN kabel od interneta
S tim da prilikom prve aktivacije box-a se nudi mogućnost aktivacije za samostalne korisnike i za Telemach korisnike, i mislim da se onda aplikacija sama podesi na korištenje internet resursa, kada se aktivira kao aplikacija za samostalne EON korisnike.
Last edited by crnivrag on 04/12/2018 00:05, edited 1 time in total.
- Tesla Edison
#77372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da to i mene zanima. Ja sam isključio ali javlja da nema signala iako je u lan spojeno.goran387 wrote: Mislim da me nisi razumio . Pitao sam šta se desi kad iskopcas kabel od kablovske iz boxa , ne LAN kabel od interneta
-
goran387
#77373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala puno i na odgovoru a i na volji da to testiras . I tebi i drugim kolegama forumašima da ne citiram svakog posebno.crnivrag wrote:Upravo probao, i desi se to da se pojavi poruka da nema signala, i kanali uživo ne rade.goran387 wrote: Mislim da me nisi razumio . Pitao sam šta se desi kad iskopcas kabel od kablovske iz boxa , ne LAN kabel od interneta
S tim da prilikom prve aktivacije box-a se nudi mogućnost aktivacije za samostalne korisnike i za Telemach korisnike, i mislim da se onda aplikacija sama podesi na korištenje internet resursa, kada se aktivira kao aplikacija za samostalne EON korisnike.
-
alipasijaner
#77374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada ti se pojavi poruka da nema signala vratiš vrijeme sekundu unatrag i radi.. sa sekundom kašnjenjaTESLA_EDISON wrote:Da to i mene zanima. Ja sam isključio ali javlja da nema signala iako je u lan spojeno.goran387 wrote: Mislim da me nisi razumio . Pitao sam šta se desi kad iskopcas kabel od kablovske iz boxa , ne LAN kabel od interneta
- crnivrag
#77375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, ali tada naravno koristiš internet protok i uslugu TV unazadalipasijaner wrote:Kada ti se pojavi poruka da nema signala vratiš vrijeme sekundu unatrag i radi.. sa sekundom kašnjenjaTESLA_EDISON wrote:Da to i mene zanima. Ja sam isključio ali javlja da nema signala iako je u lan spojeno.goran387 wrote: Mislim da me nisi razumio . Pitao sam šta se desi kad iskopcas kabel od kablovske iz boxa , ne LAN kabel od interneta